Logo bg white

Fantastische familiereis Colombia

18-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 3.320,00 p.p.
december t/m februari, juli en augustus
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke Colombia rondreis met kinderen

Tijdens deze rondreis ontdekt u één van de meest diverse landen van Zuid-Amerika. Deze 18-daagse familiereis Colombia laat u kennis maken met de steden Bogotá, Medellín en Cartagena. U reist door het Andes gebergte en verblijft in typische Colombiaanse dorpjes als Villa de Leyva, een van de mooiste koloniale dorpen van Colombia, en Barichara in het departement Santander, waar u kunt hiken, raften, paardrijden, mountainbiken. U sluit uw familiereis af met een heerlijk verblijf op het prachtige eiland Isla Múcura in de Caribische Zee.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Colombia rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Colombia

Vandaag gaat uw Familiereis Colombia van start! U vertrekt vandaag met een vlucht van KLM rechtstreeks naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. In de namiddag arriveert u op de luchthaven van Bogotá genaamd El Dorado. Na het ophalen van uw bagage heeft u een transfer die u naar uw hotel brengt gelegen in het historisch centrum van de stad (La Candelaria).  • ★★★ Hotel Casa Deco (2n)
  • ★★★★ Hotel de la Ópera (2n)
2
2

2: Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de Engelssprekende gids die u gedurende ca. 4 uur kennis zal laten maken met Bogotá. U wandelt in het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’. U bezoekt het Plaza de Bolivar, het Goud Museum en het Botero Museum. Vanaf de Cerro Monserrate heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag zijn vele doorgaande wegen alleen voor fietsers en joggers geopend. Het is dan ook een uitstekende gelegenheid om op de fiets Bogotá te verkennen. Ook is het mogelijk deel te nemen aan kooklessen in de lokale Colombiaanse keuken. Interesse? Wij kunnen u meer informatie geven!

3
3

​3: Bogotá – Villa de Leyva

U wordt ’s ochtends bij uw hotel opgehaald door de Engelssprekende chauffeur die u in ongeveer 5 uur naar Villa de Leyva brengt. Eventueel kunt u 25 km buiten Bogotá een bezoek brengen aan de zoutkathedraal in de stad Zipaquirá. Villa de Leyva is een koloniaal dorp waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben. De witte huizen, pleinen, straten van grote keien en vele kerken ademen een prachtige koloniale sfeer. Dit is een bijzonder dorpje om te bezoeken tijdens uw familiereis Colombia. Uw hotel bevindt zich op ongeveer 5 minuten lopen van het centrale plein.

  • ★★★ Hotel Boutique Villa Roma (2n)
  • ★★★★ Hospederia Duruelo (2n)
4
4

​4: Villa de Leyva

Vandaag heeft u de beschikking over de auto en chauffeur. In de nabije omtrek van Villa de Leyva vindt u fossielen, petrogliefen, oude ruïnes, wijngaarden en religieuze centra. De omgeving bestaat uit semi woestijn, tropisch woud en páramo, rijk aan meer dan 100 watervallen. U kunt een bezoek brengen aan ‘El Fósil’ waar een 110-115 miljoen jaar oude dinosaurus van 12 meter lengte is gevonden. Ook erg interessant voor kinderen! Het archeologische park Monquirá, beter bekend als ‘El Infiernito’ is eveneens bezienswaardig. Deze oude stad was een astronomisch centrum voor de Muisca die tussen 1000 en 1550 v.Chr. in Colombia leefden. In de omgeving van het dorp kunt u ook wandelen of paardrijden. Kortom: genoeg mogelijkheden tijdens uw Colombia familiereis!

5
5

​5: Villa de Leyva – San Gil - Barichara (Santander)

Na het ontbijt zet u samen met uw chauffeur uw familiereis Colombia voort richting Barichara, een 4 uur durende rit door de bergen.

  • ★★★+ hotel Hicasua (3n) in Barichara
6
6

​6: Camino Real of mountainbiking

Vandaag maakt u onder leiding van een Engels sprekende gids een wandeling over het oude, historische pad ‘Camino Real’ naar Guane. Het pad is ca. 9 kilometer lang en gaat overwegend bergafwaarts vanaf Barichara. U heeft ongeveer 2 uur nodig voor deze wandeling. Vanaf Guane staat uw chauffeur u op te wachten voor de transfer terug naar Barichara. De rest van de dag op eigen gelegenheid (chauffeur en auto ter beschikking). In plaats van deze wandeling kunt u ook een mountainbike tocht maken van bijna 25 km waarbij u start op een hoogte van ca 2.000m bergafwaarts bij Barichara naar de basis van de Suarez kloof. De tocht start in San Gil, vanwaar u naar het authentieke koloniale Barichara fiets. Dit is een van Colombia’s mooiste stadjes. U bezoekt er de kathedraal, de belangrijkste gebouwen en prachtige doorkijkjes. Daarna fietst u verder en nuttigt u uw lunch op een spectaculaire plek in het Yariguies National Park. Vervolgens fietst u nog eens ca. 25 kilometer door de landelijke omgeving naar het eindpunt van deze mountainbike excursie.

7
7

​7: San Gil / Barichara

Vandaag kunt u (optioneel) mee doen aan een of meerdere van de buitenactiviteiten die hier worden georganiseerd, zoals rafting op de rivier Fonce bij San Gil, mountain biking, paardrijden of abseilen. Tevens kunt u wandeltochten maken naar watervallen zoals de Juan Curi met een bezoek aan nabijgelegen grotten. U kunt deze excursies vooraf reserveren bij Tico.

Lokaal eten

8
8

8: San Gil / Barichara – Medellin

U wordt vandaag weer opgehaald door uw chauffeur voor de reis van ca. 125 km naar de luchthaven van Bucaramanga. Halverwege ligt het Nationaal Park Chicamocha waar u een stop maakt en gelegenheid heeft om een rit per kabelbaan te maken over de kloof Chicamocha. Deze kloof is dieper dan de Grand Canyon. Na dit bezoek reist u verder naar de luchthaven van Bucaramanga. In de avond vliegreis naar Medellín. Bij aankomst is er een transfer naar uw hotel, gelegen in de gezellige wijk Poblado.

  • ★★★ hotel Diez (3n)
  • ★★★★ hotel Park 10 (3n)
9
9

​9: Medellín

In de ochtend maakt u een excursie waarin u Medellín beter leert kennen. U bezoekt het centrum met o.a. het Plaza de Botero, de beroemde beeldhouwwerken van Botero, Palacio Nacional en kathedraal Veracruz. Per kabelbaan gaat u naar de sloppenwijk ‘La Comuna 13”, waar u het ‘andere’ Medellín ziet. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad bezichtigen. Medellín is een prettige stad dat middels het uitgebreide metronetwerk goed te verkennen is. Een bezoek aan Parque Bolivar, Parque Lleras en het Museo Antioquia zijn zeker een bezoek waard tijdens uw familiereis door Colombia. Het Museo Antioquia ligt aan het plein ‘Parque Berrio’, bekend van de aanwezigheid van diverse replica’s van Botero’s beeldhouwwerken.

10
10

​10: Medellín

Vandaag heeft u een privé excursie naar het dorpje Guatapé en Piedra del Peñol. U ziet hier een grote, ruim 2.000m granietenberg die middels uitgehouwen treden te beklimmen is. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op het natuurgebied met de stuwdam en het meer.

11
11

​11: Medellín – Cartagena de Indias

In de loop van de dag heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Medellín (genaamd J.M. Cordova). Onderweg naar de luchthaven bezoekt u een bloemenkwekerij of een koffieplantage waar het koffieproces wordt gedemonstreerd. Vandaag heeft u een vliegreis naar de prachtige stad Cartagena de Indias, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. U verblijft in het historische centrum (binnen de oude verdedigingsmuren).

  • ★★★ Hotel Casa Marco Polo (3n)
  • ★★★★ Alfiz Hotel Boutique (3n)

Video Alfiz Hotel Boutique

12
12

​12: Cartagena

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u zal begeleiden tijdens een bezoek aan het monument Convento de la Popa, gelegen op het hoogste punt van de stad en aan het fort Castillo de San Felipe. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Tevens wandelt u met de gids gedurende een uur in het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zult zien. De middag heeft u vrij. Het oude centrum van de stad kunt u makkelijk al wandelend verder op eigen gelegenheid bezichtigen.

13
13

13: Cartagena

Vrije dag tijdens uw familiereis Colombia die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt de stad verder verkennen of een dans workshop volgen, een bezoek aan een lokale markt of een Rumba tour maken per ‘chiva’ in de avond.

Lokale markt

14
14

​14: Cartagena de Indias – Isla Múcura

Transfer naar de haven. Met een speedboot reist u in circa 2 uur naar het eiland Múcura, in de Caribische zee (Golfo de Morrosquillo).

  • ★★★ hotel Punta Faro (3n - vp)
15
15

​15 & 16: Isla Múcura

Deze dagen van uw Colombia familiereis kunt u heel relaxt doorbrengen. Het hotel heeft verschillende voorzieningen zoals, snorkel, catamaran, kajak, beachvolley, een boot voor tochtjes naar omliggende eilanden. Het hotel heeft uiteraard ook strandfaciliteiten (ligbedden, parasols, strandstoelen).

17
17

​17: Múcura – Cartagena - vertrek

Vandaag gaat u per speedboot weer terug naar Cartagena, waar een chauffeur met gids u opwacht voor de transfer naar de luchthaven. Vliegreis met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Schiphol.

18
18

18: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze Colombia rondreis met kinderen


Voor deze 18-daagse Colombia reis geldt een indicatie reissom van € 3.320 per persoon (bij deelname van 3 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van € 3.660 per persoon.

De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Colombia reizen?

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten!

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, fantastisch eten en de bezienswaardigheden.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat