Logo bg white

Luxe reis Indonesië 'Deluxe'

25-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 5.620,00 p.p.
Mei t/m oktober
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Indonesië met indrukwekkende hoogtepunten!

Deze luxe reis Indonesië start zeer ontspannen in de culturele stad Yogyakarta op het eiland Java. Nadat u bent bij gekomen van de lange vliegreis start een indrukwekkende reis langs de hoogtepunten van Java. U bezoekt o.a. de Borobudur, de Bromo vulkaan en het Ijen National Park. Onderweg overnacht u in de beste accommodaties ter plekke, zodat u deze reis op de meest comfortabele manier kunt beleven. Per ferry steekt u over naar het eiland Bali, waar u allereerst 3 nachten aan zee verblijft in het ongerepte kustplaatsje Pemuteran. U vervolgt de luxe reis Indonesië door de groene binnenlanden van Bali, waar u in de gelegenheid bent om prachtige lange wandelingen te maken. Vanuit Bali vliegt u naar het eiland Flores, de uitvalbasis voor een bezoek aan de eilanden Rinca & Komodo. Na een overnachting in Labuanbajo stapt u aan boord van een sfeervol schip. Met dit sfeervolle schip vaart u de komende dagen langs de eilanden Rinca & Komodo. De tocht is van ongekende schoonheid en daarmee de perfecte afsluiter van deze luxe reis Indonesië!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Indonesië!


In januari 2019 bezocht reisspecialiste Fraukje het prachtige Bali. In onderstaande video vindt u een mooi verslag terug van deze reis.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Yogyakarta

Uw luxe reis Indonesië gaat vandaag beginnen! U vertrekt ’s in de loop van de middag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van Garuda Indonesia naar de hoofdstad Jakarta, waar u de volgende dag arriveert.

2
2

2: Aankomst in Jakarta – Yogyakarta – Losari

In de Indonesische hoofdstad stapt u over op een korte binnenlandse vlucht van Garuda Indonesia naar Yogyakarta, gelegen in Centraal-Java. Yogyakarta is een drukke, hectische stad. Op de luchthaven van Yogyakarta wordt u dan ook opgewacht door uw chauffeur die u in ca. 2 uur naar Losari zal brengen. U verblijft in het zeer comfortabele en luxe MesaStila Wellness Retreat, omringd door de uitgestrekte koffieplantages waar deze regio bekend om staat. Een heerlijke accommodatie om uw luxe reis Indonesië te beginnen. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, een dagelijkse massage (duur: ca. 50 minuten), gebruik van de hammam en diverse wellness activiteiten inbegrepen. U komt de komende dagen helemaal tot rust tijdens uw verblijf in het MesaStila Wellness Retreat. • ★★★★ MesaStila Wellness Retreat (3n – vp)
 • (optioneel) ★★★★ MesaStila Wellness Retreat (3n – Arum Villa – vp)

Video MesaStila Wellnes Retreat

3
3

3 & 4: Losari & omgeving

Vrije dagen in deze heerlijk rustgevende omgeving. MesaStila biedt vele arrangementen voor zowel uw geestelijke, als lichamelijk welzijn. Overleg met het personeel van MesaStila welk arrangement het beste bij u past. Naast de wellness-arrangementen is het ook mogelijk onder begeleiding van een lokale gids deel te nemen aan verschillende activiteiten in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan het werk op een lokale rijstplantage, of een inspannende wandeling maken naar de top van vulkaan Mt. Telomoyo. Informeert u bij de receptie van MesaStila naar de mogelijkheden en extra kosten.

5
5

5: Losari – Yogyakarta

Vandaag komt er een einde aan uw ontspannende verblijf in het MesaStila Wellness Retreat. U wordt opgehaald bij uw verblijfplaats door uw Bahasa sprekende chauffeur die de komende 8 dagen van uw luxe reis Indonesië tot uw beschikking staat. U reist in ca. 2 uur terug naar Yogyakarta waar u wordt afgezet bij uw prachtige accommodatie. De rest van de dag bent u vrij in ‘Yogya’. U kunt zelf de stad verkennen, waarbij een bezoek aan de kraton een absolute ‘must’ is. Ook kunt u hier getuige zijn van klassieke Javaanse dansvoorstellingen onder begeleiding van gamelanmuziek. Daarnaast kunt u naar de Jalan Malioboro, met zijn tientallen winkels waar mooie kunstnijverheid en leuke souvenirs voor een schappelijke prijs worden aangeboden. • ★★★★ The Phoenix Hotel Yogyakarta (2n)
6
6

6: Excursie Borobudur & Prambanan

’s Ochtends vroeg, nog voor zonsopgang, wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan Indonesië’s beroemdste tempelcomplex ‘Borobudur’. Het is een magische ervaring om het complex in het vroege ochtendlicht te kunnen verkennen (entreegeld is inbegrepen). Na dit bezoek gaat u naar het op 16 kilometer ten noordoosten van Yogyakarta gelegen tempelcomplex Prambanan. Het tempelcomplex werd tussen de 8e en 10e eeuw gebouwd en is een van de hoogtepunten van de Hindoe-Javaanse tempelarchitectuur. De hoofdtempel is gewijd aan de god Shiva (één van de belangrijkste goden binnen het hindoeïsme) en was ooit de hoogste van Java. De rest van de dag bent u vrij en kunt u naar eigen inzicht indelen

7
7

7: Yogyakarta – Solo

U verlaat vandaag Yogyakarta en vervolgt uw luxe reis Indonesië in ca. 3 uur naar Solo, ook wel bekend als Surakarta. Hier overnacht u vanavond in een bijzonder en centraal gelegen bed & breakfast. U kunt er ook voor kiezen in het iets verder uit het centrum gelegen Rumah Batu Villa & Spa te verblijven. In Solo kunt u de kraton Mangkunegara bezoeken. Qua opzet lijkt deze erg op die van het paleis in Yogyakarta. Wandelend door de imposante zalen, komt het rijke koloniale verleden weer tot leven. De Pasar Klewer is de bekendste en grootste textielmarkt (batik) van Indonesië. Ook de moeite is een bezoek aan het batik museum Danar Hadi. U kunt hier een rondleiding krijgen onder begeleiding van een Engels sprekende gids en een kijkje nemen bij de werkplaats. • ★★★ Roemakhoe B&B (1n)
 • ★★★+ Rumah Batu Villa & Spa (1n)

Batik

8
8

8: Solo – Malang

Net buiten Solo bevindt zich de Candi Sukho tempel, gelegen op de helling van de vulkaan Lawu. Alvorens u vandaag doorreist naar Malang, brengt u een kort bezoek aan dit kleine tempelcomplex welke prachtig is versierd met erotische afbeeldingen die een vruchtbaarheidscultus symboliseren. De lokale bevolking komt hier nog steeds offers brengen en rondom de tempel liggen uitgestrekte theeplantages. Hierna vervolgt u de luxe reis Indonesië naar het prachtig gelegen bergdorpje Sarangan. Het is een steile en bochtige weg, waarbij u een pas van ruim 1.800 meter over gaat. U rijdt vandaag één van de mooiste routes van Centraal naar Oost-Java, dwars door het binnenland. In de middag arriveert u in Malang. U verblijft in het prachtig ingerichte en unieke Tugu Malang hotel. • ★★★★ Tugu Malang Hotel (1n)
 • (optioneel) ★★★★ Tugu Malang Hotel (1n – honey moonlight suite)
9
9

9: Malang – Bromo

’s Ochtends bent u vrij in Malang. Het is heerlijk toeven in Malang door het wat frissere bergklimaat. Ook kunt u, in overleg met uw chauffeur een bezoek brengen aan de theetuinen van Wonosari, waar u ook de theefabriek kunt bezichtigen. U kunt een kleine wandeling over de plantage maken, waarbij een lokale gids uitleg geeft over het theeplukproces. Na dit bezoek reist u in ca. 5 uur door naar de Bromo vulkaan, waar u overnacht. Uw accommodatie is prachtig gelegen bij Wonotoro. • ★★★★ Java Banana Hotel (1n)
10
10

10: Excursie Bromo – Kalibaru / Ijen National Park

Een bezoek aan de Bromo is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze luxe reis Indonesië. ‘s Morgens vroeg, nog voor de zon op komt gaat u met een jeep naar een hoger gelegen uitzichtpunt om de zonsopgang boven de vulkaan te bewonderen. Na zonsopkomst gaat u over een zee van zand naar de Bromo. Bij de kraterrand van de Bromo aangekomen, kunt u deze beklimmen. Vanuit het middelste ziet u de gele zwaveldampen opstijgen en ook ziet u vlammen en rook vanuit de krater komen. Na deze bijzondere ervaring gaat u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Vervolgens reist u door naar uw volgende bestemming: Kalibaru, ligt midden tussen de bergen aan de voet van de vulkaan Gunung Raung en is omgeven door verschillende plantages. De pittoreske omgeving is rijk aan bijvoorbeeld cacao, koffie en rubberplantages. Vanuit uw balkonnetje heeft u prachtig uitzicht over de uitgestrekte koffieplantages waar deze omgeving bekend om staat. Aan de horizon ziet u ook Mount Ijen.

 • ★★★★ Ijen Resort & Villas (2n)
 • ★★★★+ Bangsring Breeze Resort (2n)

Bangsring Breeze Resort

11
11

11: Kalibaru / Ijen National Park

U heeft vandaag een vrije dag en kunt deze naar eigen inzicht indelen. Een bezoek aan één van de vele plantages in deze omgeving is aan te bevelen. Of ontdek hoe men palmsuiker, tofu of tempé produceert.

Optioneel (niet inbegrepen): Een prachtige wandeling naar de kraterrand van vulkaan Ijen behoort tot de mogelijkheden. In de krater bevindt zich een azuurblauw kratermeer. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en bijkomende kosten voor deze excursie.

Iljen Krater

12
12

12: Kalibaru – Pemuteran (Bali)

In ongeveer twee uur reist u naar Ketapang aan de kust van Oost-Java. Hiervandaan neemt u de veerboot naar Gilimanuk op Bali. Vanaf Gilimanuk reist u verder in noordwestelijke richting naar het zeer afgelegen Pemuteran, een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Dit gedeelte van Noord-Bali wordt gekarakteriseerd door kilometers lange kust met een zwart vulkanisch zandstrand begrenst door palmbomen, een prachtige zee met spectaculaire koraaltuinen pal voor de kust. Vlak voor de kust bij Pemuteran ligt het beroemde eiland Menjangan, wereldwijd bekend bij duikers. • ★★★★★ Matahari Beach Resort (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ Matahari Beach Resort (3n – deluxe kamer)

Matahari Beach Resort

13
13

13 & 14: Pemuteran

Vrije dagen in het rustige Pemuteran. U kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld. Ook is een bezoek aan het Reef See Turtle Project erg de moeite waard om te bezoeken tijdens uw luxe reis Indonesië. Dit bijzondere initiatief vecht voor het leven van vele schildpadden door deze te kopen van de Balinese bevolking en klaar te maken voor vrijlating in de natuur.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit
15
15

15: Pemuteran – Munduk

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer van ca. anderhalf uur naar Munduk. U overnacht in Munduk in een prachtige accommodatie, omgeven door de prachtige groene sawa’s. De rest van de middag heeft u geheel vrij te besteden. • ★★★★ Munduk Moding Plantation (2n)Video Munduk Moding Plantation

16
16

16: Munduk

Vandaag heeft u een vrije dag in deze prachtige omgeving. U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. Indien u erg houdt van wandelen, is het wellicht aan te raden hier nóg een extra dag te verblijven. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van circa twee uur tot een volledige dag.

Tamblingan meer

17
17

17: Munduk – Ubud

U reist vandaag van Munduk naar Ubud, waar u wordt afgezet bij uw luxueuze verblijf, gelegen op ca. 20 minuten rijden van Ubud. Indien gewenst, is het vandaag (tegen een kleine toeslag) ook mogelijk om een omweg te maken via het ca. 1.240 meter hoogte gelegen bergmeer Bratan. In het midden bevindt zich de Hindoeïstische Pura Ulun Daru tempel, gewijd aan de Watergodin. Jaarlijks komen hier vele pelgrims om te bidden voor water.

 • ★★★★★ Komaneka at Tanggayuda (3n)
 • (optioneel) ★★★★+ The Samaya Bali (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ Hanging Gardens (3n)
18
18

18 & 19: Ubud

Vrije dagen in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen, een paradijs voor souvenirshoppers. In de avonduren kunt u een of meerdere culturele dansoptredens boeken. Maar ook de omgeving van Ubud is een bezoek meer dan waard. Op ca. 2 uur rijden van Ubud ligt Gunung Batur die u kunt beklimmen onder begeleiding van een lokale gids (optioneel). Vanaf de top heeft u (met helder weer) spectaculair uitzicht op alle vulkaantoppen van Bali. Ook kunt u de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen, waaronder Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk. Het is dan ook mogelijk een auto met chauffeur voor deze vrije dagen te huren zodat u op privé basis Ubud en omgeving kunt verkennen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

20
20

20: Ubud – Labuan Bajo (Flores)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Ubud voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar. U vliegt met Garuda Indonesia naar Labuan Bajo, gelegen aan de westpunt van het eiland Flores. Het is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Komodo National Park, leefgebied van de unieke en gigantische komodovaraan. Transfer vanaf de luchthaven naar een fijn resort, gelegen aan het strand net buiten Labuan Bajo. • ★★★★ Plataran Komodo Resort (1n)
21
21

21: Labuanbajo – Start cruise Rinca & Komodo

Vandaag start een mooie 3-daagse (2 nachten) cruise langs de eilanden Rinca & Komodo, onderdeel van het Komodo National Park. U verblijft aan boord van de comfortabele schooner ‘Plataran Ambasi’ op basis van volpension. U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de haven waar de Ambasi al op u ligt te wachten. U wordt van harte welkom geheten aan boord onder het genot van een welkomstdrankje. Direct verlaat Ambasi de haven en koerst in ca. 3 uur richting Rinca waar u voor het eerst aan land gaat voor de eerste kennismaking met de indrukwekkende pre-historische komodovaraan. U wandelt onder begeleiding van een lokale ranger over het prachtige eiland. Op Rinca heeft u de meeste kans om de komodo in het wild aan te treffen, maar ook wilde herten, buffels en apen laten zich vaak zien onderweg. Vervolgens vaart u verder naar het eiland Kalong, een klein eiland bedekt met mangrovewoud, thuisbasis voor duizenden vleermuizen. Indien de tijd het toelaat, bestaat vandaag ook de mogelijkheid om te snorkelen bij Kambing Island. De boot legt aan in de baai van het eiland Komodo, waar u overnacht aan boord van het schip. U kunt vanavond genieten van de spectaculaire sterrenhemel. • ★★★ Plataran Ambasi (2n – vp)
22
22

22: Cruise Rinca & Komodo

’s Ochtends, na het ontbijt, gaat u van boord voor een bezoek aan het legendarische eiland. U wandelt hier enige tijd onder begeleiding van een lokale ranger, op zoek naar nóg meer komodovaranen. Dit eiland is een stuk groter dan Rinca en de vegetatie dichter; de kans om komodo’s te vinden is hier dan ook kleiner dan op Rinca, echter is de zoektocht een bijzondere ervaring. Rond lunchtijd keert u terug op de boot. U vaart naar Pantai Merah, het Roze Strand waar u de gelegenheid krijgt om te snorkelen. Hierna vaart u naar Wae Cecu (vlakbij Labuanbajo). Er wordt een heerlijk BBQ diner op het strand verzorgd bij het Plataran Komodo Resort.

23
23

23: Terug in Labuan Bajo

Na het ontbijt komt deze prachtige cruise arrangement van deze luxe reis Indonesië tot een einde. U gaat van boord waar een transfer is verzorgd naar uw hotel. De rest van de middag heeft kunt u heerlijk vrij besteden. • ★★★★ Plataran Komodo Resort (1n)

Plataran Komodo Resort

24
24

24: Labuan Bajo – Denpasar & vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden bij uw zeer aangename resort. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ‘s ochtends dient uit te checken uit uw hotelkamer. ‘s Middags wordt u opgehaald voor de korte transfer naar de luchthaven van Labuan Bajo voor de binnenlandse vlucht van Garuda Indonesia naar Denpasar. Hier dient u uw bagage te claimen en opnieuw in te checken voor uw intercontinentale vlucht van Garuda terug naar Amsterdam. U dient uiteraard weer over te stappen in Jakarta. De luxe reis Indonesië is vandaag afgelopen.

25
25

25: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze reis Indonesië

Voor deze 25-daagse luxe reis Indonesië geldt een indicatie reissom van €5.620 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in superieure accommodaties. Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe rondreis Indonesië is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een unieke aanvulling op uw reis naar Indonesië

In Yogyakarta kunt u er ook voor kiezen om in het luxueuze Amanjiwo Borobudur Resort te verblijven. Amanjiwo is gelegen nabij het magische en wereldberoemde tempelcomplex Borobudur, op nog geen uur rijden vanaf de koningsstad Yogyakarta op Java. Kom helemaal tot rust in dit heerlijke resort dat Tico speciaal voor u heeft geselecteerd.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.395,– p.p.
Mei t/m oktober

Indonesië arrangement | Amanjiwo Borobudur

Een prachtig 4-daags verblijf in het luxe en zeer exclusieve Amanjiwo Resort, gelegen op steenworp afstand van het wereldberoemde magische tempelcomplex Borobudur, op het eiland Java. Een bijzonder onderdeel van uw reis door Java!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Indonesië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Nadat u de wensen bij ons kenbaar heeft gemaakt, stellen wij een reisvoorstel op welke is gebaseerd op uw wensen en interesses. We sleutelen net zoveel aan de reis totdat deze helemaal naar wens is!

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de sfeervolle accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat