Logo bg white

Patagonië 'Beagle'

21-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 5.175,00 p.p.
Oktober t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Ontdek het ruige landschap van Patagonië tijdens deze Patagonië reis!

Patagonië spreekt bij menig reiziger tot de verbeelding. De sprookjesachtige en ruige landschappen van het diepe zuiden van Argentinië zullen dan ook zeker een onuitwisbare indruk bij u achterlaten. Uw Patagonië reis begint in de bruisende hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires. Hier zult u o.a. een prachtige fietstocht maken onder begeleiding van een ervaren gids; een erg leuke manier om kennis te maken met de stad! Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar het schiereiland Valdés, waar u in de maanden juni t/m half december walvissen kunt zien. Na enkele dagen vliegt u door naar het diepe zuiden van het Zuid-Amerikaanse continent voor een verblijf van enkele dagen in Ushuaia, beter bekend als Vuurland. Een bezoek aan Argentinië is natuurlijk niet compleet zonder haar oogverblindende gletsjer Perito Moreno te hebben gezien, te bezoeken vanuit El Calafate. De ‘Beagle’ reis door Argentinië is een prachtige kennismaking met Patagonië en dan ook favoriet bij liefhebbers van ruige, ongerepte natuur!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Patagonië reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Transfer naar uw aangenaam hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad. • toeristenklasse-A: Hotel Rendez-Vous (3n)
 • superieure klasse: Mine Hotel Boutique (3n)

"Onze reis was in één woord geweldig! De hotels waren stuk voor stuk prima. De transfers waren goed geregeld. De vluchten verliepen goed en ook de autohuur. Wij willen jullie dan ook bedanken voor de goede organisatie!"
Hans Droppert

Mine Hotel Boutique

3
3

3: Fietsexcursie

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad verkent. Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Een leuke manier om de stad te leren kennen! Mocht u liever de excursie doen met gids en eigen vervoer is dat uiteraard ook mogelijk. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

4
4

4: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

5
5

5: Buenos Aires – Península Valdés

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven gebracht. U vliegt naar Trelew. Op de luchthaven van Trelew volgt de oplevering van uw huurauto (Fiat Palio of gelijkwaardig). De huurauto staat de komende 3 dagen tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt naar het schiereiland. U overnacht op een prachtige locatie in het nationale park. Kiest u voor verblijf in Estancia Rincón, dan zijn uw maaltijden deze dagen inbegrepen.

 • toeristenklasse: Faro Punta Delgada (2n)
 • superieure klasse: Estancia Rincón Chico (2n – vp)

Estancia Rincón Chico

6
6

6: Península Valdés

Vandaag heeft u de hele dag om het schiereiland te verkennen. Het is het gebied van de zeeleeuwen, zeeolifanten, talloze vogels en zelfs van dolfijnen. In de maanden juli tot half december is het de perfecte tijd om walvissen te zien. U kunt in deze maanden vanuit Puerto Pirámides een excursie maken per boot waarbij u deze machtige dieren op slechts enkele meters afstand kunt naderen. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het natuurreservaat Punta Norte en aan het reservaat Caleta Valdés.

7
7

7: Punta Tombo – Puerto Madryn

In de ochtend kunt het schiereiland verder verkennen. Als u op tijd vertrekt, kunt u hierna voorbij Puerto Madryn en Rawson rijden en een bezoek brengen aan Punta Tombo, het leefgebied van een grote kolonie Magelhaen pinguïns. Deze kleine pinguïns zijn ca. 50 cm groot en kunnen in het broedseizoen (oktober) met veel bravoure hun eieren verdedigen. Daarna rijdt u naar Puerto Madryn, waar u overnacht in een hotel buiten de stad.

 • toeristenklasse: La Posada de Madryn (1n)
 • superieure klasse: Hotel Territorio (1n)
8
8

8: Puerto Madryn – Ushuaia

’s Ochtends vroeg rijdt u naar de luchthaven van Trelew waar u de huurauto inlevert. U vliegt naar Ushuaia, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent. Op de luchthaven van Ushuaia wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel, gelegen in het centrum van Ushuaia. Kiest u voor verblijf in het Arakur Resort & Spa, dan verblijft u in een prachtig hotel, net buiten de stad.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt ervoor kiezen om vandaag een bezoek te brengen aan het Tierra del Fuego National Park en Lapataia Bay. Of u bezoekt Lago Escondido en Fagnano. U kunt de oostkant van Vuurland bezoeken waar u, bij helder weer, Puerto Williams op Chileens Vuurland ziet liggen. Mocht u het park op excursiebasis willen bezoeken, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

 • toeristenklasse: Alto Andino Hotel (2n)
 • superieure klasse: Arakur Resort & Spa (2n)

Video Arakur Resort & Spa

9
9

9: Boottocht over het Beagle kanaal

’s Ochtends staat er een prachtige ca 2½ uur durende boottocht over het Beagle kanaal op het programma. De middag heeft u vrij te besteden. In het plaatsje Ushuaia is een bezoek aan het Maritieme museum en de oude gevangenis beslist de moeite.

10
10

10: Ushuaia – El Calafate

Transfer naar de luchthaven van Ushuaia voor de binnenlandse vlucht van Aerolineas Argentinas naar El Calafate, een prettig toeristenstadje in Patagonië. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel.

 • toeristenklasse: Santa Monica Aparts (3n)
 • superieure klasse: Hotel Alto Calafate (3n)

Alto Calafate Hotel

11
11

11 & 12: El Calafate

Vrije dagen in El Calafate en haar prachtige omgeving. U kunt vandaag wandelen langs de oevers van het Lago Argentino of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno, welke heel eenvoudig per taxi te bezoeken is vanuit El Calafate. Uiteraard kan Tico ook een excursie voor u regelen, wij informeren u graag over de toeslag.

Optioneel: U kunt deze dagen ook een excursie maken naar de Argentijnse estancia Cristina. Voor deze ‘discovery’ excursie vertrekt u ’s ochtends per boot vanuit Punta Banderas en vaart u in enkele uren naar Estancia Cristina. Onderweg passeert u imposante ijsbergen en kunt u de Upsala gletsjer bewonderen. ’s Middags maakt u dan een spectaculaire tocht per 4WD door het ruige gebied. U maakt een ca. 30 minuten durende wandeling en bezoekt nogmaals, dit keer van dichterbij, de Upsala gletsjer en het Guillermo meer.

13
13

​13: El Calafate – El Chaltén

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een korte transfer naar het busstation van El Calafate. Per lokale bus reist u naar El Chaltén, gelegen in het Nationale Park Los Glaciares.

El Chaltén is prachtig gelegen aan de voet van de indrukwekkende Mount Fitzroy. U kunt hier schitterende wandelingen maken. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • toeristenklasse: Hostería Senderos (2n)
 • superieure klasse: Destino Sur Hotel de Montaña & Spa (2n)
14
14

​14: El Chaltén

Vrije dag waarin u de omgeving van El Chaltén kunt verkennen. U kunt er op eigen gelegenheid op uit trekken of bij uw hotel een tour boeken. Vanuit het dorpje loopt u in minder dan een half uur naar het nationale park waar vele wandeltrajecten zijn uitgezet.

15
15

​15: El Chaltén – Bariloche

U reist per lokale bus weer terug naar El Calafate. In de loop van de middag vertrekt u per binnenlandse vlucht naar San Carlos de Bariloche.Op de luchthaven van Bariloche volgt de oplevering van uw huurauto. De huurauto staat de komende 4 dagen tot uw beschikking. U rijdt naar uw hotel, prachtig gelegen buiten Bariloche. • toeristenklasse-A: Posada Los Juncos (2n)
 • superieure klasse: Charming Luxury Lodge (2n)


Video Posada Los Juncos

Charming Luxury Lodge

16
16

​16: Bariloche & omgeving

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt een bezoek brengen aan het schiereiland Llao Llao, Moreno en het meer Nahuel Huapi. Vanaf de heuvel Companario is er een prachtig uitzicht over dit meer en aan de andere kant ziet u het meer Perito Moreno liggen.

17
17

17: Bariloche – Lago Meliquina

U verlaat Bariloche en rijdt vandaag de spectaculaire ‘7 meren route’, welke loopt van Villa La Angostura naar San Martin de Los Andes (ca. 110 km). Onderweg passeert u de sprookjesachtige meren Nahuel Huapi, Correntoso, Espejo, Falkner, Hermoso, Machónico en tenslotte Lago Lácar. Uw accommodatie voor de komende dagen is gelegen nabij het Meliquina meer, niet ver van het mondaine toeristenplaatsje San Martin de los Andes.

 • superieure klasse: Rio Hermoso Hotel de Montaña (2n)

Hotel Rio Hermoso

18
18

​18: Lago Meliquina

Vrije dag waarin u heerlijk kunt genieten van de prachtige omgeving en van de uitstekende service van uw hotel. Een korte rit van circa 35 km brengt u naar San Martin de los Andes, gelegen aan de oostelijke oever van het mooie Lago Lácar.

19
19

​19: Lago Meliquina – Buenos Aires

U rijdt vandaag op uw gemak terug naar de luchthaven van Bariloche waar u de huurauto in de loop van de middag inlevert. U vliegt terug naar Buenos Aires, waar een transfer is naar uw hotel in Palermo.

 • toeristenklasse-A: Hotel Rendez-Vous (1n)
 • superieure klasse: Mine Hotel Boutique (1n)

Hotel Rendez-Vous

20
20

​20: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de internationale luchthaven. Met een directe KLM vlucht vliegt u terug naar Amsterdam.

21
21

21: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze Patagonië reis

Voor deze 21-daagse Patagonië reis dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.175 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Wenst u te verblijven in onze superieure klasse accommodaties, houd dan rekening met een indicatie reissom van € 6.575 per persoon.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De Patagonië reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze Patagonië reis

Verleng deze unieke Patagonië reis met een verblijf in de fantastische Yacutinga Lodge, gelegen in de omgeving van Iguazú.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 595,– p.p.
Gehele jaar

Argentinië arrangement | Yacutinga Lodge bij Iguazú

Midden in de jungle van Iguazú ligt de Yacutinga Lodge, te midden van oorspronkelijk subtropisch woud, grenzend aan de Iguazú rivier. Het bijzondere verblijf bij de Yacutinga Lodge is een prachtige aanvulling op uw reis, naast een bezoek aan de watervallen van Iguazú.

Lees meer

Waarom kiest u voor een reis met Tico?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door de prachtige bestemming Argentinië. De reisspecialisten van Tico regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Patagonië reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat