Logo bg white

Wine en Dine Zuid-Afrika

13-daagse rondreis door Zuid-Afrika
Vanaf € 5.300,00 p.p.
Gehele jaar
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Wine en Dine reis Zuid-Afrika

Deze Wine en Dine reis naar Zuid-Afrika is speciaal ontwikkeld voor de reiziger die graag de culinaire hotspots van een bestemming opzoekt. Tijdens deze reis heeft u de gelegenheid om te eten in de beste restaurants van Zuid-Afrika en zal u onderweg overnachten in de meest exclusieve en bijzondere accommodaties die in de regio te vinden zijn. Aangezien de bestemmingen die u aandoet tijdens deze Wine en Dine reis zich enkel bevinden in de Westkaap van Zuid-Afrika, kunt u rekening houden met korte reisafstanden. Ondanks deze korte reisafstanden zal u een goed beeld krijgen van de veelzijdigheid van de Westkaap.

U start deze reis in het charmante Houtbaai, vanuit waar u gemakkelijk een uitstap kunt maken naar het bruisende Kaapstad. Vervolgens reist u langs de kust omhoog naar het idyllische kustplaatsje Paternoster, waar u heerlijke visgerechten kunt eten. Uw verblijf in Bushmans Kloof zal ongetwijfeld veel indruk op u maken. Deze accommodatie behoort tot een van de mooiste accommodaties van Zuid-Afrika en ligt in een droog, maar prachtig gebied. U sluit deze reis af in een bijzondere accommodatie genaamd Babylonstoren, gelegen in de wereldberoemde wijnregio. Deze regio biedt thuis aan talloze fantastische restaurants & wijnhuizen! Kortom, deze Wine en Dine reis Zuid-Afrika is een reis vol culinaire hoogtepunten.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Wine en Dine reis Zuid-Afrika!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis Kaapstad

In de ochtend vertrekt u met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Kaapstad waar deze Wine & Dine reis Zuid-Afrika van start gaat. Na aankomst wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket. Aansluitend volgt een comfortabele transfer naar het schitterende Tintswalo Atlantic in Houtbaai. U bent ca. 45 minuten onderweg en zal dan ook pas laat op de avond arriveren.

• ★★ Tintswalo Atlantic (3n – luxury suite)

Tintswalo Atlantic

2
2

2 & 3: Houtbaai

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. In de ochtend na aankomst wordt de huurauto opgeleverd die de komende 11 dagen tot uw beschikking staat (Toyota Fortuner 4x2, of gelijkwaardig). De omgeving van Houtbaai leent zich uitstekend voor het maken van diverse uitstapjes zoals een bezoek aan Kaap Goede Hoop, het rijden van Chapmans Peak, een bezoek aan de botanische tuinen van Kirstenbosch en de prachtige stranden rondom Kaapstad.

In de omgeving van Houtbaai zijn er talloze fantastische Wine & Dine mogelijkheden, zowel voor de lunch, als voor het diner. Allereerst is het te adviseren om zeker een van de avonden te eten in uw verblijf, wat beschikt over een waanzinnig goed restaurant. Andere absolute aanraders zijn The Test Kitchen in Woodstock, The Pot Luck Club in Kaapstad en tevens kunt u besluiten om iets verder te reizen naar Creation, wat nabij Hermanus gelegen is. Rond lunchtijd kunt u hier een uitstekende food & wine tasting doen! Voor een mooie sundowner onder het genot van een glas wijn is Camps Bay de ideale plek. Indien gewenst kan Tico de bovenstaande restaurants voor u reserveren. Houdt u er echter rekening mee dat deze restaurants vaak snel volgeboekt zijn en reserveringen dus tijdig gemaakt dienen te worden.

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico Reiziger

Fantastische keuken Tintswalo Atlantic

4
4

4: Houtbaai - Paternoster

Vandaag verlaat u Houtbaai en rijdt u in ca. 2½ uur over de kustweg R27 naar het kleine kustplaatsje Paternoster. U kunt een stop maken bij het Bloubergstrand vanwaar u bij helder weer een mooi zicht hebt op de Tafelberg achter u. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★★ Strandloper Ocean Boutique Hotel (2n – nature king suite)
 • Strandloper Boutique Hotel

  5
  5

  5: Paternoster

  Vrije dag voor het verkennen van de omgeving. Een bezoek aan het West Coast National Park is een absolute aanrader. Het park omvat de Langebaan lagune en diverse eilanden en vormt een van de belangrijkste wetland gebieden van Zuid-Afrika. Met name in het Zuid-Afrikaanse voorjaar (de maanden augustus tot en met oktober) treft u hier een prachtige bloemenzee aan. Rondom de azuurblauwe Langebaan lagune treft u vele zeevogels aan. U kunt met uw huurauto een mooie dagtour maken naar het park en op uw eigen tempo de mooie flora en fauna ontdekken.

  Aangezien u aan zee verblijft zijn er een aantal restaurants waar u heerlijke vismaaltijden kunt eten onder het genot van een goed glas wijn. Te adviseren is om zeker een avond in Wolfgat te gaan eten en tevens kunt u bij Leeto restaurant terecht voor een lekkere maaltijd.

  6
  6

  6: Paternoster - Cederberg

  U heeft vandaag een mooie reis voor de boeg. In ca. 2½ uur rijdt u in noordelijke richting naar het Bushmans Kloof Wilderness Reserve. Een bezienswaardige route gaat via de Pakhuis Pass. Voordat u de Pakhuis Pass bereikt kunt u een stop maken bij het Rooibos Tea House, waar u een rooibos tea tasting kunt doen. Dit is de enige streek ter wereld waar de rooibosthee vandaan komt. Indien u dit interessant vindt kunt u tevens de rooibosfabriek, het rooidorpsdorpsmuseum, of de plantages in Clanwilliam bezoeken.

  Bushmans Kloof Wilderness Reserve is een prachtig natuurreservaat en ligt op ca. 40 kilometer van Clanwilliam. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en alle aangeboden activiteiten zoals scenic drives en wandeltochten inbegrepen. De toegangspoort sluit om 17:00 uur check-in is vanaf 14:00 uur.

  • ★★ Bushmans Kloof Wilderness Reserve (3n – deluxe kamer)

  Bushmans Kloof

  7
  7

  7 & 8: Bushmans Kloof

  Tijdens deze dagen kunt u deelnemen aan de door uw lodge georganiseerde activiteiten. U kunt begeleide wandeltochten maken waarbij u op zoek gaat naar rotstekeningen van de San (waarvan er in het reservaat maar liefst 130 te vinden zijn!) of mooie scenic drives maken door het 7.500 hectare grootte gebied. Bushmans Kloof kent daarnaast bijzonder goede en uitgebreide spafaciliteiten die zeker de moeite waard zijn

  Deluxe kamer Bushmans Kloof

  9
  9

  9: Cederberg - Wijnregio

  Vandaag komt het bezoek aan het Cedergebergte alweer tot een einde. U rijdt weer in zuidelijke richting en na ca. 3 uur rijden bereikt u de wereldberoemde wijnregio, welke natuurlijk niet mag ontbreken in deze Wine & Dine reis Zuid-Afrika. Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels. U verblijft in een bijzondere accommodatie wat precies gelegen is tussen de bekendere plekken Stellenbosch, Franschhoek & Paarl.

  • ★★ Babylonstoren (3n – one bedroom cottage)


  Babylonstoren is een prachtige werkende wijnboerderij in Kaap Hollandse stijl. De kenmerkende witte gevels vallen op in de verder groene omgeving. Het hotel biedt 14 kamers die modern, maar zeer sfeervol zijn ingericht. De omliggende grond bestaat uit wijngaarden, een fruitgaarden en groententuinen. Babylonstoren is gelegen in de Drakensteinvallei, in het hart van het Westkaapse wijngebied. De boerderij ligt tussen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl en is gemakkelijk te bereiken vanuit Kaapstad. De omliggende Simonsberg, Du Toitskloof en de Franschhoek Mountains zorgen voor een spectaculaire omgeving. Tijdens uw verblijf kunt u eten bij het restaurant ‘Babel’, gebruikmaken van de kleine spa en gym, of wandelen door de mooie tuinen.

  Babylonstoren

  10
  10

  10 & 11: Wijnregio

  Vrije dagen in de wijnregio. Qua wine & dine is dit misschien wel de meest interessante plek van Zuid-Afrika. Het aanbod van goede restaurants is eindeloos en de wijnen die hier in de omgeving gemaakt worden, zijn uitstekend. Een aantal restaurantgelegenheden waar u heerlijk kunt lunchen, of dineren zijn o.a. Delaire Graff, La Petite Colombe, Foliage Restaurant, of restaurant Babel. Voor een interessante wijntasting bezoek de La Motte Wine Estate en voor een leuke wijnwandeling moet u zijn bij Waterford Estate. Indien gewenst kan Tico een restaurant, of tour voor u reserveren.

  Indien u het interessant vindt dan kan Tico tevens tickets voor de “Wine Tram” voor u boeken. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt door middel van de bussen en het treintje op gemakkelijke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken.

  Fantastische restaurantmogelijkheden in de wijnregio!

  12
  12

  12: Wijnregio - Kaapstad

  Overdag heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er rekening mee dat u officieel vaak al rond 12:00 uur dient uit te checken. In de avond rijdt u in ca. 40 minuten terug naar de luchthaven van Kaapstad, waar deze indrukwekkende Wine & Dine reis naar Zuid-Afrika tot een einde komt. Te adviseren is om nog in een goed restaurant in de wijnregio te dineren, alvorens u terugrijdt, want u vliegt namelijk pas net na middennacht terug naar Amsterdam. Dit is een directe KLM-vlucht. De huurauto levert u uiteraard weer netjes in op de luchthaven.

  13
  13

  13: Vertrek & Aankomst

  Aankomst in Amsterdam.

  Prijsindicatie voor de Wine en Dine reis Zuid-Afrika

  Voor de Wine en Dine reis Zuid-Afrika dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 5.300 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in vermelde accommodaties.

  Inbegrepen:

  In deze prijsindicaties zijn de intercontinentale (economy class) vluchten inbegrepen, evenals alle overnachtingen in de omgeschreven accommodaties en het vermelde transport.

  Tegen een toeslag kunnen wij tevens businessclass vluchten voor u verzorgen.


  Direct offerte aanvragen
  Fraukje van Nes • Reisexpert Zuid-Afrika

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  De perfecte aanvulling op deze Wine & Dine reis Zuid-Afrika

  Uniek arrangement
  4 dagen
  Vanaf € 1.225,– p.p.
  Gehele jaar

  Zuid-Afrika arrangement | Morukuru Beach Lodge

  De schitterende Morukuru Beach lodge is gelegen in het nog redelijk onbekende De Hoop Nature Reserve, wat gelegen is op ruim 3 uur rijden van Kaapstad. In onze zomermaanden is de kans groot dat u hier walvissen met het blote oog vanaf het vaste land kunt aanschouwen. In onze wintermaanden gaat deze plek met gemak door als een heerlijke strandbestemming.

  Lees meer

  Tico als organisator van uw Wine en Dine reis Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika reis op maat

  In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

  Snelle service

  Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

  Genieten tijdens de reis

  De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat