Logo bg white

Luxe reis Nieuw-Zeeland

29-daagse rondreis door Nieuw-Zeeland
Vanaf € 13.250,00 p.p.
Oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Schitterende luxe reis Nieuw-Zeeland

Voor velen staat het verre Nieuw-Zeeland op het verlanglijstje en wat Tico betreft geheel terecht! Dit schitterende land heeft zowel op het gebied van natuur, als op het gebied van bijzondere accommodaties een hoop te bieden. Tico heeft een indrukwekkende reis voor u samengesteld waarbij u de hoogtepunten van zowel het Noordereiland, als het Zuidereiland bezoekt en waarbij u onderweg overnacht in de meest bijzondere accommodaties van Nieuw-Zeeland.

U start deze luxe reis Nieuw-Zeeland op het Noordereiland, in Auckland om precies te zijn. Per huurauto reist u vervolgens naar Coromandel en het geometrische hart van Nieuw-Zeeland, Rotorua. U wandelt de indrukwekkende Tongariro Crossing en verkent het gezellige centrum van Wellington.

Op het Zuidereiland maakt u kennis met de gouden baaien van het Abel Tasman National Park en ziet u met een beetje geluk de walvissen voor de kust van Kaikoura. U overnacht in een unieke PurePod, alvorens u aankomt bij het helderblauwe Tekapomeer. Het volgende hoogtepunt is het Fiordland National Park, waar u het schitterende Doubtful Sound Fjord aandoet. U sluit deze luxe reis Nieuw-Zeeland af in een prachtig verblijf nabij het gemoedelijke Queenstown.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Nieuw-Zeeland reis!


Speciaal voor Tico bezocht Nieuw-Zeeland-specialiste Fraukje het schitterende Nieuw-Zeeland. Ze bezocht hier enkele van Tico's favoriete accommodaties die ook in deze deluxe reis Nieuw-Zeeland zijn terug te vinden. Bekijk onderstaand de video die zij tijdens haar reis heeft gemaakt!


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Nieuw-Zeeland

In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam Schiphol met Singapore Airlines naar Auckland. U dient over te stappen op de luchthaven van Singapore.

2
2

2: Aankomst in Auckland

Pal voor middernacht arriveert u op de internationale luchthaven van Auckland. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de privétransfer naar uw hotel. U verblijft in het luxe design hotel DeBrett, gelegen in het bruisende hart van Auckland.

 • ★★★★ DeBrett (2n – boutique suite)

"Wij zijn terug en we hebben een onvergetelijke vakantie gehad. De weidsheid van het landschap, de leegte, de ruigte, de natuur, de gletsjers, de bergen, de beesten, de steden, het lekkere eten en de wijn… Top!"
Tico-reizigers

DeBrett

3
3

3: Auckland

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt besluiten de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Voor een prachtig uitzicht over Waitemata Harbour, het havengebied met ontelbare zeilbootjes, kunt u de Harbour Bridge beklimmen. Dit gaat onder begeleiding van een gids, die u tijdens de klim veel interessants over Auckland te vertellen heeft. Ook het Auckland War Memorial Museum is een bezoekje meer dan waard. Voor de kunstliefhebbers is de Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki een absolute must-see.

Wanneer de tijd het toelaat, behoort een bezoek aan de eilanden Rangitoto en/of Waiheke ook tot de mogelijkheden. Rangitoto eiland is ca. 600 jaar geleden ontstaan uit een serie vulkaanuitbarstingen. Vanaf dit vulkanische eiland heeft u spectaculaire uitzichten op de Golf van Hauraki. Waiheke eiland staat voornamelijk bekend om de vele goede restaurants en mooie stranden.

4
4

4: Auckland – Coromandel

In de ochtend haalt u uw huurauto (Toyota Rav4, of gelijkwaardig) bij autoverhuurbedrijf Thrifty Car Rental.

Vandaag rijdt u naar het schiereiland Coromandel. De overwegend rotsachtige kust wordt hier afgewisseld met beschutte baaien en mooie zandstranden. In de maanden december en januari ziet u in Coromandel de prachtig roodgekleurde bloemen van de pohutukawabomen. De komende dagen kunt u uw reis door Nieuw-Zeeland in alle rust starten in de fantastische 970 Lonely Bay Lodge, gelegen nabij Whitianga. De lodge ligt in een rustige omgeving op slechts enkele meters van het strand. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen in o.a. het nabij gelegen Shakespeare Reserve.

 • ★★★★ 970 Lonely Bay Lodge (2n – purangi suite) Blank

970 Lonely Bay Lodge

5
5

5: Coromandel

Vrije dag in deze prachtige omgeving. U kunt er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan het Hot Water Pauanui strand, waar u in het zand uw eigen warmwaterbad kunt graven. Ook een bezoek aan de Cathedral Cove is zeker de moeite waard. Deze is per boot of te voet te bereiken vanaf het noordelijkste punt van Hahei Beach.

Kamer 970 Lonely Bay Lodge

6
6

6: Coromandel - Rotorua

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de ca. 3 uur durende reis naar Rotorua. Onderweg kunt u indien u het interessant vindt een stop maken in Hobbiton, wat bekend is uit de wereldberoemde Lord of the Rings trilogie.

De omgeving van Rotorua, ook wel het geothermische hart van het land genoemd, kent tientallen warmwaterbronnen, modderpoelen, kokende meertjes en spuitende geisers. Ook is Rotorua de plaats waar de meeste uitingen van de Maori-cultuur te zien zijn. Het gebied werd al sinds de 14e eeuw door de Maori bewoond. Een bezoek aan dit gebied is zeker de moeite waard!


 • ★★★★ Black Swan Lakeside Boutique Hotel (3n)

Black Swan Lakeside Boutique Hotel

7
7

7 & 8: Rotorua & omgeving

Vrije dagen om Rotorua en omgeving te verkennen. U kunt de beroemde geisers Pohutu en Lady Knox in het Whakarewarewa Park bezoeken. Maar naast al het geothermische ‘geweld’ heeft deze regio nog veel meer te bieden. U kunt prachtige wandelingen maken in de bossen en langs de meren in de omgeving. Een bijzondere wandeling maakt u door de Redwoods Whakarewarewa Forest. Hier kunt u de gigantische Redwoods, bomen oorspronkelijk afkomstig uit het Amerikaanse Californië, bewonderen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Maori-dorp Te Wairoa, dat door de uitbarsting van de vulkaan Tarawera bedolven is onder een twee meter dikke laag as, maar ook de Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, waar u de bijzondere kiwi (vogel) kunt bewonderen, behoort tot de mogelijkheden. Bezoek ook zeker het Wai-o-Tapu-reservaat, waar u de wereldberoemde Champagne Pools kunt bewonderen.


9
9

9: Rotorua - Tongariro Nationaal Park

In de ochtend maakt u zich klaar voor de ca. 2½ uur durende rit naar Tongariro Nationaal Park. Onderweg kunt u stoppen bij het schitterende Taupomeer, of het indrukwekkende Orakei Korako Geothermal Park. In de middag komt u aan in Whakapapa Village, gelegen in het nationale park Tongariro. Wanneer de tijd het toelaat kunt u deze middag nog een korte wandeling in de omgeving maken. Informatie en kaartmateriaal is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum in Whakapapa.

 • ★★★ Chateau Tongariro Hotel (2n)

Chateau Tongariro Hotel

10
10

10: Tongariro Sunrise Crossing

Vandaag gaat u de Tongariro Sunrise Crossing lopen. Blank Onder begeleiding van een gids vertrekt u diep in de nacht naar het park. Begeleid door de lamp op uw voorhoofd en het licht van de maan baant u uzelf een weg naar de top, welke u vlak voor zonsopgang bereikt. Het uitzicht wanneer de zon opkomt is fenomenaal. Het bijzondere is dat u de grote hordes mensen voor bent en dus met een select groepje geniet van het werkelijk onvergetelijke uitzicht. U loopt dezelfde weg weer terug, zodat u niets van de bijzondere omgeving hoeft te missen.

Begin van de middag keert u weer terug bij uw verblijf. Indien u nog energie heeft kunt u er altijd voor kiezen om een wat kortere wandelroute te lopen (van ca. 2½ uur). U kunt wandelingen maken naar o.a. de Taranaki-waterval en de Silica stroomversnellingen.

Tongariro Sunrise Crossing

11
11

11: Tongariro - Wellington

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg (ca. 445 km). U bent ca. 5 uur onderweg indien u niet stopt onderweg. De uitzichten onderweg zijn prachtig. Eindeloze groene heuvels, vele schapen en charmante kleine dropjes domineren tijdens deze lange rit. Onderweg kunt u stoppen in Palmerston North voor een bezoek aan het nationale Rugby Museum. Tevens kunt u een stop maken in Mangatainoka voor een lokale bierervaring in de Tui Brewery. Voor beide plekken dient u een klein stukje om te rijden. In de loop van de middag arriveert u in de havenstad Wellington, waar u uw huurauto netjes inlevert.

 • ★★★★ Othel (2n)

Ohtel

12
12

12: Wellington

In Wellington is het de moeite om een bezoek te brengen aan het Te Papa museum. Dit museum is zo interessant dat u hier met gemak een gehele dag zou kunnen doorbrengen.

In de avonduren kunt u dineren in een van de vele gezellige restaurantjes die te vinden zijn in het centrum van de stad.

13
13

13: Wellington - Abel Tasman Nationaal Park

In de ochtend levert u uw huurauto in bij de haven van Wellington. U checkt vervolgens in op de ferry naar Picton. De ferry maakt in ongeveer 3 uur de overtocht over Cook Straat naar het Zuidereiland. U vaart door de schitterende Queen Charlotte Sound. Dit fjord heeft vele prachtige baaien, eilandjes en mooie zandstranden. In Picton haalt u uw nieuwe huurauto op (Toyota Rav4, of gelijkwaardig) om uw weg te vervolgen. In ca. 3 uur rijdt u naar uw volgende onderkomen op ca. 20 minuten rijden van het plaatsje Marahau. U overnacht in de schitterende Split Apple Retreat. Het diner is de komende dagen inbegrepen.

 • ★★★★★ Split Apple Retreat (3n) Blank
14
14

14: Kajak- & wandelexcursie

Op eigen gelegenheid rijdt u naar Kaiteriteri (ca. 20 minuten) voor een leuke excursie. Vanuit Kaiteriteri reist u per boot naar Anchorage Beach. Na aankomst wordt u gebriefd door uw gidsen en krijgt u een kajak voor 2 personen toegewezen. Blank Vanaf het water kunt u de schitterende kustlijn van Abel Tasman verkennen. Met een beetje geluk spot u zeehonden, pinguïns of zelfs dolfijnen onderweg. Bij Golden Cove stopt u voor de lunch. Wanneer er voldoende wind is zal u samen met uw groep in uw kajak terug kunnen zeilen naar Torrent Bay. Hier heeft u tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen. Rondom Torrent Bay is er een ca. 5 km lang pad wat aan te bevelen is. Aan het einde van de dag keert u weer terug in Kaiteriteri.

15
15

15: Abel Tasman National Park & omgeving

Vrije dag om op eigen gelegenheid het Abel Tasman National Park verder te ontdekken. U kunt nog een heerlijke wandeling maken, of met de auto naar de noordzijde van het park rijden. Het is hier een stuk rustiger en minstens net zo mooi. Uiteraard is het ook mogelijk om heerlijk te ontspannen bij uw prachtige accommodatie.

16
16

16: Abel Tasman - Kaikoura

Vandaag reist u dwars door de Marlborough-regio en langs de rotsige oostkust (State Highway nr. 1) naar het schiereiland Kaikoura, bekend wegens de vele soorten dolfijnen en walvissen die hier voor de kust te zien zijn. De kans is groot dat u een grote zeehondenkolonie zal spotten wanneer u vlak voordat u in Kaikoura aankomt langs de weg even stopt. Er is hier en kleine parkeerplaats vanuit waar u naar het uitzichtpunt kunt lopen. Vanaf hier kunt u de kustlijn goed in de gaten houden. U bent ruim 4 uur onderweg voordat u Kaikoura bereikt.

De komende dagen verblijft u in een wel heel bijzondere accommodatie. De Hapuku Lodge beschikt over een aantal luxe boomhutten. De boomhut waarin u verblijft is van alle gemakken voorzien. Vanuit uw prachtige jacuzzi heeft u spectaculair uitzicht op de omgeving en bij de openhaard kunt u in de avond, bij goed weer, genieten van de overweldigende sterrenhemel. U verblijft de komende dagen op basis van halfpension.


 • ★★★★+ Hapuku Lodge & Tree Houses (2n) Blank

Hapuku Lodge & Tree Houses

17
17

17: Wings over Whales

Deze dag maakt u een excursie waarbij u op zoek gaat naar de walvis. Dit doet u echter niet per boot, maar per klein vliegtuigje! U zal op spectaculaire wijze de walvissen vanuit de lucht aanschouwen. Wanneer u een bootexcursie maakt, ziet u vaak enkel een stuk van de staart en rug van de walvis. Vanuit de lucht krijgt u een veel beter beeld van de immense grootheid van deze prachtige beesten. Voordat u vertrekt, krijgt u een korte briefing. Vergeet tijdens de vlucht niet te genieten van de adembenemende uitzichten op de omgeving.

Luxe boomhut Hapuku Lodge

18
18

18: Kaikoura - Pohue Pod

Vandaag staat de ca. 4 uur durende reis naar een van de meest bijzondere accommodaties van Nieuw-Zeeland op het programma, een overnachting in een van de PurePods. U kunt uw bagage veilig achterlaten in de auto, het enige wat u nodig heeft is wat spulletjes voor de komende dagen.

U kunt deze dagen genieten van de schitterende omgeving van de PurePod, of het nou heerlijk zonnig is, of koud en regenachtig, dit verblijf biedt de ideale setting voor ieder weerscenario. Op een warme dag kunt u alle schuifdeuren openzetten en het zonnescherm openen voor schaduw en wanneer het koud is kunt u de verwarming aanzetten en genieten van de geluiden in de natuur terwijl u alle tijd heeft om een boek te lezen, of een goed gesprek te voeren met uw partner. Een ontbijt & dinerbox welke u zelf in uw huisje kunt bereiden zijn inbegrepen. Neem daarnaast voor de zekerheid ook nog wat eigen boodschappen mee.


 • ★★★★ Pure Pods (2n) Blank

Pohue Pod

19
19

19: PurePod

Deze dag kunt u genieten van de prachtige omgeving van uw PurePod. U kunt in principe de gehele dag bij uw glazen huisje blijven, om zo extra lang te kunnen genieten van deze unieke ervaring. Uiteraard kunt u er ook op uit trekken en een fijne lange wandeling maken. Geniet van een goed boek en van de rust. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

Slaapkamer van de Purepod

20
20

20: Greta Valley - Tekapomeer

Vandaag staat de prachtige 4½ uur durende rit naar het helderblauwe Tekapomeer op het programma. Onderweg passeert u kleine dorpjes, zoals Geraldine, een charmant dorpje met mooie tuinen en het dorpje Fairlie.

Het Tekapomeer is een opmerkelijk turkooizen meer. In de verte zijn de schilderachtige bergtoppen zichtbaar, wat de omgeving tot een prachtig plaatje maakt. Het Tekapomeer behoort door de vrijwel altijd heldere lucht tot de beste plekken op aarde om de sterren te observeren. In de nacht worden er verschillende tours georganiseerd waarbij u veel uitleg krijgt betreft het heelal.


 • ★★★★+ Mt Cook Lakeside Retreat (2n)

Mt Cook Lakeside Retreat

21
21

21: The Grand Traverse Air Safari

In ca. 50 minuten maakt u een onvergetelijke vlucht over Mt Cook (de hoogste berg van Nieuw-Zeeland), verschillende gletsjers en het Westland National Park. Gedurende deze vlucht gaat er ca. 200 km aan adembenemend landschap aan u voorbij. Tussen de hoge bergtoppen liggen turkooizen gletsjermeren, kronkelende rivieren, schapenboerderijen, valleien en het eeuwige ijs van de Tasman, Fox en Frans Josef gletsjers. Het spectaculaire berglandschap gaat over in regenwoud en eindigt in de Tasmaanse zee. Een uniek natuurverschijnsel! Deze vlucht is de ideale manier om dit unieke stukje wereld te bewonderen.

De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

Uitzicht Mt Cook Lakeside Retreat

22
22

22: Tekapomeer - Te Anau

Vandaag rijdt u in ruim 5 uur door naar Te Anau, gelegen aan het gelijknamige meer. Onderweg zijn er weer een aantal mogelijkheden voor het maken van prachtige, zowel korte als langere wandelingen. Het Te Anau meer is het grootste meer van het Zuidereiland. De middag heeft u vrij te besteden. U overnacht de komende dagen in een van Tico's favoriete accommodaties: de charmante Fiordland Lodge! Het diner is inbegrepen.

 • ★★★★+ Fiordland Lodge (3n) Blank

Fiordland Lodge

23
23

23: Bootexcursie naar Doubtful Sound

Vandaag maakt u een tocht door Doubtful Sound, gelegen in het hart van het Fiordland National Park. Na het ontbijt rijdt u op eigen gelegenheid naar het kantoor van Real Journeys vanuit waar u per korte busreis naar Manapouri wordt gebracht. Vanuit Manapouri reist u allereerst per boot over het kristalheldere water van Lake Manapouri naar West Arm. Hier gaat u van boord en reist u per coachbus verder via de Wilmot Pass tot u arriveert in het indrukwekkende Doubtful Sound fjord. Hier stapt u aan boord van een catamaran waarmee u dit unieke stukje Fiordland National Park ontdekt. Doubtful Sound is een stuk minder toeristisch dan het nabij gelegen Milford Sound fjord, maar minstens net zo mooi. U kunt genieten van de uitzichten op indrukwekkende watervallen en de met regenwoud bedekte bergen. U zal uw ogen dan ook uitkijken vandaag. Een gids zal u voorzien van informatie over de aanwezige flora & fauna. Onderweg krijgt u een heerlijke picknicklunch geserveerd, alvorens u weer terugreist naar Manapouri.

24
24

24: Te Anau & omgeving

Vrije dag in de omgeving van Te Anau. In de regio zijn er vele mogelijkheden tot het maken van korte en lange wandelingen. U kunt eventueel een deel van de prachtige Kepler Track lopen. Informeert u bij de receptie van uw hotel naar de mogelijkheden.

In Te Anau zelf kunt u een excursie maken naar de gloeiwormgrotten aan de overzijde van het meer (niet inbegrepen). Absoluut de moeite waard is het om de film Ata Whenua in de lokale bioscoop te bekijken. Op een spectaculaire manier wordt gedurende een half uur het Fiordland National Park in zijn puurste vorm in beeld gebracht.

25
25

25: Te Anau - Queenstown

Vandaag rijdt u via dezelfde weg weer terug richting Queenstown. Na ongeveer 2½ uur bereikt u de schitterende Azur Lodge, gelegen aan de noordzijde van het Wakatipumeer. U sluit deze reis in alle rust af in de omgeving van Queenstown. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★★★ Azur Lodge (3n) Blank

Azur Lodge

26
26

26: Jetboat Safari

Een absolute aanrader is de jetboatexcursie in Glenorchy. In de ochtend meldt u zich op eigen gelegenheid in het centrum van Glenorchy. Vanuit hier trekt u met een busje de bergen in, waar u onderweg, onder begeleiding van een gids, een zeer interessante wandeling maakt. Waar de weg ophoudt, stapt u aan boord van de jetboat (voor alle leeftijden) en vaart u nog zo’n 40 kilometer verder de rivier op. De natuur is hier nog geheel ongerept en de uitzichten onderweg zijn dan ook adembenemend. Een unieke ervaring die u niet snel zal vergeten!

Azur Lodge

27
27

27: Queenstown

Vrije dag in de omgeving van Queenstown. Maak deze dag een mooie boottocht met de TSS Earnslaw over het Wakatipumeer, of wandel op het kleine schiereiland van Queenstown. De geoefende wandelaar kan zelfs helemaal de berg op naar Bob’s Peak lopen. Deze top is ook te bereiken via de ‘Skyline Gondola’.

28
28

28: Vertrek

In de ochtend rijdt u in ca. 20 minuten terug naar de luchthaven van Queenstown waar u de huurauto inlevert. U vliegt met Air New Zealand via Auckland, en Singapore weer naar Amsterdam. Een deel van dit traject wordt uitgevoerd door Singapore Airlines.

29
29

29: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Nieuw-Zeeland

Voor deze 29-daagse luxe reis Nieuw-Zeeland dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 13.250 per persoon (bij deelname van 2 personen)


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten (economyclass) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de meest bijzondere accommodaties ter plekke, al het benodigde transport, begeleiding door lokale gidsen, alle unieke excursies, en maaltijden zoals vermeld in het programma.

Wenst u businessclass te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee uw ideale luxe reis naar Nieuw-Zeeland.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Gerenommeerde Huka Lodge

Combineer deze luxe reis Nieuw-Zeeland met een prachtig verblijf in de gerenommeerde Huka Lodge.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.845,– p.p.
Oktober t/m maart

Nieuw-Zeeland arrangement | Huka Lodge

De Huka Lodge behoort tot de top-accommodatie van Nieuw-Zeeland. Dit is het type verblijf waar royals en andere beroemdheden hun vakantie vieren! Het is dan ook een unieke ervaring om hier enkele nachten te spenderen en uzelf onder te dompelen in alle luxe die daarbij komt kijken.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste en meest luxe reizen naar Nieuw-Zeeland. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Nieuw-Zeeland.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Nieuw Zeeland op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

Genieten in Nieuw Zeeland

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat