Logo bg white

Bali deluxe

19-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 4.885,00 p.p.
Mei t/m september

Authentieke, luxe reis door Bali

Tijdens deze 19-daagse reis verkent u op een rustig tempo de wat minder toeristische binnenlanden van Bali, een van de meest populaire bestemmingen in Indonesië. U start de reis in het zeer ontspannen in Tabanan, een relatief rustig gebied aan de westkust. Hierna reist u door de prachtige binnenlanden verder naar Ubud, ook wel het culturele hart van het eiland genoemd. U verblijft nét buiten de stad, te midden van prachtige sawa's waar heerlijke wandelingen gemaakt kunnen worden. Hierna reist u via Munduk en enkele belangrijke hindoeïstische en boeddhistische tempels verder het ongerepte kustplaatsje Pemuteran; een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Via de Karangasem regio, een van de meest authentieke delen van Bali, reist u verder naar Ahmed. Huur hier een fiets of een brommer en verken de traditionele vissersdorpjes, of bezoek een van de vele tempels die dit gebied rijk is. U sluit uw reis af in een prachtig, door Tico speciaal voor u geselecteerd hotel in Jimbaran, gelegen aan de westkust van Bali. Een heerlijke rondreis op individuele basis met een mix van cultuur, natuur en prachtige stranden!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Indonesië

In de avond vertrekt u met een vlucht van KLM naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst op Bali – Tabanan

U arriveert vanavond vrij laat op de internationale luchthaven van Bali. U haalt uw bagage op en bij het verlaten van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen in Tabanan, gelegen op ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven.

  • luxe klasse: The Soori (2n)

The Soori

3
3

3: Tabanan

Deze dag is ter vrije besteding. Zo kunt u heerlijk bijkomen van de lange reis bij het zwembad of aan het strand van het resort.

4
4

4: Tabanan - Ubud

In de vroege ochtend staat uw transfer klaar om u naar Ubud te brengen, een prachtige rit van ongeveer 1 uur. De komende 12 dagen heeft u een eigen auto met privé chaffeur en gids to uw beschikking.

  • luxe klasse klasse: Komeneka at Tanggayuda (3n)
  • (optioneel) luxe klasse: Hanging Gardens of Bali (3n)
5
5

5 & 6: Ubud

Vrije dagen in Ubud die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt op uw gemak het centrum van Ubud verkennen, een paradijs voor souvenirshoppers. In de avonduren kunt u een of meerdere culturele dansoptredens boeken. U kunt gaan wandelen in de omgeving, of er samen met uw gids op uittrekken in de omgeving. Op ca. 2 uur rijden van Ubud ligt Gunung Batur die u kunt beklimmen onder begeleiding van een lokale gids. Vanaf de top heeft u (met helder weer) spectaculair uitzicht op alle vulkaantoppen van Bali. Ook kunt u de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen, waaronder Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk.

7
7

7: Ubud – Munduk

U reist vandaag naar Munduk, een prachtige rit door de Balinese binnenlanden via het op ca. 1.240 meter hoogte gelegen bergmeer Bratan. In het midden bevindt zich de Hindoeïstische Pura Ulun Daru tempel, gewijd aan de Watergodin. Jaarlijks komen hier vele pelgrims om te bidden voor water. U overnacht de komende dagen in Munduk in een prachtige accommodatie, omgeven door de prachtige groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen.

  • superieure klasse: Munduk Moding Plantation (2n)

Munduk Moding Plantation

8
8

8: Munduk

Vrije dagen in deze prachtige omgeving. Onderstaande excursies kunnen voor u geboekt worden:

Optionele excursie: Wandelen in de omgeving van Munduk
U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken naar de het Tamblingan meer. In de ochtend wordt u naar de rand van dit kratermeer gebracht. Hier start de wandeling (onder begeleiding van een Engelssprekende gids) door de ongerepte natuur van het regenwoud van Munduk. Onderweg naar het Tamblingan meer komt u verschillende afgelegen tempels tegen waar niet veel mensen komen. U sluit uw dag af met een prachtige kano tocht over het meer waar u het dagelijks leven van de vissers aanschouwd. In de middag wordt u opgehaald en weer terug gebracht naar uw hotel.

Optionele excursie: Traditionele kookcursus
Tijdens deze kookworkshop maakt u op een interactieve manier kennis met de Indonesische keuken. In de ochtend bezoekt u eerst de moestuin waar u uitleg krijgt over de gewassen die hier groeien en worden alle benodigde ingrediënten zoals groente, kruiden en fruit geoogst. Onder begeleiding van een Balinese kok zult u vandaag verschillende lokale gerechten gaan koken. U sluit de ochtend af met een heerlijke, zelfbereide maaltijd.

Tamblingan meer & lokaal eten

9
9

9: Munduk – Pemuteran

U reist vandaag verder in noordwestelijke richting naar het zeer afgelegen Pemuteran, een waar paradijs voor duikers en snorkellaars. Met maar beperkte faciliteiten, treft u bij Pemuteran nog een stukje ongerept Bali. Dit gedeelte van Noord-Bali wordt gekarakteriseerd door kilometers lange kust met een zwart vulkanisch zandstrand begrenst door palmbomen, een prachtige zee met spectaculaire koraaltuinen pal voor de kust. Vlak voor de kust bij Pemuteran ligt het beroemde eiland Menjangan, wereldwijd bekend bij duikers.


  • superieure klasse: Matahari Beach Resort (3n)

Matahari Beach Resort

10
10

10: Snorkelen bij Menjangan Island

In de ochtend gaat u snorkelen bij Menjangan Island, één van Bali’s mooiste duik- en snorkellocaties. In de middag keert u terug bij uw hotel. Een lunchbox is vandaag inbegrepen. De rest van de middag bent u vrij.

11
11

11: Pemuteran

Vrije dag in het rustige Pemuteran. Breng bv. een bezoek aan het Reef Seen Turtle Project erg de moeite. Dit bijzondere initiatief vecht voor het leven van vele schildpadden door deze te kopen van de Balinese bevolking en klaar te maken voor vrijlating in de natuur.

Optionele excursie: Wijnproeverij
Vandaag bezoekt u de wijngaarden van wijnhuis ‘Hatten’, gelegen op ongeveer een uur rijden vanaf Lovina. Bali heeft het perfecte klimaat om een goede druif te verbouwen, en daarom hadden de Balinese eigenaren van Hatten in 1994 besloten om een wijngaard te openen. Samen met de hulp van een Franse wijnmaker is Hatten uitgegroeid tot de grootste wijnproducent van Bali. Tijdens een rondleiding door de wijngaarden wordt uitgebreid uitgelegd hoe de druiven worden verwerkt en hoe wijnen worden gemaakt. De tour eindigd met een heerlijke wijnproeverij en een bezoek aan het winkeltje waar u eventueel een souveniertje mee kunt nemen.

Wijnhuis Hatten:

Wijnhuis Hatten

12
12

12: Pemuteran – Amed

U reist vandaag door in oostelijke richting langs de kust naar Amed. Onderweg bezoekt u o.a. het boeddhistische klooster Brahma Vihara-Arama, één van de weinige boeddhistische kloosters van Indonesië, gelegen bij Banjar. Hierna voert de tocht voert via het bergdorpje Kintamani vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het sprookjesachtige Baturmeer en de hierachter gelegen Gunung Batur. U reist vandaag door de regio Karangasem, één van de meest authentieke delen van Bali. U passeert traditionele dorpen en reist door een ongerept landschap van prachtige valleien, met uitgestrekte meren, rivieren en watervallen.

  • luxe klasse: The Griya Villas & Spa (3n)

The Griya Villas & Spa

13
13

13 & 14: Amed

Vrije dag in Amed. Huur een fiets of brommer en verken de traditionele vissersdorpjes aan deze authentieke kust van Bali. Boek een snorkeltocht of ga duiken bij de prachtige koraalriffen. U kunt er ook voor kiezen om erop uit te trekken met uw gids naar de binnenlanden van Oost-Bali. Richting Sidemen vindt u de mooiste rijstvelden. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt van Semarapura of de Pura Kehen tempel, één van de mooiste en meest verfijnde tempels van Bali, of breng een bezoekje aan het indrukwekkende waterpaleis in Tirtagangga. Dit paleis, wat eigenlijk een prachtig aangelegde waterrijke tuin is, werd in 1948 gebouwd door de koning van Karangasem en werd in het verleden gebruikt voor de ontvangst van belangrijke gasten. Het paleis ligt prachtig, omringd door de mooiste rijstterrassen

15
15

15: Ameda – Jimbararan

In de ochtend vertrekt u in zuidelijke richting, naar het plaatsje Jimbaran. Onderweg bezoekt u de Pura Besakih tempel, de grootste en belangrijkste tempel op Bali. Hierna reist u verder naar Amlapura, waar de herrineringen aan het Hollandse koloniale verleden nog duidelijk zichtbaar zijn in onder andere het paleis van de vroegere koning, dat Maskerdam heet. Verder brengt u ook een kort bezoek aan een Bali Aga dorpje in Tenganan. De Bali Aga zijn de oorspronkelijke bewoners van Bali, die over het algemeen aanhangers van het animisme zijn en die veelal nog authentieke ambachten beoefenen. Hierna rijdt u verder naar uw schitterende hotel in Jimbaran. Het exclusieve Belmond hotel ligt als één van de weinige hotels direct aan een prachtig zandstrand en is dan ook een hele mooie locatie om uw reis af te sluiten.

  • luxe klasse: the Jamahal private resort & spa (3n)
  • (optioneel) luxe klasse: Belmond Hotel Jimbaran Puri (3n)
  • (optioneel) luxe klasse: (3n – deluxe pool villa met twee slaapkamers)

Belmond Hotel Jimbaran Puri

16
16

16 & 17: Jimbaran

Vrije dagen in Jimbaran welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt deze prachtige reis in alle rust afsluiten bij uw luxueuze verblijf aan de mooie stranden van Bali.

18
18

18: Vertrek

Overdag bent u nog vrij. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken. In de namiddag wordt u opgehaald voor transport naar de luchthaven. U vliegt vanavond met KLM terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend in Nederland.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze luxe reis door Bali

Tijdens deze 19-daagse reis door Bali dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €4.885 per persoon (bij deelname van twee personen).

Verblijft u tijdens de laatste dagen liever in het luxe Belmond hotel? Dan dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €4.960 per persoon (bij deelname van twee personen).

Deze prijsindicaties zijn inclusief vluchten, en is gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Bali?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Indonesië. Zij kennen de verschillende eilanden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Indonesië reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat