Logo bg white

Cerro Chirripó trekking

4-daags arrangement Costa Rica
Vanaf € 950,00 p.p.
December t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Cerro Chirippó Nationaal Park

Het ontdekken en betreden van nieuwe paden in een prachtige natuur, dát is waar het om draait tijdens deze 4-daagse trekking door de Cordillera de Talamanca. Tijdens deze tocht wandelt u naar de top (3.800 meter) van de Cerro Chirripó. Het gebied staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is niet voor niets. Flora en fauna zijn uniek en een trektocht door dit bijzonder mooie gebied geeft zeker een extra dimensie aan uw rondreis door Costa Rica!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: San José – San Gerardo de Rivas

Vandaag start uw 4-daagse arrangement naar de Talamanca bergketen, de Cordillera de Talamanca. Een deel van deze keten, waaronder het directe gebied rondom de top van Chirripó, is onderdeel van het biosfeerreservaat La Amistad.

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in San José en per transfer naar San Gerardo de Rivas gebracht. U wordt afgezet bij de Pelicano Lodge, waar u vanavond overnacht. U overnacht in een eenvoudige lodge (gedeeld sanitair). Het diner is vanavond inbegrepen.

  • ★★ Hotel Pelícano (1n – vp) of gelijkwaardig
2
2

2: Start wandeltocht – Los Crestones basiskamp

’s Ochtends vroeg start de wandeltocht naar het Chirripó Nationaal Park. Dit is het zwaardere gedeelte van het programma i.v.m het stijgingspercentage van de wandelpaden. Neem ondanks de inspanning die u moet verrichten ook voldoende tijd om de schitterende omgeving goed in u op te nemen! Er leven hier oneindig veel diersoorten zoals prachtig gekleurde toekans, trogons, apen etc. Maar ook de bijzondere ‘mossige’ vegetatie geeft dit gebied een sprookjesachtige aanblik. Aan het einde van de dag bereikt u het eindpunt voor vandaag, gelegen op 3.330 meter boven zeeniveau, waar een heerlijke maaltijd voor u wordt bereid om deze bijzondere dag af te sluiten. U verblijft hier in een slaapzaal (4 mensen op een kamer). Het sanitair is gedeeld.

  • ★★ Los Crestones kamp (2n – vp)

3
3

3: Los Crestones - naar de top van Cerro Chirripó

Vroeg in de ochtend wordt u gewekt voor het ontbijt. Het is noodzaak om op tijd te vertrekken, om de mist voor te zijn die Chirripó later op de dag zal omhullen. De vroegere inheemse bevolking noemde dit gebied de ‘Plek van de Betoverende Wateren’ en onderweg komt u dan ook langs verschillende meren. Met helder weer is het uitzicht op zowel de Stille als de Atlantische Oceaan adembenemend! Na een twee uur durende klim start de afdaling richting de Valle de Los Conejos (Konijnen Vallei). Via de Cerro Terbi wandelt u terug naar het basiskamp Los Crestones, waar u in de middag aankomt voor de lunch. De rest van de middag kunt u heerlijk bijkomen en uitrusten in deze schitterende omgeving.

4
4

4: Terug naar San Gerardo de Rivas – San José

Na het ontbijt wandelt u terug naar San Gerardo de Rivas waar u een heerlijke lunch geniet. Vanaf San Gerardo de Rivas is er een transfer geregeld naar uw hotel in San José. Einde van dit bijzondere avontuur.

Prijsindicatie voor dit Costa Rica arrangement

Voor deze 4-daagse Cerro Chirippo trekking dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 950 per persoon. Inbegrepen in de reissom zijn genoemde transfers, activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids en het Entreegeld voor het Nationaal park Chirripó. U verblijft op basis van volpension, wat betekent dat alle maaltijden en (non) -alcoholische dranken zijn inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Costa Rica reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat