Logo bg white

Rondreis Sri Lanka met veel hoogtepunten 'Sri Lanka Delight'

17-daagse rondreis door Sri Lanka
Vanaf € 3.450,00 p.p.
April t/m september
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Rondreis Sri Lanka: Cultuur, natuur en prachtige stranden

Deze schitterende rondreis Sri Lanka start met een bezoek aan het nog zeer ongerepte Wilpattu National Park, waar u grote kans heeft om het luipaard in het wild te observeren tijdens één van de inbegrepen jeepsafari’s. Vervolgens reist u door naar de prachtige oostkust bij Trincomalee waar u enkele dagen kunt genieten van de mooie stranden en spectaculaire onderwaterwereld. Via de Culturele Driehoek, waar u o.a. de oude steden Anuradhapura en Pollonaruwa bezoekt, evenals de rots van Sigiriya en de grottempels van Dambulla, reist u door naar Sri Lanka’s culturele hart: Kandy. U sluit uw individuele rondreis Sri Lanka af in de bergen bij Nuwara Eliya, het oude Britse koloniale hart, bezaaid met uitgestrekte theeplantages. De vergezichten zijn hier onvergetelijk!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze hoogtepunten Sri Lanka rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Sri Lanka

Uw 17-daagse luxe rondreis door Sri Lanka gaat beginnen! U vertrekt ‘s middags vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Sri Lankaanse stad Colombo. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende ochtend in Sri Lanka.

2
2

2: Aankomst in Colombo

U arriveert ’s ochtends vroeg op de internationale luchthaven van Colombo. U verlaat de luchthaven en wordt buiten verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Dit is eveneens uw chauffeur én gids tijdens uw rondreis Sri Lanka. U wordt naar uw verblijf gebracht. Welkom in Sri Lanka!

Indien gewenst, is het ook mogelijk om in één van de vele grote strandresorts in de badplaats Negombo te verblijven. Houd er wel rekening mee dat kleinschalige accommodaties in Negombo niet aanwezig zijn.

 • ★★★★ The Wallawwa (1n)

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

The Wallawwa

3
3

3: Kotugoda – Wilpattu NP

U reist vandaag in ca. 3 uur in noordelijke richting naar het Wilpattu National Park. U verblijft in een hotel gelegen buiten het park, op ongeveer een half uurtje rijden van de toegangspoort.

Na de lunch staat er een fantastische begeleide jeepsafari door het Wilpattu National Park op het programma. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven welke zich voornamelijk ophouden bij de vele meertjes in het park.

 • ★★★ Palm Garden Village (2n)
 • ★★★★ Forest Rock Garden Resort (2n)
4
4

4: Jeepsafari in het Wilpattu NP

‘s Ochtends gaat u vroeg uit de veren voor een nieuw safari avontuur in het Wilpattu National Park. De vroege ochtend is een uitstekend moment van de dag om op zoek te gaan naar het aanwezige dierenleven. U keert rond het middaguur terug bij uw hotel. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

U kunt genieten van uw aangename accommodatie. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om nog een keer op jeepsafari te gaan tijdens deze rondreis Sri Lanka, mocht u er geen genoeg van krijgen.

5
5

5: Wilpattu NP – Trincomalee

Na het ontbijt verlaat u de omgeving van Wilpattu en vervolgt u uw rondreis Sri Lanka naar uw volgende bestemming: het kustplaatsje Trincomalee, gelegen aan Sri Lanka’s minder bekende en weinig toeristische oostkust.

Onderweg brengt u een bezoek aan Anuradhapura, een zeer belangrijke oude stad uit de Sri Lankaanse geschiedenis. Het is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten en door de hele stad verspreid vindt u vele stoepa’s. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan overblijfselen van paleizen, kloosters, tempels, badhuizen en zowel de beroemdste als de hoogste ‘dagoba’ (een enorme stoepa, gebouwd van bakstenen waarin zich een relikwie van Boeddha bevindt) van Sri Lanka.

Na dit bezoek, reist u door naar Trincomalee, waar u verblijft in een aangenaam resort aan zee.

 • ★★★+ Trinco Blue Trincomalee (3n)
 • ★★★★ Jungle Beach Resort (3n)

Jungle Beach Resort

6
6

6 & 7: Trincomalee

Vrije dagen aan de prachtige stranden van Trinco. U kunt natuurlijk genieten van de mooie stranden pal voor uw resort, of u kunt een excursie boeken naar het nabijgelegen Pigeon Island, een paradijs voor duikers en snorkellaars. De koraaltuinen onder water zijn bijna onwerkelijk mooi en huisvesten vele tropische vissoorten, schildpadden en kleine haaiensoorten.

8
8

8: Trincomalee – Sigiriya

U verlaat vandaag de mooie oostkust van Sri Lanka en vervolgt uw rondreis Sri Lanka naar Sigiriya. U checkt in bij uw aangename resort, gelegen vlakbij de Sigiriya rots, in het hart van de Culturele Driehoek.

Die middag brengt u een bezoek aan het Minneriya National Park per jeep safari. Als u deze rondreis door Sri Lanka in de maanden juni t/m oktober maakt, dan kunt u de wereldberoemde ‘Gathering of the Elephants’ meemaken. Ca. 100-200 olifanten komen dan samen op de uitgestrekte vlakte om het verse gras te eten. U observeert het bijzondere gedrag van deze indrukwekkende dieren.

 • ★★★+ Aliya Resort & Spa (3n)
 • ★★★★ Jetwing Vil Uyana (3n)

Aliya Resort & Spa

9
9

9: Sigiriya & Polonnaruwa

In de ochtend staat een bezoek aan de oude koningsstad Sigiriya op het programma. Allereerst beklimt u de bekende Leeuwenrots welke uitsteekt boven het verder redelijk vlakke landschap. Het is een enigszins pittige klim naar boven, mede door de warmte, maar in principe door iedereen met een redelijk tot goede conditie goed te doen. De bezienswaardigheden en het uitzicht zijn beslist de moeite waard! Hierna kunt u nog wat rondkijken aan de voet van de rots, waar zich de prachtige koninklijke tuinen bevinden.

Die middag brengt u een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka. Erg interessant zijn de uitstekend ontworpen irrigatiekanalen waarmee destijds de gehele stad en het land eromheen, van water werd voorzien.

Reisspecialiste Jelisa Davids schreef een blog over haar bezoek aan de Sigiriya rots. Lees haar ervaring hier.

Polonnaruwa

10
10

10: Sigiriya & omgeving

Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

11
11

11: Sigiriya – Dambulla – Kandy

U vervolgt uw schitterende rondreis door Sri Lanka in zuidelijke richting naar Kandy. U passeert de het prachtig bewaard gebleven grottempelcomplex van Dambulla, waar u uiteraard stopt voor een bezoek. In het complex, dat bestaat uit 5 verschillende grotten, bevinden zich zo’n 150 standbeelden van Boeddha. De aanwezige muur- en plafondschilderingen vormen een spectaculaire achtergrond. De grottempels bevinden zich op een berg, waardoor u even zal moeten klimmen om ze te bereiken. Het uitzicht is echter prachtig!

Na het bezoek aan Dambulla reist u door naar Kandy, waar u wordt afgezet bij uw mooie kleinschalige accommodatie, gelegen pal buiten de stad. Kiest u voor het zeer exclusieve Kandy House, dan verblijft u in een oude Nederlandse koloniale villa.

 • ★★★ Villa Rosa (2n)
 • ★★★★ Elephant Stables (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ The Kandy House (2n)

Video Elephant Stalbles

12
12

12: Bezoek aan Kandy

Ook komen er een aantal hoogtepunten van Kandy aan bod tijdens de individuele rondreis Sri Lanka. Onder begeleiding van uw gids verkent u vandaag Kandy’s belangrijkste bezienswaardigheden. Uiteraard is het programma vandaag geheel in overleg door u aan te passen. U bezoekt onder andere de koninklijke botanische tuinen, welke ooit zijn aangelegd in het jaar 1371 door koning Wikramabahu III. Deze tuinen zijn de grootste van Sri Lanka, en wellicht de meest diverse van heel Azië. Ook bezoekt u uiteraard de spectaculaire Tempel van de Tand, een belangrijk bedevaartsoord voor de Sri Lankanen.

Tempel van de Tand

13
13

13: Kandy – Nuwara Eliya

U verlaat Kandy na het ontbijt en reist door een spectaculair landschap van uitgestrekte theeplantages naar uw volgende bestemming: Nuwara Eliya. Onderweg passeert u watervalletjes en reist u door prachtig nevelwoud. U brengt een bezoek aan een theeplantage waarop zich eveneens een fabriek bevindt. Hier krijgt u uitleg over de verwerking van de theeblaadjes, een proces wat nog altijd op ambachtelijke wijze wordt uitgevoerd. Zelfs de meeste machines in deze fabriek stammen nog uit de tijd van de Britse kolonisatie. Na de rondleiding krijgt u de kans om enkele theesoorten te proeven en te vergelijken.

Alvorens u incheckt bij uw hotel, brengt u nog een bezoek aan o.a. Victoria Park en de prachtige Hindoeïstische Seetha Aman tempel.

 • ★★★+ Jetwing Warwick Gardens (2n)
 • ★★★★ Heritance Tea Factory (2n)
14
14

14: Horton Plains NP & World’s End

Vandaag gaat u heerlijk wandelen in Sri Lanka’s hoogst gelegen Nationale Park: Horton Plains. U start vanochtend vroeg om de dikke mist die later in de ochtend optrekt, voor te zijn. Dit enorme plateau op ca. 2.000 meter boven zeeniveau bestaat uit open graslanden en weelderig nevelwoud. Uiteraard wandelt u eveneens naar het uitzichtpunt World’s End waar het plateau eindigt in een diepe afgrond van wel 880 meter! Indien u goed ter been bent, kunt u de terugreis volgen via een ander pad waarbij u Baker Falls aandoet. Aan het eind van de ochtend keert u terug bij uw hotel.

15
15

15: Nuwara Eliya – Stadswandeling Colombo

De laatste dag van uw prachtige rondreis Sri Lanka is vandaag een feit. U verlaat de spectaculaire hooglanden en reist in ca. 5 uur naar de hoofdstad Colombo, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

Diezelfde middag heeft Tico een interessante stadswandeling voor u in petto welke geheel in het teken staat van het Nederlandse culturele erfgoed in Colombo. U ontmoet een speciaal gespecialiseerde gids in het centrum van de ‘Pettah’, zoals het oude hart van Colombo wordt genoemd. Samen met hem verkent u de straten van Colombo te voet. U bezoekt onder andere de Wolvendaal kerk en het speciale aan dit thema gewijdde museum, gevestigd in het oude koloniale huis van de Nederlandse gouverneur. De wandeling wordt afgesloten in het recentelijk gerestaureerde Nederlandse ziekenhuis waar u de dag kunt afsluiten met een hapje en een drankje.

 • ★★★ The Ocean Colombo (1n)
 • ★★★★ Uga Residence (1n)
16
16

16: Vertrek

Transfer naar de internationale luchthaven van Colombo. U vliegt met Emirates terug naar Amsterdam en dient uiteraard weer over te stappen in Dubai.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Sri Lanka

Voor deze 17-daagse rondreis Sri Lanka geldt een indicatie reissom van € 3.450 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 4.370 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Sri Lanka rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Verleng uw rondreis Sri Lanka met een verblijf op de paradijselijke Malediven. Srilankan Airlines vliegt wekelijks enkele keren van Colombo naar Gan waardoor dit resort ideaal te combineren is!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 725,– p.p.
Januari t/m april

Canareef Resort | toeristenklasse

Prima resort wanneer u de Malediven bezoekt na een prachtige rondreis door Sri Lanka. Het Canareef Resort telt ruim 270 villa's en ligt op slechts 15 minuten varen vanaf de luchthaven Gan, waarop enkele keren per week vanuit de Sri Lankaanse stad Colombo wordt gevlogen. Een zeer prettige verbinding!

Lees meer

Waarom met Tico een rondreis Sri Lanka maken?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Sri Lanka rondreizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Sri Lanka!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat