Logo bg white

Prachtige hoogtepunten reis 'Colombia Delight'

18-daagse rondreis door Colombia
Vanaf € 7.950,00 p.p.
december t/m februari, juli & augustus
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Hoogtepunten reis 'Colombia Delight'

Tijdens deze reis maakt u kennis met enkele van de mooiste hoogtepunten van Colombia. U reist op individuele basis en verblijft in aangename door Tico geselecteerde accommodaties.


De reis begint met een bezoek aan de hoofdstad Bogotá. Hierna reist u door naar het 'Coffee Cultural Landscape’, het beroemde koffiegebied, waar u onder andere een bezoek aan de Valle de Cocora en Salento brengt. Uw volgende stop is het authentieke plaatsje Jardín, waarna u doorrijdt naar de moderne stad Medellín, inmiddels één van de leukste steden van Colombia! Een binnenlandse vlucht brengt u tot slot naar de Caribische kust, die door de warme temperaturen en Caribische sfeer heel anders aandoet dan het eerste deel van de reis. U brengt een bezoek aan het Nationale Park Tayrona, bekend van de prachtige stranden, de blauwe zee en de dichtbegroeide jungle, om uiteindelijk uw reis af te sluiten in Cartagena. Dit is een unieke stad door zijn ligging en het nog ommuurde oude stadscentrum.


Bekijk het volledige reisprogramma van van deze prachtige Colombia reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Colombia

U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam met een directe vlucht van KLM naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Aan het begin van de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Colombia! Er volgt een transfer naar uw aangename hotel in een rustige buurt. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ Casa Legado (2n)

Casa Legado

2
2

2: Fietsen in Bogotá

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het centrum van de stad gebracht. Hier ontmoet u de Engelssprekende gids die u in ongeveer vier uur per fiets kennis laat maken met Bogotá. U verkent het historisch centrum van de stad ‘La Candelaria’, het Plaza de Bolivar en bezoekt een koffiebranderij. Ook gaat u fruit proeven op de ‘Paloquemao’ markt. Na de excursie heeft u de tijd om op eigen gelegenheid het goudmuseum te bezoeken en de stad verder te ontdekken. Aan het eind van de middag wordt u weer opgehaald en netjes naar uw hotel gebracht.

3
3

3: Bogotá - Coffee Cultural Landscape

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar de luchthaven van Bogotá. U vliegt vanmiddag naar Armenia in het Colombiaans koffiegebied. Het 'Coffee Cultural Landscape' heeft een fantastisch klimaat voor het verbouwen van koffie en staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bij het vliegveld staat een chauffeur te wachten om u naar uw hotel tussen de koffieplantages te brengen. De komende dagen is naast het ontbijt ook het diner inbegrepen.

  • ★★★★ Hacienda Bambusa (3n)
4
4

4: Valle de Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door een Engels sprekende gids. Samen met hem en een chauffeur reist u naar de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is handig deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento, wat populair is vanwege de bijzondere architectuur en kleurrijke huisjes. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.

5
5

5: Excursie naar een koffieplantage

‘s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor een excursie naar een lokale koffieplantage. U krijgt een kijkje in het koffieproces en leert over de factoren die de koffie uit dit gebied nu juist zo goed maakt. De middag kunt u vrij naar eigen inzicht besteden.

6
6

6: Coffee Cultural Landscape - Jardín

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een transfer naar Jardín. U rijdt vandaag in zo’n 5-6 uur naar dit prachtig kleurrijke dorpje, gelegen tussen het Coffee Cultural Landscape en Medellín. Jardín is nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor u hier een stukje echt authentiek Colombia kunt proeven. De rest van de dag heeft u vrij om Jardín te gaan ontdekken.


  • ★★★+ Casa Passiflora (2n)
7
7

7: Jardín

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Er leuk is de wandeling naar de ‘Cueva del Esplendor’. Deze bijzondere grot heeft een 10 meter hoge waterval door een gat in het dak stromen wat een spectaculair beeld geeft. U kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk ontspannen op één van de kleurrijke terrassen op het centrale plein van Jardín.

8
8

8: Jardín - Medellín

‘s ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor een transfer van zo’n 3,5 uur naar Medellín. Aan het eind van de middag wordt u bij uw hotel in de gezellige wijk Poblado afgezet. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad met vele interessante bezienswaardigheden.


  • ★★★+ Patio del Mundo (3n)
9
9

9: Medellín

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een interessante ‘Social Innovation’ privétour door Medellín. U bezoekt verschillende highlights van de stad waarbij u uitleg krijgt over de vele stappen die Medellín de afgelopen jaren ondernomen heeft om het de fijne stad te maken die het nu is. U begint in het Parque de los Deseos (wenspark) waarna u een bezoek brengt aan de botanische tuin. U stapt vervolgens in de metro en in de kabelbaan om de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken. U brengt een bezoek aan de Santo Domingo bibliotheek waar u tevens een prachtig uitzicht over de stad heeft. Daarna stapt u voor een tweede rit in de kabelbaan naar het Arví park. Na de excursie wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

10
10

10: Piedra del Peñol & Guatapé

Vandaag staat de privé-excursie naar Guatapé en de Piedra del Peñol op het programma. De Piedra del Peñol is een ruim 220 meter hoge granieten berg die door middel van uitgehouwen treden te beklimmen is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de eilandjes in het gigantische kunstmatige meer Embalse Guatapé. Ook maakt u nog een korte boottocht over het meer. Vervolgens gaat u naar het sfeervolle plaatsje Guatapé nabij de Piedra del Peñol. Doordat de gebouwen in dit dorpje in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn wordt dit plaatje ook wel eens het meest kleurrijke dorpje van Colombia genoemd. Een traditionele Colombiaanse lunch is vandaag inbegrepen.


11
11

11: Medellín – Caribische Kust

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Medellín. U vliegt vanmorgen naar Santa Marta, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Tayrona National Park. In Santa Marta wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw aangename hotel zal brengen, gelegen naast het Tayrona National Park. De rest van de dag kunt u genieten van de mooie omgeving, de prachtige stranden en de heerlijke faciliteiten van uw hotel.


  • ★★★+ Cayena Beach Villa (3n)
12
12

12: Nationaal Park Tayrona

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een excursie naar het nabij gelegen Tayrona National Park. Samen met uw Engelssprekende gids maakt u een mooie wandeling waarbij u uitleg zal krijgen over de flora en fauna van het park. Aan het eind van de wandeling wordt u beloond met enkele van de mooiste stranden van Colombia waar u indien gewenst een heerlijke duik kunt nemen.

13
13

13: Caribische kust

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. Blijf een dag relaxen aan het strand, maak een mooie wandeling of boek een excursie bij uw hotel.

14
14

14: Caribische kust - Cartagena

U wordt vandaag door een chauffeur opgehaald voor een transfer van ongeveer 4 uur naar Cartagena de Indias. Uw hotel bevindt zich in de koloniale binnenstad, op loopafstand van alle bezienswaardigheden in Cartagena. De rest van de dag kunt u al kennis maken met de stad.

  • ★★★★ Casa Pestagua (3n)
15
15

15: Stadsexcursie Cartagena

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u begeleidt tijdens een bezoek aan het fort Castillo San Felipe de Barajase, gelegen op het hoogste punt van de stad. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Ook wandelt u met de gids ongeveer een uur door het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden bekijkt. De middag heeft u vrij.

Castillo San Felipe de Barajas

16
16

16: Kookcursus

De ochtend is vrij en die kunt u naar eigen inzicht besteden. In de middag ontmoet u de chef waarvan u vandaag een fantastische kookcursus zult krijgen. Samen zult u verschillende traditionele Colombiaanse gerechten klaarmaken waarna u ze natuurlijk ook heerlijk kunt proeven!

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw prachtige reis door Colombia. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Cartagena de Indias gebracht. U vliegt met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend op Amsterdam Schiphol Airport.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.


Bent u nu geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Colombia reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Colombia Delight reis

Voor deze 18-daagse Colombia Delight reis geldt een indicatie reissom vanaf € 7.950 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.


Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Prachtige aanvulling op deze reis

Breid deze Colombia reis uit met een blijf bij het prachtige Bosko aan de oevers van het meer van Guatapé.

Uniek arrangement
3 dagen
Prijs op aanvraag
december t/m februari, juli & augustus

Colombia arrangement | Bosko

Op zo’n 2 uur rijden van de levendige stad Medellín vindt u het Embalse Peñol-Guatapé, een gigantisch kunstmatig meer bezaaid met tientallen kleine eilandjes. Aan de oevers van dit meer ligt Bosko, een exclusieve accommodatie met slechts 6 vertrekken.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Colombia reis, welke tot in de puntjes is verzorgd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten in Colombia

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, de zeer gastvrije lokale bevolking en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat