Reisprogramma Exclusieve vakantie Maleisië & Borneo

1
1

1: Vertrek Amsterdam

U vertrekt in de avond met een vlucht van KLM vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië waar deze exclusieve vakantie Maleisië & Borneo van start zal gaan. U arriveert hier de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Maleisië

In Kuala Lumpur stapt u over op de korte doorvlucht van Malaysia Airlines naar het prachtige eiland Langkawi, een heerlijke locatie voor de start van deze schitterende exclusieve vakantie door Maleisië & Borneo!

Na aankomst op Langkawi wordt u naar uw prachtige verblijfplaats gebracht: het zeer exclusieve en gerenommeerde The Datai Resort. U verblijft in een mooie en ruime kamer, welke wordt omringd door Langkawi’s weelderige jungle. Mocht u in een exclusievere villa aan het strand willen verblijven, informeert u dan bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten. De komende dagen kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving. Een bijzondere start van uw vakantie in West-Maleisië & Borneo!

  • ★★★★★ The Datai (3n) Blank
"Onze reis naar Borneo was in één woord: fantastisch! We hebben dit prachtige land op diverse manieren mogen ontdekken. De verzorging door Tico was perfect en chauffeurs en gidsen die ons ter plekke moesten ophalen stonden al klaar voordat wij arriveerden."
Mirjam & Gerrie

Rainforest Villa

3
3

3 & 4: Langkawi

Vrije dagen op het eiland Langkawi. Geniet van de uitgebreide faciliteiten van het zeer exclusieve Datai Resort. De uitstekende spa biedt (tegen betaling) fantastische behandelingen. Ook kunt u een balletje slaan op het nabijgelegen golfterrein. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in het oerwoud van Langkawi. Informeert u bij de receptie van het resort naar de uitgebreide mogelijkheden voor deze dagen.

The Datai

5
5

5: Langkawi - Georgetown

Vandaag verlaat u het prachtige Langkawi en reist u verder naar het culturele Penang. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw verblijf voor de transfer naar de luchthaven. Per korte vlucht vliegt u naar Penang vanuit waar u een transfer heeft naar de levendige stad Georgetown. Georgetown is verbonden met het vasteland middels de ruim 13 kilometer lange brug. In Georgetown laat Tico u verblijven in het prachtige historische Eastern & Oriental Hotel.

  • ★★★★ Eastern & Oriental Hotel (2n – writers suite)

Eastern & Oriental

6
6

6: Excursie Georgetown

Na het ontbijt trekt u uw wandelschoenen aan en maakt u kennis met uw gids voor deze ochtend. Al lopend Blank maakt u kennis met de charme van Georgetown en haar prachtige historie. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de geschiedenis en het hedendaagse leven van deze multiculturele stad. Onderweg stopt u o.a. om de Chinese Kwan Yin Tempel, de Malay Moskee en de Kapitan Keling Moskee te bewonderen. Tevens maakt u een stop bij de traditionele Chinezen huizen van de Khoo en Yap 'clan'. U wandelt verder naar het Tengku Syed Hussain mausoleum, Armenian Straat en een exhibitie van Dr Sun Yat Sen, wie beschouwd wordt als de vader van modern China. Alle entreegelden zijn inclusief.

In de middag kunt u het centrum van Georgetown verder verkennen op eigen gelegenheid, of erop uit trekken op het eiland voor een bezoek aan o.a. de toeristische stranden van Batu Ferringhi, de Slangentempel, de Botanische tuinen of de indrukwekkende Kek Lok Si tempel, het grootste Boeddhistische complex van Maleisië.

7
7

7: Georgetown - Cameron Highlands

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de privétransfer naar de Cameron Highlands. Via de koninklijke plaats Kuala Kangsar, waar u kunt stoppen bij het betoverende paleis en een bezoek kunt brengen aan de Ubudiah moskee, reist u in zuidelijke richting. Onderweg kunt u tevens vlakbij Ipoh de Chinese grottempel Perak Tong bezoeken. Na ca. 5 uur rijden bereikt u het hoger gelegen ‘Hill Station’ de Cameron Highlands, ook wel een ‘klein stukje Engeland in Maleisië’ genoemd.

Het gebied staat bekend vanwege het aangename verkoelende klimaat, de prachtige uitgestrekte theeplantages en wilde orchideeën. In de hooglanden verblijft u in het exclusieve Cameron Highlands Resort, gelegen in Tanah Rata. Het prachtige luxueuze resort ligt naast een 18-hole golfbaan

  • ★★★★ Cameron Highlands Resort (2n – cameron suite) Blank

** Indien gewenst kunt u ook per huurauto reizen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.**

Cameron Highlands Resort

8
8

8: Excursie Cameron Highlands

Na een heerlijk ontbijt wordt u opgehaald door uw gids met wie u samen op verkenning gaat vandaag. Na een prachtige rit door het glooiende groene heuvellandschap komt u aan bij de BOH theefabriek Blank, de pionier onder de theeverbouwers in Maleisië. Dit bedrijf werd in 1929 opgericht door John Archibald Russell en is vandaag de dag nog steeds in handen van zijn familie. Na een tour door de fabriek staat een bezoek aan een bloemen- en groenteplantage op het programma. U zal hier veel leren over de verschillende soorten bloemen en groenten die hier verbouwd worden en hoe dit precies in zijn werk gaat. Na een bezoekje aan de lokale markt keert u weer terug bij uw verblijf.

De middag heeft u vrij te besteden in deze zeer fotogenieke omgeving.

Theeplantages

9
9

9: Cameron Highlands - Kuala Lumpur

In de ochtend wordt u weer netjes opgehaald door uw chauffeur waarna u verder reist naar de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur, waar u de komende dagen verblijft, alvorens u naar Borneo vliegt. U verblijft in het schitterende Mandarin Oriental in een kamer met uitzicht op de Petronas Towers. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★★ Mandarin Oriental (2n - club twin tower view kamer) Blank


Reisspecialiste Fraukje was speciaal voor Tico in Kuala Lumpur. Onderstaand een kort video van haar tijd hier:


Mandarin Oriental

10
10

10: Fietsexcursie Kuala Lumpur

In de ochtend staat er een leuke excursie op het programma. U ontdekt Kuala Lumpur namelijk per fiets Blank! Tijdens deze privé-excursie verkent u samen met een gids enkele van de hoogtepunten van deze indrukwekkende stad. Zo staat u o.a. stil bij de Petronas Towers, bezoekt u de groente- en fruitmarkt in Chow Kit en daarnaast zal een bezoek aan de Sin Sze Ya tempel natuurlijk ook niet ontbreken. Onderweg zal u veel te weten komen over de gewoonten en gebruiken van de lokale bewoners en natuurlijk ook over de geschiedenis van de stad.

De middag heeft u vrij te besteden. Mocht u omhoog willen in de wereldberoemde Petronas Torens dan dient u zich tijdig te registeren. Tevens beschikt Kuala Lumpur over uitstekende moderne overdekte winkelcentra en een zeer hectische Chinese wijk waar u zich deze middag goed kunt vermaken.

Skyline Kuala Lumpur

11
11

11: Kuala Lumpur - Sandakan

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Kuala Lumpur. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar Sandakan. Nadat u uw bagage heeft opgehaald van de bagageband wordt u naar het centrum van Sandakan gereden waar u wordt afgezet bij uw verblijf. U dient hier te overnachten, alvorens u de volgende dag af kunt reizen naar de Sukau Rainforest Lodge. Indien de tijd het toelaat kunt u vanmiddag de voedingen van orang-oetans bijwonen in Sepilok.

  • ★★★+ Four Points by Sheraton (1n – premium suite)
12
12

12: Sandakan - Kinabatanganreservaat

In de ochtend brengt u onder begeleiding van uw gids een bezoek aan het orang-oetan rehabilitatiecentrum en tevens aan het sun bear opvangcentrum. Na de lunch wordt u opgehaald voor de ca. 30 minuten durende transfer naar de aanlegsteiger van Sandakan. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. 2½ uur naar de genormeerde Sukau Rainforest Lodge, een gerenommeerde lodge gelegen aan de rivier. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatanganrivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Na het diner kunt u indien gewenst een presentatie van een van de natuurgidsen bijwonen. Alle maaltijden zijn de komende dagen inbegrepen.

  • ★★★ Sukau Rainforest Lodge (2n – borneo villa) Blank

Sukau Rainforest Lodge

13
13

13: Kinabatanganreservaat

’s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbowmeren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.

Na de lunch kunt u wederom een interessante presentatie bijwonen over de orang-oetans in dit gebied. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma tijdens welke u wederom op zoek gaat naar het aanwezige dierenleven.

14
14

14: Kinabatanganreservaat - Danum Valley

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert (over een niet al te beste weg) naar de afgelegen en zeer exclusieve Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area. Eén van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië.

U verblijft de komende dagen van deze exclusieve vakantie Maleisië en Borneo op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies. Wij laten u graag verblijven in een premium chalet, uitgerust met een groot terras met prachtig uitzicht op de omgeving. Op uw terras bevindt zich een jacuzzi waar u aan het einde van de dag helemaal tot rust kunt komen. Wat ons betreft behoort de Borneo Rainforest Lodge tot de mooiste jungle lodges ter wereld!

’s Middags staat er een indrukwekkende wandeling op het programma waarbij u loopt over een hangbrug boven de boomtoppen en zo de jungle verkent.

  • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (3n – premium chalet) Blank

Premium chalet

15
15

15 & 16: Danum Valley

Deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgids door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal prachtige wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter. Een verblijf in de Borneo Rainforest Lodge is een spectaculair onderdeel van de exclusieve vakantie Maleisië & Borneo!

Neushoornvogel

17
17

17: Danum Valley - Dalit Beach

De ochtend kunt u nog spenderen in deze spectaculaire omgeving. Na de lunch volgt een transfer terug naar Lahad Datu waar u wordt afgezet op de luchthaven. U vliegt in een klein uurtje terug naar Kota Kinabalu.
Vanaf de luchthaven van Kota Kinbalu volgt een transfer naar het zeer exclusieve Shangri-La Rasa Ria Resort, gelegen nabij Tuaran, ten noorden van Kota Kinabalu. U sluit hier uw luxe vakantie Borneo in alle rust af aan de prachtige stranden van Dalit beach, omgeven door een mooi natuurreservaat. Het hotel beschikt over een 18-hole golfbaan, een spectaculaire spa, buitenzwembad en een uitgebreid sportcentrum.

  • ★★★★★ Shangri-La Rasa Ria Resort (3n - ocean wing | premier kamer) Blank

Shangri-La Rasa Ria Resort

18
18

18 & 19: Dalit Beach

Vrije dagen in de aangename omgeving Dalit Beach. U kunt erop uit trekken en een wandeling maken in het nabijgelegen natuurreservaat, een tocht maken te paard over het strand, fietsen naar een nabijgelegen dorpje of een balletje slaan op de 18-hole golfbaan. Natuurlijk kunt u deze dagen eveneens heerlijk genieten van de uitgebreide faciliteiten van het exclusieve luxe resort waaronder de prachtige ‘Chi’ spa.

Premier kamer

20
20

20: Vertrek

Helaas komt deze exclusieve vakantie Maleisië & Borneo reis vandaag tot een einde. De ochtend heeft u nog vrij te besteden bij het Shangri-La Rasa Ria Resort. In de loop van de middag wordt u terug naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Kuala Lumpur. Enkele uren later volgt de aansluiting van KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

21
21

21: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat