Logo bg white

Prachtige 19-daagse luxe rondreis Bali 'deluxe'

19-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 5.495,00 p.p.
Mei t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Luxe rondreis Bali!

Tijdens deze 19-daagse luxe rondreis Bali verkent u op een rustig tempo enkele prachtige hoogtepunten, maar ook de wat minder toeristische regio's van dit schitterende eiland. Bali is een ongekend mooi eiland en is dan ook niet voor niets een van de meest populaire bestemming van Indonesië. U start deze luxe rondreis Bali in regio Tabanan, een relatief rustig gebied aan de westkust. Hierna reist u door de prachtige binnenlanden verder naar Ubud, ook wel het culturele hart van het eiland genoemd. U verblijft nét buiten de stad, te midden van prachtige sawa's waar u prachtige kunt wandelen, of fietsen. Hierna reist u via Munduk en enkele belangrijke hindoeïstische en boeddhistische tempels verder het ongerepte kustplaatsje Pemuteran; een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Via de Karangasem regio, een van de meest authentieke delen van Bali, reist u verder naar Amed. Huur hier een fiets of een brommer en verken de traditionele vissersdorpjes, of bezoek een van de vele tempels die dit gebied rijk is. U sluit deze rondreis af nabij de kust in een van de mooiste accommodaties van het eiland. Een heerlijke luxe rondreis Bali op individuele basis met een mix van cultuur, natuur en prachtige stranden!

Bekijk het volledige reisschema van deze Luxe Bali rondreis!


In januari 2019 bezocht reisspecialiste Fraukje het prachtige Bali. In onderstaande video vindt u een mooi verslag terug van deze reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Indonesië

Uw luxe rondreis Bali gaat vandaag van start! In de avond vertrekt u met een vlucht van KLM naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst op Bali – Tabanan

U arriveert vanavond vrij laat op de internationale luchthaven van Bali, waar deze luxe rondreis Bali van start gaat. U haalt uw bagage op en bij het verlaten van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen in Tabanan, gelegen op ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven. U verblijft de komende nachten in een van de mooiste accommodaties van Bali: The Soori.

  • ★★★★★ The Soori (2n)

"We kunnen alleen maar zeggen dat de reis echt perfect georganiseerd was. We waren soms blij verrast hoe alles zo goed op elkaar afgestemd was. Echt super!!"
Niels & Ingrid

The Soori

3
3

3: Tabanan

Deze dag in Tabanan is ter vrije besteding. Zo kunt u heerlijk bijkomen van de lange reis bij het zwembad of aan het strand van het resort. Indien gewenst kan Tico een extra nacht voor u bijboeken in deze fantastische accommodatie.

4
4

4: Tabanan - Ubud

Vandaag wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in Ubud gereden. Onderweg maakt u een aantal interessante stops. Allereerst bezoekt u de prachtige Tanah Lot tempel, één van de meest gefotografeerde tempels wereldwijd. De tempel staat op een een kale rots en bij vloed wordt de Tanah Lot omringd door de oceaan. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan deze spectaculaire tempel, reist u verder naar de wereldberoemde rijstvelden van Jariluwih. Dit werelderfgoed is een levend museum en u leert hier meer over de traditionele landbouwmethoden die hier worden gebruikt. Bijna verticale heuvels zijn hier getransformeerd tot prachtige, ansichtkaartwaardige rijstvelden.

Na dit bezoekt reist u verder naar één van de mooiste tempels van Bali, Pura Taman Ayun. De tempel werd in de 17e eeuw gebouwd door prins Gusti Anom en betekent letterlijk de ‘drijvende bloementuin’ omdat de tempel omringd wordt door een meer. Na dit bezoek wordt u naar uw aangename accommodatie gebracht.

  • ★★★★★ Hanging Gardens of Bali (3n)

Pura Taman Ayun

5
5

5: Ubud

Vrije dag in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen, een paradijs voor souvenirshoppers. In de avonduren kunt u een of meerdere culturele dansoptredens boeken.

U kunt gaan wandelen in de omgeving, of er samen met uw gids op uittrekken in de omgeving. Op ca. 2 uur rijden van Ubud ligt Gunung Batur die u kunt beklimmen onder begeleiding van een lokale gids. Vanaf de top heeft u (met helder weer) spectaculair uitzicht op alle vulkaantoppen van Bali.

Ook kunt u de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen, waaronder Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk.

Tevens kunt u door de rijstvelden wandelen over de Campuhan Ridge walk of het nabijgelegen Monkey Forest bezoeken.

Hanging Gardens

6
6

6: Koken & lunchen bij een lokale familie

Vanochtend bent u de gewaardeerde gast van Dewa en Jero. Ze wonen met hun gezin in het dorpje Keliki in het noorden van Ubud en behoren tot de middenklasse. Samen met hen gaat u een heerlijke (echte!) Balinese lunch bereiden. Maar niet alleen het bereiden van de maaltijd, vooral het contact is zo leuk. Dewa en Jero zal u graag meer vertellen over het leven op Bali. Ze beschikken over hun eigen kruidentuin en nadat u alle benodigde ingrediënten heeft verzameld, bereidt u samen met het gezin enkele gerechtjes. U komt meer te weten over de rol van eten in het dagelijkse leven.

Houdt u er wel rekening mee dat de familie niet met u aan tafel gaat. Dit is ongepast in de Balinese cultuur. Na de maaltijd heeft u echter nog genoeg tijd om na te praten over deze ochtend. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ubud.

7
7

7: Ubud – Munduk

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer van Ubud naar Munduk met een aantal interessante stops onderweg. Allereerst bezoekt u de prachtige Goa Gajah tempel, met een tempelgrot die werd gebouwd in de 9e eeuw. De tempels heeft baden, fonteinen en ligt net buiten Ubud. In de 11e eeuw werd het gebruikt als meditatiecentrum.

U reist verder naar Bedugul in de bergen van Bali, waar u de bekende tempel Pura Ulun Danu Bratan bezoekt. Deze tempel, gebouwd in 1663 voor de godin Dewi Danu, is van groot belang omdat het water van het Bratan-meer een groot deel van het land ten zuiden van Bali bevloeit. Aangezien Bedugul wat hoger ligt, is het klimaat hier koeler en zijn er tal van kraampjes aan de kant van de weg waar aardbeien worden verkocht.

Vervolgens wordt u naar Munduk gereden waar u wordt afgezet bij uw accommodatie. U overnacht de komende dagen in Munduk in een prachtige, kleinschalige accommodatie, omgeven door de groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.

  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (2n)

Munduk Moding Plantation

8
8

8: Munduk

Samen met een gids brengt u vanochtend een bezoek aan een schitterende Banyumala waterval. U wandelt eerst door plantages voordat u afdaalt door het regenwoud om de waterval te bereiken; al met al is het ongeveer 15 minuten wandelen om de waterval te bereiken. Bij aankomst kunt u een heerlijke verkoelende duik nemen.

De middag heeft u vrij te besteden. U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van ca. twee uur tot een volledige dag.

Koffieplantages

9
9

9: Munduk – Pemuteran

U reist vandaag verder in noordwestelijke richting naar het zeer afgelegen Pemuteran, een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Met maar beperkte faciliteiten, treft u bij Pemuteran nog een stukje ongerept Bali. Dit gedeelte van Noord-Bali wordt gekarakteriseerd door kilometers lange kust met een zwart vulkanisch zandstrand begrenst door palmbomen, een prachtige zee met spectaculaire koraaltuinen pal voor de kust. Vlak voor de kust bij Pemuteran ligt het beroemde eiland Menjangan, wereldwijd bekend bij duikers.

Onderweg brengt u een bezoek aan het Brahma Ashrama Vihara klooster, één van de weinige boeddhistische kloosters op Bali. Binnen vindt u een miniatuur van de eeuwenoude Borobodur tempel. Na het bezoek vervolgt u uw reis naar Pemuteran.

  • ★★★★ Plataran Menjangan (3n)

Plataran Menjagan

10
10

10: Snorkelen bij Menjangan Island

In de ochtend stapt u aan boord van een bootje waarmee u naar het Menjangan Island vaart, vlak voor de kust bij Pemuteran. Vandaag gaat u snorkelen bij het Menjangan Island, één van Bali’s mooiste duik- en snorkellocaties!

U kunt aan boord van de boot genieten van een eenvoudige (picnic) lunch. In de loop van de middag wordt u weer teruggevaren naar uw verblijf en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

11
11

11: Pemuteran

Vrije dag in het rustige Pemuteran. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Reef Seen Turtle Project. Dit is erg de moeite om te bezoeken tijdens uw luxe rondreis Bali. Dit bijzondere initiatief vecht voor het leven van vele schildpadden door deze te kopen van de Balinese bevolking en klaar te maken voor vrijlating in de natuur.

Plataran Menjangan

12
12

12: Pemuteran – Amed

U reist vandaag door in oostelijke richting langs de kust naar Amed. Onderweg bezoekt u u de prachtige Beji tempel, gelegen bij het dorpje Sangsit in Noord-Bali. Na het bezoek rijdt u verder naar Amed, gelegen aan de Noordoostkust van Bali. U verblijft hier de komende dagen in een heerlijke accommodatie, al uitkijkend over de oceaan.

  • ★★★★ The Griya Villas & Spa (3n)

The Griya Villas & Spa

13
13

13:Omgeving Amed

Vandaag staan er een chauffeur en gids tot u beschikking zodat u de vissersdopjes aan deze authentieke kust van Bali kunt verkennen. U kunt er ook voor kiezen om er op uit te trekken naar de binnenlanden van Oost-Bali. Richting Sidemen vindt u de meest ongerepte rijstvelden van Bali. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt van Semarapura of de Pura Kehen tempel, één van de mooiste en meest verfijnde tempels van Bali. Tevens kunt u een bezoekje brengen aan het indrukwekkende waterpaleis in Tirtagangga. Dit paleis, wat eigenlijk een prachtig aangelegde waterrijke tuin is, werd in 1948 gebouwd door de koning van Karangasem en werd in het verleden gebruikt voor de ontvangst van belangrijke gasten. Het paleis ligt prachtig, omringd door de mooiste rijstterrassen.

U kunt het programma van vandaag samen met uw gids samenstellen.

14
14

14: Amed

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen bij uw accommodatie en genieten van de faciliteiten van uw villa.

15
15

15: Amed – Jimbaran

Vanochtend heeft u een transfer naar uw laatste bestemming op Bali: Jimbaran. Houdt u er rekening mee dat het een rit van ca. 3 uur is zonder stops. U kunt in Jimbaran de aankomende dagen heerlijk ontspannen en genieten van de mooie accommodatie. Het exclusieve Jamahal Private Resort is een van de meest bijzondere accommodaties van Bali en is dan ook een hele mooie locatie om uw luxe rondreis Bali af te sluiten.

  • ★★★★★ Jamahal Private Resort & Spa (3n)

Jamahal Private Resort

16
16

16 & 17: Jimbaran

Vrije dagen in Jimbaran welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt deze prachtige luxe rondreis Bali in alle rust afsluiten bij uw luxueuze verblijf aan de mooie stranden van Bali.

Houdt u er rekening mee dat uw verblijf niet direct aan het strand ligt maar wel een eigen strand heeft.

18
18

18: Vertrek

Vandaag komt deze zeer ontspannen luxe rondreis Bali alweer tot een einde. Overdag bent u nog vrij. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken. In de namiddag wordt u opgehaald voor transport naar de luchthaven. U vliegt vanavond met KLM terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend in Nederland.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Bali

Tijdens deze 19-daagse luxe rondreis Bali dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.495 per persoon (bij deelname van twee personen).

Deze prijsindicatie is inclusief vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een paradijselijk verblijf in Nihi Sumba

Voeg dit prachtige arrangement toe aan uw luxe rondreis over Bali!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.600,– p.p.
april t/m oktober

Indonesië arrangement | Exclusiviteit in het Nihi Sumba

Het Nihi Sumba ligt op het ongerepte eiland Soemba, op ca. 1 uur vliegafstand van Bali. De accommodatie bestaat uit 37 prachtige villa's en heeft een privéstrand van ca. 2,5 kilometer. De villa's zijn allen gebouwd van natuurlijke materialen, zijn met passie en smaak ingericht en beschikken over een eigen zwembad.

Lees meer

Waarom met Tico naar Bali?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Indonesië. Zij kennen de verschillende eilanden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Bali. De luxe rondreis Bali is slechts een voorbeeld en deze reis kunnen onze specialisten dan ook geheel op uw wensen aanpassen.


Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat