Logo bg white

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Colombia is in alle maanden van het jaar goed te bereizen. Door de ligging nabij de evenaar is de temperatuur het gehele jaar constant en niet afhankelijk van seizoenen, maar van de hoogte waarop u zich bevindt. Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december tot en met februari + juli en augustus, waarin gemiddeld genomen de minste regen valt. Houdt u er wel rekening mee dat het hoogseizoen in Colombia valt in de maanden december en januari + juni en juli. De Colombianen hebben in deze maanden zelf ook vakantie waardoor het drukker is en accommodatie sneller volgeboekt kan zijn. Wanneer u in het hoogseizoen wenst te reizen, is het daarom aan te raden niet al te lang te wachten met het aanvragen van uw reis.

Klimaat Colombia

Zoals u in het onderstaande overzicht kunt zien kent Colombia ondanks de kleine temperatuurverschillen wel seizoenen in regenval. Het klimaat in Colombia wordt daarom over het algemeen onderverdeeld in de volgende seizoenen:

  • Het regenseizoen loopt van half maart t/m mei en van september t/m half december. De meeste regen valt in deze periode aan de westkust.


  • Het droge seizoen loopt van december t/m half maart en van juni t/m augustus. – de noordelijke vlaktes bij Los Llanos zijn een uitzondering, hier loopt het regenseizoen van mei t/m oktober.


  • Voor de amazone gelden afwijkende seizoenen. Het regent hier het gehele jaar door, maar het echte regenseizoen loopt van januari t/m juni, het droge seizoen loopt van juli t/m december. Beide seizoenen hebben echter hun eigen voor- en nadelen.
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 20 20 20 20 19 19 18 18 19 19 19 20
mm 48 52 81 119 103 61 47 48 58 142 115 69

Westkust

Isla Gorgona (westkust): van midden juni/juli tot en met oktober is het walvisseizoen en bevinden migrerende walvissen zich in de kustwateren.

Nuquí (westkust): Een bezoek aan dit gebied kan het beste gebracht worden in het walvissenseizoen van juni/juli tot en met oktober.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat