Logo bg white

Beste reistijd Costa Rica

Costa Rica

Gehele jaar

In principe kan Costa Rica gedurende het hele jaar bezocht worden. De tempartuur varieert weinig gedurende het jaar en ligt doorgaans tussen de 25 en 30°C (in de bergen is het op hoogte uiteraard kouder). Iedere maand van het jaar is er kans op regen (doorgaans in de vorm van een bui in de middag), maar we letten bij het uitstippelen van een reis altijd op het klimaat in de verschillende gebieden zodat we uw reis zo optimaal mogelijk plannen.

Onderstaand treft u een overzicht aan met de weerscondities die normaalgesproken van toepassing zijn. Grofweg zijn de volgende periodes te ontdekken:

  • Dec t/m april: Van december tot en met april is het in het grootste deel van Costa Rica droger. Deze maanden worden dan ook aangemerkt als beste reistijd. Aan de Caribische kust (Tortuguero en Puerto Viejo) regent het in deze periode echter juist vaker.

  • Mei en juni: Deze maanden is het weer in het gehele land redelijk.

  • Juli en augustus: Deze maanden worden in Costa Rica vaak omschreven als 'veranillo' (kleine zomer). De overgrote meerderheid van onze gasten reizen deze maanden met het gezin af naar Costa Rica. Het is belangrijk voorbereid te zijn op regen, echter is de ervaring doorgaans bijzonder goed. Zelfs een bezoek aan Tortuguero aan de Caribische kust is (met name door het schildpaddenseizoen) de regen meer dan waard.

  • September en oktober: Dit zijn de enige maanden waarin in veruit de meeste delen van het land de minst ideale weerscondities van toepassing zijn. Wanneer mogelijk raden we u dan ook aan uit te wijken naar een andere periode.

  • November: Deze maand is het in de meeste gebieden wat beter weer dan in september en oktober. Houdt er wel rekening mee dat het aan de Caribische kust doorgaans de natste maand van het jaar is.


Weerscondities in Costa Rica per maand:

beste-reistijd-costa-rica-3

Blank

Schildpadden en walvissen

Gehele jaar

Costa Rica staat bekend om haar geweldige natuur en indrukwekkende dierenleven. In Tortuguero en Guanacaste zijn bijna het gehele jaar schildpadden te zien. Daarnaast kunt u aan de Pacifische kust (met name bij Uvita en de Golfo Dulce) walvissen zien. Hier zijn twee seizoenen van toepassing. In onderstaand overzicht ziet u welke maanden u in de verschillende gebieden de meeste kans maakt op het zien van schildpadden en/of walvissen.

Schildpadden_walvissen_2

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat