Logo bg white

Ceylon Tea Trails

4-daags arrangement Sri Lanka
Vanaf € 1.150,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

De exclusieve villa’s van Ceylon Tea Trails

Het is goed te begrijpen waarom de Britten hier hun prachtige huizen bouwden en hier een groot gedeelte van het jaar spendeerden, in plaats van in het tropisch warme Colombo. Om u heen strekken eindeloze theeplantages zich uit tot aan de horizon. Temidden van de plantages, ziet u de kleurrijke Tamils als confetti tussen het groen dwarrelen, op zoek naar de jongste en kwalitatief beste theeblaadjes. Verspreid over het landschap ziet u vele authentieke theefabrieken welke nog altijd worden gebruikt en waar u het traditionele proces kunt aanschouwen.

De omgeving van Hatton is ideaal voor rustzoekers; u vindt hier niet het brede scala aan activiteiten als in de omgeving van Nuwara Eliya of Ella.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Hatton

U arriveert vandaag in het plaatsje Hatton, gelegen in Centraal-Sri Lanka. Hatton was ten tijde van de Britse kolonisatie een zeer belangrijke locatie voor de theehandel. De heuvels zijn hier dan ook bedekt met eindeloze theeplantages.

U verblijft natuurlijk niet in Hatton zelf maar in één van de vele voormalige Britse kolonale villa’s, spectaculair gelegen temidden van de theeplantages. Uw verblijf is op basis van all-inclusive, wat wil zeggen dat alle (gourmet) maaltijden, drankjes (zowel non-alcoholische als geselecteerde alcoholische dranken) en een begeleid bezoek aan de theeplantages is inbegrepen. U komt hier de komende dagen helemaal tot rust en kunt genieten van het verfrissende klimaat.

  • ★★★★★ Ceylon Tea Trails (3n – ai)

Ceylon Tea Trails Summerville

2
2

2 & 3: Hatton

Vrije dagen in deze rustgevende omgeving. Bij uw verblijf is een uitgebreid bezoek aan Ceylon Tea Trails eigen theeplantage inbegrepen. U wandelt over de theeplantage en kunt genieten van de uitbundige flora en fauna. U krijgt een rondleiding op de plantage door één van de theeplanters zelf en krijgt uitvoerige uitleg over het hele proces, van het plukken van de blaadjes, tot de productie van de sublieme zwarte thee waar Sri Lanka zo bekend om is. De gebruikte machines stammen zijn ruim 100 jaar oud en stammen nog uit de Britse koloniale tijd. Het proces is dan ook de afgelopen eeuw amper gewijzigd. Deze tour eindigt met een proeverij waarbij u de verschillende soorten thee kunt proberen.

De omgeving van alle Ceylon Tea Trails bungalows leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen welke u zowel op eigen gelegenheid, als met een gids kunt ondernemen. Tochten per mountainbike tot de mogelijkheden en de Tientsin bungalow beschikt zelfs over een tennisbaan. U kunt natuurlijk ook heerlijk tot rust komen met een goed boek op de veranda, genieten van het uitzicht op deze spectaculaire omgeving of genieten van een spa behandeling (niet inbegrepen).

Ceylon Tea Trails

De authentieke Britse koloniale villa’s van Ceylon Tea Trails (genaamd Norwood, Tientsin, Castlereagh en Summerville) werden gebouwd tussen 1888 en 1925 en zijn elk een klein paradijsje. Iedere villa telt ca. 5-7 kamers, heeft een geheel eigen karakter en ligt op een unieke locatie, de één van wat verder verwijderd van Hatton dan de ander. Bij Ceylon Tea Trails staat een uitstekende service en kwaliteit in iedere villa voorop. De stijl is authentiek Engels en u kunt er dan ook zeker van zijn dat u de gehele dag door heerlijk wordt verwend, o.a. met een uitgebreide high-tea en subliem bereide gourmet maaltijden.

Ceylon Tea Trails

4
4

4: Vertrek

In de loop van de ochtend verlaat u deze unieke locatie en reist u door naar uw volgende bestemming!

Prijsindicatie voor een verblijf in Ceylon Tea Trails

Voor dit 4-daagse verblijf in Ceylon Tea Trails geldt een indicatie reissom van € 1.150 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Bij uw verblijf zijn alle (gourmet) maaltijden, (non)alcoholische dranken en rondleidingen over de eigen theeplantage inbegrepen. Transport naar Hatton is overigen niet inbegrepen. Graag nemen wij dit Ceylon Tea Trails arrangement voor u op in een rondreis door Sri Lanka met privé-chauffeur.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Sri Lanka

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Sri Lanka reizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd per regio.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Sri Lanka reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Sri Lanka reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

Alles is geregeld. Van uw vlucht, het transport, uw verblijf, tot aan al uw excursies en de rest. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat