Logo bg white

Rondreis Sri Lanka langs de hoogtepunten van het land

20-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 5.750,00 p.p.
April t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Individuele rondreis Sri Lanka 'Delight'

Deze prachtige en afwisselende individuele rondreis Sri Lanka leidt u langs de hoogtepunten van dit veelzijdige land. U begint uw reis in Negombo, nabij de luchthaven. Vervolgens reist u naar het binnenland waar u de prachtige theevelden rondom Nuwara Eliya verkent. Per trein reist u naar het bergdorpje Ella, de ideale bestemming om prachtige wandelingen te maken. Via het culturele hart Kandy reist u naar het plaatsje Sigiriya, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de gelijknamige rots. Dan is het tijd voor wat ontspanning aan het strand van Trinco. U sluit deze reis af in het Wilpattu National Park waar u op zoek gaat naar het aanwezige dierenleven. Een heerlijke afwisselende individuele rondreis Sri Lanka!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze hoogtepunten Sri Lanka rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka

Vandaag gaat uw individuele rondreis langs de hoogtepunten van Sri Lanka van start! Vanavond vertrekt u met een Emirates vlucht (economy class) naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka waar u de volgende dag arriveert. U dient over te stappen in Dubai.

2
2

2: Aankomst in Colombo

Aan het einde van de middag arriveert u op de luchthaven van Colombo. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Engelssprekende privéchauffeur voor een warm welkom in Sri Lanka! Uw chauffeur staat de gehele individuele rondreis Sri Lanka tot uw beschikking en zal u een onvergetelijke vakantie bezorgen.

U heeft een transfer naar uw accommodatie, gelegen in Negombo op ca. 20 minuten rijafstand van de luchthaven. De rest van de avond heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de reis.

 • ★★★ Dickman Resort The Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ The Wallawwa (2n)

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

The Wallawwa

3
3

3: Stadsexcursie Negombo

De ochtend heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen. In de loop van de middag wordt u bij uw accommodatie opgehaald, voor een interessante excursie door Negombo.

Sri Lanka staat bekend vanwege de groei van wilde kaneel, welke als één van de beste van de wereld wordt gezien. De Sri Lankaanse geschiedenis bestaat dan ook uit een opeenvolging van buitenlandse handelaren die lokale producten verhandelden. Ten tijden van de VOC hebben de Nederlanders verschillende kanalen in Negombo aangelegd met een totale lengte van 120 kilometer! Via deze kanalen werd de kostbare lading naar de zee gemanoeuvreerd. U begint deze excursie dan ook aan boord van een bootje waarmee u door de grachten en kanalen van Negombo wordt gevaren. U vaart langs lokale boerderijen, mangroven en spot met een beetje geluk een aantal mooie vogels. Vervolgens bezoekt u het Nederlandse fort uit 1672, de lagune en ervaart u de drukte van een lokale vismarkt.

Het Nederlandse fort

4
4

4: Negombo - Nuwara Eliya

Vandaag verlaat u Negombo en reist u naar uw volgende bestemming: Nuwara Eliya. Het laatste deel voert door een spectaculair landschap van uitgestrekte theeplantages. U brengt een bezoek aan een theeplantage waarop zich eveneens een fabriek bevindt. Hier wandelt u tussen de theestruiken en leert u meer over de theeproductie in Sri Lanka, een van de grootste exportproducten van het land! Na de rondleiding krijgt u de kans om enkele theesoorten te proeven en te vergelijken. Vervolgens reist u verder naar Nuwara Eliya en wordt u bij uw accommodatie afgezet.


 • ★★★ The Blackpool Hotel (2n)
 • ★★★★ + Goatfell (2n)
Blank

Goatfell

5
5

5: Horton Plains National Park

Vandaag gaat u heerlijk wandelen in Sri Lanka’s hoogst gelegen Nationale Park: Horton Plains. U start vanochtend vroeg om de dikke mist die later in de ochtend optrekt, voor te zijn. Dit enorme plateau op ca. 2.000 meter boven zeeniveau bestaat uit open graslanden en weelderig nevelwoud. Uiteraard wandelt u naar het uitzichtpunt World’s End waar het plateau eindigt in een diepe afgrond van wel 880 meter! Bij aankomst zal uw gids een heerlijk Engelse ontbijt voor u klaarzetten. Geniet van deze simpele luxe terwijl u uitkijkt over de omgeving.

Na het ontbijt stapt u in een jeep om uw tocht voort te zetten. U zult het koele, natte klimaat voelen dat de groei van een scala aan flora heeft bevorderd. Hier vindt u verschillende rododendrons, bamboes, boomvarens en andere plantsoorten. De meest zichtbare bewoners van het park zijn de kuddes herten en verschillende soorten apen. De vlaktes zijn één van de beste plekken in Sri Lanka om vogels te spotten. Na deze actieve dag wordt u weer teruggereden naar uw accommodatie.

World's End

6
6

6: Treinreis naar Ella

Vanochtend wordt u in ca. 1 uur naar het treinstation van Nanu Oya gereden. Uw reis door Sri Lanka is eigenlijk niet compleet zonder een treinreis door de hooglanden. U overbrugt de afstand Nanu Oya – Ella, een reis van ca. 4 uur dan ook vandaag per trein. De passerende landschappen onderweg zijn adembenemend en dit traject wordt dan ook gezien als één van de mooiste treinreizen ter wereld!

Sri Lanka specialist Jelisa schreef een blog over haar treinreis van Nanu Oya naar Ella.

Uw chauffeur volgt u met de bagage en zal u in Ella opwachten om u af te zetten bij uw aangename hotel.

 • ★★★ 98 Acres Resort (3n)
 • ★★★+ The Secret Ella (3n)

98 Acres Resort

7
7

7 & 8: Ella en omgeving

Vrije dagen in de omgeving van Ella.

U kunt besluiten om Little Adam’s Peak te beklimmen, een mooie tocht naar een uitzichtpunt. Het pad start vak voor het 98 Acres Resort en u klimt in ongeveer een half uur naar boven. Andere mogelijkheden voor vandaag zijn de beklimming van Ella Rock (pittige klim van ongeveer 3 uur) of het bezoeken van de Demodara 9 Arches Bridge. Ook leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van prachtige tochten per mountainbike.

Little Adam's Peak

9
9

9: Ella - Kandy

U vervolgt uw schitterende individuele rondreis door Sri Lanka in noordelijke richting naar Kandy, het culturele hart van het land. Bij aankomst in Kandy heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

Aan het begin van de avond wordt u opgehaald bij uw accommodatie. Sri Lanka is een land met een rijke cultuur en tradities, en vanavond zal u dan ook een unieke (1 uur durende) show van Sri Lankaanse traditionele dansen bijwonen. Vervolgens wordt u naar het Queen's Hotel gereden voor een kopje thee en een stukje cake. Vanavond is hier een live-pianist aanwezig die een echte koloniale allure aan de ambiance toevoegt.

 • ★★★ Villa Rosa (2n)
 • ★★★★ Elephant Stables (2n)
10
10

10: Stadsexcursie Kandy

Onder begeleiding van uw chauffeur verkent u vanochtend Kandy’s belangrijkste bezienswaardigheden. Uiteraard is het programma vandaag geheel in overleg door u aan te passen. U bezoekt onder andere de koninklijke botanische tuinen en de Tempel van de Tand, een belangrijk bedevaartsoord voor de Sri Lankanen.

Vanmiddag staat er een smakelijke excursie op het programma! Onder begeleiding van een lokale gids, verkent u de Sri Lankaanse keuken en krijgt u diverse lokale gerechtjes te proeven. Uw eerste stop is een lokaal eetcafé waar u vers bereide veganistische gerechten, te proeven krijgt. Deze gerechten zijn de basis van de Singalese keuken. Uw volgende stop is een bruisend restaurant waar u kunt genieten traditionele hapjes gemaakt door Tamil-gezinnen in Kandy. Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om nog meer smaken van het eiland te verkennen bij de etenstentjes die op straat te vinden zijn. Krokant, zout, kruidig en suikerachtig, Sri Lankaans straatvoedsel is er in alle soorten en maten! U eindigt de middag in een modern café waar u een gezonde salade kunt nuttigen of kunt genieten van een Sri Lankaans biertje.

Tempel van de Tand

11
11

11: Kandy - Dambulla - Sigiriya

U vervolgt uw schitterende individuele rondreis Sri Lanka verder in noordelijke richting naar Sigiriya.

Onderweg passeert u het prachtig bewaard gebleven grottempelcomplex van Dambulla, waar u stopt voor een bezoek. In het complex, dat bestaat uit 5 verschillende grotten, bevinden zich zo’n 150 standbeelden van Boeddha. De aanwezige muur- en plafondschilderingen vormen een spectaculaire achtergrond. De grottempels bevinden zich op een berg, waardoor u even zal moeten klimmen om ze te bereiken. Het uitzicht is prachtig en vanaf hier kunt u de Sigiriya rots in de verte zien liggen.

Na het bezoek vervolgt u uw reis naar Sigiriya en bij aankomst wordt u afgezet bij uw accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Aliyah Resort (3n)
 • ★★★★+ Water Garden 3n)

Water Garden

12
12

12: Sigiriya & Polonnaruwa

In de ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de bekende Leeuwenrots, een enorme rots (200 meter), welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard! Terwijl u afdaalt, stopt u op twee schaduwrijke locaties waar uw porter kussens en verschillende Sri Lankaanse delicatessen heeft neergelegd. Na de klim kunt u nog wat rondkijken aan de voet van de rots, waar zich de prachtige koninklijke tuinen bevinden, een oase van rust.

Sri Lanka specialist Jelisa schreef een blog over haar bezoek aan de Sigiriya rots.

Die middag brengt u samen met uw chauffeur een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka (na Anuradhapura). De stad is een stuk jonger dan Anuradhapura en dat is dan ook erg goed zichtbaar aan de restanten. Indien u dit leuk vindt, kunt u het gebied per fiets verkennen. De afstanden zijn niet groot. Mocht u de voorkeur hebben voor een bezoek met de auto, dan kan dit uiteraard ook.

De leeuwenrots

13
13

13: Jeep safari Minneriya NP

De ochtend heeft u vrij te besteden.

Die middag brengt u een bezoek aan het Minneriya National Park per jeep safari. In de maanden juni t/m oktober vindt hier de wereldberoemde ‘Gathering of the Elephants’ plaats. Ca. 100-200 olifanten komen dan samen op de uitgestrekte vlakte om het verse gras te eten. U observeert het bijzondere gedrag van deze indrukwekkende dieren.

14
14

14: Sigiriya - Trincomalee

De ochtend heeft u vrij te besteden. Aan het begin van de middag wordt u in ca. 2 uur naar uw volgende bestemming gereden, gelegen aan de noordoostkust van Sri Lanka. U kunt hier de komende dagen genieten van het strand en even helemaal tot rust komen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Amaranthé Bay
 • ★★★★ Jungle Beach (3n)
15
15

15 & 16: Trincomalee

Vrije dagen aan de prachtige stranden van Trinco. U kunt natuurlijk genieten van de mooie stranden pal voor uw resort, of u kunt een excursie boeken naar het nabijgelegen Pigeon Island, een paradijs voor duikers en snorkelaars. De koraaltuinen onder water zijn prachtig en huisvesten vele tropische vissoorten, schildpadden en kleine haaiensoorten. Informeert u bij uw hotelreceptie naar de mogelijkheden en extra kosten voor een bezoek aan Pigeon Island.

17
17

17: Trinco - Wilpattu NP

U vervolgt vandaag uw individuele rondreis Sri Lanka en reist naar het Wilpattu National Park. Onderweg brengt u een bezoek aan Anuradhapura, een zeer belangrijke oude stad uit de Srilankaanse geschiedenis.

Vervolgens reist u verder naar het Wilpattu National Park. Bij aankomst in het Mahoora Tented Camp wordt u gastvrij ontvangen door de vriendelijke staff en kunt allereerst genieten van een overheerlijke lunch. Na de lunch staat er een begeleide jeepsafari door het Wilpattu National Park op het programma. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven welke zich voornamelijk ophouden bij de vele meertjes in het park. Vroeg in de avond keert u terug bij het kampement voor het diner in de buitenlucht.

 • ★★★ Mahoora Tented Camp (2n)
 • ★★★+ Mahoora Tented Camp (2n) - elite tent

Jeep safari

18
18

18: Wilpattu NP

Bij uw verblijf in het Mahoora Tented Camp zijn uw dagelijkse jeepsafari’s inbegrepen. Meestal wordt er in de vroege ochtend, en in de namiddag een jeepsafari gemaakt. Tijdens deze momenten van de dag is de temperatuur niet alleen aangenaam, ook zijn dit de juiste momenten om het aanwezige dierenleven te observeren. Uw safariprogramma wordt in overleg ter plaatse bepaald. In overleg is het ook mogelijk om een volle dag safari te maken.

19
19

19: Vertrek

De ochtend en een deel van de middag heeft u nog vrij te besteden. In de loop van de middag wordt u in terug naar de luchthaven van Colombo gereden. Hier checkt u in op uw vlucht met Emirates (economy class) terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende ochtend op luchthaven Schiphol waar uw individuele rondreis Sri Lanka ten einde komt.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. Einde van uw individuele rondreis Sri Lanka.

Prijsindicatie voor deze individuele rondreis Sri Lanka

Voor deze 20-daagse Sri Lanka rondreis geldt een indicatie reissom van € 5.750 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in ★★★ accommodaties. Voor verblijf in de ★★★★(+) accommodaties geldt een indicatie reissom van € 7.500 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze individuele Sri Lanka rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw individuele rondreis Sri Lanka op maat.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een individuele rondreis Sri Lanka maken?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Sri Lanka rondreizen langs de hoogtepunten van het land. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio. Onze specialisten regelen uw transport, de accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw hoogtepuntenreis Sri Lanka!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat