Logo bg white

Selfdrive Zuidereiland, Nieuw-Zeeland

25-daagse rondreis door Nieuw-Zeeland
Vanaf € 4.750,00 p.p.
Oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke 25-daagse Selfdrive Zuidereiland

Deze prachtige selfdrive Zuidereiland reis in Nieuw-Zeeland start in de metropool Auckland. Hier verblijft u de eerste dagen om wat te acclimatiseren. Door middel van een binnenlandse vlucht bereikt u Christchurch, gelegen op het Zuidereiland. Hier haalt u uw auto op waarmee u in zuidelijke richting rijdt. De schoonheid van de zogeheten ‘Southern Scenic Route’ is adembenemend. Vanuit het plaatsje Te Anau maakt u een excursie naar Milford Sound, gelegen in het Fiordland National Park. De kilometers hoge fjorden zijn zeer indrukwekkend en zal u dan ook niet snel vergeten.

U vervolgt de selfdrive Zuidereiland reis naar het gemoedelijke Queenstown. Voor jong en oud zijn de activiteitenmogelijkheden eindeloos. Wanneer u naar de westkust van het Zuidereiland reist, zal u versteld staan van de uniekheid van het landschap. In Fox Glacier bevindt zich een gigantische gletsjer, te midden van het regenwoud op slechts enkele kilometers van de oceaan. Aan de noordzijde van het eiland bezoekt u Abel Tasman National Park, met haar prachtige gouden baaien en uitstekende wandelmogelijkheden. Dwars door de Marlborough regio, ook wel het wijnhart van Nieuw Zeeland genoemd, vervolgt u uw weg naar Kaikoura. Hier is de kans groot dat u walvissen, dolfijnen en zeehonden zult spotten. Wanneer u uw auto weer inlevert in Christchurch is het rondje compleet en gaat u met een onvergetelijke ervaring weer op huis aan.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze selfdrive Zuidereiland Nieuw-Zeeland reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Nieuw Zeeland

Uw selfdrive Zuidereiland reis gaat vandaag van start! U vertrekt vanuit Amsterdam met een vlucht van Emirates naar Auckland (overstappen in Dubai). Het is mogelijk in Dubai een stop-over te maken van 1 of meerdere nachten, zowel op de heen- als terugreis. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden voor deze selfdrive Zuidereiland reis.

2
2

2: Aankomst in Auckland

Vandaag arriveert u op de internationale luchthaven van Auckland. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Ponsonby Art Hotel (2n), gelegen in de wijk Ponsonby
 • ★★★★ Hotel DeBrett (2n)

"'Geweldige reis, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, perfect maatwerk van jullie kant, bedankt!'"
Tico reizigers

Hotel DeBrett

3
3

3: Auckland

Vrije dag tijdens uw selfdrive Zuidereiland reis die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt in de ochtend de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Voor een prachtig uitzicht over Waitemata Harbour, het havengebied met z’n ontelbare zeilbootjes, kunt u de Harbour Bridge beklimmen. Dit gaat onder begeleiding van een gids, die u tijdens de klim veel interessants te vertellen heeft. Ook het Auckland War Memorial Museum is een bezoekje meer dan waard. Voor de kunstliefhebbers is de Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki een absolute must-see.

Wanneer de tijd het toelaat, behoort een bezoek aan Waiheke Island of Rangitoto Island ook tot de mogelijkheden. Rangitoto Island is ca. 600 jaar geleden ontstaan uit een serie vulkaanuitbarstingen. Vanaf dit vulkanische eiland heeft u spectaculaire uitzichten op de Golf van Hauraki. Waiheke staat voornamelijk bekend om de vele goede restaurants en mooie stranden.

4
4

4: Auckland – Christchurch – Mount Cook

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de nationale luchthaven van Auckland. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht van Jetstar naar Christchurch. Op de luchthaven meldt u zich bij het kantoor van autoverhuurbedrijf Thrifty voor de oplevering van uw huurauto (Toyota Corolla of gelijkwaardig) welke de komende 20 dagen tot uw beschikking staat. Vandaag staat de prachtige rit naar de majestueuze Mount Cook op het programma. Onderweg passeert u een aantal mooie bergmeren, zoals Lake Tekapo en Lake Pukaki.

 • ★★★ Aoraki Court Motel (2n – lg)
 • ★★★★ The Hermitage hotel (2n)
5
5

5: Mount Cook

Vandaag heeft u een vrije dag in de omgeving van Mount Cook. U heeft de gelegenheid één of meerdere prachtige wandelingen te maken in dit gebied.

Optioneel bij deze selfdrive Zuidereiland reis (niet inbegrepen):
U kunt een vlucht over de Tasman gletsjer maken. De Tasman gletsjer is de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland en heeft daarbij van alle gletsjers het beste uitzicht op Mount Cook. Uiteraard alleen bij goede weersomstandigheden.

Vliegtuigje

6
6

6: Mount Cook – Dunedin

U reist vandaag in zuidelijke richting, eerst naar de kust. Ongeveer 40 km ten zuiden van het stadje Oamaru bevinden zich de Moeraki Boulders; gladde, ronde, grijze bollen op het zandstrand, waarvan de grootste exemplaren een doorsnede van wel 4 meter hebben! Vroeger waren er vele legendes rondom deze mysterieuze formaties, maar tegenwoordig weet men dat ze op de oceaanbodem zijn ontstaan. Vervolgens reist u door naar Dunedin, gelegen aan de Stille Oceaan. Deze Victoriaanse stad met Schotse sferen is de op één na grootste stad van het Zuidereiland. Dunedin is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het schiereiland Otago.

 • ★★★ Hotel St. Clair (2n)
 • ★★★★ Camp Estate (2n)
7
7

7: Dunedin

Vrije dag in de omgeving van Dunedin. In Dunedin zelf kunt u o.a. een bezoek brengen aan de Dunedin Public Art Gallery, waar u prachtige collecties kunt bewonderen. Een bezoek aan het Larnach Castle is alleen al voor het prachtige uitzicht over de Otage Harbour zeker de moeite waard.
Daarnaast is Dunedin de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan het schiereiland Otago, waar veel bijzonder dierenleven is te vinden.

8
8

8: Dunedin – Invercargill (The Catlins)

Vandaag moet u de hele dag uittrekken voor het volgende traject. Niet vanwege de afstand, maar voornamelijk vanwege de schoonheid van de route. Zorg dat u in Balclutha de State Highway nr. 1 verlaat en via de Owaka Highway uw weg vervolgt. Via de Southern Scenic Route rijdt u langs de kust naar het gebied The Catlins.

Na ongeveer 2 uur rijden kunt u een stop maken bij Nugget Point waar u een wandeling kunt maken naar de vuurtoren. In de directe omgeving zitten veel pinguïns en zeehonden.
Even voorbij Papatowai bevinden zich de Cathedral Caves, één van de bekendste bezienswaardigheden van het gebied. Cathedral Caves is een enorm grottencomplex in de kliffen van de Catlins Kust. De twee hoofdgrotten zijn met elkaar verbonden en kunnen worden bezocht tussen 2 uur vóór en 2 uur ná laag water. (Getijde uren worden ook aan het begin van de toegangsweg aangegeven of kijk voor meer informatie over getijde uren op de website: www.cathedralcaves.co.nz).

Een andere interessante stop kunt u maken bij Curio Bay, waar een versteend bos van ongeveer 160 miljoen jaar oud in de rotsen te zien is. Alléén te bezoeken van 4 uur vóór en 4 uur ná laag water. U overnacht vanavond in het de meest zuidelijke stad van Nieuw-Zeeland, Invercargill. Vanuit Invercargill vertrekken de boten naar Steward Island. Dit eiland is de thuisbasis van ca. 400 inwoners en maar liefst 20.000 kiwi’s (vogelsoort). Uiteraard is het mogelijk om Steward Island op te nemen in uw programma. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

 • ★★★ Ascot Park Hotel (1n)
 • ★★★+ Ascot Park Hotel (1n – deluxe kamer)

Southern Senic Route

9
9

9: Invercargill – Te Anau

U volgt de Southern Scenic Route (State Highway nr. 99) verder en rijdt door naar Te Anau, gelegen aan het gelijknamige meer. Onderweg zijn er weer een aantal mogelijkheden voor het maken van prachtige, zowel korte als langere wandelingen. Het Te Anau meer is het grootste meer van het Zuidereiland. Het plaatsje is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Milford Sound, het bekendste Fjord van het Fjordland National Park.

 • ★★★ The Croft (3n)
 • ★★★★ Te Anau Lodge (3n – ‘Vestry’ kamer)
 • ★★★★★ Fiordland lodge (3n – hp)

Video Fiordland Lodge

10
10

10: Te Anau & omgeving

Vrije dag in Te Anau. In de omgeving zijn er vele mogelijkheden tot het maken van korte en lange wandelingen. In Te Anau zelf kunt u een excursie maken naar de gloeiwormgrotten aan de overzijde van het meer (niet inbegrepen). Absoluut de moeite waard is het om de film Ata Whenua in de lokale bioscoop te bekijken. Op een spectaculaire manier wordt gedurende een half uur het Fiordland National Park in zijn puurste vorm in beeld gebracht.

Gloeiwormgrotten

11
11

11: Boottocht Milford Sound

Vandaag staat er een adembenemende cruise op het programma door het Milford fjord bij Milford Sound. U rijdt zelf naar Milford Sound. Onderweg zijn er ontzettend veel leuke mogelijkheden om te stoppen voor ofwel een uitzichtpunt, of een mooie wandeling. Het is daarom is het aan te raden om al vroeg richting Milford Sound te vertrekken.

De cruise start om 13:00 uur ’s middags. Het landschap is spectaculair; bergwanden rijzen recht uit zee omhoog, het dichtbegroeide regenwoud loopt tot aan de sneeuwgrens en watervallen storten honderden meters naar beneden. De zeehonden liggen te luieren aan de kant van het water en met een beetje geluk zwemmen de dolfijnen mee met de boot. Onderweg wordt u veel verteld over het ontstaan van de Fjorden. Aan het einde van deze indrukwekkende cruise rijdt u terug naar Te Anau waar u overnacht.

Milford Sound

12
12

12: Te Anau – Queenstown

Na een prachtige rit bereikt u vandaag Queenstown. U rijdt langs de zuidkant van het Wakatipumeer. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Queenstown biedt zeker de sportieve reiziger ontzettend veel mogelijkheden. Bungeejumpen, raften op één van de nabijgelegen wilde rivieren, ‘ziplinen’, waar bij u gezekerd aan stalen draden met grote snelheid tussen de bomen door beweegt, of een rit op een van de jetboats zijn slechts enkele voorbeelden. Voor de minder actieve bezoeker zijn er ook tal van mogelijkheden. U kunt o.a. prachtig wandelen in de omgeving, of met de ‘Sky Gondola’ naar Bob’s Peak, waar u kunt genieten van een schitterend uitzicht. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Kiwi Birdlife Park.

 • ★★★+ The Rees Hotel (3n)
 • ★★★★ The Dairy Private Luxury Hotel (3n)
 • ★★★★★ The Spire Hotel (3n)
13
13

13 & 14: Queenstown

Vrije dagen in Queenstown. Maak deze dagen zeker een mooie boottocht met de TSS Earnslaw over het Wakatipumeer. U kunt prachtig wandelen op het kleine schiereiland van Queenstown en de geoefende wandelaar kan zelfs helemaal de berg op naar Bob’s Peak lopen. Deze top is ook te bereiken via de ‘Skyline Gondola’.

Optioneel bij deze selfdrive Zuidereiland reis (niet inbegrepen):
Een absolute aanrader is de jetboat excursie in Glenorchy. Vroeg in de ochtend wordt u in Queenstown opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Glenorchy, gelegen aan de noordzijde van het Wakatipumeer. Vanuit hier trekt u met een busje de bergen in, waar u onderweg, onder begeleiding van een gids, een zeer interessante wandeling maakt. Waar de weg ophoudt, stapt u aan boord van de jetboat (voor alle leeftijden) en vaart u nog zo’n 40 kilometer verder de rivier op. De natuur is hier nog helemaal ongerept en de uitzichten onderweg zijn dan ook adembenemend. Aan het einde van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel in Queenstown.

Jetboat-safari

15
15

15: Queenstown – Franz Josef

Vandaag staat de rit naar Franz Josef op het programma. De reis gaat via het mooie bergmeer Wanaka, het Paringameer en de steile en bochtige Haastpas. De uitzichten onderweg zijn wederom onvergetelijk. Onderweg zijn tal van stops mogelijk, waarbij u bijvoorbeeld een korte wandeling naar een waterval kunt maken, of kunt stoppen bij een zalmboerderij. Ook kunt u, om de lange reis te breken, een bezoek brengen aan Puzzling World, gelegen net voorbij Wanaka. U bent hier getuige van een paar wel hele bijzondere illusies.

 • ★★★ Holly Homestead (2n)
 • ★★★★ The Waonui Forest Retreat (2n – hp)

The Waonui Forest Retreat

16
16

16: Helihike - Franz Josef

Vandaag maakt u zich klaar voor een unieke ervaring. Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een spectaculaire helikoptervlucht boven de gletsjer. Het uitzicht op de gletsjer van bovenaf is onvergetelijk. Bovenop de gletsjer heeft u de mogelijkheid om te wandelen op het ijs.

17
17

17: Fox Glacier – Pancake Rocks – Marahau/Tasman (Abel Tasman Nationaal Park)

Vandaag staat er een lange, maar prachtige rit naar het Abel Tasman Nationaal Park op het programma. Onderweg passeert u het goudmijnstadje Ross. Hier lagen vroeger de rijkste goudvelden van Nieuw Zeeland. Het lokale museum biedt veel informatie over de historie van het stadje. Een absolute aanrader is de omweg via de beroemde ‘Pancake Rocks’, rotsen van kalksteen die door de eroderende werking van zeewater en wind zijn gevormd tot op pannenkoeken lijkende formaties.

Bij vloed wordt het zeewater in de zogenaamde ‘blowholes’ tot ongekende hoogten gestuwd. Om de Pancake Rocks op weg naar Abel Tasman te bezoeken, dient u de State Highway nr. 6 te volgen langs de kust naar Punakaiki. Na dit bezoek vervolgt u uw tocht via Westport helemaal naar het Abel Tasman Nationaal Park. Afhankelijk van de accommodatiekeuze, verblijft u in Marahau óf in Tasman. U kunt ook in het park zelf verblijven, echter zijn de accommodatiemogelijkheden beperkt en niet over de weg te bereiken. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

 • ★★★ Ocean View Chalets (3n), gelegen in Marahau
 • ★★★★ The Waters (3n), gelegen in Tasman
 • ★★★★★ Split Apple Retreat (3n – vp), gelegen in Motueka

Pancake Rocks

18
18

18 & 19: Abel Tasman National Park & omgeving

Vrije dagen om op eigen gelegenheid het Abel Tasman National Park te verkennen. Naast fantastisch wandelen kunt u het park ook vanaf het water verkennen. Per kajak vaart u dan langs de gouden kustlijn van Abel Tasman. Op het water is de kans groot dat u zeehonden ziet en met een beetje geluk zullen ook de dolfijnen zich laten zien. Een bijzondere ervaring! Een combinatie van wandelen en kajakken is zeer zeker aan te raden.

Split Apple Retreat

20
20

20: Marahau/Tasman – Blenheim

Vandaag rijdt u door het mooie landschap van Marlborough naar Blenheim, het hart van de Nieuw Zeelandse wijnproductie. Afhankelijk van uw accommodatiekeuze, verblijft u of in het centrum van Blenheim, of midden tussen de wijnvelden. Er zijn een aantal wijnhuizen waar u zonder afspraak terecht kunt voor een proeverij. Het gebied is voornamelijk bekend om zijn uitstekende kwaliteit Sauvignon Blanc. Een heerlijk drankje om de dag mee af te sluiten!

 • ★★★ Chateau Marlborough (2n)
 • ★★★★ The Bell Tower on Dog Point (2n)

The Bell tower on Dog Point

21
21

21: Blenheim

Vrije dag tijdens uw autoreis Nieuw-Zeeland. Breng zeker een bezoek aan één van de vele wijngaarden in de omgeving om de lokale wijnen te proeven. Een andere optie is een bezoek aan het Marlborough Sounds Maritime Park met haar grote fjorden en paradijselijke baaien met goudkleurige zandstranden. U kunt hier prachtig wandelen.

22
22

22: Blenheim – Kaikoura

Vanuit Blenheim is het een korte rit langs de rotsige oostkust (State Highway nr. 1) naar het schiereiland Kaikoura, bekend wegens de vele soorten dolfijnen en walvissen die hier voor de kust te zien zijn. De kans is groot dat u een grote zeehondenkolonie zal spotten wanneer u vlak voordat u in Kaikoura aankomt langs de weg even stopt. Er is hier en kleine parkeerplaats vanuit waar u naar het uitzichtpunt kunt lopen. Vanaf hier kunt u de kustlijn goed in de gaten houden.

Optioneel bij deze selfdrive Zuidereiland reis (niet inbegrepen):
‘s Middags kunt u een bootexcursie maken van zo’n 2½ uur naar de baai om dolfijnen en walvissen te observeren. De boten maken gebruik van spotvliegtuigen, die vanuit de lucht de walvissen opsporen. Houd er rekening mee dat bij slecht weer de cruise niet door gaat. Dit gebeurt met enige regelmaat en het is daarom dan ook aan te raden deze excursie voor vandaag te plannen. Mocht de cruise niet doorgaan, dan heeft u de volgende dag altijd nog een kans. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

 • ★★★ Lemontree Lodge (1n)
 • ★★★★ The Waves on the Esplanade (1n)
 • ★★★★★ Hapuku Lodge & Tree Houses (1n – hp)
 • Video Hapuku Lodge

  23
  23

  23: Kaikoura – Christchurch

  Vandaag maakt u zich klaar voor de rit naar uw laatste bestemming: Christchurch. Mocht uw walvissen- of dolfijnentour de vorige dag geannuleerd zijn, dan kunt u het eventueel in de ochtend nogmaals proberen. De afstand naar Christchurch bedraagt ca. 188 kilometer. Wanneer de tijd het toelaat, kunt u de stad nog bezichtigen.

  • ★★★ Orari Bed & Breakfast (1n)
  • ★★★★ The George (1n)
  24
  24

  24: Vertrek

  De selfdrive Zuidereiland reis is tot een einde gekomen. Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Christchurch waar u de huurauto inlevert. Vanaf Christchurch vliegt u met Emirates weer terug naar Amsterdam. U dient wederom over te stappen in Dubai.

  25
  25

  25: Aankomst

  Aankomst in Amsterdam.

  Prijsindicatie voor deze Selfdrive Zuidereiland Nieuw Zeeland reis

  Voor deze 25-daagse selfdrive Zuidereiland Nieuw Zeeland reis geldt een indicatie reissom van € 4.750 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 6.000 per persoon.

  Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze selfdrive Zuidereiland reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


  Direct offerte aanvragen
  Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  Wat kunt u bij deze Selfdrive Zuidereiland reis van Tico verwachten?

  De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste autoreizen door Nieuw-Zeeland. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Selfdrive Zuidereiland reis.

  Snelle service

  Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

  Nieuw Zeeland op maat

  In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

  Genieten in Nieuw Zeeland

  Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

  Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat