Logo bg white

Het prachtige Colombiaanse eilandje Providencia

4-daags arrangement Colombia
Vanaf € 660,00 p.p.
Dec t/m feb, juli en augustus
Gemma
Heeft u vragen?
×

Een bezoek aan het nog onontdekte Caribische eiland Providencia

Ten noordwesten van het vasteland van Colombia liggen de prachtige Caribische eilanden San Andrés, Providencia en Santa Catalina. De eilanden liggen diep in het Caribische gebied; 800 km van Cartagena en 290 km van Nicaragua. San Andrés ligt het meest zuidelijk, iets noordelijker bevindt zich Providencia met het kleine eiland Santa Catalina. De eilanden liggen op korte afstand vliegen van elkaar, maar de ambiance van de eilanden maakt een wereld van verschil.

Providencia is kleiner dan San Andrés en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Het eiland is enkel te bereiken middels een tussenlanding in San Andrés. Providencia is veel minder toeristisch en is minder ontwikkeld dan San Andrés, het aanbod hotels op het eiland is dan ook kleiner. De stranden zijn rustig en de vaak Engelssprekende bevolking vriendelijk. Er zijn goede duikspots en de wateren om Providencia zijn warm, helder en vol met leven. U kunt een tour maken naar de mangroven of een wandeling naar de vulkanische heuvels in het binnenland. Ten noorden van Providencia ligt het kleine eiland Santa Catalina wat u tijdens een dagtrip kunt bezoeken. Santa Catalina heeft enkele mooie stranden en enkele oude forten.

San Andrés is een echte toeristische bestemming en u vindt hier grote hotels, winkels, nachtclubs. Het eiland is te bereiken middels een directe vlucht vanuit Cartagena, Bogotá, Panama City, Medellín, Cali en Barranquilla. De stranden zijn goed, maar druk (!) en er zijn goede duik- en snorkelmogelijkheden. U kunt op het eiland - naast de vele watersporten - ook golfen. San Andrés is een zeer populaire bestemming onder Colombianen, medio december t/m januari, tijdens Pasen en de maanden juni en juli is het dan ook extra druk op het eiland.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Providencia

Aankomst op het eiland San Andrés, waarna u in de middag een vliegreis heeft van ca 30 minuten naar Providencia. Dit eiland is enkel te bereiken via San Andrés. Het aantal bezoekers is op Providencia vele malen kleiner en het eiland is daardoor een betere bestemming voor de natuurliefhebber en de bezoekers die op zoek is naar het afsluiten van zijn reis in rust. Providencia is daarnaast de beste duikbestemming van de twee!

  • ★★★★ Deep Blue Hotel (3n – jr. suite)
2
2

2 & 3: Providencia

De vrije dagen kunt u geheel naar eigen inzicht besteden en diverse excursies maken in de omgeving. Providencia is een geweldige duik- en/of snorkelbestemming. Ook watersporten als kajakken en vissen kunnen uitstekend ondernomen worden. Een bezoek aan Crab (Cangrejo) Caye is een aanrader.

4
4

4: einde arrangement – vervolg rondreis

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. Een korte vliegreis brengt u terug naar San Andrés. Hier stapt u over op uw vlucht naar het vasteland van Colombia (niet inbegrepen). U kunt uw reis voorzetten zoals u dat wenst.

Prijsindicatie voor het Providencia arrangement


De indicatieprijs voor dit 4-daags arrangement is € 660 in een deluxe kamer van hotel Deepblue en € 815 in een jr.suite met zeezicht. In deze prijs zijn de transfers op Providencia en de retourvlucht San Andres - Providencia v.v. inbegrepen. Eventuele duikexcursies zijn nog niet inbegrepen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Colombia reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat