Logo bg white

Remote Zuid-Afrika

22-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 9.525,00 p.p.
september t/m april
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Individuele reis Zuid-Afrika!

Tijdens deze individuele reis Zuid-Afrika verkent u met een huurauto het zuidwestelijke deel van dit prachtige land. U reist in een rustig tempo en verblijft hoofdzakelijk in afgelegen gebieden waar u weinig andere mensen zal tegenkomen.

U start deze reis met een verblijf in Camps Bay, een sfeervolle buitenwijk van Kaapstad, direct aan het strand gelegen. Vanuit hier kunt u de indrukwekkende omgeving op uw gemak verkennen. Uw verblijf in Bushmans Kloof zal ongetwijfeld veel indruk op u maken. Deze accommodatie behoort tot een van de mooiste accommodaties van Zuid-Afrika en ligt in een droog, maar prachtig gebied. Vervolgens verblijft u enkele dagen in de wereldberoemde wijnregio in het gerenommeerde Babylonstoren. U rijdt verder in oostelijke richting naar Wildehondekloof Game Reserve, waar u verblijft in een comfortabele logde. De volgende bestemming in deze bijzondere reis is het Samara Private Game Reserve. Dit is één van Tico's favoriete safarigebieden, vanwege de schitterende natuur en haar afgelegen ligging. Na deze unieke ervaring rijdt u verder naar Plettenberg Bay, een badplaats op de welbekende Tuinroute. U sluit uw prachtige individuele reis Zuid-Afrika af in de Morukuru Beach Lodge, gelegen in De Hoop Nature Reserve.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze individuele reis Zuid-Afrika!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vertrek naar Kaapstad

Vandaag start uw individuele reis Zuid-Afrika. U vertrekt in de ochtend met de directe KLM-vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap. Aansluitend volgt een comfortabele transfer naar het schitterende Tintswalo Atlantic in Houtbaai. U bent ca. 45 minuten onderweg en zal dan ook pas laat op de avond arriveren.


  • ★★★★★ Tintswalo Atlantic (4n) Blank

Tintswalo Atlantic

2
2

2: Fietstocht Kaapstad

In de ochtend heeft u een transfer naar het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie aanvangt. Blank Tijdens deze stadsexcursie fietst u in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion.

De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw verblijf, of een mooie wandeling maken door een van de verschillende interessante wijken van Kaapstad.

3
3

3 & 4: Houtbaai & omgeving

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden in de omgeving van deze fantastische stad.

In de ochtend van dag 3 wordt uw huurauto bij uw verblijf opgeleverd (Toyota Rav4, of gelijkwaardig). Deze huurauto staat tot het einde van de reis tot uw beschikking.

Een bezoek aan het legendarische Robbeneiland een van deze dagen is een aanrader en ook een bezoek aan het Zeitz MOCAA museum mag tegenwoordig niet ontbreken in uw planning. Daarnaast kunt u een hoop interessante plekken in de stad en buiten de stad bezoeken, zoals Kirstenbosch, Long Street, Bantry Bay, en/of Groot Constantina. Verder is het aan te bevelen om met uw huurauto via Muizenberg helemaal naar Kaap de Goede Hoop rijden. Wanneer u via de westkust terugrijdt, rijdt u over misschien wel een van de mooiste wegen ter wereld: Chapman’s Peak.

"Helaas is onze reis alweer achter de rug. Werkelijk genoten!!! De guesthouses waren allemaal erg luxe. Geweldige plekken, overal een warm ontvangst. Zuid-Afrika is een absolute aanrader!"
Tico-reizigers

Chapman's Peak

5
5

5: Houtbaai – Cederberg

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de ca. 3½ uur durende reis naar het Bushmans Kloof Wilderness Reserve. Bushmans Kloof Wilderness Reserve is een prachtig natuurreservaat en ligt op ca. 40 kilometer van Clanwilliam. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en alle aangeboden activiteiten zoals scenic drives en wandeltochten inbegrepen. De toegangspoort sluit om 17:00 uur check-in is vanaf 14:00 uur.

  • ★★★★★ Bushmans Kloof Wilderness Reserve (3n) Blank

Bushmans Kloof Wilderness Reserve

6
6

6 & 7: Cederberg

Tijdens uw vrije dagen kunt u deelnemen aan de door uw lodge georganiseerde activiteiten. U kunt begeleide wandeltochten maken waarbij u op zoek gaat naar rotstekeningen van de San (waarvan er in het reservaat maar liefst 130 te vinden zijn!), of mooie scenic drives maken door het 7.500 hectare grootte gebied. Bushmans Kloof kent daarnaast bijzonder goede en uitgebreide spa-faciliteiten die zeker de moeite waard zijn.

Activiteiten Bushmans Kloof

8
8

8: Cederberg – Wijnregio

Vandaag komt het bezoek aan het Cedergebergte alweer tot een einde. U rijdt weer in zuidelijke richting en na ca. 3 uur rijden bereikt u de wereldberoemde wijnregio. Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels. U verblijft in een bijzondere accommodatie wat precies gelegen is tussen de bekendere plekken Stellenbosch, Franschhoek & Paarl.

  • ★★★★ Babylonstoren (3n) Blank

Babylonstoren

9
9

9 & 10: Wijnregio

Vrije dagen in de wijnregio. Qua wine & dine is dit misschien wel de meest interessante plek van Zuid-Afrika. Het aanbod van goede restaurants is eindeloos en de wijnen die hier in de omgeving gemaakt worden, zijn uitstekend. Een aantal restaurantgelegenheden waar u heerlijk kunt lunchen of dineren zijn o.a. La Petite Colombe (het restaurant van Le Quartier Francais), Delaire Graff, Foliage Restaurant, of restaurant Babel wat hoort bij Babylonstoren. Voor een interessante wijntasting bezoek de La Motte Wine Estate en voor een leuke wijnwandeling moet u bij Waterford Estate zijn. Indien gewenst kan Tico een restaurant of tour voor u reserveren.

Indien u het interessant vindt, dan kan Tico tevens tickets voor de “Wine Tram” voor u boeken. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt door middel van de bussen en het treintje op gemakkelijke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken.

Wijntram

11
11

11: Wijnregio – Wildehondekloof

Vandaag arriveert u na ca. 5 uur rijden in de bijzondere Wildehondekloof. U rijdt door een schitterend stuk ongerept Zuid-Afrika alvorens u Wildehondekloof Private Game Reserve bereikt. U verblijft de komende dagen in deze spectaculair gelegen lodge, ver van de bewoonde wereld. Bij uw verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. Bij uw verblijf zijn daarnaast 1 morning drive, 1 sunset drive inbegrepen.

  • ★★ Wildehondekloof Game Lodge (2n) Blank

Wildehondekloof Game Lodge

12
12

12: Wildehondekloof

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Bij uw verblijf zijn 1 morning drive, 1 sunset driver inbegrepen. De Lodge heeft daarnaast een uitgebreid excursieprogramma, waar u optioneel aan kunt deelnemen (overige excursies zijn niet inbegrepen). Samen met uw ranger kunt u de invulling van uw dag bepalen. Zo kunt u op een bushdrive gaan, waarbij u opzoek gaat naar het aanwezig dierenleven. Houdt u er rekening mee dat er niet heel veel (groot) dierenleven te zien is, de natuur is echter spectaculair. Te paard, of te voet kunt u samen met uw gids fantastische tochten maken. U kunt een hengel uitgooien tijdens een zonsondergangcruise over de rivier en in de avond zal uw gids wanneer het helder is u veel kunnen vertellen over de sterren.

13
13

13: Wildehondekloof – Samara Game Reserve

Vandaag reist u dieper in de magische Karoo. De Karoo is halfwoestijngebied en is bijna geheel boomloos. Het ruige landschap levert prachtige plaatjes op en het is dan ook een waar genot om hier enkele dagen te spenderen.

Na ca. 4 uur rijden bereikt u het Samara Private Game Reserve. U verblijft hier de komende dagen in een prachtige accommodatie. Volpension is inclusief en u kunt tevens deelnemen aan 2 safari’s per dag. U kunt einde van deze dag al deelnemen aan de eerste safari.


  • ★★★★+ Karoo Lodge (3n) Blank

Karoo Lodge ​

Het Samara Private Game Reserve behoort tot Tico's favoriete safariparken!

14
14

14 & 15: Samara Game Reserve

Tijdens uw verblijf zijn twee safari's per dag inbegrepen. Een in de vroege morgen nog voor het ontbijt en een in de namiddag. Beide momenten zijn het meest geschikt om bijzonder dierenleven te spotten. Qua natuur zal u uw ogen uitkijken. De uitzichten zijn werkelijk ongeëvenaard en met een beetje geluk aanschouwt u de mooiste zonsondergangen. Qua dierenleven bestaat de kans dat u o.a. cheetahs , leeuwen en/of neushoorns kunt bewonderen.

Dierenleven Samara

16
16

16: Samara Game Reserve – Plettenberg Bay

Vroeg in de ochtend maakt u nog een prachtige safari alvorens u zich klaarmaakt voor het vertrek naar Plettenberg. U bent vandaag een kleine 5 uur onderweg om deze populaire badplaats aan de Tuinroute te bereiken. Tico laat u in een sfeervolle lodge nét buiten Plettenberg verblijven. De middag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★ Tsala Treetop Lodge (2n)

Tsala Treetop Lodge

17
17

17: Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van diverse uitstapjes. In een half uur rijdt u naar het gezellige toeristendorpje Knysna. Het nabijgelegen Robberg -chiereiland biedt spectaculaire uitzichten en een bijzonder ruige kustlijn. Tevens is een bezoek aan het Tsitsikamma National Park zeker de moeite waard. Het park beslaat ruim 80 kilometer langs de rotsachtige kust en u vindt hier het bekendste wandelpaden van Zuid-Afrika; het Otterpad en de Tsitsikamma-trail. Een wandeling over de hangbruggen of het maken van een canopy tour (waarbij u in een harnas van boom naar boom zoeft) behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u vandaag een excursie boeken waarin u kennis maakt met de township Qolweni nabij Plettenberg, of een paardrijdexcursie over het platteland.

18
18

18: Plettenberg – De Hoop Nature Reserve

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de ca. 4½ uur durende reis naar het (nog) redelijke onbekende De Hoop Nature Reserve, waar u de laatste dagen van deze individuele Zuid-Afrika reis spendeert. U verblijft hier in een werkelijk schitterende accommodatie. In de omgeving valt een hoop te beleven en u kunt dan ook heerlijk actief buiten zijn. In de maanden juni t/m september bestaat de kans dat u de walvissen vanaf het land met het blote oog kunt zien! Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en enkele activiteiten inbegrepen. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.


  • ★★★★★ Morukuru Beach Lodge (3n) Blank

Morukuru Beach Lodge

Reisspecialiste Fraukje bracht speciaal voor Tico een bezoek aan de schitterende Morukuru Beach Lodge:

19
19

19 & 20: De Hoop Nature Reserve

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Dagelijks worden er twee excursies aangeboden, welke inclusief zijn in de prijs. Enkele voorbeelden van de excursies zijn wandelingen onder begeleiding van een professionele gids welke u veel zal kunnen vertellen over de lokale flora & fauna, mountainbiken, 4x4 natuursafari’s, verschillende activiteiten op het strand zoals volleybal of cricket, maar ook een snorkelexcursie behoort tot de mogelijkheden.

Tevens kunt u o.a. zonder kosten gebruik maken van snorkelmateriaal, wetsuits, mountainbikes en zandboards zodat u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

21
21

21: Vertrek

Vandaag komt deze schitterende individuele Zuid-Afrika reis tot een einde. U heeft de ochtend en middag nog vrij te besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u in de ochtend moet uitchecken. U rijdt in ruim 3 uur naar de luchthaven van Kaapstad, waar u uw huurauto weer inlevert. U checkt in op de directe KLM-vlucht naar Amsterdam.

22
22

22: Aankomst

U arriveert in de ochtend in Amsterdam. Einde van uw reis.

Prijsindicatie voor deze Zuid-Afrika remote reis

Voor deze individuele reis Zuid-Afrika dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 9.525 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in vermelde accommodaties.


Inbegrepen:

In deze prijsindicaties voor deze individuele reis Zuid-Afrika zijn de intercontinentale vluchten inbegrepen (economy class), evenals alle overnachtingen in de accommodaties, autohuur en excursies.

Uiteraard is het ook mogelijk om businessclass te vliegen. Onze specialisten informeren u graag over de extra kosten.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom bij Tico een individuele reis naar Zuid-Afrika boeken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van individuele reizen naar Zuid-Afrika. De specialisten kennen deze bestemming uit eigen ervaring en kunnen u dan ook uitstekend adviseren. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld, zodat u optimaal kunt genieten van uw reis door Zuid-Afrika.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat