Logo bg white

Familiereis Cambodja

17-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 3.395,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Een heerlijke en onvergetelijke familiereis Cambodja

Deze diverse familiereis Cambodja brengt u naar de meest afwisselende plekken van het bijzondere Cambodja! U begint uw reis in de stad Siem Reap, uitvalsbasis voor een bezoek aan de de indrukwekkende tempels van Angkor. Een bezoek aan dit tempelcomplex is een onvergetelijke ervaring en zal u nog vele jaren bijblijven. In de omgeving van Siem Reap maakt u tevens kennis met het Cambodjaanse platteland.

Vanuit de tempelstad reist u over land naar de hoofdstad Phnom Penh. U leert hier hoe u een heerlijke Khmer maaltijd kunt bereiden en verkent de Mekong en de Tonlé Sap rivier per bootje. Vanuit de metropool reist u verder naar de prachtige jungle van Koh Kong. U verblijft hier in de unieke 4 Rivers Floating Lodge en bij uw verblijf zijn enkele excursies (in kleine groepen) inbegrepen. De eilandafsluiting op het paradijselijke Koh Rong eiland maakt deze reis tot een heerlijke familiereis door Cambodja!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze familiereis Cambodja!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start van uw familiereis Cambodja

Vandaag gaat uw familiereis Cambodja van start! U vertrekt aan het einde van de middag vanaf Schiphol met een vlucht van KLM (economy class) naar de Cambodjaanse stad Siem Reap, waar u de volgende middag arriveert. U dient over te stappen in Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Siem Reap

U arriveert ‘s middags in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor een warm welkom in Cambodja! Transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de reis. Wanneer u kiest voor een verblijf in Sala Lodges, dan verblijft u in een accommodatie welke de prachtige historische Cambodjaanse stijl vertegenwoordigt.

  • ★★★ Baby Elephant Boutique Hotel (4n)
  • (optioneel) ★★★+ Sala Lodges (4n)

Sala Lodges

3
3

3: De tempels van Angkor

U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Prohm tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

Een bezoek aan de tempels van Angkor zal een onvergetelijk indruk op u achterlaten en is dan ook ondenkbaar uit uw familiereis Cambodja.

"'Uitstekend! Goede informatie, nette service en mooie reizen!'"
Benjamin Boeijen

Ta Prohm

4
4

4: De omgeving van Siem Reap

Vandaag maakt u kennis met het échte Cambodja. U begint de dag in een klein dorpje vanwaar u in een rustig tempo fietst langs huisjes op stelten met prachtige tuinen en door een natuurrijke omgeving. U ruilt de fietsen in voor kajaks waarmee u over het rustige Buffalo meer vaart. Al varend verkent u het meer met kleine eilandjes en verschillende soorten vogels. U picknickt vandaag op een eilandje (inbegrepen).

Na de lunch kunt u ervoor kiezen om verder te kajakken of om per gemotoriseerde boot naar de rivier te varen die uitloopt in rijstvelden. Bij aankomst stapt u weer op de fiets en fietst u terug naar het dorpje waar u wordt opgewacht door uw chauffeur en naar Siem Reap wordt gereden.

5
5

5: Siem Reap

Vrije dag tijdens deze familiereis Cambodja welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, of een dag een auto met chauffeur nemen. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels. U kunt ook een bezoek brengen aan de uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Deze tempel is geheel anders t.o.v. de wereldberoemde tempels van Angkor die u eerder heeft bezocht. De reis er naartoe is prachtig en voert u langs uitgestrekte rijstvelden en dorpjes. Tevens kun u deze dagen een bezoek brengen aan het Tonlé Sap meer en haar rustgevende omgeving.

Indien gewenst kan Tico deze dag een excursies voor u verzorgen.

6
6

6: Siem Reap – Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar de hoofdstad en tevens de volgende bestemming van uw familiereis Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.

  • ★★★+ Palace Gate Hotel (2n)

Sambor Prei Kuk

7
7

7: Khmer kookcursus & cruise

Vanochtend wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de lokale markt gereden. Hier leert u meer over de lokale groenten, kruiden en andere producten. Op de markt kunt u de ingrediënten kopen die u later vandaag zult gebruiken tijdens de kookcursus. Onder begeleiding van een kok, zal u vanochtend een heerlijke Khmer lunch bereiden die u uiteraard zelf zal nuttigen.

‘s Middags heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de tempel Wat Phnom, het grootste religieuze gebouw van Phnom Penh. Vervolgens reist u verder naar de rivier waar u aan boord stapt van een bootje. U vaart vanmiddag over de Mekong en de Tonlé Sap rivier.

Tonlé Sap rivier

8
8

8: Phnom Penh – Koh Kong

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en vervolgt u de familiereis Cambodja naar Koh Kong, gelegen ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 3-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. In het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise. Een verblijf in deze bijzondere lodge is een onvergetelijk aspect van uw familiereis Cambodja!

  • ★★★+ 4 Rivers Floating Ecolodge (3n)

Video 4 Rivers Floating Ecolodge

9
9

9 & 10: Koh Kong & omgeving

Afhankelijk van het dagschema kunt u vandaag kiezen uit één van de twee onderstaande excursies. Houdt u er rekening mee dat de excursies in groepsverband plaatsvinden.

Optie 1: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kajaks aanwezig voor de liefhebber. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij.

Optie 2: Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangrove in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. Na de lunch maakt u een korte klim omhoog, vanwaar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan.

Tatai waterval

11
11

11: Koh Kong – Koh Rong

Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een transfer (zonder gids) u op staat te wachten voor de rit van ca. 3 uur naar de haven van Sihanoukville. Hier wordt u opgewacht door het personeel van The Royal Sands voor de boottocht naar het paradijselijke eiland Koh Rong, gelegen op ca. 45 minuten varen van de kust. De komende dagen verblijft u in een villa met twee slaapkamers en een heerlijk zwembad aan het strand.

  • ★★★★ The Royal Sands (4n)

Uw villa met twee slaapkamers

12
12

12 t/m 14 : Koh Rong

Vrije dagen in Koh Rong tijdens deze familiereis Cambodja. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van de accommodatie, of in de spa. Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, het hotel verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen).

Zo kunt u het eiland per fiets verkennen, kajakken door de mangrove, duiken, snorkelen, of de omliggende eilandjes verkennen. Bij Koh Rong kunt u ook het unieke fenomeen van bioluminescente (lichtgevende) plankton ervaren. Informeert u bij Tico of de receptie ter plaatse naar alle mogelijkheden.

15
15

15: Koh Rong – Phnom Penh

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf op Koh Rong. U checkt uit en wordt per boot teruggevaren naar de haven van Sihanoukville. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 5 uur durende transfer terug naar Phnom Penh.

  • ★★★+ Palace Gate Hotel (1n)

16
16

16: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze heerlijke Cambodja familiereis. De ochtend en het begin van de middag heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel rond het middaguur dient uit te checken. ‘s Middags wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Phnom Penh. Hier checkt u in op uw vlucht met KLM (economy class) terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Kuala Lumpur en arriveert de volgende ochtend op luchthaven Schiphol.

17
17

17: Aankomst

's Ochtends vroeg aankomst in Amsterdam. Einde van uw familiereis Cambodja.

Prijsindicatie voor deze familiereis Cambodja

Voor deze 17-daagse familiereis Cambodja geldt een indicatie reissom van €3.395 per persoon bij deelname van 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar oud) en op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze familiereis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale familiereis door Cambodja!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Maak uw familiereis Cambodja wat exclusiever!

Verblijf in uw eigen villa op het eiland Koh Russey. Alila Villas is een prachtige accommodatie, gebouwd met respect voor de natuur. De villa's zijn in een minimalistische stijl gebouwd en weerspiegelen het algehele Khmer Krama-thema.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 899,– p.p.
november t/m april

Cambodja arrangement | Luxe villa op Koh Russey

Alila Villas op het eiland Koh Russey is een prachtige accommodatie, gebouwd met respect voor de natuur. De villa's zijn in een minimalistische stijl gebouwd en weerspiegelen het algehele Khmer Krama-thema. Het interieur is zo uitgekozen dat het een eigentijds en comfortabel gevoel creëert. Een verblijf op Koh Russey is de ideale afsluiting van uw prachtige reis door Cambodja!

Lees meer

Waarom uw familiereis Cambodja bij Tico boeken?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Cambodja familiereizen. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring stellen met veel plezier uw ideale familiereis Cambodja samen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw familiereis Cambodja!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat