Logo bg white

Natuurreis Argentinië

18-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 8.725,00 p.p.
Oktober t/m maart
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Spectaculaire natuurreis Argentinië

Argentinië kent een ongekend spectaculaire natuur en is dan ook een fantastische bestemming voor een natuurreis Argentinië.

U start uw reis bij de watervallen van Iguazú, waar u kunt genieten van het imposante natuurgeweld van de watervallen aan zowel Argentijnse, als Braziliaanse zijde. Na enkele dagen start een volgend avontuur en brengt u een bezoek aan de nabijgelegen jungle bij de Yacutinga Lodge. Over land reist u vervolgens naar Posadas, uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige, maar nog altijd weinig bezochte moerasgebieden van Esteros del Iberá. Na enkele dagen vliegt u naar Argentinië’s sfeervolle hoofdstad Buenos Aires. Een volgende stop zal worden gemaakt in het diepe zuiden van Argentijns Patagonië bij het Los Glaciares National Park,te bereiken per binnenlandse vlucht op El Calafate. U verblijft hier in de spectaculair gelegen koepeltenten van Adventure Domes, gelegen op een schiereiland ver verwijderd van de bewoonde wereld. U sluit de reis af in de pampas nabij Buenos Aires waar u de laatste dagen doorbrengt in een traditionele estancia op het platteland bij San Antonio de Areco. Voor natuurliefhebbers een reis om nooit meer te vergeten!


Argentinië-specialiste reisde speciaal voor u af naar het schitterende Argentinië. Haar inspectiereis legde zij vast op video en onderstaand vindt u het resultaat.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

U vertrekt ’s ochtends vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro of Sao Paulo waar u overstapt op de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. U arriveert in de late avond in Foz do Iguacú waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u over de Braziliaans-Argentijnse grens naar uw hotel brengt in het Argentijnse plaatsje Puerto Iguazú. Puerto Iguazú is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire watervallen, gelegen bij de grens met Argentinië, Brazilië en Paraguay.

  • ★★★★ LOI Suites Iguazú (3 nachten) Blank
2
2

2 & 3: Watervallen van Iguazú

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. Beide nationale parken laten zich uitstekend op eigen gelegenheid bezoeken. In zowel het Argentijnse als het Braziliaanse nationale park kunt u ter plaatse een avontuurlijke boottocht reserveren waarbij u in een rubberen boot met grote snelheid tegen de stroom in naar de voet van de watervallen vaart. Een ervaring die u niet snel zult vergeten en zeker niet met droge kleren zult doorstaan. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een bezoek aan het Braziliaanse park wel uw paspoort dient mee te nemen.

Indien gewenst, kan Tico uiteraard ook excursies (op privé-basis) onder begeleiding van een gids voor u verzorgen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

"Wij zijn terug en we hebben een onvergetelijke vakantie gehad. De weidsheid van het landschap, de leegte, de ruigte, de natuur, de gletsjers, de bergen, de beesten, de steden, het lekkere eten en de wijn… Top!"
Tico-reizigers

Iguazú watervallen

4
4

4: Puerto Iguazú – Yacutinga Lodge

De ochtend heeft u vrij te besteden. In de middag start uw bijzondere 3-daagse arrangement naar de jungle rondom de Iguazú watervallen. U wordt bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het verzamelpunt Raíces Argentinas, waar vandaan u om 14:00 uur een gezamenlijke transfer heeft naar de Yacutinga Lodge. U passeert kleine dorpjes en yerba mate plantages, een belangrijk product van deze regio. Bij aankomst heeft u een introductie waarbij u uitleg krijgt van de gidsen over de omgeving en de activiteiten van Yacutinga Lodge. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en alle beschreven excursies zijn inbegrepen.

  • ★★★ Yacutinga Lodge (2 nachten)

Yacutinga Lodge

5
5

5: Yacutinga Lodge

‘s Ochtends staat er een interessante tocht per kayak Blank over de rivier San Francisco op het programma. Gedurende deze ca. 3 uur durende tocht kunt u de zeer diverse flora en fauna observeren. Rond het middaguur keert u terug naar de lodge voor de lunch.

Na de lunch heeft u enkele uren vrije tijd om te genieten van de faciliteiten van de lodge. De lodge beschikt over een zwembad, een observatie toren, hangende wandelbruggen, wandelpaden en een bezoekerscentrum. Zowel in de namiddag als de avond worden er door de lodge nog begeleide wandelingen verzorgd waaraan u kunt deelnemen.

6
6

6: Yacutinga – Puerto Iguazú – Posadas

De ochtend heeft u vrij te besteden om de omgeving van de lodge verder te verkennen. Aan het einde van de ochtend is er een transfer terug naar Puerto Iguazú waar u omstreeks 13:00 uur ’s middags zult aankomen. Aansluitend zal u per ca. 5-6 uur durende transfer naar Posadas doorreizen, waar u aan het eind van de middag wordt afgezet bij uw hotel.  • ★★★ Hotel Batista (1 nacht)
7
7

7: Posadas – Esteros del Iberá

Vandaag start een spectaculair 4-daags arrangement naar de prachtige Iberá moerasgebieden, een bijna onaangetaste wildernis gecombineerd met het kleurrijke land van de gauchos. U wordt opgehaald bij uw hotel in Posadas voor de transfer per 4WD van ca. 4-6 uur naar Estancia Rincón del Socorro, gelegen in de provincie Corrientes. Uw verblijf de komende dagen is inclusief alle maaltijden en activiteiten.  • ★★★+ Estancia Rincón del Socorro (3 nachten) Blank

Estancia Rincón del Socorro

8
8

8 & 9: Esteros del Iberá

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten (inbegrepen bij uw verblijf) die vanuit de estancia worden georganiseerd. Zo kunt u per kano door de moerassen varen om het natuurleven te observeren, paardrijden, vissen, een boottocht maken over de Paraná rivier of een wandeltocht maken onder begeleiding van een gids waarbij u het uitgestrekte moeras verkent.

10
10

10: Esteros del Iberá – Buenos Aires

Vandaag komt er een einde aan uw verblijf in dit unieke natuurgebied. Per 4WD reist u vandaag terug naar de luchthaven van Posadas. U vliegt met Aerolineas Argentinas naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vanaf de stadsluchthaven is een korte transfer verzorgd naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

  • ★★★+ Mine Hotel Boutique (2 nachten)
11
11

11: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

12
12

12: Buenos Aires – El Calafate

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven gebracht. U vliegt met Aerolineas Argentinas naar El Calafate in het diepe zuiden van Argentijns Patagonië.

Op de luchthaven van El Calafate start een prachtig arrangement voor de natuurliefhebber. U verblijft in de comfortabele koepeltenten van het Adventure Domes complex, spectaculair gelegen op ca. 50 kilometer ten zuidwesten van El Calafate en op ca. 65 kilometer van de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer op het Las Colonia schiereiland.

Een vertegenwoordiger zal u opwachten op de luchthaven voor de ca 1 uur durende transfer naar uw accommodatie. U arriveert in de namiddag. Bij uw verblijf in Adventure Domes Patagonia zijn al uw maaltijden en vermelde activiteiten inbegrepen. Houdt u er rekening mee dat uw dome-tent niet over eigen sanitair beschikt.

  • ★★★ Adventure Domes Patagonia (3 nachten) Blank

Filmpje over Adventure Domes Patagonia

13
13

13: Las Colonia schiereiland

Na het ontbijt start een mooie wandeling Blank vanuit uw accommodatie onder begeleiding van een gids over het schiereiland waarbij u kennis maakt met de prachtige flora en fauna. Het is de natuurlijke habitat van guanaco’s, vossen, struisvogels en condors. U bevindt zich hier in een zeer desolaat gebied waar geen toeristen komen, het is immers privé terrein!

Adventure Domes

14
14

14: Los Glaciares NP

Vandaag staat een bezoek aan het Los Glaciares National Park en de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer op het programma. Ter plekke kunt u kiezen uit diverse optionele excursies (niet inbegrepen). Zo kunt u besluiten om een minitrekking te maken over het ijs van de gletsjer, of een korte boottocht over het meer om de gletsjer van dichterbij te aanschouwen.

15
15

15: El Calafate – San Antonio de Areco

Uw bezoek aan Argentijns Patagonië komt vandaag tot een einde. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van El Calafate voor de binnenlandse vlucht van Aerolineas Argentinas terug naar Buenos Aires.

Op de luchthaven wordt u opgewacht door een chauffeur die naar San Antonio de Areco zal brengen gelegen op ca. 120 km buiten Buenos Aires. San Antonio de Areco is gelegen in het pampagebied van Argentinië wat de bakermat van de Gaucho-tradities wordt genoemd. De estancia stamt uit 1880 (El Ombú)/1830 (La Bamba) en is een werkende ranch. Bij uw verblijf zijn de transfers, maaltijden, drankjes tijdens de maaltijden en enkele activiteiten rondom de estancia inbegrepen.

  • ★★★★ Estancia La Bamba (2 nachten)

Estancia La Bamba

16
16

16: San Antonio de Areco

Vrije dag op de estancia. U kunt gedurende deze dagen heerlijk ontspannen op de estancia, een wandeling maken of paardrijden op een van de vele getrainde paarden. Daarnaast kunt u de gauchos in actie zien en aanschouwen hoe het leven er aan toe gaat op de estancia. Ook kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het stadje San Antonio de Areco.

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt uw prachtige natuurreis door Argentinië tot een einde. U wordt opgehaald en naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht. Met een directe verbinding van KLM vliegt u terug naar Amsterdam.

18
18

18: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze natuurreis Argentinië

Voor deze 18-daagse natuurreis Argentinië dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 8.725 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard is de reis uit te breiden of naar eigen wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een bijzondere aanvulling op deze natuurreis Argentinië

Maak deze natuurreis Argentinië helemaal af met een verblijf in de wijnregio bij Mendoza voor een heerlijke afsluiter tussen de uitgestrekte wijnvelden.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.195,– p.p.
September t/m mei

Argentinië arrangement | Cavas Wine Lodge

Verwen uzelf met een verblijf in de unieke Cavas Wine Lodge in het wijngebied bij Mendoza. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van heerlijke wijnen, deelnemen aan verschillende excursies in de regio en kunt u uiteraard genieten van de uitstekende faciliteiten van deze lodge van wereldklasse.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Argentinië reizen. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat