Logo bg white

Rondreis Costa Rica en Panama

24-daagse rondreis door Costa Rica & Panama
Vanaf € 7.450,00 p.p.
December t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Combinatiereis Costa Rica en Panama


Deze prachtige 24-daagse combinatiereis door Costa Rica en Panama brengt u langs vele hoogtepunten van beide landen. U begint de reis in de koffieregio van Costa Rica, waar u even rustig bij kunt komen van de vlucht. Met een huurauto reist u naar La Fortuna, vanuit waar u vele interessante uitstapjes kunt maken. Ook Tortuguero en Puerto Viejo aan Caribische kust staan op het programma.

Na de grensoversteek (over land en per boot) komt u aan in Panama waar een heerlijk bezoek aan Bocas del Toro wordt gebracht. Via Boquete en Boca Chica rijdt u naar de luchthaven van David vanuit waar u naar Panama-Stad vliegt. Uiteraard staat er hier een uitgebreide kennismaking op het programma. De reis wordt afgesloten aan de Caribische kust bij Portobelo in een wel heel bijzonder hotel. Het is een zeer gevarieerde reis met ontspanning en veel prachtige natuur!

Bekijk het volledige reisprogramma van de rondreis Costa Rica & Panama.Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Costa Rica

Vandaag begint uw rondreis naar Costa Rica en Panama. U vertrekt in de middag met een directe KLM vlucht naar San José (enkele maanden per jaar vliegt KLM direct, de overige maanden reist u naar San José met 1 overstap). Na aankomst op de luchthaven van San José heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in het plaatsje Heredia. De rest van de avond kunt u uitrusten van de reis.


  • ★★★+ Rosa Blanca Resort (2n)


2
2

2: Heredia & omgeving


Vrije dag in deze prachtige omgeving. U kunt deze dag gebruiken om bij te komen van de lange reis, maar u kunt ook ter plekke besluiten om een excursie te boeken. In deze vruchtbare, groene omgeving wordt veel koffie en cacao verbouwd en het is dan ook de moeite om een bezoekje te plannen aan een van de estates in de omgeving. U kunt dit gemakkelijk bij de receptie van uw verblijf boeken, maar ook Tico kan op voorhand al een excursie voor u organiseren.

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico-reiziger
3
3

3: Heredia – La Fortuna


Na het ontbijt wordt bij uw hotel de huurauto opgeleverd (Chevrolet Trail Blazer, of gelijkwaardig) die de komende 4 dagen tot uw beschikking staat tijdens uw Costa Rica en Panama reis. Hierna rijdt u in 3 uur naar het dorpje La Fortuna, de uitvalsbasis voor excursies naar één van Costa Rica’s bekendste vulkanen, de Arenal. U verblijft de komende dagen in een van de mooiste accommodaties van Costa Rica: het Arenal Nayara Hotel. De middag heeft u vrij te besteden. Meer informatie over deze accommodatie vindt u in het Nayara arrangement.


  • ★★★★ Arenal Nayara Hotel & Gardens (3n)
4
4

4 & 5: La Fortuna & omgeving

Vrije dagen tijdens uw rondreis Costa Rica en Panama om de omgeving van La Fortuna met al haar interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Het meer van Arenal is het grootste kunstmatig aangelegde meer van Midden-Amerika. U kunt hier o.a. windsurfen, zeilen, vissen of langs de oevers van het meer paardrijden. Een andere mogelijkheid is om de waterval La Fortuna te bezoeken. De minerale baden van Tabacón liggen elf kilometer ten westen van La Fortuna en een paar kilometer ten zuidoosten van Nuevo Arenal ligt een fraaie botanische tuin, de Jardín Botánico Arenal, met ruim duizend verschillende plantensoorten.

6
6

6: La Fortuna – San José


De ochtend kunt u nog vrij besteden in La Fortuna. In de middag rijdt u in ca. 3½ uur naar het aangename hotel in San José. Eventueel zou u in de ochtend vanuit La Fortuna kunnen vertrekken om deze middag nog een bezoek te brengen aan het Pre-Columbian Gold Museum in San José. Aan het begin van de avond zal een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf naar het hotel komen bij wie u de huurauto weer netjes in kunt leveren.

  • ★★★+ hotel Grano de Oro (1n)
7
7

7: San José – Tortuguero


Vandaag begint uw 3-daagse bezoek aan het Nationale Park Tortuguero. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden waar u incheckt op een klein vliegtuigje waarmee u naar de Caribische kust wordt gevlogen. Na aankomst bij de lodge wordt de lunch geserveerd. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u wandelen in de mooi onderhouden tuinen of liggen aan het zwembad (met uitzicht op de rivier). De komende dagen van deze rondreis door Panama en Costa Rica kunt u genieten van een mooi verzorgd verblijf in dit prachtige natuurgebied. De maaltijden en enkele excursies zijn inbegrepen.

  • ★★★★ Tortuga Lodge (2n)

Tortuga Lodge

8
8

8: Nationaal Park Tortuguero


Na een vroeg ontbijt bij de lodge maakt u een ca. 3 uur durende boottocht door het Nationale Park Tortuguero. ’s Ochtends vroeg zijn de vogels, apen en de andere bewoners op hun actiefst en druk op zoek naar eten. U maakt tijdens de boottocht kennis met de flora en fauna van dit gebied en ziet vele vogels, iguana’s en wellicht een groep brulapen, een kaaiman, luiaard, een felgekleurde kikker of een rivier otter. De Engelssprekende gids vertelt veel over het nationale park en de bijzondere infrastructuur. Na de tour wordt u teruggebracht naar de lodge waar de lunch wordt geserveerd. In de middag staat er vandaag een bezoek aan het dorpje Tortuguero op het programma. Het dorp heeft een geschatte populatie van 1.500 mensen en ligt aan de Caribische zee.

Wildlife Tortuguero

9
9

9: Tortuguero – Puerto Viejo


Na het ontbijt wordt u per boot en over land in ca. 5 uur van uw lodge naar Puerto Viejo gebracht. Het eerste uur vaart u dwars door de kanalen van het Tortuguero park en vanaf Guapiles vervolgt u de reis over land. Puerto Viejo is prachtig gelegen aan de Caribische kust, en is (in tegenstelling tot de natuurbestemming Tortuguero) bekend als fijne strandbestemming. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


  • ★★★★ Boutique Hotel Aguas Claras (2n)

Aguas Claras

10
10

10: Puerto Viejo de Talamanca & omgeving


Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het Nationale Park Cahuita tijdens deze rondreis Costa Rica en Panama is zeker de moeite waard. Vanaf Playa Cahuita kunt u een wandelpad volgen dat naar het ruim zes kilometer verder gelegen Puerto Vargas leidt. Hier is een prachtig strand waar u kunt snorkelen.

11
11

11: Puerto Viejo – Bocas del Toro

Vandaag vertrekt u naar Panama. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de grens met Panama gebracht. Na het afhandelen van de grensformaliteiten staat het vervoer voor u klaar om u naar Almirante te brengen. In Almirante heeft u een transfer per boot naar Bocas del Toro. U verblijft de komende dagen in een mooie accommodatie op het hoofdeiland. Deze kleinschalige accommodatie biedt alle gewenste comfort.

Tico laat u deze dagen verblijven in een luxury beachfront suite.


  • ★★★+ Island Plantation (3n)

Island Plantation

12
12

12 & 13: Bocas del Toro


Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van het verblijf of op het prachtige strand voor het resort. Optioneel een excursie bijboeken tijdens deze rondreis Costa Rica en Panama is uiteraard ook mogelijk. Duiken, een bezoek aan de omliggende eilanden, een chocoladeboerderij, of een bezoek aan Bocas Town behoren o.a. tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan Zapatillas is zeker een aanrader.

14
14

14: Bocos del Toro – Almirante – Boquete

Vandaag komt er een einde aan het paradijselijke verblijf op Bocas del Toro. Per boot reist u terug naar Almirante. Hier wordt u opgewacht door een chauffeur die u in een kleine 4 uur naar Boquete brengt. Het populaire dorpje Boquete is gelegen op 1.200 m hoogte en wordt omringd door groene bergen. Boquete is in 1911 gesticht door immigranten uit Midden-Europa wat nog terug is te zien in de bouwstijl van enkele panden. Door de ligging op de zuidoostflank van de vulkaan Barú is de vallei waarin Boquete ligt een van de vruchtbaarste van het land. Onder koffiekenners staat de koffie die hier wordt geteeld zelfs bekend als beste hooglandkoffie ter wereld. U overnacht de komende dagen van uw rondreis Costa Rica en Panama in een comfortabele accommodatie.

  • ★★★ Panamonte Inn (2n)
15
15

15: Boquete

In de ochtend vindt de oplevering van uw huurauto (Kia Sportage, of gelijkwaardig) plaats welke de komende 4 dagen tot uw beschikking staat.

U kunt met uw huurauto naar Finca Lerida rijden, waar u een interessante rondleiding over de koffieplantage kunt krijgen. U leert tijdens deze tour veel over het produceren van koffie. Uiteraard kunt u aan het einde van de excursie verschillende soorten koffie proeven. Na deze excursie kunt u, indien gewenst, een prachtige wandeling maken over de koffieplantages van Finca Lerida. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een spectaculair uitzicht over de vallei en het centrum van Boquete. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Parque Nacional Vulcán Barú, aan Parque Internacional de la Amistad of de bekende bloementuin ‘Mi Jardín es Su Jardín. Ook raften en ziplinen behoren tot de opties deze dag. Indien gewenst kan Tico een excursie voor u boeken.

16
16

16: Boquete – Boca Chica

In de ochtend reist u in een kleine 2 uur naar Boca Chica. U reist wederom weer door een prachtige groene heuvellandschap. U overnacht de komende dagen in het prachtige Bocas del Mar. De service in dit hotel is uitstekend, de kamers zijn van alle comfort voorzien, het eten is heerlijk en het zwembad is fantastisch gelegen in de prachtig onderhouden tuin. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★ Bocas del Mar (2n)

Bocas del Mar video:

17
17

17: Golfo de Chiriquí

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt ontspannen bij het hotel, of een uitstapje maken naar Boca Brava, of een van de vele andere eilanden in de omgeving. Andere mogelijke excursies tijdens de rondreis door Costa Rica en Panama zijn kajakken, walvissen spotten (van augustus tot oktober), snorkelen, duiken, paardrijden en vissen.

18
18

18: Boca Chica – David – Panama-Stad

Na het ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven van David, waar u de huurauto weer netjes inlevert. Met Air Panama vliegt u naar Panama-Stad. Na aankomst heeft u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel, gelegen in de sfeervolle wijk Casco Viejo. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en alvast kennis maken met de stad.


  • ★★★★ American Trade Hotel (2n)

American Trade Hotel

19
19

19: Stadsexcursie & Panamakanaal

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een dagexcursie waarin u onder begeleiding van een Engelssprekende gids in ca. 6 uur de hoogtepunten van Panama-Stad aandoet. U begint de dag met een bezoek aan de Miraflores-sluizen van het Panamakanaal en het interessante museum en bezoekerscentrum. Andere hoogtepunten tijdens de rondreis door Panama zijn een bezoek aan Amador Causeway, Casco Viejo en de ruïnes van Panama Viejo. Lunch en alle entreegelden zijn vandaag inbegrepen. In de middag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

Casco Viejo

20
20

20: Panama-Stad – Portobelo

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en in een kleine 2 uur naar alweer de laatste bestemming van deze reis gereden. U reist richting de Caribische kust en verblijft in Portobelo, ca. 40 minuten ten oosten van Colón. U sluit deze enerverende rondreis door Costa Rica en Panama af in een bijzonder sfeervolle accommodatie vanuit waar leuke excursies mogelijk zijn. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt genieten van het schitterende zwembad, of de omgeving verkennen.

  • ★★★★ El Otro Lado (3n)

El Otro Lado

21
21

21 & 22: Portobelo

Vrije dagen in de omgeving van Portobelo. U kunt optioneel bij het hotel excursies boeken zoals een boottocht door de mangroves, kajakken, een boottocht naar een van de idyllische strandjes in de omgeving, en vissen. In de omgeving kunt u daarnaast het Nationale Park Portobelo verkennen, of een bezoek brengen aan een van de verdedigingsvestingen die zich hier bevinden. Deze ruïnes zijn een herinnering aan de Spaans-koloniale tijd dat Portobelo een van de belangrijkste schathavens van Amerika was.

Caribische kust

23
23

23: Portobelo – Panama-Stad & Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven van Panama-Stad waar u incheckt voor de directe KLM vlucht terug naar Nederland. U arriveert de volgende dag.

24
24

24: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Costa Rica Panama


Voor deze 24-daagse rondreis Costa Rica en Panama geldt een indicatie reissom vanaf € 7.450 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties. Deze indicatie is gebaseerd op laagseizoen tarieven.


Inbegrepen

Deze prijsindicatie is inclusief: autohuur, vluchten, accommodaties, autohuur, transfers en de vermelde excursies.

Deze rondreis Costa Rica & panama is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Breid deze rondreis Costa Rica & Panama uit met een verblijf in de Pacuare Lodge!

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.120,– p.p.
December t/m april

Costa Rica arrangement | Pacuare Lodge

Het ongerepte privéwildreservaat van de Pacuare Lodge leent zich uitermate goed voor spannende excursies als canopying, abseilen en rotsklimmen. De iets minder avontuurlijke reiziger kan in de omgeving van deze luxe ecolodge onder andere prachtige wandelingen maken en ontelbare tropische vogels spotten.

Lees meer

Waarom met Tico naar Costa Rica en Panama reizen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Costa Rica en Panama samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een unieke privé rondreis

Gebaseerd op uw doorgegeven wensen en voorkeuren stippelen wij een prachtige route voor u uit met de leukste accommodaties en excursies. Zo ontstaat uw eigen, unieke reis.

Genieten tijdens de reis

De huurauto staat voor u klaar en de accommodaties en gidsen weten van uw komst. U hoeft tijdens de reis enkel te genieten van al het moois wat Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat