Logo bg white

Familiereis Bali

24-daagse rondreis door Indonesië
Vanaf € 5.510,00 p.p.
april t/m oktober
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Schitterende familiereis naar Bali!

Deze familiereis Bali start in Pekutatan, waar u overnacht in een mooie omgeving die (nog) niet ontdekt is door het massatoerisme. Vervolgens reist u verder en verblijft u in het plaatsje Munduk. In de omgeving van Munduk kunt u verschillende prachtige wandelingen maken langs koffieplantages, groene rijstvelden en schitterende watervallen. Ubud is de volgende stop tijdens deze reis. Ubud staat bekend als het culturele hart van Bali en wordt omgeven door prachtige rijstterrassen. Tijdens uw verblijf staan er meerdere indrukwekkende excursies op het programma, zoals een kookworkshop & raften. In Amed, verblijft u in het prachtige The Griya Villas & Spa. Amed heeft een indrukwekkende onderwaterwereld, welke u al snorkelend kunt verkennen. Vanuit Amed wordt u naar de haven van Sanur gebracht, waar u een boottransfer heeft naar het eiland Nusa Lembongan. U spendeert de laatste dagen van deze familiereis Bali in het luxe Lembongan Beach Club.

De accommodaties waar u tijdens deze Bali reis verblijft, zijn de meest prachtige opties wanneer u reist met uw gezin.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bali

Uw familiereis Bali gaat vandaag van start! U vertrekt vanuit Amsterdam met een rechtstreekse KLM-vlucht (economy class) naar Indonesië. U arriveert de volgende dag op het eiland Bali. Houdt u er rekening mee dat het toestel van KLM een tussenlanding maakt in Singapore.

2
2

2: Aankomst Bali

Begin van de avond arriveert u op de luchthaven van Denpasar. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Indonesië! U heeft een transfer naar uw verblijf in Sanur, wat op ca. 20 minuten rijden van de luchthaven ligt. Tico laat u hier overnachten, zodat u direct na de lange reis kunt uitrusten en de volgende dag fris aan deze familiereis Bali kunt beginnen.


  • ★★★+ Maya Sanur Resort & Spa (1n)

"Wij maakten een ambitieuze reis in 4 weken langs de hoogtepunten van 3 eilanden (Java, Bali en Flores). De toeristische bestemmingen waren allemaal erg interessant en heel bijzonder. De organisatie door Tico was goed en in de toekomst maken wij heel graag weer gebruik van Tico’s diensten!"
Familie Lewis
3
3

3: Sanur – Pekutatan

Na een rustig ontbijt pakt u uw spullen en checkt u uit. Uw gids voor vandaag staat u op te wachten en zal u deze ochtend naar uw volgende onderkomen, gelegen aan de westkust van Bali, brengen. Onderweg zal u stoppen bij de wereldberoemde Tanah Lot tempel. Deze tempel ligt in zee, bovenop een rots, wat een uniek gezicht is!

U verblijft de komende nachten in een mooi resort in een omgeving die (nog) niet is ontdekt door het massatoerisme.


  • ★★★+ Puri Dajuma Beach Eco Resort & Spa (3n)

Puri Dajuma Beach Eco Resort & Spa

4
4

4 & 5: Pekutatan

Vrije dagen in Pekutatan en haar omgeving. Indien u graag actief bent dan kunt u surfen, paddleboarden, of gaan snorkelen of duiken. Verder kunt u yoga beoefenen, een mooie boottocht maken, of via uw accommodatie een gids boeken waarmee u de omgeving verder kunt ontdekken. Uiteraard kunt u deze dagen ook gebruiken om heerlijk te ontspannen en de reis door Bali zo rustig beginnen. U kunt genieten van uw accommodatie welke direct aan het strand gelegen is.


6
6

6: Pekutatan – Munduk

Vandaag reist u verder naar Munduk, gelegen in het binnenland van Bali. Het is een reis van ca. 1,5 uur.

U overnacht de komende dagen in Munduk in een prachtige accommodatie, omgeven door de groene sawa’s. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.

De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★ Munduk Moding Plantation (3n - tweekamervilla)

Munduk Moding Plantation

7
7

7: Wandeling omgeving Munduk

Vanochtend maakt u een 2 tot 3 uur durende wandeling in de omgeving van Munduk waarbij u de koffie, kruidnagel, vanille, avocado en andere plantages in de regio te observeert. Na een tijdje verandert de omgeving en wandelt u door het bos terwijl u af en toe prachtig uitzicht heeft op de omgeving. U bereikt de Banyumala-waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Nadat u bent uitgezwommen, wandelt u naar een dorpje waar u wordt opgehaald en terug wordt gereden naar uw accommodatie.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden

8
8

8: Munduk

Vrije dag in deze prachtige omgeving. U kunt een anderhalf uur durende wandeling maken over een goed pad door het ongerepte gebied van Munduk en haar plantages. Dit is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de flora en fauna van dit gebied. Verder kunt u ontspannen bij het schitterende zwembad, of meerdere korte, of langere wandelingen maken in de omgeving.

9
9

9: Munduk – Ubud

Nadat u bent uitgecheckt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en naar Ubud gereden. Onderweg maakt u een aantal bijzondere stops, houdt u er rekening mee dat u de hele dag onderweg bent. Bewonder het uitzicht op de vredige wateren en aanschouw Ulun Danu, een 17e eeuwse tempel aan de rand van het Brantanmeer.

Vervolgens bezoekt u de rijstterrassen van Jatiluwih welke door UNESCO als cultureel erfgoed zijn erkend vanwege hun unieke Subak-irrigatiesysteem.

Uw laatste stop voordat u Ubud bereikt, is de prachtige Pura Taman Ayun tempel, gebouwd in de 17e eeuw. De naam van de tempel betekend drijvende bloementuin, omdat de tempel in het midden van een kunstmatig meer is gesitueerd. Nadat u deze tempel heeft bezocht, reist u verder naar Ubud waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.


  • ★★★+ Kajane Mua (5n)
  • (optioneel) ★★★★ Komaneka at Bisma (5n)

Kajane Mua

10
10

10: Raften in Ubud

Vandaag staat er een spannende excursie op het programma. Deze ochtend zal u namelijk raften door het tropische regenwoud in de omgeving van Ubud! Na de veiligheidsinstructies maakt u zich klaar om aan boord te stappen van de raft waarmee u op bepaalde stukken in hoge snelheid over de Ayung Rivier naar het eindpunt vaart. Onderweg kunt u genieten van de prachtige jungle en verscholen watervallen. Er zal gelegenheid zijn om te zwemmen in het kraakheldere water en tevens zal u veel leren over de aanwezige flora en fauna van uw professionele gids. De tour eindigt in Karangdalem waar u een warme douche kunt nemen en kunt genieten van een heerlijke buffet terwijl u uitkijkt over een schitterende vallei. Hierna wordt u weer terug gebracht naar Ubud. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

11
11

11: Fietstocht omgeving Ubud

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een interessante fietsexcursie. U zoekt allen een fiets uit en u maakt zich daarna klaar voor een ontspannen ochtend fietsen. Met uitzicht op de Mount Batur Vulkaan en Crater Lake nuttigt u uw ontbijt. Vervolgens fietst u langzaam bergafwaarts door kleine dorpjes die niet per auto te bereiken zijn. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten op de rijstvelden en typische traditionele Balinese huisjes en maakt u tevens kennis met het lokale leven in de binnenlanden van Bali. U zal zien dat het landschap langzaam aan verandert naarmate u meer daalt. Deze fietstour eindigt met een lunch in Ubud (inbegrepen).

12
12

12: Balinese kookworkshop met Dewa & Jero

Vanochtend wordt u welkom geheten bij Dewa & Jero thuis voor een interessante kookworkshop. Zij wonen in het dorpje Keliki, gelegen tussen de rijstterrassen ten noorden van Ubud. Het is een typisch traditioneel Balinees dorpje met huisjes gelegen rondom een binnenplaats. U start vanochtend in de kruiden en groentetuin waar u meer leert over de lokale groenten en specerijen. Vervolgens wordt u door het dorpje geleid waar u een goede indruk krijgt van de Balinese cultuur en de traditionele manier van leven. In de keuken ontmoet u Dewa’s vrouw met wie u samen een aantal heerlijke lokale gerechten bereidt. Tijdens het koken zal u meer te weten komen over de lokale ingrediënten en filosofieën. Na het koken is het tijd om deze heerlijke zelfbereide maaltijd te nuttigen en kunt u genieten van uw eigen kookkunsten. ‘s Middags wordt u teruggereden naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

13
13

13: Ubud

Vrije dag in de omgeving van Ubud. U kunt ontspannen bij uw verblijf, echter zijn er ook een hoop leuke activiteiten te beleven in de omgeving. U kunt o.a. souvenirs shoppen in het toeristische, maar gezellige centrum van Ubud, een bezoek brengen aan een van de vele musea, of een mooie wandeling maken over de Champuhan Ridge Walk. Onderweg heeft u prachtige uitzichten. Indien u op zoek bent naar iets avontuurlijks, dan kunt u ook besluiten een ochtend, of middag een quadbike tour te boeken (zorg dan wel voor een goede verzekering!). U kunt er verder op uittrekken in de omgeving en bijvoorbeeld de nabijgelegen dorpjes in de omgeving van Ubud verkennen. Eén van die dorpjes is Pejeng met haar vele tempels, ooit de hoofdstad van het Pejeng koninkrijk. In de avonduren kunt u één, of meerdere culturele dansoptredens bezoeken.

14
14

14: Ubud – Amed

Vanochtend wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald voor de transfer naar Amed, gelegen aan de Oostkust van Bali. Onderweg bezoekt u het Taman Gili Kerta Gosa, een historisch monument in de stad Semarapura en de Goa Lawah. Deze heilige grot tempel huisvest duizenden vleermuizen.

U verblijft de komende dagen in een heerlijke accommodatie, al uitkijkend over de oceaan.


  • ★★★+ The Griya Resort & Spa (3n - tweekamervilla)

The Griyas Resort & Spa

15
15

15: Excursie Oost-Bali

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw verblijf door uw gids voor vandaag, waarmee u samen het oosten van Bali zal verkennen. U start deze excursie in Tenganan, een dorpje waar de Aga Tribe leeft. Deze stam geeft op een andere manier invulling aan het leven dan het grootste deel van de Balinese bevolking. Het is dan ook een interessante ontmoeting.

De volgende stop is een bezoek aan het schitterende Tirta Gangga Water Palace, waar u de prachtige details van dit unieke paleis kunt bewonderen. Dit paleis, wat eigenlijk een prachtig aangelegde waterrijke tuin is, werd in 1948 gebouwd door de koning van Karangasem en werd in het verleden gebruikt voor de ontvangst van belangrijke gasten. Het paleis ligt prachtig, omringd door de mooiste rijstterrassen. U verkent de 10 hectare grote tuin van Taman Ujung Karangasem alvorens u weer terugkeert bij uw verblijf.

16
16

16: Amed

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen.

U kunt op eigen gelegenheid de vissersdopjes aan deze authentieke kust van Bali verkennen. Het is tevens mogelijk om er op uit te trekken naar de binnenlanden van Oost-Bali. Richting Sidemen vindt u de meest ongerepte rijstvelden van Bali. Ook kunt u een bezoek brengen aan de lokale markt van Semarapura of de Pura Kehen tempel, één van de mooiste en meest verfijnde tempels van Bali.

U kunt er vandaag ook voor kiezen om voor de kust bij Amed te snorkelen of te duiken. De onderwaterwereld is hier prachtig! Informeert u bij ons of uw hotelreceptie naar de mogelijkheden. Indien gewenst kan Tico ook op voorhand al een excursie voor u boeken.

17
17

17: Amed – Nusa Lembongan

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en in ca. 1,5 uur naar Sanur gereden. Hier stapt u aan boord van de boot die u in ca. 30 minuten naar het bounty eilandje Lembongan brengt. Lembongan hoort bij de eilandengroep van de prachtige kleine Sunda eilanden. Bij aankomst op het eiland heeft u een transfer naar uw accommodatie.

U verblijft de komende dagen aan de witte stranden die het eilandje rijk is, ofwel een heerlijke afsluiting van uw familiereis Bali!


  • ★★★+ Lembongan Beach Club (4n - tweekamervilla met zwembad)

Lembongan Beach Club

18
18

18 t/m 21: Nusa Lembongan

Vrije dagen. U kunt ervoor kiezen heerlijk te relaxen op de prachtige stranden, maar u kunt er ook voor kiezen om te snorkelen of duiken om de koraalriffen rondom het eiland. Met een beetje geluk wordt u tijdens het duiken verrast met een bezoekje van enkele Manta Rays die rondom Nusa Lembongan wel eens voor kunnen komen.

22
22

22: Nusa Lembongan – Sanur

Vandaag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Nusa Lembongan gereden. Hier stapt u aan boord van een boot, welke u in 30 minuten terug naar Sanur op Bali vaart. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de transfer naar uw verblijf in Sanur. U dient nog minimaal één nacht op het hoofdeiland te verblijven, alvorens u de volgende dag weer terug naar huis kunt vliegen.


  • ★★★+ Maya Sanur Resort & Spa (1n)

Maya Sanur Resort & Spa

23
23

23: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw familiereis Bali. U wordt opgehaald door uw chauffeur en gids en naar de luchthaven van Denpasar gereden. Hier checkt u in op de KLM vlucht (economy class) terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag in Nederland.

24
24

24: Aankomst

Vandaag arriveert u op de luchthaven van Amsterdam. Einde van uw familiereis Bali.

Prijsindicatie voor deze familiereis naar Bali

Voor deze 24-daagse familiereis naar Bali dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 5.510 per persoon (bij deelname van 4 personen).

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (economyclass) inbegrepen, evenals alle overnachtingen inclusief ontbijt, de benodigde (in het programma vermelde) transfers (op privé-basis) en alle in het programma vermelde ervaringen.

Wenst u businessclass te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw persoonlijk samengestelde familiereis naar Bali


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Indonesië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen wereldwijd. Zij kennen de landen erg goed en uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Indonesië reizen op maat

Wij ontwerpen de reis geheel samen met u, gebaseerd op uw unieke wensen en voorkeur. De reis is pas perfect wanneer alle onderdelen naadloos aansluiten op uw wensen en verwachtingen.

Ultiem genieten

De reis is geboekt! U hoeft nu niets anders meer te doen dan te genieten van het prachtige Indonesië en de allermooiste locaties die we speciaal voor u hebben uitgezocht.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat