Logo bg white

Kalimantan Borneo cruise

4-daags arrangement Indonesië
Prijs op aanvraag
juni t/m september
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een cruise door de ongerepte natuur van Kalimantan


Het ongerepte Indonesische eiland Kalimantan is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland kent een werkelijk schitterende natuur met primair tropisch regenwoud, thuisbasis van vele bijzondere diersoorten.

Ga aan boord van één van de tot drijvend hotel omgetoverde houten vissersboten en zak de rivier af op zoek naar neusapen, orang-utans en ander dierenleven. Uw cruise is geheel privé; het kleinschalige schip met slechts een paar kajuiten wordt speciaal voor u gecharterd. Houd er wel rekening mee dat het comfort aan boord basic is; dit is geen luxe cruise, maar zéker een unieke en zeer bijzondere ervaring!

Op Kalimantan is de toeristische infrastructuur zeer beperkt en zijn geen goede hotels en lodges te vinden. Een verkenning van dit unieke gebied op uw eigen privéschip inclusief bemanning is dan ook een unieke en zeer comfortabele manier om kennis te maken met de overweldigende natuur.

De cruise combineert fantastisch met een schitterende rondreis door Java, evt. gecombineerd met andere Indonesische eilanden als Bali, Lombok, Sumba of Flores.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start van de cruise


U arriveert vandaag op de luchthaven van Pangkalan Bun op het Indonesische eiland Kalimantan. Pangkalan Bun is uitstekend bereikbaar per binnenlandse vlucht vanuit zowel Jakarta als Surabaya en deze Kalimantan cruise is dan ook uitstekend in te lassen in een onvergetelijke reis door o.a. Java, evt. gecombineerd met één van de andere prachtige eilanden.

Na aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van de rederij. Er volgt een transfer naar de haven van Kumai waar u aan boord gaat van de tot drijvend privéhotel omgetoverde houten 'klotok', een traditionele vissersboot. Het schip telt 3 kajuiten, allen uitgerust met airconditioning en eigen sanitair. Er is daarnaast een aangenaam bovendek van waar u de komende dagen volop kunt genieten van de uitzichten op de prachtige natuur waardoor u wordt omringd.

De komende dagen zijn alle - speciaal door de chef bereide - maaltijden aan boord inbegrepen, evenals uw (non-alcoholische) drankjes. Uw wordt compleet in de watten gelegd door het personeel aan boord en begeleid door een privégids die gedurende de hele cruise tot uw beschikking zal staan.

Diezelfde middag staat de eerste stop het programma: Tanjung Harapan. In dit rehabilitatiecentrum voor orang-utans worden deze bijzondere dieren opgevangen wanneer ze uit benarde situaties van gevangenschap worden bevrijd. Ze worden hier getraind met uiteindelijk doel weer terug te keren waar ze thuishoren: in de vrije natuur. In de namiddag bent u getuige van het voedermoment.

  • ★★★ Kumai (3 nachten - volpension)
2
2

2 & 3: Tanjung Puting, Camp Leakey & Pondok Tangguy


Gedurende deze dagen vaart u door de prachtige ongerepte natuur van het Tanjung Puting National Park. Onderweg spot u (mede dankzij de uitstekende ogen van uw gids) al het wildlife, zowel in het water, aan de rivieroevers als hoog in de bomen. U brengt o.a. een bezoek aan Camp Leakey waar de getrainde orang-utans uit Tanjung Harapan o.a. worden geherintroduceerd in de natuur en Pondok Tangguy, een ander belangrijk centrum in het rehabilitatieproces.

4
4

4: Einde van de cruise


Vandaag komt een einde aan deze ontspannen Kalimantan Borneo cruise. In de loop van de ochtend meert het schip weer aan in de haven van Kumai waar u van boord gaat en terug zal worden gebracht naar de luchthaven van Pangkalan Bun.

Vanaf hier vliegt u naar Jakarta of Surabaya, van waar u uw fantastische reis door Indonesië vervolgt. Uiteraard assisteren wij u graag met een offerte voor uw ideale reis.

Prijsindicatie voor deze Kalimantan cruise


Voor deze 4-daagse Kalimantan Borneo cruise is de prijs op aanvraag. U verblijft op een privécruise; het schip wordt dan ook exclusief voor u gecharterd.

Inbegrepen


Tijdens een 4-daagse (3 nachten) privécruise zijn alle maaltijden, (non-alcoholische) dranken, entreegelden tot de nationale parken, begeleiding door Engels sprekende gidsen en transfers van/naar de luchthaven van Pangkalan Bun inbegrepen. Vluchten naar Pangkalan Bun (vanuit ofwel Surabaya, ofwel Jakarta) zijn niet inbegrepen. Er is evt. ook een 3-daagse óf 5-daagse cruise mogelijk.

Het is niet mogelijk om deze Borneo cruise los te boeken bij Tico Reizen. Heel graag nemen we deze Kalimantan cruise dan ook op in een volledige reis door Indonesië.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom u kiest voor Tico Reizen

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat