Logo bg white

Luxe reis Indonesië 'Deluxe'

23-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 8.520,00 p.p.
Mei t/m oktober
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Indonesië door Java, Bali en Lombok

Deze luxe reis Indonesië start op het eiland Java waar u in de buurt van de eeuwenoude Borobudur tempel verblijft. Vanuit uw accommodatie heeft u goed uitzicht op dit prachtige bouwwerk maar uiteraard mag een bezoek niet ontbreken. In de omgeving bezoekt u ook de stad Yogyakarta en het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex.

Vervolgens vliegt u naar Bali waar u allereerst in het kustplaatsje Jimbaran verblijft en hier een aantal dagen kunt ontspannen aan het strand. Nadat u bent uitgerust reist u door naar het binnenland van Bali waar u verblijft in de plaatsjes Munduk en Ubud. In de omgeving van Munduk kunt u verschillende wandelingen maken naar watervallen. Ubud is het culturele hart van het eiland en ligt prachtig tussen de rijstvelden.

Hierna reist u verder in oostelijke richting naar het ongerepte eiland Lombok en waar u verblijft in de prachtige Lombok Lodge. Voor de kust bij Lombok liggen de Gili-eilanden welke u kunt bezoeken, en in het binnenland vindt u de hoge Rinjani vulkaan. U zult merken dat het leven op Lombok weer verschilt van het leven op Java en Bali.

U eindigt deze luxe reis Indonesië op het eiland Bali waar u verblijft in de Soori Bali bij het rustige plaatsje Tabanan. Reisspecialist Jelisa bezocht de Soori Bali, bekijk de video hier.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Indonesië.

*De foto op de banner is van het Four Seasons Bali at Sayan bij Ubud.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Yogyakarta

Vanochtend vertrekt uw Singapore Airlines vlucht (economy class) vanaf Amsterdam Schiphol naar Singapore waar u overstapt op de doorvlucht naar Yogyakarta. U arriveert de volgende ochtend op het Indonesische eiland Java.

2
2

2: Aankomst in Indonesië

Vanochtend arriveert u op de kleine luchthaven van Yogyakarta. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Indonesië! Vervolgens heeft u een transfer van ca. 1,5 uur naar uw accommodatie, gelegen op een steenworp afstand van de prachtige Borobudur tempel.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u acclimatiseren. Vanuit uw accommodatie kunt u in de verte de Borobudur tempel al zien liggen. Kom vandaag tot rust in uw villa met eigen zwembad.

  • ★★★★ + Plataran Borobudur Resort & Spa (3n)
  • (optioneel) ★★★★★ Amanjiwo (3n)

Jelisa bezocht het Plataran Borobudur en het Amanjiwo

3
3

3: Bezoek Borobudur & fietsexcursie

’s Ochtends vroeg, nog voor zonsopkomst, wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan de Borobudur tempel. Het is een magische ervaring om het complex in het vroege ochtendlicht te kunnen verkennen. Uw gids kan u veel vertellen over de geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk. De tempel is door mensenhanden gebouwd en de bouw heeft meer dan 75 jaar geduurd! Na het bezoek keert u terug bij uw accommodatie voor het ontbijt.

Rond het middaguur wordt u naar het dorpje Candirejo gereden waar u kennismaakt met het lokale leven. Allereerst stapt u in paard en wagen waarmee u rustig door het charmante dorpje rijdt. Na een smakelijke Javaanse lunch, verkent u het dorpje verder en maakt u kennis met activiteiten zoals het maken van cassave crackers, het bespelen van de gamelan en het oogsten en drogen van vanille en chili. In de loop van de middag keert u terug bij uw accommodatie.

4
4

4: Excursie Yogyakarta & Prambanan

Na het ontbijt start u de dag bij de traditionele markt van Beringharjo. Het is de oudste markt in de omgeving en bestaat al sinds 1758. Bij de verschillende kraampjes op de Beringharjo-markt verkoopt men batik, souvenirs, traditionele snacks, en nog veel meer. Uw gids zal u wijzen op lokale groenten en kruiden die uniek zijn voor de Indonesische keuken.

Vervolgens bezoekt u het paleis van de Sultan, een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse sultan architectuur. Ook bezoekt u het Taman Sari waterpaleis, dat meer dan 200 jaar geleden werd gebouwd door de eerste Sultan, met zwembaden voor zijn harem.

In de middag vertrekt u naar het Prambanan-tempelcomplex. Deze tempels werden gebouwd in de 9e eeuw waarmee het één van de beste voorbeelden is van de oude hindoe-architectuur in Indonesië. Uw gids zal u al wandelend meer vertellen over de geschiedenis en de symboliek van de tempels. Met een beetje geluk kunt u vandaag genieten van een prachtige zonsondergang.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Waterpaleis & de Prambanan

5
5

5: Borobudur - Jimbaran (Bali)

Vandaag wordt u teruggereden naar de luchthaven van Yogyakarta waar u incheckt op uw binnenlandse vlucht met Garuda Indonesia (economy class) naar Denpasar gelegen op het eiland Bali. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw accommodatie gelegen aan het strand. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u ontspannen aan zee.

  • ★★★★★ Four Seasons Jimbaran Bay (3n)

Four Seasons Jimbaran Bay

6
6

6 & 7: Jimbaran

Vrije dag in Jimbaran welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt heerlijk ontspannen in uw villa met eigen zwembad, of genieten van het strand.Jimbaran is een bruisend plaatsje en u kunt er dus ook voor kiezen om de vele winkeltjes en restaurants te verkennen.

8
8

8: Jimbaran - Munduk

Na het ontbijt, vertrekt u naar het plaatsje Munduk, gelegen in het binnenland van Bali. Onderweg bezoekt u de prachtige Tanah Lot tempel, één van de meest gefotografeerde tempels wereldwijd. De tempel staat op een kale rots en bij vloed wordt de Tanah Lot omringd door de oceaan.

U overnacht de komende dagen in Munduk in een prachtige, kleinschalige accommodatie, omgeven door de groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen of om helemaal tot rust te komen.

  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (3n)

Tanah Lot tempel

9
9

9: Wandeling naar waterval

Vanochtend maakt u een 2 tot 3 uur durende wandeling in de omgeving van Munduk waarbij u de koffie, kruidnagel, vanille, avocado en andere plantages in de regio te observeert. Na een tijdje verandert de omgeving en wandelt u door het bos terwijl u af en toe prachtig uitzicht heeft op de omgeving. U bereikt de Benyamala waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Nadat u bent uitgezwommen wandelt u naar een dorpje waar u wordt opgehaald en terug wordt gereden naar uw accommodatie.De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

10
10

10: Vrije dag in Munduk

Vrije dag in deze prachtige accommodatie.

U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van ca. twee uur tot een volledige dag. Informeert u bij uw hotelreceptie naar de mogelijkheid en extra kosten om een gids te huren.

11
11

11: Munduk - Ubud

Nadat u bent uitgecheckt wordt u naar Ubud gereden. Onderweg maakt u een aantal bijzondere stops, houdt u er rekening mee dat u de hele dag onderweg bent. Bewonder het uitzicht op de vredige wateren en aanschouw Ulun Danu, een 17e-eeuwse tempel aan de rand van het Brantanmeer.

Vervolgens bezoekt u de rijstterrassen van Jatiluwih welke door UNESCO als cultureel erfgoed zijn erkend vanwege hun unieke Subak-irrigatiesysteem.

Uw laatste stop voordat u Ubud bereikt, is de prachtige Pura Taman Ayun tempel, gebouwd in de 17e eeuw. De naam van de tempel betekend drijvende bloementuin, omdat de tempel in het midden van een kunstmatig meer is gesitueerd. Nadat u deze tempel heeft bezocht, reist u verder naar Ubud waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★★+ Hanging Gardens of Bali (3n)
12
12

12: Excursie omgeving Ubud

Vanochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor een interessante dag! De eerste stop is de eeuwenoude Goa Gajah-tempel, een grottempel uit de 9e eeuw. Uw volgende stop is de Tirta Empul, een watertempel waar de lokale bevolking baadt. Zij geloven dat het water een zuiverende en genezende werking heeft. Indien u wilt deelnemen aan het reinigingsritueel, dan dient u uw zwemkleding en sarong mee te nemen.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de prachtige rijstterrassen van Tegallalang ten noorden van Ubud. Het is ongetwijfeld één van de mooiste landschappen van Bali. Uw lunch is vandaag inbegrepen. In de loop van de middag keert u terug bij uw accommodatie.

Tirta Empul

13
13

13: Ubud

Vrije dag in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen. In de avonduren kunt u een, of meerdere culturele dansoptredens bezoeken. U kunt er op uittrekken in de omgeving en bijvoorbeeld de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen. Eén van die dorpjes is Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk.

Tevens kunt u door de rijstvelden wandelen over de Campuhan Ridge walk of het nabijgelegen Monkey Forest bezoeken.

14
14

14: Ubud - Lombok

Vandaag wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Ubud en in ca. 2,5 uur naar de luchthaven van Denpasar gereden. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht met Garuda Indonesia (economy class) naar Lombok. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw zeer comfortabele accommodatie. U verblijft de komende dagen op basis van half pension, wat betekent dat het ontbijt en het diner inbegrepen zijn. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★★ The Lombok Lodge (4n)

Video Lombok Lodge

15
15

15: Het binnenland van Lombok

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie door een lokale gids om een prachtige wandeling te maken door de binnenlanden van Lombok. Tijdens deze relatief gemakkelijke maar fascinerende hike wandelt u over lokale paden en kunt u genieten van prachtige vergezichten. U wandelt dwars door enkele bamboebossen om uit te komen in een gebied dat bekend staat om z’n prachtige rijstterrassen. Onderweg bezoekt u nog enkele traditionele dorpjes en zult u meer leren over het leven van de inheemse “Sasak” stam, afkomstig van Lombok. De wandeling eindigt bij een waterval, “Sendang Gila” genaamd, waar u een verfrissende duik kunt nemen in het heldere water. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.16
16

16 & 17: Vrije dagen op Lombok

Vrije dagen op Lombok die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt vandaag nogmaals een bezoek brengen aan het prachtige binnenland van Lombok en de omgeving verder verkennen. U kunt er ook voor kiezen om deze dagen een boottocht te maken naar de nabijgelegen paradijselijke Gili eilanden. Hier kunt u prachtig snorkelen!

Gili eilanden

18
18

18: Lombok - Tabanan (Bali)

Vandaag wordt u teruggereden naar de luchthaven van Lombok waar u incheckt op uw Garuda Indonesia vlucht (economy class) terug naar Bali. Het is een korte vlucht van slechts 50 minuten. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw laatste accommodatie gereden, gelegen bij het rustige plaatsje Tabanan.

  • ★★★★★ Soori Bali (3n)

Soori Bali

19
19

19 & 20: Tabanan

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen.

De Soori is de ideale plek om uw reis door Bali in alle rust af te sluiten. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad, het algemene zwembad of op het strand. Dagelijks worden er verschillende kleine activiteiten georganiseerd waar u gratis aan kunt deelnemen.

Wilt u meer actie? Dan kunt u in de omgeving fietsen of deelnemen aan een surf les.

21
21

21: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw luxe reis Indonesië. U neemt afscheid van uw chauffeur en gids en checkt in op uw vlucht met Singapore Airlines (economy class) terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag weer in Nederland.

22
22

22: Einde luxe reis Indonesië

Aankomst op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe reis Indonesië.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Indonesië

Voor deze 23-daagse luxe reis Indonesië dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 8.520 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Bij deze luxe reis Indonesië zijn de intercontinentale vluchten met Singapore Airlines (in economy class) inbegrepen. De bovenvermelde indicatie reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Uiteraard is deze reis geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wilt u meer weten? Neem contact met onze reisspecialisten op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe rondreis Indonesië.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verblijf in het exclusieve Nihi Sumba

Maak uw luxe reis Indonesië nog exclusiever en verblijf in het unieke Nihi Sumba, gelegen op het zee authentieke Indonesische eiland Sumba.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.600,– p.p.
april t/m oktober

Indonesië arrangement | Het exclusieve Nihi Sumba

Het Nihi Sumba ligt op het ongerepte eiland Sumba, op ca. 1 uur vliegafstand van Bali. De accommodatie bestaat uit 37 prachtige villa's en heeft een privéstrand van ca. 2,5 kilometer. De villa's zijn allen gebouwd van natuurlijke materialen, zijn met passie en smaak ingericht en beschikken over een eigen zwembad.

Lees meer

Waarom met Tico Reizen naar Indonesië?

Onze reisspecialisten kennen de Indonesische eilanden uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen. U reist per privétransport, maakt unieke excursies en verblijft in mooie luxe accommodaties. Alles is geregeld zodat u ter plaatse heerlijk kunt genieten van het land, de cultuur en de verschillende bezienswaardigheden.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Bijzondere ervaringen

Standaard reizen zijn niet onze specialiteit. Wij nemen u mee naar de mooiste plekken in Indonesië en garanderen u een bijzondere en unieke ervaring.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat