Logo bg white

18-daagse familiereis Cambodja met prachtige hoogtepunten!

18-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 2.642,00 p.p.
November t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Een heerlijke familiereis Cambodja

Deze diverse familiereis Cambodja brengt u naar de meest afwisselende plekken van het bijzondere Cambodja. U bezoekt de stad Siem Reap als uitvalsbasis voor de indrukwekkende tempels van Angkor. Een niet te missen onderdeel in uw reis door Cambodja. Vanuit de tempelstad reist u naar de hoofdstad Phnom Penh. Een plek waarvan een bezoek uiteraard niet mag ontbreken. Vanuit deze chaotische metropool bezoekt u de prachtige bezoekt u de prachtige jungle van Koh Kong. De eilandafsluiting op Koh Rong eiland maakt deze reis tot een heerlijke familiereis door Cambodja.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja

Vandaag gaat uw familiereis Cambodja van start! U vertrekt ’s ochtends met uw gezin vanaf Schiphol met een vlucht van Singapore Airlines naar de Cambodjaanse tempelstad Siem Reap, waar u de volgende ochtend arriveert. U dient over te stappen in Singapore.

2
2

2: Aankomst in Siem Reap

U arriveert in de ochtend in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw kleinschalige hotel. De rest van de middag bent u vrij om wat uit te rusten van de reis of alvast het centrum van Siem Reap te verkennen. Wanneer u kiest voor een verblijf in Sala Lodges, dan verblijft u in een accommodatie welke de prachtige historische Cambodjaanse stijl vertegenwoordigt.

  • toeristenklasse: Natura Resort (3n )
  • superieure klasse: Sala Lodges (3n )

"'Uitstekend! Goede informatie, nette service en mooie reizen!'"
Benjamin Boeijen

Video Sala Lodges

3
3

3: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom, & Ta Prohm

U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Prohm tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

Ta Prohm

4
4

4: Siem Reap & omgeving

Vrije dag om andere tempels verder op eigen gelegenheid te verkennen. Het is zeer de moeite waard om tijdens uw familiereis Cambodja een bezoek te brengen aan de kleine maar prachtig gedecoreerde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Wanneer u een beetje avontuurlijk bent ingesteld, vraagt u een lokale tuk-tuk chauffeur om u deze dag naar enkele complexen te brengen. Het is ook mogelijk om dit middels een georganiseerde excursie te doen. Uiteraard kunt u deze dag geheel naar eigen gelegenheid invullen.

5
5

5: Kampong Kleang Village (Tonlesapmeer)

Vandaag brengt u een bezoek aan het traditioneel dorpje genaamd Kompong Khleang, gelegen aan de noordkant van het Tonlesapmeer. Het is een ongerept gebied waar de huizen op 10 meter hoge palen gebouwd zijn. In het regenseizoen zijn de huizen omringt door water en in het droge seizoen staan de huizen hoog boven de oevers, wat een opmerkelijk gezicht is. Samen met uw gids verkent u het gebied en bezoekt u een lokale markt.

U luncht bij een lokale familie (inbegrepen). Indien gewenst kunt u de familie helpen met de voorbereidingen, zodat u de fijne kneepjes van de Khmer keuken kunt leren. In de middag maakt u een boottocht over de rivier naar Tonlesapmeer. Onderweg zal u de vele drijvende huizen kunnen bewonderen. Zeker met zonsondergang levert dit spectaculaire plaatjes op van uw Cambodja Familiereis. Na zonsondergang keert u weer terug in Siem Reap.

6
6

6: Siem Reap – Phnom Penh

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de reis naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. Gedurende dit bezoek krijgt u een heerlijke picknick lunch geserveerd. Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh.

  • toeristenklasse: Rambutan Resort (2n)
  • toeristenklasse-A: Aquarius Hotel (2n)

Rambutan Resort

7
7

7: Phnom Penh

Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden met uw gezin. U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Een aantal optionele excursies voor tijdens de familiereis Cambodja:

Optioneel (niet inbegrepen): Stadsexcursie Phnom Penh
Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad.
Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Optioneel (niet inbegrepen): Tuol Sleng & Choeng Ek excursie
’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Royal Palace

8
8

8: Phnom Penh – Koh Kong

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en vervolgt u de familiereis Cambodja naar Koh Kong, gelegen ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 3-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. In het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

  • superieure klasse: 4 Rivers Floating Ecolodge (3n)

Video 4 Rivers Floating Ecolodge

9
9

9 & 10: Koh Kong & omgeving

Deze dagen staan er excursies op het programma. Afhankelijk van het dagschema van de lodge gaat u de volgende twee excursies doen in onbekende volgorde. In overleg met de lodge kunt u het programma wellicht aanpassen.

Optie 1:
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het emerald gekleurde kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kayaks aanwezig voor de liefhebber om de omgeving per kayak verder te verkennen. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij. U kijkt vanuit hier uit op prachtige rijstvelden en fruitbomen. Welke er in bloei staan hangt af van het seizoen.

Optie 2:
Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangroves in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. Hier leeft men puur en alleen van de visserij. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. U bereikt dit stuk via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte klim omhoog, vanuit waar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar de lodge.

Tatai waterval

11
11

11: Koh Kong – Koh Rong

Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een transfer u op staat te wachten voor de rit naar de haven van Sihanoukville. Hier stapt u op de boot die u naar uw accommodatie op het eiland Koh Rong brengt. U verblijft de komende dagen van uw Cambodja familiereis aan het strand.

  • toeristenklasse: Sok San Beach Resort (5n)
12
12

12 t/m 15 : Koh Rong

Vrije dagen welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk genieten van het prachtige strand waar uw accommodatie aan ligt. Vraagt u bij uw hotel naar de mogelijkheden indien u interesse heeft in het ondernemen van activiteiten.

Sok San Beach Resort

16
16

16: Koh Rong – Phnom Penh

Vandaag komt er een einde aan het verblijf op dit prachtige eiland. U wordt met de boot van het resort teruggevaren naar Sihanoukville waar een transfer u op staat te wachten om u terug naar Phnom Penh te brengen. Hier wordt u afgezet bij uw hotel.

  • toeristenklasse: Rambutan Resort (1n)
  • toeristenklasse-A: Aquarius Hotel (1n)

Aquarius Hotel

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze heerlijke Cambodja familiereis. U heeft de ochtend nog vrij te besteden. In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier stapt u op de vlucht van Singapore Airlines terug naar Amsterdam. U dient ook dit keer weer over te stappen in Singapore. Houdt u er rekening mee dat u meestal in de ochtend al dient uit te checken voor uw hotel.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze familiereis Cambodja

Voor deze 18-daagse familiereis Cambodja geldt een indicatie reissom van €10.570 Totaal voor 4 personen op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Cambodja familiereizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd en niet te vergeten, leuke tips voor families.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Cambodja op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Cambodja u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat