Delen

15 augustus 2023

Inspectiereis Borneo

Blank
Door: Fraukje van Nes

In de lente van 2023 stond er een zeer interessante nieuwe inspectie voor reisspecialiste Fraukje op het programma. Het hoofddoel van deze reis was Borneo, want het werd tijd dat hier opnieuw een kijkje genomen werd in onze favoriete accommodaties. Op de heenreis was er daarnaast tijd voor een bezoek aan het Capella Singapore en The Sanchaya op Bintan Island.

Blank

“ Met een directe vlucht van KLM vertrok ik naar Singapore, waar ik één nacht verbleef in het Capella Singapore, alvorens ik de volgende dag door kon reizen naar Bintan Island. Het was een korte, maar leerzame ervaring. Capella Singapore is gesitueerd op Sentosa Island en dit is een opmerkelijke plek. Het hotel is werkelijk prachtig, maar Sentosa Island is zeker niet voor iedereen. Alles is hier gemaakt voor entertainment. Het is interessant, maar zeker niet authentiek.

Blank

Met de ferry vertrok ik vanuit Singapore naar Bintan Island, wat tot Indonesië behoort. Na iets langer dan een uur varen bereikte ik dit tropische eiland, met prachtige zandstranden en een totaal andere cultuur dan in Singapore. Ik verbleef hier in The Sanchaya en was positief verrast door dit hotel! Dit prachtige boutique hotel ligt direct aan het strand en is een heerlijke plek om een reis te starten, of te eindigen.

Het bezoek aan Maleisisch Borneo stond vervolgens op het programma. Mijn reis startte hier op Gaya Island, waar ik verbleef in het Bungaraya Resort en daarnaast een kijkje kon nemen in het Gaya Island Resort. Het Bungaraya Resort biedt een heerlijke tropische start en daarmee een mooie introductie wat Borneo zoal te bieden heeft. Het Gaya Island Resort vond ik persoonlijk de mindere optie, vanwege het uitzicht op de stad.

In het Mulu National Park verkende ik verschillende zeer indrukwekkende grotten, midden in het regenwoud. Na een wandeling over een goed onderhouden boardwalk bereikte ik allereerst de gigantische Deer Cave, wat tot de grootste grotten in de wereld behoort en de nabijgelegen Lang Cave waar ik schitterende stalactieten en stalagmieten trof. De volgende dag bezocht ik de Wind Cave en Clearwater Cave, beide weer een totaal andere ervaring, maar zeker niet minder indrukwekkend!

Blank

Ik vloog naar Miri, vanuit waar ik mijn trip over land voortzette naar Brunei, een klein oliestaatje aan de westkust van Borneo. Ik belande hier in een totaal andere wereld, en persoonlijk vond ik dit een mooie toevoeging aan mijn reis. Wanneer je puur voor de natuur komt, dan zou ik deze stop overslaan, maar wanneer je van afwisseling houdt dan is deze toevoeging zeker aan te bevelen!


Blank

Vanuit Brunei maakte ik gemakkelijk de oversteek naar Kuala Penyu, waar ik op de boot stapte naar het tropische Pulau Tiga. Ik verbleef hier in een schitterende lodge genaamd het Borneo Eagle Resort. De ruim opgezette villa’s bieden alle gewenste luxe, het eten was fantastisch en het werd goed gerund. Wat mij betreft is dit de beste afsluiter van een reis naar Borneo!

Blank

Via Kota Kinabalu reisde ik verder naar Sepilok, gelegen in het oosten van de provincie Sabah. Op dit gedeelte van Borneo zijn een hoop verschillende dieren te spotten, zoals de orang-oetangs, neusapen, olifanten, krokodillen en vele prachtige vogels. Allereerst spendeerde ik enkele dagen aan de Kinabatangan-rivier, waar ik de jungle zag ontwaken in de vroege ochtend en opnieuw tot leven zag komen in de namiddag. Een fantastische ervaring! Na dit bezoek was het tijd voor het hoogtepunt voor vele reizigers, namelijk het verblijf in het de Borneo Rainforest Lodge. Deze luxueuze accommodatie ligt midden in het primaire regenwoud, ver van de bewoonde wereld. Deze plek is zonder twijfel een van de mooiste en meest bijzondere plekken waar ik ooit geweest ben! Het is bijna onvoorstelbaar dat er zo’n prachtige accommodatie bestaat zo midden in het regenwoud. De uitgebreide buffetten in de ochtend, middag en avond zijn om over naar huis te schrijven, de wandelingen zeer indrukwekkend, en de gidsen uitstekend! Deze plek mag je absoluut niet missen wanneer je naar Borneo afreist.


Met dit hoogtepunt sloot ik mijn inspectiereis af. Via Kota Kinabalu, waar ik nog een nacht in het mooie Shangri-La Rasa Ria verbleef, vloog ik via Singapore weer terug naar Amsterdam. Borneo is een heerlijke familiebestemming voor de zomervakantie en de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers! De afwisseling van prachtige stranden en de jungle met haar rijke dierenleven is fantastisch voor jong en oud.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat