Logo bg white

Patagonië reis 'Beagle'

20-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 7.895,00 p.p.
Oktober t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Ontdek het ruige landschap van Patagonië tijdens deze Patagonië reis!

Patagonië spreekt bij menig reiziger tot de verbeelding. De sprookjesachtige en ruige landschappen van het diepe zuiden van Argentinië zullen dan ook zeker een onuitwisbare indruk bij u achterlaten. Uw Patagonië reis begint in de bruisende hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires. Hier zult u o.a. een prachtige fietstocht maken onder begeleiding van een ervaren gids; een erg leuke manier om kennis te maken met de stad! Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar het schiereiland Valdés, waar u in de maanden juni t/m half december walvissen kunt zien. Na enkele dagen vliegt u door naar het diepe zuiden van het Zuid-Amerikaanse continent voor een verblijf van enkele dagen in Ushuaia, beter bekend als Vuurland. Een bezoek aan Argentinië is natuurlijk niet compleet zonder haar oogverblindende gletsjer Perito Moreno te hebben gezien, te bezoeken vanuit El Calafate. De ‘Beagle’ reis door Argentinië is een prachtige kennismaking met Patagonië en dan ook favoriet bij liefhebbers van ruige, ongerepte natuur!


In onderstaand filmpje vindt u een prachtige compilatie van de inspectiereis van reisspecialiste Charissa. Speciaal voor Tico bracht zij een bezoek aan Argentinië:Bekijk het volledige reisprogramma van deze Patagonië reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Transfer naar uw aangenaam hotel, gelegen in de wijk Palermo Soho. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

  • ★★★★ Legado Mítico Buenos Aires (3n)

"Onze reis was in één woord geweldig! De hotels waren stuk voor stuk prima. De transfers waren goed geregeld. De vluchten verliepen goed en ook de autohuur. Wij willen jullie dan ook bedanken voor de goede organisatie!"
Hans Droppert

Legado Mítico Buenos Aires

3
3

3: Fietsexcursie

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids Blank waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad verkent. Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Een leuke manier om de stad te leren kennen! Mocht u liever de excursie doen met gids en eigen vervoer is dat uiteraard ook mogelijk. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

4
4

4: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

5
5

5: Buenos Aires – Península Valdés

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven gebracht. U vliegt naar Trelew.

Op de luchthaven van Trelew volgt de oplevering van uw huurauto (Chevrolet Onix of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende dagen tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt naar het schiereiland waar u de komende dagen verblijft in een werkelijk schitterende estancia. Bij uw verblijf in de gerenommeerde Estancia Rincón Chico zijn al uw maaltijden en enkele bijzondere activiteiten inbegrepen.

  • ★★★★ Estancia Rincón Chico (2n – vp) Blank

Estancia Rincón Chico

6
6

6: Península Valdés

Vandaag heeft u de hele dag om het schiereiland te verkennen. Het is het gebied van de zeeleeuwen, zeeolifanten, talloze vogels en zelfs van dolfijnen. In de maanden juli tot half december is het de perfecte tijd om walvissen te zien. U kunt in deze maanden vanuit Puerto Pirámides een excursie maken per boot waarbij u deze machtige dieren op slechts enkele meters afstand kunt naderen. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het natuurreservaat Punta Norte en aan het reservaat Caleta Valdés.

7
7

7: Punta Tombo – Puerto Madryn

In de ochtend kunt het schiereiland verder verkennen. Als u op tijd vertrekt, kunt u hierna voorbij Puerto Madryn en Rawson rijden en een bezoek brengen aan Punta Tombo, het leefgebied van een grote kolonie Magelhaen pinguïns. Deze kleine pinguïns zijn ca. 50 cm groot en kunnen in het broedseizoen (oktober) met veel bravoure hun eieren verdedigen. Daarna rijdt u naar Puerto Madryn, waar u overnacht in een hotel buiten de stad.

  • ★★★★ Hotel Territorio (1n)
8
8

8: Puerto Madryn – Ushuaia - Boottocht over het Beagle kanaal

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de luchthaven van Trelew waar u de huurauto inlevert. U vliegt naar Ushuaia, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent. Op de luchthaven van Ushuaia wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel, gelegen buiten Ushuaia.

Diezelfde middag staat er een prachtige ca 2½ uur durende boottocht over het Beagle kanaal op het programma.

  • ★★★★ Arakur Resort & Spa (2n)

Video Arakur Resort & Spa

9
9

9: Wandeling naar Laguna Esmeralda

Vandaag staat een schitterende wandeling Blank naar Laguna Esmeralda op het programma. Deze relatief eenvoudige (ca. 4 uur durende) wandeling voert u door sprookjesachtig lenga-bos naar het idyllische Esmeralda-meer waar u wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht. De wandeling start bij Valle de Lobos, van waar u in ongeveer 2 uurtjes naar het meer wandelt. U wandelt daarna over hetzelfde pad weer terug.

De middag heeft u vrij te besteden.

10
10

10: Ushuaia – El Calafate

Transfer naar de luchthaven van Ushuaia voor de binnenlandse vlucht van Aerolineas Argentinas naar El Calafate, een prettig toeristenstadje in Patagonië.

Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto (Chevrolet Onix of gelijkwaardig) welke de komende dagen tot uw beschikking staat. U rijdt ermee naar uw sfeervolle accommodatie, gelegen nét buiten het stadje.

  • ★★★+ Los Ponchos Apart Boutique Hotel (3n)

Los Ponchos Apart Boutique Hotel

11
11

11 & 12: El Calafate

Vrije dagen in El Calafate en haar prachtige omgeving. U kunt er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno, gelegen op ca. 2 uur rijden van El Calafate. Uiteraard kan Tico ook een excursie voor u regelen, mocht dit gewenst zijn.

Optioneel (niet inbegrepen)

U kunt deze dagen ook een ‘Discovery’ excursie maken naar de Argentijnse estancia Cristina. In de ochtend vertrekt u dan vanuit El Calafate en reist u per boot naar de estancia. Onderweg passeert u imposante ijsbergen en kunt u de Upsala gletsjer bewonderen.In de middag staat een spectaculaire tocht per 4WD door het ruige gebied op het programma en een mooie wandeling naar de Upsala gletsjer en het Guillermo meer.

13
13

​13: El Calafate – El Chaltén

Na het ontbijt verlaat u El Calafate en rijdt u naar El Chaltén, gelegen in het Nationale Park Los Glaciares. Het is een werkelijk schitterende, ca. 2,5 uur durende rit. Het eerste deel van de reis rijdt u door een verlaten landschap. Na ongeveer anderhalf uur doemen in de verte de pieken van de indrukwekkende Mount Fitzroy op. Het plaatsje El Chaltén is gelegen aan de voet van deze schitterende berg. Wij laten u graag verblijven in Chalten Camp, een kleinschalige kampement nét buiten El Chaltén is een fantastische locatie voor een verblijf van enkele dagen voor de natuurliefhebber. Het complex bestaat uit slechts enkele comfortabele koepeltenten, allen uitgerust met eigen sanitair. Bij uw verblijf is dagelijks ontbijt, een lunchbox en een 3-gangendiner inbegrepen.

De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

  • ★★★ Chalten Camp (2n - vp) Blank

Een prachtige en zeer exclusieve ervaring is een verblijf in de Aguas Arriba Lodge, gelegen aan Lago del Desierto, op ca. anderhalf uur rijden ten noorden van El Chaltén. Reisspecialiste Charissa Martens schreef een blog over deze unieke accommodatie.

14
14

​14: El Chaltén

Vrije dag waarin u de omgeving van El Chaltén kunt verkennen.

Vanuit uw accommodatie zijn prachtige wandelingen te maken. Maar aangezien u een huurauto tot uw beschikking heeft, kunt u eenvoudig naar een van de startpunten rijden.

15
15

​15: El Chaltén – Villa La Angostura

In de ochtend rijdt u terug naar El Calafate waar u de huurauto inlevert op de luchthaven. U vliegt vanochtend noordwaarts naar de stad San Carlos de Bariloche, de noordelijke poort tot Argentijns Patagonië. Het landschap is hier weer geheel anders!

Op de luchthaven van Bariloche volgt de oplevering van uw huurauto (Chevrolet Onix of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende dagen tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt de schitterende rit naar Villa La Angostura, een reis van ca. anderhalf uur. U verblijft hier in een prachtige accommodatie aan het meer. Bij uw verblijf in het sublieme Hotel Las Balsas, onderdeel van Relais & Chateaux is zowel uw ontbijt, als uw diner inbegrepen.

  • ★★★★ Las Balsas Hotel (2n) Blank

Hotel Las Balsas

16
16

​16: Villa La Angostura

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. De omgeving van Villa La Angostura is prachtig en biedt talloze mogelijkheden om te wandelen of gewoonweg tot rust te komen en genieten van de omgeving.

17
17

17: Villa La Angostura – Lago Meliquina

U verlaat Villa La Angostura en rijdt vandaag de spectaculaire ‘7 meren route’, welke loopt van Villa La Angostura naar San Martin de Los Andes (ca. 110 km). Onderweg passeert u de sprookjesachtige meren Nahuel Huapi, Correntoso, Espejo, Falkner, Hermoso, Machónico en tenslotte Lago Lácar. Uw accommodatie voor vanavond is gelegen nabij het Meliquina meer, niet ver van het mondaine toeristenplaatsje San Martin de los Andes.

  • ★★★★ Rio Hermoso Hotel de Montaña (1n)

Rio Hermoso Hotel de Montaña

18
18

​18: Lago Meliquina – Buenos Aires

U rijdt vandaag op uw gemak terug naar de luchthaven van Bariloche waar u de huurauto in de loop van de middag inlevert. Per binnenlandse vlucht reist u vanmiddag terug naar Buenos Aires, waar een transfer is verzorgd naar uw hotel in Palermo.

  • ★★★★ Legado Mítico Buenos Aires (1n)

Legado Mítico Buenos Aires

19
19

​19: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden.

In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de internationale luchthaven. Met een directe KLM vlucht vliegt u terug naar Amsterdam.

20
20

20: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze Patagonië reis

Voor deze 20-daagse Patagonië reis dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 7.895 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in onze voorkeursaccommodaties.

Inbegrepen:

In de bovengenoemde indicatie reissommen zijn alle vluchten (in Economy Class), transfers, autohuur, hotelovernachtingen en de in het programma vermelde excursies inbegrepen. Houdt u er wel rekening mee dat bovengenoemde tarieven zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Voor de maanden november t/m februari gelden andere tarieven. Deze Patagonië reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze Patagonië reis

Verleng deze unieke Patagonië reis met een verblijf in de fantastische Yacutinga Lodge, gelegen in de omgeving van Iguazú.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 595,– p.p.
Gehele jaar

Argentinië arrangement | Yacutinga Lodge bij Iguazú

Midden in de jungle van Iguazú ligt de Yacutinga Lodge, te midden van oorspronkelijk subtropisch woud, grenzend aan de Iguazú rivier. Het bijzondere verblijf bij de Yacutinga Lodge is een prachtige aanvulling op uw reis, naast een bezoek aan de watervallen van Iguazú.

Lees meer

Waarom kiest u voor een reis met Tico?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door de prachtige bestemming Argentinië. De reisspecialisten van Tico regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Patagonië reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat