Logo bg white

Ratanakiri

6-daags arrangement Cambodja
Vanaf € 1.010,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Ratanakiri

De hooglanden van Ratanakiri zijn de thuisbasis voor verschillende etnische groeperingen, waaronder o.a. de bergstammen Tampuan, Jarai en Kreung, ieder met een eigen taal en cultuur. Tijdens uw verblijf in Ratanakiki maakt u dan ook kennis met deze verschillende stammen en leert u hun eeuwenoude tradities kennen die tot op de dag van vandaag in ere worden gehouden. De ongehuwde Kreung mannen bouwen zelf hun hoge houten paalwoningen en wonen hier tot hun huwelijk. De Jarai staan bekend om de specifieke begrafenisrituelen waarbij het graf een hut is waar de bezittingen van de overledenen geplaatst worden. De hut wordt daarnaast gebouwd van speciale houten pilaren met prachtig beeldhouwwerk en stellen deze pilaren soms een spirituele begeleider voor. De natuur is hier van een adembenemende schoonheid en prachtige glooiende heuvels, kratermeren, dichtgegroeid regenwoud en talloze watervallen, bepalen hier dan ook het landschap.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Phnom Penh – Kratie

Vandaag start uw 6-daagse bezoek aan het ongerepte hooglanden van Cambodja: de provincie Ratanakiri, gelegen in het noordoosten van het land.

’s Ochtends na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids. U reist vandaag naar Kratie. Onderweg brengt u een bezoek aan het dorpje Chhlong, een klein en vredig plekje met typische Khmer en koloniale architectuur gelegen aan de oever van de Mekong rivier. De route van vandaag is van ongekende schoonheid en voert u door het traditionele platteland van Cambodja. In de loop van de middag arriveert u in Kratie, waar u overnacht op het eiland Koh Trong. Kratie staat bekend vanwege de Irrawaddy dolfijn die hier in de rivier voorkomt.

  • ★★ Rajabori Villas (1n)

Rajabori Villas

2
2

2: Kratie – Banlung

U heeft vandaag een lange reisdag voor de boeg naar één van Cambodja’s meest ongerepte provincies: Ratanakiri. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur (geen gids). De reis voert door dichtbegroeid tropisch regenwoud. In de loop van de middag arriveert u in Banlung, de hoofdstad van de provincie. U verblijft de komende dagen in een prachtige lodge op basis van halfpension en maakt onder begeleiding van een Engelssprekende gids en chauffeur prachtige excursies in de omgeving. Een unieke ervaring!

  • ★★★★ Lodge des Terres rouges (3n – hp)

3
3

3: Excursies Ratanakiri Yak Laom & Kachok

Vandaag maakt u een excursie naar verschillende dorpjes in de omgeving van Banlung. Voordat u bij het dorpje Veun Saï aankomt, rijdt u allereerst dwars door een prachtig bamboebos. Onderweg kunt u genieten van het bijzondere uitzicht op een Chinees dorpje dat aan de andere kant van de Sé San rivier ligt.

Stroomopwaarts ligt het dorpje Kaoh Peak, thuisbasis van de Kachok bevolking bekend vanwege hun indrukwekkende houtsnijwerk en bijzondere graven. U maakt een kleine omweg via het nabij gelegen kratermeer Yak Laom. Dit meer heeft bijna een volmaakt ronde vorm. Het is het mooiste meer van de regio en ontstaan door een vulkaanuitbarsting ca. 4.000 jaar geleden. Hier kunt u genieten van een verfrissende duik alvorens u terugkeert naar uw hotel waar uw diner inbegrepen is.

Yak Loam kratermeer

4
4

4: Ratanakiri

Vandaag staat er een bezoek aan het dorpje Taveng op het programma waar u een wandeling maakt naar de vulkanische vlakte Vealrum Plang omgeven door kleine watervalletjes. Ook brengt u een bezoek aan dorpjes van de Kreung waar u de typische paalwoningen van de ongehuwde mannen kunt bewonderen. Op het moment dat de mannen hoofd van hun gezin worden, breken ze deze huisjes af zodat de jongere ongehuwde mannen ze opnieuw kunnen opbouwen.

Er wordt ter plekke een locatie gekozen voor een picknick lunch. Na de lunch maakt u een wandeling door een van de vele plantages vlakbij de Teuk Cha Ong waterval. Aan het eind van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel waar u dineert.

5
5

5: Ratanakiri – Kratie

‘s Ochtends vroeg breng u nog een bezoek aan de lokale markt van Banlung alvorens u weer terugreist naar Kratie. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om nog een boottocht over de rivier maken, waarbij u op zoek gaat naar de Irrawaddy dolfijn (niet inbegrepen).

Juist aan het eind van de dag, tegen zonsondergang, heeft u de meeste kans om dit bijzondere dier te vinden in de rivier.

  • ★★ Rajabori Villas (1n)
6
6

6: Kratie – Phnom Penh

’s Ochtends wordt u met de boot teruggebracht vanaf uw hotel naar het centrum van Kratie. Hierna reist u terug naar Phnom Penh waar u in de late middag arriveert. Einde van dit arrangement.

Prijsindicatie voor het Ratanakiri arrangement

Voor het arrangement van 6 dagen en 5 nachten in de provincie Ratanakiri geldt een indicatie reissom van €1.010 per persoon (bij deelname van 2 personen). Dit arrangement is deels op basis van halfpension.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Cambodja?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste en meest complete Cambodja reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat