Logo bg white

Beste reistijd per regio

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, de seizoenen zijn dus tegengesteld aan die in Europa. Nieuw-Zeeland heeft een zeeklimaat, vergelijkbaar met Nederland. Door de vele verschillende microklimaten is het weer zeer onvoorspelbaar.

Beste reistijd Nieuw Zeeland

Oktober t/m maart

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland is van oktober t/m maart, de Nieuw Zeelandse zomer. Het regent dan relatief weinig en de temperatuur is zeer aangenaam. Wanneer u echter de drukte wenst te vermijden dan raden wij u aan om alleen in de maanden februari, maart, oktober en november te reizen. Het weer in Nieuw-Zeeland is vergelijkbaar met het weer in Nederland of België, alleen zijn de seizoenen tegenovergesteld, omdat Nieuw-Zeeland op het zuidelijk halfrond ligt. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Nieuw-Zeeland winter en andersom. Nieuw-Zeeland heeft dus ook zachte winters en milde zomers (niet altijd). Ondanks dat Nieuw-Zeeland geen regenseizoen kent, kunnen er in de winter toch flinke regenbuien vallen. Desondanks is het in de maanden mei t/m augustus ook druk met toeristen in Nieuw-Zeeland. Dit is een mooie reisperiode voor de winter- en sneeuwliefhebbers.

Blank

Noordereiland

Oktober t/m maart

De temperatuur en regenval op het Noordereiland

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 22 23 23 20 18 14 12 13 15 16 20 21
mm 43 118 88 130 129 120 136 141 92 110 86 94

Zuidereiland

Oktober t/m maart

De temperatuur en regenval op het Zuidereiland

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 20 19 18 16 11 9 9 10 14 15 17 19
mm 80 69 78 74 79 79 136 69 60 60 78 80

Klimaat

Oktober t/m maart

Nieuw-Zeeland heeft een zeeklimaat waardoor het weer zeer onvoorspelbaar is. Van het ene op het andere moment kan het volledig omslaan. Zowel het Noorder- als het Zuidereiland worden klimatologisch verdeeld in het ‘droge’ oosten en het ‘natte’ westen door de aanwezige bergketen, in combinatie met de gordel van westenwinden waarin het land zich bevindt en de wisselende drukgebieden. Deze bergketen bepaalt grotendeels het zeer veranderlijke klimaat; Wij raden u dan ook aan om hier rekening mee te houden bij het maken van uw plannen. Wanneer u van plan bent om bijvoorbeeld een wandeling te maken, stelt u dit dan niet uit naar een later moment wanneer het op dat moment mooi weer is. Later op de dag kan het weer volledig anders zijn.

De snelle omslag van het weer heeft ook te maken met het grote verschil in landschappen. Het ene moment kunt u zich op een mooi strand bevinden, terwijl u na twee uur rijden midden in de bergen zit in de buurt van een gletsjer. Het noordelijkste deel van Nieuw-Zeeland kent een subtropisch klimaat, omdat dat dicht bij de evenaar ligt.

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat