Logo bg white

Familiereis Colombia

18-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 9.850,00 p.p.
december t/m februari, juli en augustus
Gemma
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke familiereis naar Colombia


Het zeer gastvrije land Colombia is een fantastische bestemming om met het hele gezin te ontdekken. De beste reisperiodes zijn december t/m februari en juli & augustus, waardoor het land perfect in de schoolvakanties bezocht kan worden. Tijdens onze 18-daagse familiereis Colombia reist u in een ontspannen tempo door dit zeer veelzijdige Zuid-Amerikaanse land terwijl u verblijft in kindvriendelijke accommodaties en er verschillende enerverende excursies zijn georganiseerd.

Na een directe KLM-vlucht start de reis in Bogotá, de hoofdstad van het land. U reist via Villa de Leyva naar één van de mooiste koloniale plaatsjes van het land, Barichara. In de omgeving van Barichara zijn vele avontuurlijke activiteiten te ondernemen. U vliegt naar de bruisende stad Medellín en brengt hier een bezoek aan Guatapé en de Piedra del Peñol. Voor het laatste deel van uw reis vliegt u naar de Caribische kust waar u enkele dagen verblijft nabij het Tayrona National Park. U reist over land naar Cartagena de Indias en verblijft de laatste dagen van uw reis in een heerlijk hotel op het schiereiland Barú ten zuiden van de stad. Met een directe KLM-vlucht reist u vanaf Cartagena weer terug naar huis.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Colombia rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar ColombiaVandaag gaat uw Colombia familiereis van start! U vertrekt vanuit Amsterdam met een directe vlucht van KLM naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Aan het begin van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Colombia! Er volgt een transfer naar uw zeer sfeervolle boetiekhotel in de rustige wijk Quinta Camacho. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


  • ★★★★ Casa Legado (2 nachten)

Casa Legado

2
2

2: Paloquemao markt & La Candelaria


In de ochtend wordt u door een gids opgehaald voor een bezoek aan de bruisende Paloquemao markt, gelegen nabij de historische wijk ‘La Candelaria’. U struint met uw gids langs de kraampjes en ontmoet de vriendelijke marktlieden. Op de enorme markt vindt u items uit alle regio's van Colombia, u zult gegarandeerd uw ogen uit kijken. Tijdens deze ochtend mag u ook veel lekkernijen proeven, waaronder exotisch fruit uit de meest afgelegen delen van het land.

Na uitgebreid op de markt te hebben rondgekeken maakt u een wandeling door de kronkelende straatjes van La Candelaria. Aan de hand van de prachtige ‘street art’ die in deze buurt te vinden is leert u over het moeilijke verleden van Colombia en de recente politieke en economische heropleving. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

"Geweldige reis gemaakt en heel veel gezien en genoten van de natuur. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Hulde. "
Tico-reizigers

Plaza de Bolívar

3
3

​3: Bogotá – Villa de Leyva


U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald door een chauffeur voor een transfer van ongeveer 4 uur naar Villa de Leyva. Onderweg brengt u een bezoek aan de zoutkathedraal van Zipaquirá. Deze indrukwekkende rooms-katholieke kerk is gebouwd in de tunnels van een oude zoutmijn, 200 meter onder de grond. Na uitgebreid met een gids te hebben rondgekeken reist u verder naar Villa de Leyva, een echt koloniaal dorp waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. De witte huizen, straten met grote keien, pleinen en vele kerken ademen nog een prachtige koloniale sfeer. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★ Casa Terra (1 nacht)
4
4

4: Villa de Leyva – Barichara


In de ochtend gaat u allereerst samen met een gids Villa de Leyva verkennen. Het is een van de mooiste koloniale dorpen van Colombia. Het fotogenieke plaatsje is in 1954 uitgeroepen tot nationaal historisch monument van Colombia en bestaat uit witte gebouwen, koloniale architectuur en geplaveide straatjes waar u vele musea, ambachtswinkeltjes en restaurants aantreft. Daarnaast heeft het stadje het grootste stenen plein in Zuid-Amerika.

Hierna wordt u in zo’n 4,5 uur naar Barichara gebracht, een prachtig bergdorpje met veel koloniale gebouwen en straatjes van oude stenen. U verblijft de komende nachten in een sfeervol boetiekhotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★+ Casa Barichara (3 nachten)

Casa Barichara

5
5

​5: Mountainbiken in de omgeving


Vandaag gaat u per mountainbike de omgeving van Barichara ontdekken. Samen met lokale gidsen fietst u over landelijke wegen met adembenemende uitzichten. Deze ervaring heeft een sociaal component omdat een deel van de opbrengsten gebruikt worden voor de aankoop van nieuwe fietsen voor lokale kinderen uit de plattelandsdorpen in de regio. Na de tocht arriveert u weer in Barichara en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

6
6

​6: Raften op de Rio Suaraz


Vandaag staat een avontuurlijke excursie op het programma. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids zal u vandaag in een raft de Suaraz rivier (klasse IV-V) trotseren. Tijdens de tocht van zo'n 15 kilometer kunt u genieten van de overweldigende natuur terwijl u de nodige inspanning dient te leveren om u een weg te banen naar het eindpunt. Naast Rio Suarez zijn er nog twee alternatieve rivieren in de omgeving waarop geraft kan worden; Rio Chicamocha en Rio Fonce. Deze rivieren zijn minder wild dan de Rio Suarez. Rio Chicamocha is klasse III-IV en Rio Fonce klasse II-III.

7
7

7: Barichara – Medellín


U wordt vandaag weer opgehaald door uw chauffeur voor de reis van ca. 125 km naar de luchthaven van Bucaramanga. Na zo'n 2 uur rijden passeert u Nationaal Park Chicamocha. U maakt hier een rit met een kabelbaan die over de Chicamochakloof loopt. Deze kloof is dieper dan de Grand Canyon en het uitzicht is dan ook schitterend.

Hierna rijdt u in zo'n 2 uur naar de luchthaven van Bucaramanga. U vliegt vanmiddag naar Medellín. Op het vliegveld wordt u opgewacht door de chauffeur die u bij uw hotel in de gezellige wijk Poblado afzet. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad met vele interessante bezienswaardigheden.


  • ★★★★ El Cielo Hotel (3 nachten)

El Cielo

8
8

8: De transformatie van Medellín


In de ochtend wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald voor een rondleiding door Medellín. Tijdens deze rondleiding leert u hoe de ‘stad van de eeuwige lente’ erin slaagde op te staan uit de donkere jaren negentig van Pablo Escobar en te transformeren in het innovatieve metropool dat het vandaag de dag is dankzij het slimme stadsbeleid. Zo investeerde de stad veel geld in openbaar vervoer en onderwijs om de arme wijken nieuw leven in te blazen. Tijdens deze tour bezoekt u verschillende wijken met het innovatieve openbaar vervoer, zoals de speciale roltrappen die de wijken met elkaar verbinden. U hoort over de geschiedenis en het heden van Medellín en praat met lokale bewoners. De middag kunt u vrij besteden.

9
9

9: Guatapé & Piedra del Peñol


Vandaag staat een leuke excursie naar Guatapé en Piedra del Peñol op het programma. Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald door een gids een chauffeur en rijdt in een kleine 2 uur naar Guatapé, een sfeervolle plaatsje ligt aan het gigantische kunstmatige meer ‘Embalse Guatapé’. Doordat de gebouwen in dit dorpje in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn is Guatapé een van het meest kleurrijke plaatsen van Colombia. Samen met uw gids verkent u het dorpje en maakt u een 1 uur durende privétocht per pontonboot over het meer.

Nabij Guatapé ligt de Piedra del Peñol, een ruim 220 meter hoge granieten berg die door middel van 650 uitgehouwen treden te beklimmen is. De stevige klimtocht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de eilandjes in Embalse Guatapé. Na de lunch wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie in Medellín.

Piedra del Peñol

10
10

​10: Medellín - Caribische kust


Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Medellín gebracht. U vliegt vandaag naar Santa Marta, gelegen aan de Caribische kust van Colombia. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw volgende accommmodatie gebracht. Onderweg passeert u het Tayrona National Park. Tewimake is een mooie eco-lodge zo'n 25 kilometer ten oosten van het Nationale Park. U verblijft in een family cabin die bestaat uit 2 slaapkamers een kleine keuken, terras en eigen plungepool.

In de middag gaat u met een gids het Tayrona National Park ontdekken. Verken de oerwouden, rivieren en watervallen met een trektocht van ongeveer 2 uur. U rijdt in zo'n 20 minuten naar het park en bespreekt samen met uw gids de route-opties die het beste bij uw interesses en fysieke uithoudingsvermogen passen.

  • ★★★+ Tewimake (2 nachten)

Tewimake

11
11

11: Don Diego rivier


In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en rijdt samen naar de Tayronaka-ruïnes nabij de Don Diego rivier. Na een korte wandeling komt u aan bij de rivier en gaat u per paddleboard, kajak of per tube helemaal tot aan de oceaan. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de jungle, exotische vogels, apen en kleine kaaimannen die ongevaarlijk en erg verlegen zijn! Na deze leuke tocht gaat u lunchen met een prachtig uitzicht op zee en wordt uiteraard weer netjes bij uw hotel afgezet.

12
12

12: Caribische kust – Cartagena de Indias


In de ochtend wordt u bij uw verblijf opgehaald. Er volgt een transfer van ongeveer 5 uur naar uw hotel in Cartagena de Indias, een van de meest romantische en historisch rijke steden van Colombia. In de koloniale tijd was de haven van Cartagena een zeer belangrijke havens. Om de stad te beschermen tegen piraterij werd in die tijd een muur gebouwd waardoor de stad een moeilijk aan te vallen fort werd. De huidige ommuurde binnenstad is nog steeds een doolhof van smalle met kasseien geplaveide straatjes, kleurrijke koloniale gebouwen en prachtige pleinen en prachtige koloniale architectuur.

U logeert de komende nachten in de levendige wijk Getsemani. De koloniale binnenstad en belangrijkste bezienswaardigheden van Cartagena liggen op loopafstand. De rest van de dag kunt u al kennis maken met deze bijzondere stad.


  • ★★★★ OSH Hotel Getsemani (2 nachten)

OSH Hotel Getsemani

13
13

13: Stadswandeling door Cartagena


In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een gids waarmee u het oude stadscentrum van Cartagena gaat ontdekken. De kleurrijke straten van Cartagena lenen zich perfect voor een wandeling! Met uw gids verkent u de ommuurde stad en hoort u verhalen over het verleden en heden van Cartagena. De Torre del Reloj, het standbeeld van Don Pedro de Heredia evenals andere minder bezochte maar interessante delen van het historische centrum worden bezocht.

14
14

14: Cartagena de Indias – Barú


U wordt na het ontbijt bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Cartagena gebracht. Vandaag bezoekt u met een privé speedboot de eilandengroep ‘Islas del Rosario’, zo’n 50 minuten varen ten zuidwesten van de stad. De boot staat 7 uur tot uw beschikking en het programma zal volledig aan de hand van uw wensen en interesses worden ingevuld. De 43 eilanden bieden prachtige lange zandstranden, palmbomen en een rijke onderwaterwereld (ideaal voor duikers en snorkelaars), en zijn uitgeroepen tot Nationaal Park. U navigeert tussen de eilanden en gaat samen met uw Engelssprekende gastheer op zoek naar de meest rustige en afgelegen plekken om heerlijk te zwemmen en te snorkelen in de azuurblauwe wateren van deze koraalachtige eilanden. Aan het einde van de boottocht wordt u bij uw accommodatie op het schiereiland Barú afgezet.

U verblijft de komende nachten in Sofitel Barú Calablanca in een zeer ruime Calablanca family suite. U kunt hier op een heerlijk ontspannen manier uw prachtige reis afsluiten!


  • ★★★★ Sofitel Barú Calablanca (3 nachten)

Sofitel Barú Calablanca

15
15

15 & 16: Barú


Deze dagen van uw Colombia familiereis kunt u heel relaxt doorbrengen. Voor de actieve reizigers zijn er het hotel verschillende (optionele) activiteiten te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld zwemmen in lichtgevend plankton, fietstochten, workshops vlechten, bioscoop onder de sterren, zeilen bij zonsondergang, snorkelen, kajakken of paddleboarden. Uiteraard kan er ook geluierd worden op het strand of bij een van de zwembaden.

17
17

17: Barú - Cartagena - Vertrek


Vandaag komt er een einde aan uw prachtige reis door Colombia. De ochtend kunt u nog vrij besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken. ’s Middags heeft u een transfer naar de internationale luchthaven voor de directe vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend op Amsterdam Airport Schiphol.

18
18

18: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Airport Schiphol. We hopen dat u heeft genoten van een fantastische reis!


Bent u nu geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Colombia reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Colombia rondreis met kinderen


Voor deze 19-daagse familiereis Colombia geldt een indicatie reissom vanaf 9.850 per persoon (bij deelname van 4 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op schouderseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, privétransport, excursies op privébasis en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden. Wenst u bijvoorbeeld Premium Comfort Class of Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in het reisplan.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze familiereis

Breid deze familiereis uit met een volledig verzorgd verblijf in een unieke privévila in de Sierra Nevada de Santa Marta.

Uniek arrangement
4 dagen
op aanvraag
november t/m april

Colombia arrangement | Casa Oropéndola

Op zo'n uur rijden van de Caribische kust vindt u Casa Oropéndola. De privé villa ligt in de Sierra Nevada de Santa Marta, en vanaf het terras heeft u een ongerept uitzicht op het prachtige berglandschap en de Caribische zee. De maaltijden worden verzorgd door uw persoonlijke chef, en samen met een privégids kunt u prachtige wandelingen in de omgeving maken.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Colombia reis, welke tot in de puntjes is verzorgd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat