Logo bg white

Luxe rondreis Colombia 'Colombia Deluxe'

20-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 12.350,00 p.p.
december t/m februari, juli & augustus
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Een zeer exclusieve luxe rondreis door veelzijdig Colombia


Maak tijdens deze 20-daagse luxe rondreis kennis met enkele fantastische hoogtepunten van het zeer diverse Zuid-Amerikaanse land Colombia terwijl u kunt genieten van een verblijf in de mooiste en meest exclusieve accommodaties.

Na een comfortabele directe KLM vlucht start de reis in Bogotá, de hoofdstad van het land. U vliegt naar Yopal in de Los Llanos regio voor een bezoek aan het exclusieve Corocora Camp. De volgende stop is het pittoreske stadje Barichara. Hier zult u verblijven in Casa del Presidente, het voormalig buitenhuis van de Colombiaanse oud-president Belisario Betancur. Via Medellín reist u naar het departement Antioquia, een van ’s werelds beste groeigebieden voor koffie. Voor het laatste deel van uw reis vliegt u naar de Caribische kust waar u enkele dagen verblijft in een prachtige privévilla nabij Nationaal Park Tayrona en een zeer afgelegen privéaccommodatie in de Sierra Nevada de Santa Marta. U sluit de reis af in de koloniale stad Cartagena de Indias.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe rondreis Colombia!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bogotá

U vertrekt vandaag in de ochtend vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Aan het begin van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Colombia! Er volgt een transfer naar uw aangename hotel in de rustige residentiele wijk Quinta Camacho. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


  • ★★★★ Casa Legado (2n)

Casa Legado

2
2

2: Usaquén & La Candelaria

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan de koloniale wijk Usaquén, in het noorden van de stad. Usaquén was tot 1954 een apart dorp, en een populaire plek voor de Bogotaanse elite. In het oude deel van Usaquén proeft u door de oude huisjes en kleine straatjes nog steeds de dorpse sfeer. Tegenwoordig is het een gezellige wijk met vele cafés en boetiekjes. Ook vindt u hier enkele van de beste restaurants van Bogotá.

In de middag maakt u met een lokale gids een wandeling door de kronkelende straatjes van het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’. Aan de hand van de prachtige ‘street art’ die in deze buurt te vinden is leert u over het moeilijke verleden van Colombia en de recente politieke en economische heropleving. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

La Candelaria

3
3

3: Bogotá – Los Llanos

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht. U vliegt vandaag naar Yopal, de hoofdstad van het Casanare departement ten oosten van Bogotá. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Corocora Wildlife Camp voor de transfer van ongeveer 2 uur en 45 minuten naar uw accommodatie in El Encanto de Guanapalo, een privéreservaat van 9.000 hectare in de Los Llanos regio. De laatste 45 minuten rijdt u in het reservaat over onverharde wegen. U verblijft de komende dagen in een ruime tent met terras en en-suite badkamer op basis van volpension, en alle genoemde excursies zijn bij het arrangement inbegrepen.


In de middag gaat u met uw gids op zoek naar de vele dieren die binnen het reservaat te vinden zijn. Er leven in dit gebied onder andere witstaartherten, capybara’s, anaconda’s, miereneters, brulapen, kapucijnaapjes, jaguars en poema's.


  • ★★★★ Corocora Wildlife Camp (3n)


Uw comfortabele tent

4
4

4: Het leven van een Llanero

Vroeg in de ochtend gaat u op pad met enkele ‘llaneros’. Llaneros zijn de lokale cowboys die al generaties lang op traditionele wijze in dit deel van Colombia leven. Llaneros hebben een geheel eigen cultuur en bijbehorende tradities. Zo rijden ze blootsvoets paard en zingen ze om het vee te roepen en te kalmeren. U leert vandaag over deze bijzondere manier van vee hoeden, en u krijgt les in het gooien van een perfecte lasso.

Na de lunch gaat u met uw gids op pad in een 4WD om de wat meer ontoegankelijke plekken van het reservaat te verkennen. Met een beetje geluk zult u ook vanmiddag weer een hoop wildlife spotten.

Excursie per 4WD

5
5

5: Paardrijden in Los Llanos

De ochtend kunt u vrij besteden. Na de lunch wordt u opgehaald door uw gids en een llanero om te paard dit prachtige gebied te verkennen. U ervaart hoe het is om als een echte llanero te rijden en u kunt te paard enkele van de meest ontoegankelijke delen van het reservaat bezoeken.

Ter afsluiting van uw verblijf wordt er vanavond tijdens het diner traditionele liederen ter gehore gebracht door de llaneros, begeleid op harp, gitaar en maracas. De liederen gaan vaak over veehoeden, paarden, avonturen of de liefde en zijn UNESCO cultureel erfgoed.

6
6

6: Los Llanos – Barichara

Aan het eind van de ochtend staat een transfer voor u klaar die u terug naar de luchthaven van Yopal zal brengen. U vliegt vanmiddag naar Bucaramanga, de hoofdstad van het departement Santander. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur die u in zo’n 4 uur naar Barichara zal brengen, een prachtig bergdorpje met veel koloniale gebouwen en straatjes van oude stenen.

U verblijft de komende nachten in Casa del Presidente, het voormalig buitenhuis van de Colombiaanse oud-president Belisario Betancur. Hij was een van de belangrijkste bijdragers aan het architecturale en culturele behoud van Barichara. Casa del Presidente is een privé villa, dus uw verblijf is volledig exclusief! U verblijft de komende dagen op basis van halfpension. Het heerlijke ontbijt en diner worden door uw persoonlijke chef in de villa bereid en op uw eigen terras opgediend. Tijdens het eten kunt u genieten adembenemend uitzicht op Barichara en het Andesgebergte.


  • ★★★★ Casa del Presidente (3n - privévilla)

Een fenomenaal uitzicht

7
7

7: Barichara ontdekken

Na het ontbijt wordt u door uw gids bij de villa opgehaald om Barichara te verkennen. Terwijl u door het stadje met haar witte muren, rode pannendaken en geplaveide straten loopt merkt u waarschijnlijk al snel waarom Barichara door velen ‘de mooiste stad van Colombia’ wordt genoemd. Onderweg vertelt uw gids fascinerende verhalen over Barichara en de Santander regio.

In de middag gaat u met uw gids op pad om bij de zeer gastvrije lokale bevolking heerlijke regionale snacks te proeven. U gaat van de gebaande toeristische paden, en leert van enkele inwoners van Barichara over de regionale Colombiaanse keuken, en hoe de culturele veranderingen het eten in de loop der jaren hebben beïnvloed.

8
8

8: Barrichara

Vandaag heeft u een vrije dag waarop u deze schitterende regio verder kunt gaan ontdekken. Er leuk is de wandeling over het oude historische pad ‘Camino Real’ naar Guane. Het pad is ongeveer negen kilometer lang en gaat overwegend bergafwaarts vanaf Barichara. Voor de meer avontuurlijke reiziger is het optioneel mogelijk om te gaan mountainbiken of wildwaterraften (niet inbegrepen). Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om vandaag heel relaxt door te brengen. U kunt luieren bij het heerlijke zwembad, of eventueel een yogales of massage boeken (niet inbegrepen).

Uw eigen zwembad

9
9

9: Barichara – Antioquia

Vroeg in de ochtend wordt u bij de villa opgehaald voor de transfer van zo’n 4 uur terug naar de luchthaven van Bucaramanga. U vliegt vandaag naar Medellín, de hoofdstad van het departement Antioquia. Op de luchthaven wordt u door een vertegenwoordiger van onze lokale agent opgewacht en naar het centrum van de stad gebracht.

In Medellín staat vanmiddag een interessante ‘social innovation’ excursie voor u op het programma waarbij u uitleg krijgt over de vele stappen die Medellín de afgelopen jaren heeft ondernomen om het de fijne stad te maken die het nu is. Samen met uw gids en een lokale bewoner bezoekt u ‘Comuna 13’, een wijk die de afgelopen jaren een zeer drastische transformatie heeft ondergaan. Comuna 13 was tot voor kort nog een zeer arme en gevaarlijke wijk. Maar door goed werk van de plaatselijke politiek en vele sociale projecten is het nu juist een van de leukste en meest kleurrijke wijken van Medellín geworden. De vele prachtige graffiti muurschilderingen op de huizen vertellen het verhaal van deze transformatie.

Na deze indrukwekkende excursie wordt u naar uw accommodatie voor de komende nachten gebracht, een prachtige koffieboerderij op zo’n uur rijden van Medellín. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en er zijn verschillende interessante excursies inbegrepen.


  • ★★★★ Hacienda La Sierra (3n)

Hacienda La Sierra

10
10

10: Koffieplantage Oro Molido

Vandaag staat in het teken van koffie. Op de plantages van de haciënda krijgt u een kijkje in het koffieproces en leert over de factoren die de koffie uit dit gebied nu juist zo goed maakt. Antioquia heeft een fantastisch klimaat voor het verbouwen van koffie, met warme dagen, zachte briesjes en koele nachten. Het is dan ook een van ’s werelds beste groeigebieden voor koffie. Hacienda La Sierra wordt gerund door Oro Molido, een familiebedrijf dat al vele jaren op een duurzame manier koffie in dit gebied verbouwt, en het dus een perfecte plek om tijdens deze luxe rondreis Colombia alles over de veelgeprezen Colombiaanse koffie te leren!

Koffie plukken op de plantage

11
11

11: Kookles & paardrijden

Na het ontbijt staat een interessante kookles in het restaurant van de haciënda op het programma. La Sierra probeert op een zo duurzaam mogelijke manier te werken met lokale ingrediënten die bij voorkeur van eigen grond komen. Samen met de chef-kok van La Sierra gaat u verschillende traditionele Colombiaanse gerechten klaarmaken waarna u ze natuurlijk ook kunt proeven!

In de middag wordt u door een lokale gids opgehaald voor een paardrijdtocht door het prachtige landschap van Antioquia. Onderweg is een heerlijke picknick voor u georganiseerd.

12
12

12: Antioquia – Caribische kust

In de ochtend wordt u terug naar de luchthaven van Medellín gebracht. U vliegt vandaag naar Santa Marta, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Tayrona National Park. In Santa Marta wordt u opgewacht door een chauffeur die u in ongeveer een uur naar Villa Tayrona zal brengen, een exclusieve privévilla gelegen op een heuvel naast het nationale park. Vanuit de villa heeft u een ongeëvenaard uitzicht over de oceaan, de jungle en de bergen van de Sierra Nevada. De accommodatie beschikt over 4 slaapkamers met airconditioning en en-suite badkamers, verschillende overdekte terrassen met hangmatten en loungestoelen, en maar liefst 2 heerlijke zwembaden. U verblijft op basis van volpension, en alle maaltijden worden door een persoonlijke chef in de villa geprepareerd en opgediend. De rest van de dag kunt u genieten van de mooie omgeving, de prachtige stranden en de zwembaden.


  • ★★★★ Villa Tayrona (2n - privévilla)
"Na Vietnam nu met Tico naar Colombia geweest, wederom perfect georganiseerd, zowel in de voorbereiding als uitvoering. We hebben al veel gereisd en met verschillende (specialistische) reisbureau’s de reis samengesteld. Tico behoort tot een van de beste, een aanrader en op naar de volgende reis!"
Tico-reizigers

Villa Tayrona

13
13

13: Caribische kust

U heeft vandaag een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie of optioneel een bezoek brengen aan Parque Nacional Natural Tayrona, een van de belangrijkste nationale parken van Colombia. Over de aangelegde wandelpaden zijn diverse gedeelten van het park te verkennen, en u vindt hier enkele van de mooiste stranden van het land.

Tayrona National Park

14
14

14: Caribische kust – Sierra Nevada

U wordt vandaag opgehaald en in zo’n 1,5 uur naar uw accommodatie in de bergen ten zuidoosten van Santa Marta gebracht. Houdt u er rekening mee dat vanaf het bergdorpje Minca het asfalt ophoudt en u de laatste 45 minuten op onverharde wegen rijdt.

Casa Oropéndola ligt prachtig verscholen in het nevelwoud van de Sierra Nevada de Santa Marta, een van de hoogste kustgebergten ter wereld. Vanwege de afgelegen locatie is er geen internet of telefoonsignaal, en u kunt de komende dagen volledig ongestoord van deze prachtige omgeving genieten. De villa ligt op 1.500 meter boven zeeniveau, en vanaf het terras heeft u een ongerept uitzicht op het prachtige berglandschap en de Caribische zee. Casa Oropéndola is een privé villa, en uw verblijf is dus volledig exclusief. U heeft de komende dagen de beschikking over privé chef die meest heerlijke gerechten voor u zal bereiden. Ook is er een privégids bij uw verblijf inbegrepen.


  • ★★★★ Casa Oropéndola (3n - privévilla)

Casa Oropéndola

15
15

15 & 16: Sierra Nevada

De komende dagen kunt u genieten van de Sierra Nevada de Santa Marta. U heeft tijdens uw volledige verblijf de beschikking over een privégids waarmee u dit schitterende gebied kunt ontdekken. Samen met uw gids bepaalt u het programma voor deze dagen.

De omgeving leent zich goed voor het maken van prachtige wandeltochten. De Sierra Nevada is er een van belangrijkste en meest diverse ecosystemen van Colombia en de biodiversiteit is hier enorm. Zo zijn er in dit gebied alleen al 628 verschillende vogelsoorten te vinden. Vanuit de villa zijn er een hoop verschillende routes te lopen. Van korte tochten van ongeveer een uur tot wandelingen van een hele dag. Indien u liever in de buurt van de accommodatie blijft is het onder andere mogelijk om een kookles van uw privé kok te volgen of koffie te plukken op de plantage van Casa Oropéndola.

Prachtige wandeltochten

17
17

17: Sierra Nevada - Cartagena de Indias

Na het ontbijt staat de chauffeur voor u klaar die u vandaag in zo’n 5 uur naar uw accommodatie in Cartagena de Indias zal brengen. Casa La Cigale is een privévilla, en uw verblijf is dus volledig exclusief. Het huis bevindt zich in de gezellige wijk Getsemani, op loopafstand van alle bezienswaardigheden in Cartagena. Ook vindt u hier enkele van de beste restaurants van de stad. De rest van de dag kunt u al kennis maken met Cartagena de Indias.


  • ★★★★ Casa La Cigale (2n - privévilla)

Casa La Cigale

18
18

18: Wandelen door Cartagena

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een gids waarmee u het oude stadscentrum van Cartagena gaat ontdekken. Cartagena is een van de meest romantische en historisch rijke steden van de Caribische Kust. In de koloniale tijd was de haven van Cartagena een van de belangrijkste havens van Amerika door het vele goud en ander bewerkt metaal dat vanuit hier naar Spanje werd vervoerd. De middag kunt u vrij besteden.

19
19

19: Vertrek

De ochtend kunt u nog vrij besteden in Cartagena. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel ’s ochtends dient uit te checken. ’s Middags heeft u een transfer naar de internationale luchthaven voor de directe KLM vlucht ‘s avonds terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend op Amsterdam Schiphol Airport.

20
20

20: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar deze luxe rondreis Colombia tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Colombia reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Colombia

Voor deze 20-daagse luxe rondreis Colombia, waarbij u kennis maakt met het prachtige Colombia en verblijft in zijn mooiste en meest exclusieve accommodaties, dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 12.350 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze luxe rondreis Colombia

Breid deze luxe rondreis Colombia uit met een blijf bij het prachtige Las Islas op het schiereiland Barú, wat deel uitmaakt het Nationale Park Rosario & San Bernardo.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 999,– p.p.
december t/m februari, juli & augustus

Colombia arrangement | Las Islas Barú

Hotel Las Islas ligt op het eiland Barú, gelegen in het Rosario & San Bernardo Corals National Park. Het Nationale Park beschermt een koraalgebied voor de kust van Colombia en ligt voor het grootste gedeelte onder water. Het is dan ook een perfecte snorkel- en duiklocatie, met helder water en zo’n 170 verschillende vis soorten en verschillende schaaldieren.

Lees meer

Waarom met Tico een luxe rondreis Colombia maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste en meest exclusieve rondreizen door Colombia. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van een van onze luxe Colombia reizen!

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat