Logo bg white

Natuurreis Costa Rica

20-daagse rondreis door Costa Rica
Vanaf € 13.500,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma
Heeft u vragen?
×

Rondreis langs de mooiste natuurparken van Costa Rica!


Deze 20-daagse Natuurreis Costa Rica brengt u langs de mooiste flora en fauna van Costa Rica. Onderweg verblijft u voornamelijk in prachtige (eco) lodges en zijn er verschillende interessante activiteiten voor u georganiseerd.

De reis start in Heredia, nabij de Costa Ricaanse hoofdstad San José. Finca Rosa Blanca ligt in de vruchtbare hooglanden en laat u kennismaken met de koffieplantages. Hierna staat er een avontuurlijk verblijf in een ongerept privéwildreservaat aan de Pacuare rivier op het programma. Na een prachtig verblijft reist u over land en rivier af naar het Nationale Park Tortuguero. Dit indrukwekkende natuurpark bestaat voor het grootste deel uit water, en de kans is groot dat u hier veel dieren spot. Een binnenlands vluchtje brengt u naar La Fortuna voor een bezoek aan een van Costa Rica’s meest bekende vulkanen; de Arenal. In deze omgeving zijn tal van interessante activiteiten te ondernemen.

Na oplevering van uw comfortabele 4WD huurauto rijdt u naar naar de nevelwouden van Monteverde. Via Uvita aan de Pacifische kust rijdt u naar Lapa Rios, gelegen op het schiereiland Osa. Uw lodge ligt naast Corcovado National Park. Dit is één van de meest diverse en ongerepte regenwouden ter wereld. U vindt hier honderden soorten bomen, zoogdieren, vogelsoorten en reptielen. Na dit verblijf rijdt u via San Gerardo de Dota terug naar San José waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht naar huis.

Deze rondreis legt de focus op de natuurervaring en is inclusief alle benodigde vluchten, boottochten, huurauto, vele tours en verblijf in de vermelde favoriete Tico accommodaties. Bekijk het volledige reisprogramma van deze Natuurreis Costa Rica.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Costa Rica


Uw prachtige reis naar Costa Rica gaat vandaag van start! U vliegt met Air France, KLM of een andere airline naar keuze aar de hoofdstad San José. KLM biedt van november t/m maart ook enkele directe vluchten per week aan vanuit Amsterdam. Aangekomen in San José wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u vervolgens naar uw aangename verblijf in Heredia brengt. Finca Rosa Blanca ligt op 20 minuten van de luchthaven en vormt een ideaal en ontspannen beginpunt van uw reis. De biologische koffieboerderij (finca) ligt in de vruchtbare heuvels in centraal Costa Rica en biedt prachtig uitzicht op San José. U verblijf in een van de artistieke kamers en kunt gebruikmaken van het zwembad en het restaurant.

  • ★★★+ Finca Rosa Blanca (2 nachten)
2
2

2: Koffie tour op privébasis


In de ochtend krijgt u een rondleiding op privébasis waarin u alles leert over de koffieboerderij en de koffieproductie van Rosa Blanca. Finca Rosa Blanca ligt op een 30 hectare groot herbebost landgoed en herbergt naast een gastvrije accommodatie een biologische koffieboerderij. Al meer dan 30 jaar biedt Finca Rosa Blanca een authentieke ervaring met veel oog voor de Costaricaanse cultuur. De accommodatie is zeer duurzaam en probeert een zo hoog unieke ervaring voor gasten te creëren, terwijl ze daarnaast zoveel mogelijk positieve sociale en ecologische doelen nastreven.

3
3

3: Tortuguero - Pacuare


Na het ontbijt heeft u een transfer naar Linda Vista. Vanaf hier vaart u per raft naar de schitterende Pacuare Lodge; een unieke manier om aan te komen bij uw verblijf van de komende dagen! Mocht u liever niet raften, dan kunt u ook over land naar de lodge reizen. Pacuare ligt in een 340 hectare groot ongerept privéwildreservaat aan de Pacuare rivier. De duurzame lodge is gebouwd met minimale impact op de natuur en maakt zo veel mogelijk gebruik van lokale middelen en werknemers. De lodge geeft daarnaast lessen op scholen in de nabijgelegen gemeenschappen om het bewustzijn over het belang van de bescherming van het regenwoud te vergroten en heeft een programma opgezet om de brulaap populatie in dit deel van Costa Rica weer op peil te krijgen.

Na aankomst bij de lodge maakt u kennis met uw accommodatie en de overige faciliteiten. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en er zijn 2 excursies per dag inbegrepen.

  • ★★★★ Pacuare Lodge (3 nachten)

"Inmiddels zijn we al weer een week terug van de geweldige Costa Rica reis. Alles liep gesmeerd, mooie lodges, super goed weer, prettige mensen en goed eten. Kortom: TOP! Bedankt voor de goede organisatie!"
Margret & Luc
4
4

4 & 5: Pacuare Lodge


Deze dagen kunt u deelnemen aan het veelzijdige excursieprogramma van de Pacuare Lodge. De omgeving leent zich uitermate goed voor het maken van spannende excursies als canopying, abseilen en rotsklimmen. Ook de iets minder avontuurlijke reiziger kan hier zijn dagen hier goed vullen, onder andere met wandelingen en met het spotten van wildlife onder begeleiding van professionele natuurgidsen. U treft hier een grote diversiteit vogelsoorten, vlinders, exotische planten en andere dieren aan. Een andere mogelijkheid is een ca. 5 uur durende wandeling door de omringende heuvels. In deze dieper gelegen gebieden van de Costa Ricaanse jungle wonen indianen van de Cabecar stam, de traditionele bewoners van dit gebied. U wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden en kunt in overleg een leuk en passend excursieprogramma bespreken.

Blank
6
6

6: Pacuare - Tortuguero


Vandaag verlaat u Pacuare net zoals u bent aangekomen: per raft! Een avontuurlijke tocht brengt u naar het eindpunt van de tour van vandaag. Vanaf hier heeft u een transfer over land naar het haventje van Caño Blanca waar u aan boord gaat van een Tortuga Lodge boot en in 1,5 uur naar de lodge wordt gevaren. Nationale Park Tortuguero bestaat voornamelijk uit water. Tijdens uw verblijf bij Tortuga Lodge & Gardens zijn alle maaltijden inbegrepen evenals twee excursies per dag in groepsverband. De lodge heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo helpen ze bij lokale conservatieprogramma’s, wordt het water van de lodge verwarmd door zonnepanelen en maken ze zoveel mogelijk gebruik van producten van lokale leveranciers.

  • ★★★+ Tortuga Lodge & Gardens (2 nachten)
7
7

7: Nationaal Park Tortuguero


Het indrukwekkende natuurpark heeft een omvang van 769 km2 en bestaat uit moerassen, lagunen, kanalen, rivieren en ontelbare zijriviertjes. Samen vormen zij de infrastructuur van het park dat begrensd wordt door een langgerekt, ongerept strand, waar drie soorten zeeschildpadden hun eieren leggen. Jaarlijks valt er in dit gebied zo’n 610 centimeter regen. Al die vochtigheid zorgt voor een dicht, groen regenwoud, dat het woongebied is van ruim 300 soorten vogels, vele reptielen en zoogdieren.

Tijdens uw verblijf in het Tortuguero National Park zijn er verschillende excursies inbegrepen (in groepsverband en maximaal 2 per dag). De 3 uur durende boottocht over de vele riviertjes in het nationale park is een absolute aanrader. U maakt tijdens de boottocht kennis met de flora en fauna van dit gebied en ziet vele vogels, iguana’s en wellicht een groep brulapen, een kaaiman, luiaard, een felgekleurde kikker of een rivier otter. Ook een bezoek aan het dorpje Tortuguero behoort tot de mogelijkheden. Het dorp heeft een geschatte populatie van 1500 mensen en ligt aan de Caribische zee. In juli en augustus kunt u daarnaast een excursie toevoegen waarin u in de avond schildpadden eieren ziet leggen op het strand; een onvergetelijke ervaring! De maanden juli tot en met september zijn de beste maanden voor het maken van deze excursie.


8
8

8: Tortuguero - La Fortuna


Na het ontbijt wordt u naar de kleine airstrip van Tortuguero gebracht vanaf waar u naar La Fortuna wordt gevlogen. Vanuit de lucht heeft u mooi zicht op de moerassen, lagunen, kanalen en rivieren. Een prachtige afscheid met het gebied! Eenmaal aangekomen in La Fortuna, heeft u een transfer naar uw hotel. Aan het einde van de dag wordt bij Amor Arenal de comfortabele 4WD huurauto opgeleverd die tot aan het einde van de reis tot uw beschikking zal staan.

De komende dagen verblijft u nabij het dorpje La Fortuna en de Arenal vulkaan. Met haar symmetrische kegelvormige top torent de 1633 meter hoge vulkaan uit boven het dorpje en het gelijknamige meer. Van 1968 tot 2010 was de Arenal de meest actieve vulkaan van Costa Rica. Sinds 2010 is de vulkaan rustende en tegenwoordig zijn de flanken van de vulkaan te bewandelen tijdens een bezoek aan Arenal Volcano National Park. Ondanks dat er geen nieuwe lavastromen meer te zien zijn, vormt de vulkaan en haar omgeving een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en avontuur.

  • ★★★★ Amor Arenal (2 nachten)


Blank
9
9

9: La Fortuna


Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald voor een prachtige Hiking Lovers tour op privébasis. De tour begint met de beroemde hangbruggen. U wandelt 3 km en steekt 10 vaste en 6 hangende bruggen over op verschillende hoogtes. De volgende stop is de La Fortuna-waterval. U wandelt in ongeveer 15 minuten naar de voet van de majestueuze waterval. U kunt een verfrissende duik nemen of gewoon ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Hierna wacht u een traditionele Costa Ricaanse lunch. Na de lunch staat een wandeling over de flanken van de Arenal-vulkaan op het programma. U doorkruist het regenwoud en de gestolde lavapaden van de krachtige uitbarsting van 1968. U zult prachtige natuur, verbazingwekkende rotsformaties zien en een mooi uitzicht hebben over het Arenal-meer. Aan het einde van de tour wordt u door de gids en chauffeur weer bij uw accommodatie afgezet.

Blank
10
10

10: La Fortuna - Monteverde


U rijdt vandaag naar uw volgende accommodatie, gelegen in Monteverde. Het is een mooie rit van zo'n 3 uur die u bovenlangs het meer van Arenal voert. Houdt u er rekening mee dat de laatste 40 kilometer, vanaf Tilarán, de weg van slechte kwaliteit is. Het duurzame Senda Monteverde streeft ernaar om in harmonie te werken met de delicate natuurlijke omgeving en om een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschappen. Zo heeft de lodge meer dan 5.500 inheemse planten geplant, is de meerderheid van het personeel geboren en getogen op loopafstand van het hotel en komen de meeste ingrediënten van het restaurant van lokale boeren en leveranciers.

  • ★★★+ Senda Monteverde (3 nachten)


11
11

11 & 12: Monteverde & omgeving


De eerste dag verkent u het nevelwoud van Monteverde. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids waarmee u het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve gaat verkennen. Het is een van de bekendste reservaten van Costa Rica vanwege zijn biodiversiteit, natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek. Er zijn vele dieren te vinden, zoals brulapen, jaguars, ocelotten en talloze vogels. Bijzonder zijn ook de meer dan 500 soorten vlinders die in Monteverde leven. Uw ervaren natuurgids zal u attenderen op de vele geheimen van het nevelwoud en zal u veel vertellen over de rijkdom van de flora en de fauna. Als u geluk heeft, spot u misschien een van de meest legendarische vogels van Midden-Amerika; de quetzal. Na de prachtige wandeling wordt u weer naar uw hotel gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

De tweede dag heeft u vrij te besteden. U kunt deze dag open laten, via Tico een aanvullende excursie toevoegen of gemakkelijk ter plaatse bij Senda Monteverde een excursie toevoegen.

Quetzal

13
13

13: Monteverde - Uvita


Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u in zo’n 4,5 uur (250 kilometer) zuidwaards langs de Pacifische kust naar Uvita. Onderweg kunt u een aantal leuke stops maken. Zo kunt u bij de Tárcoles brug stoppen om een grote groep krokodillen te zien liggen. Een tweede stop kunt u maken bij het Nationale Park Carara. Dit prachtige reservaat staat vooral bekend als het leefgebied van de geelvleugelara. Als laatste zou u een bezoek kunnen brengen aan het Nationale Park Manuel Antonio. Dit is het kleinste Nationale Park van het land en bestaat uit witte zandstranden die overgaan in regenwoud. Houdt u er wel rekening mee dat Manuel Antonio vele toeristen trekt. Het is daarom doorgaans erg druk.

Vanaf Manuel Antonio is het nog zo'n 1,5 uur rijden naar uw volgende accommodatie. Rancho Pacifico ligt in de heuvels nabij Uvita en heeft een prachtig uitzicht over de groene kustlijn en de zee. Het doel van dit eco-resort is om duurzaamheid te integreren in alles wat ze doen. De architectuur van de accommodatie is niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer energiezuinig. De gemeenschappelijke ruimtes en de kamersworden op een natuurlijke wijze geventileerd, meer dan 95% van de elektriciteit wordt geproduceerd uit hernieuwbare bronnen en het water komt uit een nabij gelegen bergbron. Lokale leveranciers en de eigen tuinen leveren de meest verse ingrediënten voor het restaurant.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. Optioneel kunt u ook verblijven in het prachtige Kura Boutique Hotel.


  • ★★★★ Rancho Pacifico (2 nachten)
14
14

14: Walvis- en dolfijnexcursie


In de maanden juli t/m september en in december t/m maart kunt u in het Marino Ballena National Park bultrugwalvissen zien. Wanneer u in deze maanden reist, hebben we een prachtige excursie voor u op het programma staan. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vertrekpunt van de excursie gereden in Uvita. Hier gaat u aan boord van de boot waarmee u naar het Marino Ballena National Park vaart om op zoek te gaan naar bultrugwalvissen en dolfijnen. Indien gewenst kunt u zelfs met de dieren zwemmen en snorkelen, een zeer bijzondere ervaring!

15
15

15: Uvita – Peninsula de Osa


U rijdt vandaag in zo’n 2 uur in zuidelijke richting naar Puerto Jiménez. Hier parkeert u de huurauto in en wordt u met een 4WD van Lapa Rios naar de lodge gereden.

De lodge ligt in een prachtig privé natuurreservaat en biedt een spectaculair uitzicht over de Golfo Dulce en de Pacifische Oceaan. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van de grote diversiteit aan fauna en flora. U verblijf de komende dagen op basis van volpension in een zeer ruime Lapa Villa met eigen plunge pool, en er is een grote selectie excursies inbegrepen (alle transfers en excursies zijn in groepsverband).


  • ★★★★ Lapa Rios (3 nachten)
Blank
16
16

16 & 17: Lapa Rios


Tijdens uw verblijf bij Lapa Rios kunt u in overleg met een Engelssprekende gids uw eigen excursieprogramma bepalen. U heeft de komende dagen de keuze uit de volgende excursies: birdwatching tours (’s ochtends of vlak voor zonsondergang), de Wild Waterfall tour, de Rainforest ridge walk, de Osa trail, Matapalo Tour, local medicine tour of een nachtwandeling.

Het park biedt een enorme biologische diversiteit en is de thuisbasis van meer dan 300 soorten vogels en meer dan honderd soorten amfibieën en zoogdieren, waaronder apen, ara's, neusbeertjes en andere wilde dieren. Volgens National Geographic is deze regio van Costa Rica één van de meest interessante biologische plekken op aarde. Bij Lapa Rios informeren ze u graag over de mogelijkheden.


Het afgelegen Corcovado National Park is het laatste onaangetaste regenwoud van Midden Amerika. Het is ongetwijfeld een van de mooiste Nationale Parken van Costa Rica. Het park werd opgericht in 1975 en beslaat een oppervlakte van ruim 54.000 hectare op het schiereiland Osa. Jaarlijks valt er zo’n 500 centimeter regen, wat de weelderige flora en fauna verklaart. De met bos bedekte heuvels grenzen in het westen aan kilometerslange witte stranden, omzoomd door palmbomen. Sommige paden volgen de kustlijn, andere lopen landinwaarts of doorkruisen het park. De mogelijkheden in dit park zijn bijna onbegrensd.

18
18

18: Lapa Rios – San Gerardo de Dota


Na het ontbijt checkt u uit en wordt u teruggereden naar Puerto Jimenéz waar uw huurauto geparkeerd staat. U rijdt hierna in ca. 3 uur naar San Gerardo de Dota, Typisch voor dit gebied zijn de zeer uitgestrekte nevelwouden, variërend in hoogte tussen de 1.250 en 2.600 meter boven zeeniveau. Meer dan 170 vogelsoorten hebben hier hun leefgebied gevonden. Vanuit de lodge loopt u via een van de uitgezette wandelpaden zo de nevelwouden in. San Gerardo de Dota is hét leefgebied van een van de meest legendarische vogels van Midden-Amerika; de quetzal.

  • ★★★+ Trogon Lodge (1 nacht)
19
19

19 & 20: Terugreis


U kunt rustig ontbijten bij de lodge en hierna de uitcheck verzorgen. Hierna rijdt u in ca. 3 uur naar de internationale luchthaven van San José. U levert de huurauto in bij het autoverhuurbedrijf en checkt in voor uw vlucht. U vliegt in de loop van de middag/avond met KLM of Air France terug naar Nederland of België en zal hier de volgende ochtend arriveren.

Geïnteresseerd in deze of een van de andere prachtige Costa Rica reizen? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan. Al onze reizen zijn privé en worden voor u op maat gemaakt. U reist dus altijd op de voor u gewenste reisdata en enkel met uw gezelschap.

Prijsindicatie voor deze Natuurreis Costa Rica:


Voor deze 20-daagse Natuurreis Costa Rica geldt een indicatie reissom vanaf € 13.500 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, genoemde excursies, hotelovernachtingen en autohuur inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Costa Rica

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Costa Rica?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige natuurbestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw hoogtepunten Costa Rica reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Een unieke privé rondreis

Wij stippelen een prachtige Costa Rica reis voor u uit waarin al het benodigde vervoer (de vluchten en/of 4WD huurauto) en de mooiste, kleinschalige accommodaties en excursies zijn inbegrepen. Wij creëren in overleg uw eigen, unieke reis.

Genieten tijdens de reis

Alle reisonderdelen zijn voor u geboekt en de lokale agent zorgt voor perfecte conciërge service tijdens uw reis. U hoeft enkel te genieten van de accommodaties, de excursies, de geweldige natuur en het indrukwekkende dierenleven dat Costa Rica u te bieden heeft!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat