Logo bg white

Luxe reis 'Bali Deluxe'

17-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 9.495,00 p.p.
mei t/m september
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Bali


Reis af naar Bali, één van de mooiste eilanden van Indonesië en verken het eiland op exclusieve wijze. Uiteraard hebben we onderweg Bali's meest luxueuze maar vooral meest bijzondere accommodaties voor u geselecteerd.

Na een comfortabele vlucht van KLM (via Singapore) arriveert u op de internationale luchthaven van Denpasar waar u als een VIP zal worden onthaald en vliegensvlug naar uw eerste verblijf zal worden gebracht in een nog ongerept deel van de - verder zeer toeristische - zuidwestkust. Na een verblijf van enkele dagen reist u richting het schitterende binnenland bij Munduk waar u wordt omringd door de bergen en het nevelwoud. Hierna brengt uw privé-chauffeur u naar de oostkust voor een verblijf in het sublieme Amankila en een verkenning van o.a. haar prachtige waterpaleizen. Via Ubud, het culturele hart van Bali, waar u overnacht in één van de exclusieve tenten van Capella Ubud reist u naar het Jimbaran voor een heerlijke afsluiter aan zee alvorens u weer terug vliegt naar huis.

Bekijk het volledige reisprogramma
van deze luxe reis Bali.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Indonesië


U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport waar deze luxe reis Bali van start zal gaan. U checkt in op de vlucht van KLM waarmee u naar het Indonesische eiland Bali zal vliegen. Het toestel maakt een tussenlanding op Singapore en u arriveert de volgende dag op Bali.

2
2

2: Aankomst op Bali - Tabanan


U arriveert op de internationale luchthaven van Denpasar, waar u bij het verlaten van het toestel direct assistentie krijgt en vlot en soepel langs alle formaliteiten zal worden begeleid.

U begeeft zich richting de uitgang waar u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw schitterende verblijf zal brengen, gelegen op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven aan Bali's spectaculaire zuidwestkust. U passeert het meest toeristische deel van Bali bij o.a. Kuta en Seminyak en hoe verder westwaarts u reist, hoe kalmer het wordt, totdat u arriveert bij uw werkelijk schitterende verblijf voor de komende dagen.

Tico selecteerde voor deze eerste dagen het Nirjhara, een bijzondere accommodatie waar u heerlijk kunt bijkomen van de lange reis. Het ligt prachtig op enkele minuten van de vulkanische stranden, op steenworp afstand van één van Bali's meest befaamde tempels Tanah Lot en wordt omringd door spectaculaire rijstterrassen. Een onvergetelijke plek om uw eerste dagen op Bali te spenderen!

  • ★★★★★ Nirjhara (3 nachten) Blank

Nirjhara - Canopy suite

3
3

3 & 4: Tabanan


Vrije dagen die u geheel zelf kunt inrichten. Deze luxe reis Bali laat u kennis maken met de mooiste plekken van het eiland en heeft vele mooie ervaringen voor u in petto. Maar vrije dagen zijn essentieel. Om even bij te komen, te genieten van een goed boek op uw eigen terras, een behandeling in de spa of om er zelf even op uit te trekken met een fiets van het hotel. De tempel van Tanah Lot bevindt zich op slechts 3 kilometer van Nirjhara.

En wilt u deze dagen wél vooraf inrichten met een ervaring of activiteit, dan horen wij het natuurlijk graag. U kunt bijvoorbeeld gaan surfen, paardrijden op het strand of een kookles volgen.

5
5

5: Tabanan - Munduk


U vervolgt deze luxe reis Bali en laat de zuidwestkust achter u. Uw privé-chauffeur zal u naar de schitterende binnenlanden van Bali bij Munduk brengen. Onderweg passeert u de prachtige rijstterrassen van Belimbing en het Brahma Ashrama Vihara klooster, een boeddhistisch klooster wat in het jaar 1969 werd opgericht door één van de weinige boeddhistische monniken op Bali destijds. Het klooster lijkt op een miniatuurversie van de wereldberoemde Borobudur op Java en is gelegen op een heuvel.

In de loop van de ochtend arriveert u bij uw heerlijke verblijf in Munduk. De aankomende dagen kunt u genieten van het verkoelende klimaat in dit hoger gelegen deel van Bali waar u prachtig kunt fietsen en wandelen.

Wij laten u graag overnachten in één van de schitterende poolvilla's van Munduk Moding Plantation, met stip onze favoriete accommodatie in deze omgeving. Dit hotel kent niet alleen een prachtig design en ultiem comfort, maar is ook op het gebied van duurzaamheid een voorbeeld, zowel inzake het hotelmanagement, alsook de integratie van de omwonende lokale gemeenschappen.


  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (3 nachten) Blank

6
6

6: Banyumala-waterval


Samen met een gids brengt u vanochtend een bezoek aan een schitterende Banyumala-waterval. Vanaf de parkeerplaats is het slechts 15 minuten wandelen naar deze idyllische waterval welke wordt omringd door het tropische groen. Neem een verkoelende duik bij de waterval en geniet van deze prachtige plek. In de loop van de ochtend keert u terug bij uw verblijf en de rest van de middag heeft u vrij te besteden.

7
7

7: Mountainbiken & wandelen


In de ochtend gaat een fantastische fietstocht (per mountainbike) onder begeleiding van een gids van start. De ca. 15 kilometer lange tocht gaat hoofdzakelijk bergafwaarts en is in principe voor ieder fitnessniveau goed te doen*. U rijdt over kleine landweggetjes en passeert dorpen, plantages en rijstterrassen. Aan het eind van de fietstocht worden de fietsen opgehaald en vervolgt u uw tocht te voet langs indrukwekkende rijstterrassen naar een mooie waterval. Hier kunt u zwemmen en genieten van een picniclunch.

* Mocht u liever niet mountainbiken, dan kijken we uiteraard met alle plezier naar een alternatieve invulling van uw programma.
8
8

8: Munduk – Manggis


U vervolgt uw luxe reis Bali en reist vandaag naar de ongerepte oostkust van het eiland. Het is een werkelijk schitterende tocht met vele mooie stops onderweg. De eerste stop maakt u bij de Puru Ulun Danau Bratan tempel, een icoon op Bali. Deze prachtige tempel ligt in het Bratanmeer, wat vanwege haar irrigerende functie van grote betekenis is voor de lokale bevolking.

Hierna reist u verder naar de Besakih tempel, één van de grootste en meest heilige tempels op Bali en ook wel de 'Moeder der Tempels' genoemd. Ze ligt op zo'n 1.000 meter boven zeeniveau op de helling van Mount Agung en is uniek, bestaande uit 86 kleinere tempels. De gehele setting rondom Besakih is indrukwekkend en beslist een stop waard!

U verblijft de komende dagen in een ocean suite in het schitterende Amankila, zonder twijfel één van de mooiste en meest exclusieve accommodaties op het eiland. De gerenommeerde Aman-hotels behoren tot de meest exclusieve hotels ter wereld.

  • ★★★★★ Amankila (3 nachten)

Puru Ulun Danau Bratan tempel

9
9

9: Manggis


Vrije dag in de omgeving die u helemaal zelf kunt invullen. Geniet van uw werkelijk schitterende accommodatie en de uitgebreide faciliteiten. Amankila heeft een fantastische beach club en u kunt gaan snorkelen of duiken voor de kust waar de onderwaterwereld werkelijk prachtig is. Ga heerlijk fietsen langs authentieke dorpjes en gestapelde rijstterrassen of maak een mooie wandeling.

Uiteraard assisteren we u met alle plezier voorafgaande aan uw vertrek, maar u kunt ook ter plekke - in overleg met het personeel van Amankila - deze dag invullen met een activiteit.

10
10

10: Verkenning van Oost-Bali


Vandaag verkent u het schitterende binnenland van het authentieke oosten van Bali onder begeleiding van een gids. Er valt in dit gedeelte van het eiland zó ontzettend veel te zien, vooral op cultureel gebied. U start de dag met een bezoek aan het Tirtagangga waterpaleis, een voormalig koninklijk paleis wat bekend staat vanwege de fotogenieke watertuinen. Het complex is gelegen tegen de helling van Mount Agung, de hoogste berg op het eiland en bestaat uit tropische tuinen, vijfers en fonteinen. Haar naam betekent letterlijk 'Water van de Ganges' en het is dan ook een belangrijke plek voor de Balinese Hindoes.

Na Tirtagangga staat een bezoek aan de Lempuyang tempel op het programma, één van Bali's meest iconische, hoogste en oudste tempels. De prachtige Hemelpoort kijkt uit op Agung en is een absolute must-visit. De volgende stop is Puri Agung Karang Asem, een koninklijk paleis, en het hier vlakbij gelegen Taman Ujung Waterpaleis. Dit paleis werd in 1905 ontworpen door Nederlandse en Chinese architecten en is werkelijk schitterend. In tegenstelling tot het Tirtagangga paleis wordt deze beduidend minder vaak bezocht door toeristen.

In de namiddag keert u terug bij Amankila.

Amankila

11
11

11: Manggis - Ubud


U laat de oostkust achter u en vervolgt uw luxe reis Bali vandaag naar Ubud, in het Balinese binnenland. Onderweg stopt u o.a. bij het Kerthagosa Paleis in Klungkung, wat werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Het is een prachtig staaltje Balinese architectuur en onderdeel van het nationale erfgoed.

In Ubud laten wij u graag overnachten in één van Bali's meest bijzondere accommodaties. De zeer luxueuze tenten van Capella Ubud (sommigen met meerdere slaapkamers) liggen verscholen tussen de bomen en zijn een heerlijk toevluchtsoord voor de komende dagen. Vanuit uw eigen zoutwaterzwembad kijkt u uit op het groen.

  • ★★★★★ Capella Ubud (3 nachten) Blank
12
12

12: Kecak-dans & diner


Overdag bent u vrij in Ubud en kunt u uw tijd helemaal zelf invullen. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen, gaan wandelen in de omgeving, of er samen met een gids op uittrekken. Op ca. 2 uur rijden van Ubud ligt Gunung Batur die u kunt beklimmen. Vanaf de top heeft u (met helder weer) spectaculair uitzicht op alle vulkaantoppen van Bali. U kunt daarnaast gaan wandelen langs de rijstvelden of het nabijgelegen Monkey Forest bezoeken.

In de avond wordt u opgehaald bij Capella Ubud voor een fantastische Kecak-dansuitvoering door een gezelschap van 50-70 jongens en mannen uit nabijgelegen dorpen. Ubud is hét culturele hart van Bali en deze traditionele dans vol vuur is een zeer belangrijk onderdeel van de lokale cultuur. De uitvoering vindt plaats in een openluchttheater en duurt ongeveer een half uur. Hierna wordt u naar het Tempayan restaurant gebracht voor een subliem rijsttafeldiner. Eenmaal uitgegeten (en genoten!) wordt u uiteraard weer naar uw verblijf gebracht.


Kecak-dansvoorstelling

13
13

13: Koken & lunchen bij een lokale familie


Vanochtend bent u de gewaardeerde gast van Dewa en Jero. Ze wonen met hun gezin in het dorpje Keliki in het noorden van Ubud. Samen met hen gaat u een heerlijke (echte!) Balinese lunch bereiden. Alle verse kruiden komen uit de eigen kruidentuin. Terwijl u samen enkele gerechten bereidt, vertellen zij u graag meer over het leven op Bali en de belangrijke rol van eten in het dagelijkse leven.

Na de lunch keert u terug bij Capella Ubud en heeft u de middag vrij te besteden.

14
14

14: Ubud - Jimbaran


U laat het binnenland achter u en reist vandaag naar de badplaats Jimbaran waar we u laten verblijven in het sublieme Four Seasons Resort. U kunt hier deze luxe reis Bali in alle rust afsluiten op deze werkelijk prachtige locatie, niet al te ver van de luchthaven.

  • ★★★★★ Four Seasons at Jimbaran Bay (2 nachten)
15
15

15: Jimbaran


Vrije dag.

Mocht u voor deze laatste dag een door Tico verzorgde invulling wensen, dan horen we het natuurlijk graag.

16
16

16: Vertrek


Deze luxe reis Bali komt vandaag ten einde. Een chauffeur brengt u vandaag naar de internationale luchthaven van Denpasar waar u incheckt op de KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Singapore en arriveert de volgende dag op Schiphol.

* Wanneer uw vlucht pas in de avond zal vertrekken, dan verzorgen wij uiteraard met alle plezier een late check-out voor u. Uiteraard is het eveneens mogelijk om met een andere maatschappij te vliegen, om uw vluchten te verzorgen vanaf bv. Brussel of Düsseldorf, of om uw reis te upgraden naar Business of First Class.

17
17

17: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport en einde van deze luxe reis Bali. U vervolgt uw tocht verder op eigen gelegenheid naar huis.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Bali


Voor deze 17-daagse luxe reis Bali dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 9.495 per persoon.


Inbegrepen


Bij de reissom zijn de Economy Class vluchten van KLM, privé-transport onder begeleiding van een Engelssprekende gids, uw overnachtingen in de speciaal geselecteerde luxueuze accommodaties en de beschreven excursies inbegrepen.

Wenst u Economy Comfort / Premium Economy of wellicht Business Class of First Class, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw luxe reis Bali. Vertrek vanaf andere luchthavens zoals Brussel, Düsseldorf of Parijs is natuurlijk ook mogelijk, evenals het reizen met een andere luchtvaartmaatschappij.


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Maak deze luxe reis Bali helemaal compleet door een schitterende cruise bij de eilanden Komodo en Rinca toe te voegen. Labuanbajo op het eiland Flores (waar de cruise zal vertrekken) wordt dagelijks meerdere malen (in iets meer dan een uurtje!) aangevlogen vanuit Denpasar.

Uniek arrangement
3 dagen
Prijs op aanvraag
April t/m september

Indonesië arrangement | Cruise Komodo

De Ayana Lako di'a is een prachtig schip dat vaart in de wateren van het Komodo National Park. Het schip telt slechts 9 zeer comfortabele kamers en is de ideale manier om de eilanden rondom Flores te verkennen.

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen?


Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd. Sleutel op al onze bestemmingen is onze partner, welke we met veel zorg selecteren.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat