Logo bg white

Prachtige 19-daagse luxe rondreis Bali 'deluxe'

19-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 5.095,00 p.p.
Mei t/m september
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Luxe rondreis Bali!

Tijdens deze 19-daagse luxe rondreis Bali verkent u op een rustig tempo enkele prachtige hoogtepunten, maar ook de wat minder toeristische regio's van dit schitterende eiland. Bali is een ongekend mooi eiland en is dan ook niet voor niets een van de meest populaire bestemming van Indonesië. U start deze luxe rondreis Bali in regio Tabanan, een relatief rustig gebied aan de westkust. Hierna reist u door de prachtige binnenlanden verder naar Ubud, ook wel het culturele hart van het eiland genoemd. U verblijft nét buiten de stad, te midden van prachtige sawa's waar u prachtige kunt wandelen, of fietsen. Hierna reist u via Munduk en enkele belangrijke hindoeïstische en boeddhistische tempels verder het ongerepte kustplaatsje Pemuteran; een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Via de Karangasem regio, een van de meest authentieke delen van Bali, reist u verder naar Amed. Huur hier een fiets of een brommer en verken de traditionele vissersdorpjes, of bezoek een van de vele tempels die dit gebied rijk is. U sluit deze rondreis af nabij de kust in een van de mooiste accommodaties van het eiland. Een heerlijke luxe rondreis Bali op individuele basis met een mix van cultuur, natuur en prachtige stranden!


Bekijk het volledige reisschema van deze Luxe Bali rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Indonesië

Uw luxe rondreis Bali gaat vandaag van start! In de avond vertrekt u met een vlucht van KLM naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst op Bali – Tabanan

U arriveert vanavond vrij laat op de internationale luchthaven van Bali, waar deze luxe rondreis Bali van start gaat. U haalt uw bagage op en bij het verlaten van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen in Tabanan, gelegen op ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven. U verblijft de komende nachten in een van de mooiste accommodaties van Bali: The Soori.

  • luxe klasse: The Soori (2n)

"We kunnen alleen maar zeggen dat de reis echt perfect georganiseerd was. We waren soms blij verrast hoe alles zo goed op elkaar afgestemd was. Echt super!!"
Niels & Ingrid

The Soori

3
3

3: Tabanan

Deze dag in Tabanan is ter vrije besteding. Zo kunt u heerlijk bijkomen van de lange reis bij het zwembad of aan het strand van het resort. Indien gewenst kan Tico een extra nacht voor u bijboeken in deze fantastische accommodatie.

4
4

4: Tabanan - Ubud

Na een uitgebreid ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids welke de komende 12 dagen van uw luxe rondreis Bali tot uw beschikking staan. U heeft vervolgens een transfer naar Ubud, een prachtige rit van ongeveer 1 uur. Ubud wordt ook wel het culturele hart van Bali genoemd en u kunt hier dan ook goed uit de voeten als het op cultuur aankomt, maar ook de schoonheid van de natuur zal u hier versteld doen staan en om deze reden vindt Tico dat een bezoek aan het toch wat toeristische Ubud niet mag ontbreken in deze rondreis.

  • superieure klasse: Komaneka at Tanggayuda (3n)
  • (optioneel) luxe klasse: Hanging Gardens of Bali (3n)

Komaneka at Tanggayuda

5
5

5: Ubud

Vrije dag in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen, een paradijs voor souvenirshoppers. In de avonduren kunt u een of meerdere culturele dansoptredens boeken. U kunt gaan wandelen in de omgeving, of er samen met uw gids op uittrekken in de omgeving. Op ca. 2 uur rijden van Ubud ligt Gunung Batur die u kunt beklimmen onder begeleiding van een lokale gids. Vanaf de top heeft u (met helder weer) spectaculair uitzicht op alle vulkaantoppen van Bali. Ook kunt u de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen, waaronder Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk.

Hanging Gardens

6
6

6: Koken & lunchen bij een lokale familie

Vanochtend bent u de gewaardeerde gast van Dewa en Jero. Ze wonen met hun gezin in het dorpje Keliki in het noorden van Ubud en behoren tot de middenklasse. Samen met hen gaat u een heerlijke (echte!) Balinese lunch bereiden. Maar niet alleen het bereiden van de maaltijd, vooral het contact is zo leuk. Dewa en Jero zal u graag meer vertellen over het leven op Bali. Ze beschikken over hun eigen kruidentuin en nadat u alle benodigde ingrediënten heeft verzameld, bereidt u samen met het gezin enkele gerechtjes. U komt meer te weten over de rol van eten in het dagelijkse leven. Houdt u er wel rekening mee dat de familie niet met u aan tafel gaat. Dit is ongepast in de Balinese cultuur. Na de maaltijd heeft u echter nog genoeg tijd om na te praten over deze ochtend. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ubud.

7
7

7: Ubud – Munduk

U reist vandaag van Ubud naar Munduk, een prachtige rit door de binnenlanden van Bali. Onderweg wordt o.a. gestopt bij de Pura Taman Ayun tempel op het programma, in de 17e eeuw gebouwd door een bekende prins en misschien wel Bali’s mooiste tempel. Ze is gebouwd in een meer, wat een bijzonder zicht oplevert. Ook stopt u bij Jatiluwih, waar u Bali’s mooiste en meest ingenieuze rijstterrassen kunt vinden. Er is ook een museum bij waar u meer te weten komt over deze traditionele manier van landbouw, waar slim gebruik van het landschap en watergebruik heeft geleid tot een haast verticale vorm van landbouw. De laatste stop is bij de bekende Puru Ulun Danau Bratan tempel, wellicht wel de bekendste Hindoeïstische tempel van het eiland. Deze tempel is ligt in het Bratanmeer en is gewijd aan de Watergodin. Jaarlijks komen hier vele pelgrims om te bidden voor water.

U overnacht de komende dagen in Munduk in een schitterende accommodatie, omgeven door de prachtige groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen.

  • superieure klasse: Munduk Moding Plantation (2n)

Munduk Moding Plantation

8
8

8: Munduk

Samen met een gids brengt u vanochtend een bezoek aan een schitterende Red Coral waterval. U wandelt langs prachtige rijstterrassen met mooie uitzichten onderweg. Hierna wandelt u verder naar Laangan, de hoogste waterval van Bali. Rond het middaguur keert u terug in Munduk.

De middag heeft u vrij te besteden. U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van ca. twee uur tot een volledige dag.

Koffieplantages

9
9

9: Munduk – Pemuteran

U reist vandaag verder in noordwestelijke richting naar het zeer afgelegen Pemuteran, een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Met maar beperkte faciliteiten, treft u bij Pemuteran nog een stukje ongerept Bali. Dit gedeelte van Noord-Bali wordt gekarakteriseerd door kilometers lange kust met een zwart vulkanisch zandstrand begrenst door palmbomen, een prachtige zee met spectaculaire koraaltuinen pal voor de kust. Vlak voor de kust bij Pemuteran ligt het beroemde eiland Menjangan, wereldwijd bekend bij duikers.

  • superieure klasse: Plataran Menjangan (3n)

Plataran Menjagan

10
10

10: Snorkelen bij Menjangan Island

In de ochtend gaat u snorkelen bij Menjangan Island, één van Bali’s mooiste duik- en snorkellocaties. In de middag keert u terug bij uw hotel. Een lunchbox is vandaag inbegrepen. De rest van de middag bent u vrij.

11
11

11: Pemuteran

Vrije dag in het rustige Pemuteran. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Reef Seen Turtle Project. Dit is erg de moeite om te bezoeken tijdens uw luxe rondreis Bali. Dit bijzondere initiatief vecht voor het leven van vele schildpadden door deze te kopen van de Balinese bevolking en klaar te maken voor vrijlating in de natuur.

Optionele excursie: Wijnproeverij
Vandaag bezoekt u de wijngaarden van wijnhuis ‘Hatten’, gelegen op ongeveer een uur rijden vanaf Lovina. Bali heeft het perfecte klimaat om een goede druif te verbouwen, en daarom hadden de Balinese eigenaren van Hatten in 1994 besloten om een wijngaard te openen. Samen met de hulp van een Franse wijnmaker is Hatten uitgegroeid tot de grootste wijnproducent van Bali. Tijdens een rondleiding door de wijngaarden wordt uitgebreid uitgelegd hoe de druiven worden verwerkt en hoe wijnen worden gemaakt. De tour eindigd met een heerlijke wijnproeverij en een bezoek aan het winkeltje waar u eventueel een souveniertje mee kunt nemen.

Wijnhuis Hatten

12
12

12: Pemuteran – Amed

U reist vandaag door in oostelijke richting langs de kust naar Amed. Onderweg bezoekt u o.a. het boeddhistische klooster Brahma Vihara-Arama, één van de weinige boeddhistische kloosters van Indonesië, gelegen bij Banjar. Hierna voert de tocht voert via het bergdorpje Kintamani vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het sprookjesachtige Baturmeer en de hierachter gelegen Gunung Batur. U reist vandaag door de regio Karangasem, één van de meest authentieke delen van Bali. U passeert traditionele dorpen en reist door een ongerept landschap van prachtige valleien, met uitgestrekte meren, rivieren en watervallen.

  • superieure klasse: The Griya Villas & Spa (3n)

The Griya Villas & Spa

13
13

13 & 14: Amed

Vrije dagen in Amed. Uw chauffeur en gids staan ook vandaag weer tot uw beschikking en kunt dan ook gemakkelijk de traditionele vissersdorpjes aan deze authentieke kust van Bali verkennen. U kunt er ook voor kiezen om deze dagen van uw luxe rondreis Bali erop uit te trekken met uw gids naar de binnenlanden van Oost-Bali. Richting Sidemen vindt u de mooiste rijstvelden. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt van Semarapura of de Pura Kehen tempel, één van de mooiste en meest verfijnde tempels van Bali, of breng een bezoekje aan het indrukwekkende waterpaleis in Tirtagangga. Dit paleis, wat eigenlijk een prachtig aangelegde waterrijke tuin is, werd in 1948 gebouwd door de koning van Karangasem en werd in het verleden gebruikt voor de ontvangst van belangrijke gasten. Het paleis ligt prachtig, omringd door de mooiste rijstterrassen

15
15

15: Ameda – Jimbararan

In de ochtend vertrekt u in zuidelijke richting, naar het plaatsje Jimbaran. Onderweg bezoekt u de Pura Besakih tempel, de grootste en belangrijkste tempel op Bali. Hierna reist u verder naar Amlapura, waar de herineringen aan het Hollandse koloniale verleden nog duidelijk zichtbaar zijn in onder andere het paleis van de vroegere koning, dat Maskerdam heet. Verder brengt u ook een kort bezoek aan een Bali Aga dorpje in Tenganan. De Bali Aga zijn de oorspronkelijke bewoners van Bali, die over het algemeen aanhangers van het animisme zijn en die veelal nog authentieke ambachten beoefenen. Hierna rijdt u verder naar uw schitterende hotel in Jimbaran. Het exclusieve Jamahal Private Resort is een van de meest bijzondere accommodaties van Bali en is dan ook een hele mooie locatie om uw luxe rondreis Bali af te sluiten.

  • luxe klasse: the Jamahal private resort & spa (3n

Jamahal Private Resort

16
16

16 & 17: Jimbaran

Vrije dagen in Jimbaran welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt deze prachtige luxe rondreis Bali in alle rust afsluiten bij uw luxueuze verblijf aan de mooie stranden van Bali. Houdt u er rekening mee dat uw verblijf niet direct aan het strand ligt.

18
18

18: Vertrek

Vandaag komt deze zeer ontspannen luxe rondreis Bali alweer tot een einde. Overdag bent u nog vrij. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken. In de namiddag wordt u opgehaald voor transport naar de luchthaven. U vliegt vanavond met KLM terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend in Nederland.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Bali

Tijdens deze 19-daagse luxe rondreis Bali dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.095 per persoon (bij deelname van twee personen).

Deze prijsindicatie is inclusief vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Bali?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Indonesië. Zij kennen de verschillende eilanden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Bali. De luxe rondreis Bali is slechts een voorbeeld en deze reis kunnen onze specialisten dan ook geheel op uw wensen aanpassen.


Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Indonesië reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat