Logo bg white

Familiereis Bali

23-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 7.750,00 p.p.
april t/m oktober
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Familiereis Bali


Het Indonesische eiland Bali is wellicht onze meest populaire reisbestemming voor families en dat begrijpen wij volkomen.

Het eiland laat zich uitstekend bezoeken in de zomermaanden juli en augustus en biedt ontzettend veel leuke activiteiten voor het hele gezin. U kunt er zwemmen bij een waterval, mountainbiken van een vulkaan, een kookcursus volgen, of gaan snorkelen (of duiken!). Daarnaast beschikt het eiland over een breed aanbod aan sublieme accommodatiemogelijkheden, variërend van zeer comfortabele meerkamersuites in luxueuze hotels tot aan werkelijk schitterende privé-villas met eigen zwembad.

Het eiland kent daarnaast een enorme diversiteit aan landschappen, van schitterende rijstterrassen tot koffie- en kruidnagelplantages, en van langgerekte vulkanische stranden tot indrukwekkende vulkaantoppen.

Bekijk het volledige reisprogramma
van deze familiereis Bali.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bali


Vandaag gaat deze fantastische familiereis Bali van start. U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport* en reist met een vlucht van Singapore Airlines naar het Indonesische eiland Bali. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag op Bali.

* Vertrekt u liever vanaf een andere luchthaven als bv. Brussel of Düsseldorf of geeft u de voorkeur aan een andere luchtvaartmaatschappij, dan horen we het natuurlijk graag. Indien u graag Premium, Business of First Class wenst te vliegen, kunt u dit aan ons doorgeven. We nemen uw voorkeuren met alle plezier mee in de offerte.

2
2

2: Aankomst Bali - Canggu


U arriveert vandaag op de internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar, de hoofdstad van het eiland Bali. U haalt de bagage op en begeeft zich naar de uitgang waar u zal worden ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw aangename onderkomen in Canggu zal brengen aan Bali's populaire zuidkust.


  • ★★★★+ COMO Uma Canggu (2 nachten)
3
3

3: Canggu


Vrije dag in Canggu om even helemaal bij te komen van de lange vliegreis en alvast kennis te maken met het prachtige eiland Bali. De gezellige badplaats Canggu heeft een langgerekt ca. 10 kilometer lang zandstrand (genaamd Echo Beach) en is erg in trek bij surfers. Het is een aangename tegenhanger van het toeristische en zeer massale Kuta en daarnaast een heerlijke plek om deze familiereis Bali te starten.

4
4

4: Canggu - West Bali National Park


Na het ontbijt wordt u opgehaald door een gids en chauffeur waarmee u vandaag langs Bali's zuidwestkust naar het meest westelijke deel van het eiland reist. Alvorens de lange reis van start gaat, brengt u eerst een bezoek aan de Tanah Lot tempel, één van Bali's bekendste en wellicht meest bijzondere tempels. Ze ligt in zee en werd gebouwd bovenop een rots. Houd er rekening mee dat u de tempel niet daadwerkelijk kunt bezoeken en alleen van een afstandje kunt aanschouwen.

U passeert talloze kleine vissersplaatsjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en waar ook het grote toerisme - wat we kennen aan Bali's zuid- en zuidoostkust - nog niet is gearriveerd. In de middag arriveert u bij uw accommodatie aan de noordzijde van het eiland. U bevindt zich hier op steenworp afstand van het West Bali National Park.

  • ★★★ The Menjangan Resort (3 nachten)

"Wij zijn heel erg tevreden hoe Tico alles in elkaar gezet heeft. Hele goede communicatie en er wordt altijd met ons meegedacht. Wij komen zeker terug voor onze volgende reis."
Tico-reiziger
5
5

5 & 6: West Bali National Park


Gedurende uw dagen in deze schitterende regio staat er een snorkelexcursie op het programma naar het nabijgelegen eiland Menjangan. De onderwaterwereld in het Menjangan Marine National Park is uniek en enorm gevarieerd en het is hierdoor één van de beste locaties om te duiken of te snorkelen op heel Bali. Een picniclunch is inbegrepen, evenals al het benodigde snorkelmateriaal.

* Bent u een duiker, dan verzorgen we natuurlijk met alle plezier één of meerdere duiken bij Menjangan.

7
7

7: West-Bali National Park – Munduk


Na een heerlijk ontbijt aan Bali's schitterende noordwestkust vervolgt u deze familiereis Bali en reist u verder naar Munduk, gelegen in het schitterende binnenland van Bali. Onderweg stopt u o.a. bij de heilige warmwaterbronnen van Banjar, gelegen in een prachtig aangelegde tropische tuin en bij het boeddhistische Brahma Arama Vihara klooster.

De komende dagen verblijft u in een werkelijk schitterende accommodatie, te midden van het bergachtige landschap en uitgestrekte koffie- en kruidnagelplantages. Uw villa beschikt over meerdere slaapkamers met alle privacy en comfort voor iedereen.

  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (3 nachten)
8
8

8: Banyumala


's Ochtends brengt u samen met een gids een bezoek aan de schitterende Banyumala-waterval. U wandelt eerst door plantages voordat u afdaalt door het regenwoud om de waterval te bereiken, een wandeling van ongeveer een kwartiertje. Eenmaal aangekomen bij de waterval kunt u een heerlijke verkoelende duik nemen.

De middag heeft u vrij te besteden. U bevindt zich hier in een ongerept en traditioneel stukje Bali. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fantastische wandelingen. Vanuit Munduk leiden verschillende wandelpaden naar talloze watervallen, koffieplantages, of kleine dorpjes in de omgeving. Zo kunt u ook een wandeling maken naar de meren Tamblingan en Buyan.

9
9

9: Munduk


Vrije dag in de omgeving van Munduk. U kunt deze dag uiteraard 'vrij' houden en besluiten om deze ter plekke in te vullen met waar u op dát moment gelukkig van wordt. Een dag ontspanning bij deze prachtige accommodatie of wellicht een mooie wandeling in de omgeving?

Avontuurlijke families trekken er vandaag per mountainbike en per buggy op uit. Heeft u interesse in deze optie, dan horen we het graag zodat we deze kunnen meenemen in de offerte voor uw ideale familiereis Bali.

10
10

10: Munduk – Amed


Vanochtend wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald voor de doorreis naar Amed, gelegen aan de prachtige oostkust van Bali. Onderweg bezoekt u o.a. de befaamde Puru Ulun Danau Bratan-tempel, gebouwd in 1663 voor de godin Dewi Danu en gelegen aan het Bratanmeer, wat een groot gedeelte van Zuid-Bali van water voorziet. De tempel is dan ook voor de Balinezen van groot belang.

Hierna vervolgt u uw tocht naar de Besakih-tempel welke is gelegen op zo'n 1.000 meter boven zeeniveau tegen de hellingen van Mount Agung. Het is een indrukwekkend complex bestaande uit 86 kleinere tempels welke worden omringd door prachtige rijstterrassen, heuvels en bergen.

In de loop van de middag arriveert u bij uw werkelijk schitterende en zeer afgelegen accommodatie. De Mathis Lodge ligt spectaculair op de berg. Houd er rekening mee dat het laatste traject over een ongeasfalteerde weg als avontuurlijk kan worden ervaren. Mocht u liever aan de kust verblijven, dan is dit uiteraard ook mogelijk.


  • ★★★+ Mathis Lodge (3 nachten)
11
11

11: Snorkelen


Vandaag staat er een heerlijke dag snorkelen op de planning. De oostkust van Bali kent de beste omstandigheden om te snorkelen en de onderwaterwereld is hier werkelijk prachtig. De lunch in een lokaal restaurant is inbegrepen en ook in de middag heeft u nog de mogelijkheid om te snorkelen. Wanneer u er klaar voor bent, keert u terug bij uw accommodatie.

12
12

12: Amed


Vrije dag in deze familiereis Bali die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

We kunnen voor vandaag natuurlijk weer een auto met chauffeur en gids voor u verzorgen zodat u de omgeving verder kunt verkennen en bv. een bezoek kunt brengen aan de vele vissersdopjes aan deze authentieke kust van Bali.

10
10

13: Amed – Ubud


Vanochtend wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald voor de doorreis naar de volgende stop in deze prachtige familiereis Bali. U reist vandaag naar Ubud, het culturele hart van Bali, gelegen in het binnenland. Het is een lange, maar zeer bezienswaardige reis waarbij tal van stops te maken zijn. Bespreek dan ook vooral met uw gids hoe vaak en hoe lang u wenst te stoppen en wat u onderweg zoal wilt zien.

U kunt een bezoek brengen aan de Lempuyang Tempel, één van Bali's meest iconische, hoogste en oudste tempels. De prachtige Hemelpoort kijkt uit op vulkaan Agung, Bali's grootste vulkaan. Een volgende stop is te maken bij het koninklijke paleis Puri Agung Karang Asem en het hier vlakbij gelegen Taman Ujung Waterpaleis. Dit paleis werd in 1905 ontworpen door Nederlandse en Chinese architecten en is werkelijk schitterend.

Hier niet ver vandaan bevindt zich eveneens het Tirtagangga-paleis, een zeer belangrijke bezienswaardigheid op Bali. Dit voormalige koninklijke paleis wat prachtig ligt tegen de helling van de berg Agung is vernoemd naar de Ganges in India. Het is bekend om de zeer fotogenieke watertuinen, zwembaden, visvijvers en fonteinen en het indrukwekkende beeldhouwwerk.

Een stuk zuidelijker bevindt zich de Goa Lawah grottempel in Klungkung, welke duizenden vleermuizen huisvest. In de loop van de middag arriveert u bij uw aangename accommodatie in Ubud.

  • ★★★★ The Purist Villas (4 nachten - The Residence)

The Purist Villas & Spa Ubud

14
14

14: Raften in Ubud


Vandaag gaat u raften op de Ayung-rivier*, een fantastische beleving in de omgeving van Ubud en een leuk onderdeel van deze familiereis Bali.

De tocht voert door het schitterende regenwoud van de binnenlanden van Bali. U passeert watervallen waar gelegenheid zal zijn om te zwemmen in het kraakheldere water. De tocht eindigt in Karangdalem waar u een warme douche kunt nemen en kunt genieten van heerlijke lunch alvorens u weer terugkeert naar uw accommodatie in Ubud. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

* Houdt u van iets meer avontuur, dan laten we uw raftavontuur graag plaats vinden op de Telaga Waja-rivier. De locatie is wat verder verwijderd van Ubud, maar de stroomversnellingen zijn intenser, inclusief een enerverende drop-off aan het eind!

15
15

15: Fietsen en koken


In de ochtend staat een fantastische 'downhill' fietstocht door het rurale landschap van Bali op het programma. U start de dag in de zéér vroege ochtend bij een lokaal restaurant met een ontbijtje met uitzicht op Bali's grootste en meest actieve vulkaan: Batur. Na wat korte instructies start de 27 kilometer lange tocht bergafwaarts. De ochtend wordt afgesloten met een lunch.

In de namiddag bent u de gewaardeerde gast van Dewa en Jero. Samen bereidt u vanavond een heerlijk Balinees diner. Dewa en Jero zullen u graag meer vertellen over het leven op Bali en de rol van eten in het dagelijkse leven. Ze beschikken over hun eigen kruidentuin en nadat u alle benodigde ingrediënten heeft verzameld, bereidt u samen met het gezin enkele gerechtjes.

16
16

16: Ubud


Vrije dag in Ubud die u helemaal zelf kunt inrichten. Uiteraard assisteren wij u graag als u ook voor deze dag op zoek bent naar een passende invulling. In Ubud (en de hele omgeving) kunt u met gemak een week spenderen. Indien gewenst, verzorgen we voor vandaag een auto met chauffeur en Engels sprekende gids voor een uitgebreide verkenning van de omgeving. Zo kunt u een bezoek brengen aan Tirta Empul, een traditionele Balinese hindoeïstische watertempel waar de lokale bevolking komt om te baden daar men gelooft dat het water er heilig is en genezende krachten heeft. Ook zijn de rijstterrassen van Tegalalang beslist een bezoek waard.


17
17

17: Ubud - Nusa Ceningan


Na het ontbijt verlaat u de schitterende binnenlanden van Bali en wordt u in ca. 2 uur naar de haven van Sanur gereden, gelegen aan Bali's zuidoostkust. Hier stapt u aan boord van een snelle boot (niet privé) waarmee u in ongeveer 30 minuten naar het eiland Nusa Lembongan vaart. Het eiland is onderdeel van de Kleine Sunda-eilanden en staat bekend om haar ontspannen sfeer en schitterende witte stranden. Het is een heerlijke locatie in deze familiereis Bali.

Bij aankomst op het eiland heeft u een transfer (duur: ca. 10 minuten) naar de andere kant van het eiland bij de Gele Brug welke Lembongan verbindt met het ernaast gelegen kleinere eiland Ceningan. U passeert de brug en wordt aan de andere zijde opgewacht door het personeel van The Purist Beach, de prachtige privé-villa waar u de komende dagen zal verblijven.

  • ★★★★ The Purist Beach (4 nachten)
18
18

18 - 20: Ceningan & Lembongan


Vrije dagen op de eilanden Lembongan en Ceningan. In tegenstelling tot de stranden op Bali zelf, vindt u er schitterende witte zandstranden, afgewisseld door een ruige, rotsachtige kustlijn, ideaal om te snorkelen. Beide eilanden laten zich eenvoudig in enkele uren per scooter verkennen. Houd er rekening mee dat er (vrijwel) geen auto's zijn op deze eilanden en dat transport hoofdzakelijk met behulp van scooters en een enkel golfkarretje plaatsvindt.

Liefhebbers van het leven onder water kunnen een prachtige snorkeltocht boeken naar o.a. Manta Point. In de omliggende wateren komen het hele jaar door de gigantische (2-3 meter brede) mantaroggen voor. Grote kans dat u er eentje tegenkomt.

22
22

21: Nusa Lembongan – Jimbaran


Vandaag komt uw verblijf op het prachtige eiland Ceningan tot een einde. Vanaf uw prachtige vakantievilla is een transfer verzorgd terug naar de haven van Nusa Lembongan, van waar u in ca. 30 minuten terug naar Sanur op Bali zal varen.

In de haven wordt u ontvangen door een chauffeur die u naar uw heerlijke verblijf zal brengen. U sluit deze familiereis Bali af in het fantastische Belmond Hotel gelegen in Jimbaran.

  • ★★★★+ Jimbaran Puri - A Belmond Hotel (1 nacht)
22
22

22: Terugreis


Vandaag komt er een einde aan deze heerlijke familiereis Bali. Houdt u wel rekening met de officiële check-out tijd van het hotel. Met alle plezier verlengen we uw verblijf in Jimbaran met nog een extra nacht, indien gewenst.

Transfer naar de internationale luchthaven Ngurah Rai van waar u met een vlucht van Singapore Airlines terug zal reizen naar Amsterdam. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag op Nederlandse bodem.

23
23

23: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Airport Schiphol* en einde van deze familiereis Bali.

* Uiteraard is het ook mogelijk om te vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf en indien u graag Premium Economy, Business Class of First Class wenst te reizen, dan horen we dit graag zodat we uw wensen kunnen meenemen in uw offerte voor een prachtige familiereis Bali.

Prijsindicatie familiereis Bali


Voor deze familiereis Bali dient u (bij deelname van 4 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 7.750 per persoon.


Inbegrepen


Bij de reissom zijn de Economy Class vluchten van Singapore Airlines, privé-transport onder begeleiding van een Engelssprekende gids, uw overnachtingen in de speciaal geselecteerde accommodaties en de beschreven excursies inbegrepen.

Wenst u Economy Comfort / Premium Economy of wellicht Business Class of First Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw familiereis Bali. Vertrek vanaf andere luchthavens zoals Brussel, Düsseldorf of Parijs is natuurlijk ook mogelijk, evenals het reizen met een andere luchtvaartmaatschappij.


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom u kiest voor Tico Reizen


Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat