Logo bg white

Rondreis Costa Rica en Panama

24-daagse rondreis door Costa Rica & Panama
Vanaf € 4.080,00 p.p.
December t/m april
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Combinatiereis Costa Rica en Panama

De rondreis Costa Rica Panama begint in Costa Rica met een ontspannen self-drive naar Monteverde en La Fortuna. Na een prachtig 3-daags bezoek aan het Nationale Park Tortuguero aan de Caribische kust reist u via Puerto Viejo en Cahuita naar Panama. U kunt enkele dagen ontspannen op een van de eilanden op Bocas del Toro, een eilandengroep in het uiterste noordwesten van Panama. Uiteraard maakt ook Boquete in de vruchtbare koffiestreek deel uit van de rondreis Costa Rica en Panama. Vervolgens heeft u weer een paar ontspannen dagen aan het strand van Boca Chica. Met een vliegtuigje wordt u naar Panama-Stad gevlogen waar u na aankomst een transfer heeft naar de wijk Casco Viejo, waar u 2 nachten gaat verblijven alvorens u verder reist naar Portobelo. In het charmante plaatsje Portobelo sluit u deze reis uiteindelijk in alle rust af. Deze Costa Rica en Panama rondreis laat u in 24 dagen de prachtige en groene landen Costa Rica en Panama zien. Kortom… zeer zeker een aanrader!


Bekijk het volledige reisprogramma van de rondreis Costa Rica Panama.Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar San José

Vandaag begint uw rondreis naar Costa Rica en Panama. U vertrekt in de middag met een directe KLM vlucht naar San José. Na aankomst op de luchthaven van San José heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de avond kunt u uitrusten van de reis. • ★★★+ hotel Grano de Oro (1n)
 • ★★★★ hotel Grano de Oro (1n – superior room)

Grano de Oro

2
2

2: San José – Monteverde

Na het ontbijt wordt bij uw hotel de huurauto opgeleverd (4WD Daihatsu Terios BEGO) die de komende 5 dagen tot uw beschikking zal staan tijdens uw Costa Rica en Panama rondreis. Hierna rijdt u via San Ramon in ongeveer 4 uur naar Monteverde.

 • ★★★ Hotel Belmar (2n)
 • ★★★+ Hotel Belmar (2n – canopy room)

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico Reiziger
3
3

3: Monteverde & omgeving

Vrije dag die u op eigen gelegenheid kunt besteden. U kunt een excursie maken naar het nevelwoud van Monteverde of Santa Elena. Uw ervaren natuurgids zal u attenderen op de vele geheimen van het nevelwoud en zal u veel vertellen over de rijkdom van de flora en de fauna. Ook de ‘Sky Walk’ behoort tot de mogelijkheden. Tijdens deze tour wandelt u onder begeleiding van een gids over circa 2,5 km wandelpaden en enkele hangbruggen. Vanaf de hangbruggen hoog in de bomen verkent u het bladerdak van het woud. Houdt u van iets meer spanning tijdens de rondreis Costa Rica en Panama, dan kunt kiezen voor een canopy tour. Tussen de toppen van de bomen beweegt u zich met grote snelheid van het ene naar het andere platform, waarbij u gezekerd bent aan de staaldraden die tussen de platforms lopen.

4
4

4: Monteverde – La Fortuna

Vandaag rijdt u in 4 uur naar het dorpje La Fortuna, de uitvalsbasis voor excursies naar één van Costa Rica’s bekendste vulkanen, de Arenal. U rijdt een schitterende route om het Arenal meer. Houdt u er rekening mee dat de eerste ca. 40 km de weg van slechte kwaliteit is. De omgeving van de Arenal vulkaan biedt vele mogelijkheden voor excursies. • ★★★ hotel Arenal Volcano Inn (2n)
 • ★★★★ Arenal Nayara Hotel & Gardens (2n)
5
5

5: La Fortuna & omgeving

Vrije dag tijdens uw rondreis Panama en Costa Rica om de omgeving van La Fortuna met al haar interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Het meer van Arenal is het grootste kunstmatig aangelegde meer van Midden-Amerika. U kunt hier windsurfen, zeilen, vissen of langs de oevers van het meer paardrijden. Een andere mogelijkheid is om de waterval La Fortuna te bezoeken. De minerale baden van Tabacón liggen elf kilometer ten westen van La Fortuna. Een paar kilometer ten zuidoosten van Nuevo Arenal ligt een fraaie botanische tuin, de Jardín Botánico Arenal, met ruim duizend verschillende plantensoorten.

6
6

6: La Fortuna – San José

De ochtend kunt u nog vrij besteden in La Fortuna. In de middag rijdt u in ca. 3½ uur terug naar het hotel in San José. Aan het begin van de avond zal een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf naar het hotel komen voor het inleveren van de huurauto waar u gebruik van heeft kunnen maken tijdens uw rondreis Costa Rica en Panama.

 • ★★★+ hotel Grano de Oro (1n)
 • ★★★★ hotel Grano de Oro (1n – superior room)

Casado

7
7

7: San José – Tortuguero

Vandaag begint uw 3-daagse bezoek aan het Nationale Park Tortuguero. Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de Caribische kust gereden. De rit voert door het Nationale Park Braulio Carrillo en brengt u naar de aanlegsteiger waar u aan boord gaat voor een ca. 3 uur durende tocht door de kanalen van het Tortuguero park. Bij verblijf in de Mawamba Lodge is tijdens deze rit ’s ochtends het ontbijt tevens inbegrepen. Bij verblijf in de Tortuga Lodge is het tevens mogelijk de heenreis over land en per boot te vervangen voor een vluchtje van San José naar Tortuguero! Na aankomst bij de lodge wordt de lunch geserveerd. In de namiddag brengt u bij een verblijf bij Mawamba een bezoek aan de kikkertuin, de vlindertuin en het aquarium, allen gelegen in de tuin van de Mawamba Lodge. Wanneer u bij de Tortuga Lodge verblijft heeft u de middag vrij te besteden. U kunt wandelen in de mooi onderhouden tuinen over een van de trails of ontspannen bij het zwembad. Optioneel kunt u een excursie boeken. Gedurende de komende dagen van deze rondreis Panama en Costa Rica kunt u genieten van een geheel verzorgd verblijf in dit prachtige natuurgebied.

 • ★★★ Mawamba Lodge (2n – vp)
 • ★★★★ Tortuga Lodge & Gardens (2n - vp)

Tortuguero Nationaal Park

8
8

8: Nationaal Park Tortuguero

Na een vroeg ontbijt bij de lodge maakt u een ca. 3 uur durende boottocht door het Nationale Park Tortuguero. ’s Ochtends vroeg zijn de vogels, apen en de andere bewoners op hun actiefst en druk op zoek naar eten. U maakt tijdens de boottocht kennis met de flora en fauna van dit gebied en ziet vele vogels, iguana’s en wellicht een groep brulapen, een kaaiman, luiaard, een felgekleurde kikker of een rivier otter. De Engelssprekende gids vertelt veel over het nationale park en de bijzondere infrastructuur. Na de tour wordt u teruggebracht naar de lodge waar de lunch wordt geserveerd. Wanneer u verblijft bij Mawamba tijdens de rondreis Costa Rica en Panama, dan heeft u de middag vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid een van de trails bewandelen of ontspannen bij het zwembad. Wanneer u verblijft bij de Tortuga Lodge staat er vandaag een bezoek aan het dorpje Tortuguero op het programma. Het dorp heeft een geschatte populatie van 1500 mensen en ligt aan de Caribische zee.

9
9

9: Tortuguero – Siquirres – Cahuita

Na het ontbijt wordt u per boot in ca. 2 uur van uw lodge naar het haventje terug gevaren. Vanaf hier heeft u eerst een transfer naar Siquirres waar een andere chauffeur u opwacht en via Limón naar Puerto Viejo aan de Caribische kust brengt. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ hotel La Costa de Papito (2n)
 • ★★★★ Namuwoki Lodge (2n)
10
10

10: Puerto Viejo de Talamanca & omgeving

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Een bezoek aan het Nationale Park Cahuita tijdens de rondreis Costa Rica en Panama is zeker de moeite waard. Vanaf Playa Cahuita kunt u een wandelpad volgen dat naar het ruim zes kilometer verder gelegen Puerto Vargas leidt. Hier is een prachtig strand waar u kunt snorkelen.

Namuwoki Lodge

11
11

11: Puerto Viejo – Bocas del Toro

Vandaag vertrekt u naar Panama. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de grens met Panama gebracht. Na het afhandelen van de grensformaliteiten staat het vervoer voor u klaar om u naar Almirante te brengen. In Almirante heeft u een transfer per boot naar Bocas del Toro. U verblijft de komende dagen op het iets zuidelijker gelegen en rustige Popa Island. Deze kleinschalige accommodatie biedt alle gewenste comfort.

 • ★★★+ Popa Paradise Beach Resort (3n – vp – lodge kamer)
 • ★★★+ Popa Paradise Beach Resort (3n – vp – ocean view casita)
12
12

12 & 13: Bocas del Toro

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van het verblijf of op het prachtige strand van het resort. Tevens kunt u natuurlijk gebruik maken van de spa, het snorkelmateriaal, de kajaks en/of paddleboards. Optioneel een excursie bijboeken tijdens de rondreis Costa Rica en Panama is uiteraard ook mogelijk. Duiken, een bezoek aan de omliggende eilanden, een chocoladeboerderij, of aan Bocas Town behoren o.a. tot de mogelijkheden. Ook een bezoek aan Zapatillas is zeker een aanrader.

14
14

14: Bocos del Toro – Almirante – Boquete

Vandaag komt er een einde aan het paradijselijke verblijf op Isla Popa. Per boot reist u terug naar Isla Colon. Met Panama Air vliegt u naar de stad David, gelegen aan de westkust van Panama. Na aankomst op de luchthaven van David meldt u zich bij het autoverhuurbedrijf National Car Rental voor de oplevering van uw huurauto welke de komende 4 dagen tot uw beschikking staat. U reist in een kleine 2 uur naar Boquete. Het populaire dorpje Boquete is gelegen op 1.200 m hoogte en wordt omringd door groene bergen. Boquete is in 1911 gesticht door immigranten uit Midden-Europa wat nog terug is te zien in de bouwstijl van enkele panden. Door de ligging op de zuidoostflank van de vulkaan Barú is de vallei waarin Boquete ligt een van de vruchtbaarste van het land. Onder koffiekenners staat de koffie die hier wordt geteeld zelfs bekend als beste hooglandkoffie ter wereld. U overnacht de komende dagen van uw rondreis Costa Rica en Panama in een comfortabele accommodatie.

 • ★★★ Casa Montaña (2n)
 • ★★★★ Panamonte Inn (2n - mastersuite)
15
15

15: Boquete

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt een interessante koffie excursie boeken bij Finca Lerida. In ca. 3 uur krijgt u een rondleiding over de koffieplantage en leert u veel over het produceren van koffie. Uiteraard kunt u aan het einde van de excursie verschillende soorten koffie proeven. Na deze excursie kunt u, indien gewenst, een prachtige wandeling maken op de koffieplantages van Finca Lerida. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een spectaculair uitzicht over de vallei en het centrum van Boquete. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Parque Nacional Vulcán Barú, aan Parque Internacional de la Amistad of de bekende bloementuin ‘Mi Jardín es Su Jardín. Ook raften en ziplinen behoren tot de opties deze dag. Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij uw hotel.

16
16

16: Boquete – Boca Chica

In de ochtend reist u in een kleine 2 uur naar Boca Chica. U reist wederom weer door het prachtige groene heuvellandschap. U overnacht de komende dagen in het prachtige Bocas del Mar. De service in dit hotel is uitstekend, de kamers zijn van alle comfort voorzien, het eten is heerlijk en het zwembad is fantastisch gelegen in de prachtig onderhouden tuinen. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★+ Bocas del Mar (2n – bungalow)
 • ★★★★ Bocas del Mar (2n – premium bungalow)

Bocas del Mar video:

17
17

17: Golfo de Chiriquí

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt ontspannen bij het hotel, of een uitstapje maken naar Boca Brava, of een van de vele andere eilanden in de omgeving. Andere mogelijke excursies tijdens de rondreis door Costa Rica en Panama zijn kajakken, walvissen spotten (van augustus tot oktober), snorkelen, duiken, paardrijden en vissen.

18
18

18: Boca Chica – David – Panama-Stad

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van David. Met Air Panama vliegt u naar Panama-Stad. Na aankomst heeft u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel, gelegen in de sfeervolle wijk Casco Viejo. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en alvast kennis maken met de stad.

 • ★★★ Casa Sucre (2n)
 • ★★★★ American Trade Hotel (2n)

American Trade Hotel

19
19

19: Stadsexcursie & Panamakanaal

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een dagexcursie waarin u onder begeleiding van een Engelssprekende gids in ca. 6 uur de hoogtepunten van Panama-Stad aandoet. U begint de dag met een bezoek aan de Miraflores sluizen van het Panamakanaal en het interessante museum en bezoekerscentrum. Andere hoogtepunten tijdens de rondreis door Panama zijn een bezoek aan Amador Causeway, Casco Viejo en de ruïnes van Panama Viejo. Lunch en alle entreegelden zijn vandaag inbegrepen. In de middag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

20
20

20: Panama-Stad – Portobelo

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en in een kleine 2 uur naar uw volgende accommodatie gereden. U reist richting de Caribische kust en verblijft in Portobelo, ca. 40 minuten ten oosten van Colón gelegen. U sluit deze enerverende rondreis door Costa Rica en Panama af in een sfeervol dorpje vanuit waar leuke excursies mogelijk zijn. Indien u kiest voor het superieure klasse verblijf, dan overnacht u in dé meest spectaculaire accommodatie van Panama.

 • ★★★ Casa Congo (3n)
 • ★★★★ El Otro Lado (3n)
21
21

21 & 22: Portobelo

Vrije dagen in de omgeving van Portobelo. U kunt optioneel bij het hotel excursies boeken zoals een boottocht door de mangroves, kajakken, een boottocht naar een van de idyllische strandjes in de omgeving, en vissen. In de omgeving kunt u daarnaast het Nationale Park Portobelo verkennen, of een bezoek brengen aan een van de verdedigingsvestingen die zich hier bevinden. Deze ruïnes zijn een herinnering aan de Spaans-koloniale tijd dat Portobelo een van de belangrijkste schathavens van Amerika was.

23
23

23: Portobelo – Panama-Stad & Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Einde van de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven van Panama-Stad waar u incheckt voor de directe KLM vlucht terug naar Nederland. U arriveert de volgende dag.

24
24

24: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Costa Rica Panama

Voor deze 24-daagse rondreis Costa Rica en Panama geldt een indicatie reissom van € 4.080 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Bij verblijf in superieure klasse hotels dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.840 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur en alle vermelde vluchten die zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De rondreis Panama Costa Rica is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica en Panama reizen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis Costa Rica en Panama samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat