Reisprogramma Rondreis Seychellen, een Nature lovers trip

1
1

1: Vliegreis naar de Seychellen


Uw rondreis Seychellen gaat vandaag van start! U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol waar u incheckt voor uw Emirates vlucht. U vliegt (via Dubai) naar de Seychellen waar u de volgende ochtend zult arriveren. Mocht u voorkeur hebben voor een andere luchthaven van vertrek of een andere luchtvaartmaatschappij vernemen wij dit graag zodat we de vluchten hierop kunnen aanpassen.

2
2

2: Aankomst Mahé

In de ochtend landt u op de internationale luchthaven van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen. U wordt bij het verlaten van de aankomsthal welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Via een comfortabele transfer wordt u in noordelijke richting naar uw eerste accommodatie van de reis gebracht. U verblijf in een ruim en luxe appartement, direct aan het strand van Beau Vallon gelegen. Een heerlijke locatie om uw Seychellen rondreis te beginnen.

  • ★★★ Sable d'Or luxury apartment (2n)
3
3

3: Beau Vallon Beach op Mahé

U kunt deze dag besteden aan het kilometerslange mooie strand van Beau Vallon. Uw appartement ligt aan het strand en u kunt bij een van de shops snorkelmateriaal huren of een excursie boeken. U kunt Victoria bezoeken, de kleine hoofdstad met de klokkentoren, de Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market en de nabijgelegen Botanische Tuin of wanneer u toe bent aan wat meer beweging een mooie wandeling maken over de Mount Copolia Trail trail of de Morne Seychellois!

4
4

4: Mahé - Bird Island

In de ochtend heeft u een transfer naar de nationale luchthaven van Mahé. U vliegt in ca. 35 minuten naar Bird Island. Dit eilandje is 100 km ten noorden van Mahé gelegen en is een waar vogelparadijs. Bird Island is een klein koraaleiland (1.500 meter in lengte en 650 meter breed) en biedt een eenvoudig, maar comfortabel verblijf aan. Met de inkomsten van de Bird Island Lodge wordt het natuurbehoud op het eiland bekostigd.

Van mei tot oktober nesten bonte sterns zich op het eiland en zijn deze in groten getale te zien. Doordat tevens andere vogelsoorten op het eiland te vinden zijn, is Bird Island ook buiten het broedseizoen interessant om te bezoeken. Daarnaast lopen er Aldabra schildpadden over het eiland en kunt u hier zeeschildpadden en dolfijnen zien. U verblijft in een van de 24 bungalows met plafondventilator (er is geen airconditioning). De bungalows liggen direct aan een wit zandstrand en u verblijft op basis van volpension dus ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.


  • ★★★ Bird Island Lodge (4n – bungalow – vp) Blank

Kajakken bij de Bird Island Lodge

5
5

5 - 7: Vrije dagen op Bird Island


U heeft enkele vrije dagen die u in alle rust kunt besteden op Bird Island. Er zijn geen wegen of auto’s op Bird Island en lopend kunt u in een uurtje een rondje over de prachtige stranden lopen. U kunt tijdens uw verblijf op Bird Island genieten van de stranden, snorkelen, kajakken, tennissen of biljarten. Er is geen zwembad bij de lodge.

Er lopen 24 Aldabra schildpadden over het eiland en kunt u hier zeeschildpadden zien. Groene zeeschildpadden kunt u het gehele jaar 's avonds aan land zien komen om eitjes te leggen en worden het meest gezien van juni t/m augustus. Karetschildpadden kunt u in de maanden oktober t/m januari aan land zien komen met december als absolute topmaand! In de maanden hierna kunt u babyschildpadden hun opmars naar zee zien maken.

Bird Island Lodge

8
8

8: Bird - Mahé


Na het ontbijt pakt u de koffers en moet u alweer afscheid nemen van dit mooie paradijselijke eilandje. In de loop van de ochtend vertrekt u en vliegt u in 35 minuten terug naar Mahé. Na aankomst heeft u een transfer terug naar uw comfortabele appartement waar u overnacht alvorens u de volgende ochtend doorvliegt naar uw volgende eiland van uw rondreis Seychellen.

  • ★★★ Sable d'Or luxury apartment (1n)9
9

9: Mahé - Alphonse Island


In de ochtend heeft u een transfer naar de nationale luchthaven. U wordt in 60 munten naar Alphonse Island gevlogen, een schitterend koraaleilandje ten zuidwesten van Mahé. (Let op: vluchten alleen op zaterdag en woensdag!).

Alphonse is een van de mooiste koraaleilanden van de Seychellen met een grote, ondiepe lagune waar het gehele jaar goed kan worden gezwommen en niet-gemotoriseerde watersporten kunnen worden ondernomen. Alphonse is daarnaast een fantastische plek voor vliegvissers die (met name in de maanden mei – oktober) perfecte omstandigheden treffen in de lagune van St. François. U verblijft op basis van volpension en tijdens uw verblijf zijn enkele wekelijkse activiteiten inbegrepen evenals het gebruik van kajaks, snorkelmateriaal, stand-up paddleboards en tennismateriaal. Er staan daarnaast fietsen tot uw beschikking waarmee u tijdens uw verblijf het eiland heerlijk kunt verkennen.

  • ★★★+ Alphonse Island Lodge (4n – beach bungalow – vp) Blank

Video Alphonse Island Lodge

Beach bungalow

10
10

10 - 12: Alphonse Island

U heeft 3 vrije dagen die u heerlijk kunt besteden. U kunt genieten van uw bungalow, alle activiteiten en het schitterende eiland. De Alphonse eiland lodge is volledig gerenoveerd in 2014 en biedt 27 comfortabele kamers en heerlijke faciliteiten aan. U verblijft op basis van volpension en tijdens uw verblijf zijn enkele wekelijkse activiteiteninbegrepen evenals het gebruik van kajaks, snorkelmateriaal, stand-up paddleboards en tennismateriaal. Er staan daarnaast fietsen tot uw beschikking waarmee u tijdens uw verblijf het eiland heerlijk kunt verkennen

13
13

13: Alphonse Island - Mahé - Amsterdam

Vandaag verlaat u het prachtige eiland Alphonse. U wordt in 60 minuten teruggevlogen naar Mahé (let op: alleen op zaterdag en woensdag mogelijk). U wordt opgewacht door de chauffeur die u naar de internationale luchthaven zal brengen. Iets voor middernacht vertrekt u met een Emirates vlucht en vliegt u (middels een overstap in Dubai) terug naar Amsterdam. De rondreis Seychellen is helaas afgelopen.

14
14

14: Aankomst


In de loop van de middag zal het Emirates toestel landen in Amsterdam waarmee deze prachtige reis tot een einde is gekomen. U vervolgt uw reis naar huis op eigen gelegenheid. Wij passen deze reis graag nog aan op uw specifieke wensen. Contacteert u ons voor een prachtige rondreis Seychellen?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat