Logo bg white

Luxe rondreis Bali 'Deluxe'

19-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 6.145,00 p.p.
Mei t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Luxe rondreis Bali

Tijdens deze 19-daagse luxe rondreis Bali verkent u op een rustig tempo enkele prachtige hoogtepunten, maar ook de wat minder toeristische regio's van dit schitterende eiland. Bali is een ongekend mooi eiland en is dan ook niet voor niets een van de meest populaire bestemming van Indonesië.

U start deze luxe reis Bali in Jimbaran, een badplaats gelegen op korte afstand van de luchthaven en één van de weinige stranden aan de zuidkust waar de zee kalm is en u in het zeewater kunt zwemmen. U kunt hier de eerste dagen acclimatiseren. Hierna reist u door de prachtige binnenlanden verder naar Ubud, ook wel het culturele hart van het eiland genoemd. U verblijft nét buiten de stad, te midden van prachtige sawa's. Vervolgens reist u verder naar Manggis, aan de oostkust. Via het schitterende en natuurrijke Munduk reist u verder naar het West Bali National Park, een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. U eindigt deze prachtige reis in het minder bekende plaatsje Tabanan waar u verblijft in de Soori Bali. U kunt hier uw enerverende reis in alle rust afsluiten aan het zwarte zandstrand.

Een heerlijke luxe rondreis Bali op individuele basis met een mix van cultuur, natuur en prachtige stranden!

Bekijk het volledige reisschema van deze Bali Deluxe reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Indonesië

Uw luxe rondreis Bali gaat vandaag van start! In de avond vertrekt u met een rechtstreekse KLM vlucht (in economy class) vanaf luchthaven Schiphol naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. Het vliegtuig maakt een tussenlanding in Singapore, en u arriveert de volgende avond in Indonesië.

2
2

2: Aankomst op Bali

U arriveert vanavond op de internationale luchthaven van Denpasar. U haalt uw bagage op en bij het verlaten van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, welkom op Bali!

U wordt naar uw zeer comfortabele accommodatie gereden in Jimbaran, op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven waar u de komende nachten verblijft in een sfeervolle accommodatie.

  • ★★★★★ Belmond Jimbaran Puri (2n)

Video Belmond Jimbaran Puri

3
3

3: Jimbaran

Vrije dag in Jimbaran welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt heerlijk ontspannen in uw villa met eigen zwembad, of genieten van het strand.

Jimbaran is een bruisend plaatsje en u kunt er dus ook voor kiezen om de vele winkeltjes en restaurants te verkennen.

4
4

4: Jimbaran - Ubud

Vandaag wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in Ubud gereden. Onderweg maakt u een aantal interessante stops. De eerste stop is de eeuwenoude Goa Gajah-tempel, een grottempel uit de 9e eeuw. Uw volgende stop is de Tirta Empul, een watertempel waar de lokale bevolking baadt. Zij geloven dat het water een zuiverende en genezende werking heeft. Indien u wilt deelnemen aan het reinigingsritueel, dan dient u uw zwemkleding en sarong mee te nemen.

Vervolgens bezoekt u de prachtige plek Gunung Kawi, welke dateert uit de 11e eeuw. Volgens de legende heeft een reus de immense altaren met zijn vingernagels uit de grotten gehouwen. Na dit bezoek wordt u naar uw accommodatie gebracht.

  • ★★★★★ Four Seasons at Sayan (3n)

Four Seasons at Sayan

5
5

5: Ubud

Vrije dag in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen, een paradijs voor souvenirshoppers. In de avonduren kunt u een of meerdere culturele dansoptredens boeken.

U kunt gaan wandelen in de omgeving, of er samen met uw gids op uittrekken in de omgeving. Op ca. 2 uur rijden van Ubud ligt Gunung Batur die u kunt beklimmen onder begeleiding van een lokale gids. Vanaf de top heeft u (met helder weer) spectaculair uitzicht op alle vulkaantoppen van Bali.

Ook kunt u de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen, waaronder Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk.

Tevens kunt u door de rijstvelden wandelen over de Campuhan Ridge walk of het nabijgelegen Monkey Forest bezoeken.

"We kunnen alleen maar zeggen dat de reis echt perfect georganiseerd was. We waren soms blij verrast hoe alles zo goed op elkaar afgestemd was. Echt super!!"
Niels & Ingrid

Video Four Seasons at Sayan

6
6

6: Koken & lunchen bij een lokale familie

Vanochtend bent u de gewaardeerde gast van Dewa en Jero. Ze wonen met hun gezin in het dorpje Keliki in het noorden van Ubud en behoren tot de middenklasse. Samen met hen gaat u een heerlijke (echte!) Balinese lunch bereiden. Maar niet alleen het bereiden van de maaltijd, vooral het contact is zo leuk. Dewa en Jero zal u graag meer vertellen over het leven op Bali. Ze beschikken over hun eigen kruidentuin en nadat u alle benodigde ingrediënten heeft verzameld, bereidt u samen met het gezin enkele gerechtjes. U komt meer te weten over de rol van eten in het dagelijkse leven.

Houdt u er wel rekening mee dat de familie niet met u aan tafel gaat. Dit is ongepast in de Balinese cultuur. Na de maaltijd heeft u echter nog genoeg tijd om na te praten over deze ochtend. Hierna wordt u terug gebracht naar uw hotel in Ubud.

7
7

7: Ubud – Manggis

Vanochtend wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald voor de transfer naar Manggis, gelegen aan de oostkust van Bali. Onderweg bezoekt u het Taman Gili Kerta Gosa, een historisch monument in de stad Semarapura en de Goa Lawah (de vleermuisgrot). Deze heilige grot tempel huisvest duizenden vleermuizen.

U verblijft de komende dagen in het schitterende Amankila.

  • ★★★★★ Amankila (3n)

Amankila

8
8

8: Omgeving Manggis met een gids

Vandaag staan er een chauffeur en gids tot u beschikking zodat u de vissersdopjes aan deze authentieke kust van Bali kunt verkennen. U kunt er ook voor kiezen om er op uit te trekken naar de binnenlanden van Oost-Bali. Richting Sidemen vindt u de meest ongerepte rijstvelden van Bali. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt van Semarapura of de Pura Kehen tempel, één van de mooiste en meest verfijnde tempels van Bali. Tevens kunt u een bezoekje brengen aan het indrukwekkende waterpaleis in Tirtagangga. Dit paleis, wat eigenlijk een prachtig aangelegde waterrijke tuin is, werd in 1948 gebouwd door de koning van Karangasem en werd in het verleden gebruikt voor de ontvangst van belangrijke gasten. Het paleis ligt prachtig, omringd door de mooiste rijstterrassen.

U kunt het programma van vandaag samen met uw gids samenstellen.

9
9

9: Manggis

Vrije dag in Manggis die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt gebruik maken van de uitgebreide wellness van dit verblijf en ontspannen op het privéstrand. Indien gewenst dan zijn er ook altijd mogelijkheden om uitstapjes te maken in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld gaan fietsen in de omgeving, of een bezoek brengen aan Ujung, een drijvend paleis

10
10

10: Manggis – Munduk

Na het ontbijt heeft u de transfer naar Munduk. Onderweg stopt u voor een bezoek aan de Ponjok Batu Tempel, en de Beji-tempel. Voordat u in Munduk arriveert, bezoekt u de Git-Git watervallen.

Vervolgens wordt u naar Munduk gereden waar u wordt afgezet bij uw accommodatie. U overnacht de komende dagen in Munduk in een prachtige, kleinschalige accommodatie, omgeven door de groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.

  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (3n)

Munduk Moding Plantation

11
11

11: Wandeling naar waterval

Samen met een gids brengt u vanochtend een bezoek aan een schitterende Banyumala waterval. U wandelt eerst door plantages voordat u afdaalt door het regenwoud om de waterval te bereiken; al met al is het ongeveer 15 minuten wandelen om de waterval te bereiken. Bij aankomst kunt u een heerlijke verkoelende duik nemen.

De middag heeft u vrij te besteden. U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van ca. twee uur tot een volledige dag.

Koffieplantages

12
12

12: Munduk

Dag ter vrije besteding. U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan. De wandelingen variëren van ca. twee uur tot een volledige dag.

Munduk Moding Plantation

13
13

13: Munduk – West-Bali National Park

U reist vandaag verder in noordwestelijke richting naar het zeer afgelegen West Bali National Park, een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Met maar beperkte faciliteiten, treft u hier nog een stukje ongerept Bali. Dit gedeelte van Noord-Bali wordt gekarakteriseerd door kilometers lange kust met een zwart vulkanisch zandstrand begrenst door palmbomen, een prachtige zee met spectaculaire koraaltuinen pal voor de kust. Vlak voor de kust ligt het beroemde eiland Menjangan, wereldwijd bekend bij duikers.

Onderweg brengt u een bezoek aan het Brahma Ashrama Vihara klooster, één van de weinige boeddhistische kloosters op Bali. Binnen vindt u een miniatuur van de eeuwenoude Borobudur tempel.

  • ★★★★ Plataran Menjangan (2n)

Plataran Menjagan

14
14

14: Snorkelen bij Menjangan Island

In de ochtend stapt u aan boord van een bootje waarmee u naar het Menjangan Island vaart, vlak voor de kust bij Pemuteran. Vandaag gaat u snorkelen bij het Menjangan Island, één van Bali’s mooiste duik- en snorkellocaties!

U kunt aan boord van de boot genieten van een eenvoudige (picknick) lunch. In de loop van de middag wordt u weer teruggevaren naar uw verblijf en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

15
15

15: West-Bali National Park – Tabanan

Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar uw laatste bestemming op Bali: Tabanan. U verblijft hier in één van de mooiste accommodaties van het eiland: de Soori Bali.

Onderweg brengt u een bezoek aan de bijzondere Tanah Lot tempel, welke zich op een rots in de zee bevindt. Wanneer het eb is, kunt u over het strand naar de tempel wandelen. Bij vloed wordt de tempel omringd door water. Na dit bezoek wordt u bij uw accommodatie afgezet. U verblijft de komende nachten in uw eigen ocean pool villa, de ideale plek om deze luxe rondreis Bali in alle rust af te sluiten!

  • ★★★★★ Soori Bali (3n)

Jelisa bezocht Soori Bali

16
16

16 & 17: Tabanan

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen.

De Soori is de ideale plek om uw reis door Bali in alle rust af te sluiten. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad, het algemene zwembad of op het strand. Dagelijks worden er verschillende kleine activiteiten georganiseerd waar u gratis aan kunt deelnemen.

Wilt u meer actie? Dan kunt u in de omgeving fietsen of deelnemen aan een surf les.

Tabanan

18
18

18: Vertrek

Vandaag komt uw luxe rondreis Bali ten einde. De ochtend en een groot deel van de middag heeft u nog vrij te besteden. In de namiddag wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Hier checkt u in op uw KLM vlucht (economy class) terug naar Amsterdam. Het vliegtuig maakt wederom een tussenlanding in Singapore. U arriveert de volgende ochtend in Nederland.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. Einde van uw luxe reis Bali.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Bali

Voor deze 19-daagse luxe rondreis Bali dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 6.145 per persoon (bij deelname van twee personen). Deze prijsindicatie is inclusief vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Uiteraard is deze reis geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wilt u meer weten? Neem contact met onze reisspecialisten op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe rondreis Bali.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een paradijselijk verblijf in Nihi Sumba

Maak uw reis door Indonesië nog exclusieve en verblijf in het prachtige Nihi Sumba. Bekijk ons arrangement voor meer informatie.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.600,– p.p.
april t/m oktober

Indonesië arrangement | Het exclusieve Nihi Sumba

Het Nihi Sumba ligt op het ongerepte eiland Sumba, op ca. 1 uur vliegafstand van Bali. De accommodatie bestaat uit 37 prachtige villa's en heeft een privéstrand van ca. 2,5 kilometer. De villa's zijn allen gebouwd van natuurlijke materialen, zijn met passie en smaak ingericht en beschikken over een eigen zwembad.

Lees meer

Waarom met Tico op luxe rondreis Bali?

Onze reisspecialisten kennen de Indonesische eilanden uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen. U reist per privétransport, maakt unieke excursies en verblijft in de mooiste accommodaties. Alles is geregeld zodat u ter plaatse heerlijk kunt genieten van het eiland, de cultuur en de verschillende bezienswaardigheden.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Nadat u de wensen bij ons kenbaar heeft gemaakt, stellen wij een reisvoorstel op welke is gebaseerd op uw wensen en interesses. We sleutelen net zoveel aan de reis totdat deze helemaal naar wens is!

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de sfeervolle accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat