Logo bg white

Brazilië: Pantanal & Royal Route

22-daagse rondreis door Brazilië
Vanaf € 5.995,00 p.p.
Mei t/m september
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Spectaculaire natuur en koloniale steden

Tijdens deze fantastische en zeer afwisselende Brazilië vakantie maakt u kennis met enkele totaal verschillende bezienswaardigheden van het land. U bezoekt wereldstad Rio de Janeiro en vliegt vervolgens naar de staat Mato Grosso do Sul waar een fantastische autorit van start gaat naar het waterrijke Bonito. U kunt hier zoetwatersnorkelen en de prachtige grotten bezoeken. Hierna rijdt u naar de drogere Pantanal voor een verblijf van enkele dagen op een landgoed waar u op zoek gaat naar rivierotters, jaguars, miereneters en blauwe ara’s.
Hierna vliegt u naar een ander deel van Brazilië: de staat Minas Gerais. U vindt hier de prachtige koloniale steden Ouro Preto en Tiradentes en bezoekt het beschermde natuurreservaat Ibitipoca waar u kunt wandelen, paardrijden en uiteraard even heerlijk tot rust kunt komen. Deze Brazilië vakantie wordt afgesloten aan de aangename stranden van het mondaine badplaatsje Búzios.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Brazilië rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Rio de Janeiro

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport en vliegt met een directe KLM vlucht naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro waar u in de avond arriveert. U wordt van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel zal brengen, gelegen in de traditionele kunstenaarswijk Santa Teresa.

 • ★★★ Mama Shelter (2n)
 • ★★★★ Villa Santa Teresa (2n)

Mama Shelter

2
2

2: Bezoek aan het Christusbeeld

De ochtend bent u vrij. U kunt even rustig ontbijten en bijkomen van de lange reis van gisteren. U kunt de wijk Santa Teresa, waarin uw hotel is gelegen vanochtend alvast wandelend op eigen gelegenheid verkennen.

In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan het wereldberoemde Christusbeeld voor een onvergetelijk uitzicht op de prachtige stad met haar verschillende wijken. Dit beeld staat op ca. 710 meter boven zeeniveau en is wellicht één van ’s werelds meest bezochte monumenten. Om bij het beeld te komen reist u het laatste deel met een treintje door het dichtbegroeide Tijuca bos naar de voet van het monument. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

"Wij hebben een geweldige reis door Brazilië gemaakt en de meest mooie plekken mogen bezichtigen. Een absolute aanrader om met Tico een memorabele reis samen te stellen. Dank jullie wel!"
Benjamin Boeijen

Het trammetje van Santa Teresa

3
3

3: Rio – Bonito

Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de binnenlandse vlucht naar Campo Grande, uitvalsbasis voor een bezoek aan het zuidelijke deel van de Pantanal, Zuid-Amerika’s grootste moerasgebied in de staat Mato Grosso do Sul.

Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto bij het kantoor van Localiza. De huurauto staat de komende 7 dagen tot uw beschikking. U verlaat de luchthaven en rijdt in ca. 5 uur over een rustige en goede geasfalteerde weg naar het plaatsje Bonito. U rijdt vandaag door een landschap van weilanden en soja- en maïsvelden. Het kleine dorpje Bonito is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het Serra da Bodoquena National Park.

 • ★★★ Hotel Cabanas (3n)

Hotel Cabanas

4
4

4 & 5: Bonito

Vrije dagen in de prachtige omgeving van Bonito die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Zo kunt u snorkelen tussen de kleurrijke tropische vissen bij Rio Sucuri of Rio de Prata, een bezoek brengen aan de ‘Buraco das Araras’ (in de middag) of de indrukwekkende Gruta do Lago Azul.

6
6

6: Bonito – Pantanal

Een prachtig stukje rijden staat vandaag op het programma. U verlaat Bonito en rijdt in ongeveer 4-5 uur naar uw volgende onderkomen in de Salobra rivierdelta in de zuidelijke Pantanal. Aan deze mooie route ligt het Boca da Onça reservaat wat beslist een bezoek waard is.

Hierna rijdt u door naar uw volgende verblijfplaats: de charmante en rustieke Refugio da Ilha Lodge, een kleinschalige accommodatie in een oude boerderij met slechts 8 kamers. U verblijft hier de komende dagen op basis van volpension, met inbegrip van alle vermelde excursies.

 • ★★★+ Refugio da Ilha (3n)

Refugio da Ilha

7
7

7 & 8: Pantanal

Gedurende deze dagen maakt u mooie excursies onder begeleiding van een ervaren gids. U kunt gaan wandelen, paardrijden of een boottocht maken door het moeraslandschap. Uw gids zal u attenderen op het aanwezige planten- en dierenleven.

9
9

9: Pantanal – Belo Horizonte

U rijdt vandaag in ongeveer 3 uur naar de luchthaven van Campo Grande waar u uw huurauto inlevert.U vliegt vandaag naar Belo Horizonte in de staat Minas Gerais. Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto bij het kantoor van Localiza. De huurauto staat de komende 9 dagen tot uw beschikking. U rijdt ermee naar uw hotel, gelegen aan Lagoa Santa, op ca. 15 minuten rijden van de luchthaven. • ★★★+ Ramada Lagoa Santa (1n)
10
10

10: Belo Horizonte – Ouro Preto

U verlaat Belo Horizonte en rijdt vandaag in ca. 2-3 uur naar Ouro Preto, de voormalige hoofdstad van de staat Minas Gerais. U verblijft in een authentieke en zeer sfeervolle accommodatie in het centrum van de stad.

 • ★★★+ Hotel Solar do Rosário (2n)

Solar do Rosario

11
11

11: Ouro Preto & omgeving

U heeft vandaag de tijd om Ouro Preto op eigen gelegenheid te ontdekken. Wilt u liever een uitstapje maken buiten het stadje, dan is een bezoek aan het kleine plaatsje Mariana de moeite waard. U kunt daar de Basilica de Sè bezichtigen, die gebouwd is tussen 1711 en 1760. Ook behoort een bezoek aan een nabijgelegen goudmijn tot de mogelijkheden. Evt. kan Tico voor u, indien gewenst, een begeleide stadswandeling door Ouro Preto, of een gecombineerd bezoek met Mariana verzorgen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

12
12

12: Ouro Preto – Tiradentes

Een bijzonder mooie rit over landelijke wegen dwars door het heuvelachtige landschap van de staat Minas Gerais brengt u in ongeveer 3 uur naar het koloniale plaatsje Tiradentes. Het stadje is, evenals Ouro Preto, vooral bekend door haar schitterende (barok) architectuur. Onderweg kunt u met een kleine omweg, een uitstapje maken naar Congonhas, waar u een bezoek kunt brengen aan de Bom Jesus do Matosinhos Sanctuary. In deze kerk kunt u diverse kunstwerken bewonderen van de ‘kreupele’ beeldhouwer Aleijandinho zoals de grote beelden die de 12 apostelen voorstellen. Ook een bezoek aan het mooie São João del Rei treinstation wat is omgebouwd tot een mooi museum is de moeite. Hierna rijdt u door naar Tiradentes waar u verblijft in een sfeervolle accommodatie buiten het historische centrum. Kiest u voor Solar da Ponte, dan is uw hotel gelegen in het historische centrum.

 • ★★★ Villa Alegra (2n)
 • ★★★★ Hotel Solar da Ponte (2n)
13
13

13: Tiradentes

Vrije dag om een bezoek te brengen aan dit mooie koloniale stadje. Wandel door de kleine straatjes en bezoek de mooie Santo Antonio kerk.

14
14

14: Tiradentes – Ibitipoca reservaat

U verlaat Tiradentes en rijdt vandaag in ca. 3 uur naar het Ibitipoca reservaat, een prachtig beschermd natuurgebied. U verblijft hier in een sfeervolle en kleinschalige oude boerderij welke is omgetoverd tot comfortabel verblijf. Uw verblijf is op basis van volpension.

 • ★★★★ Fazenda do Engenho (3n)

Pousada Reserva do Ibitipoca - Fazenda do Engenho

15
15

15 & 16: Ibitipoca reservaat

Vrije dagen in het Ibitipoca reservaat die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt er met een natuurgids van de lodge op uittrekken in de omgeving of een tocht maken te paard. Fazenda do Engenho verhuurt ook fietsen. Informeert u bij de receptie naar de mogelijkheden en evt. extra kosten.

17
17

17: Ibitipoca – Petrópolis

U verlaat het Ibitipoca reservaat en gaat naar de oude keizerlijke stad Petrópolis, een rit van ca. 2-3 uur. Het is aan te bevelen om vandaag op tijd te vertrekken zodat u de middag nog vrij te besteden heeft in het mooie bergstadje. U verblijft in een sfeervol hotel in het centrum.

 • ★★★+ Solar do Império Hotel (1n)
18
18

18: Petrópolis – Búzios

U verlaat de binnenlanden en rijdt vandaag in ca. 3-4 uur naar de badplaats Búzios waar u de huurauto in de loop van de middag inlevert bij het stadskantoor van Localiza. Búzios is een mooie badplaats gelegen op ca. 175 kilometer ten noordoosten van Rio de Janeiro. U verblijft hier de komende dagen in een sfeervolle accommodatie met uitzicht op zee, op korte loopafstand van één van de mooie strandjes. Het is een heerlijke locatie om te ontspannen.

 • ★★★+ Vila d’Este (3n)
 • ★★★★ Casas Brancas (3n)

Casas Brancas

19
19

19 & 20: Búzios

Vrije dagen in de omgeving van Búzios. U kunt genieten van de mooie stranden of heerlijk lunchen/dineren bij één van de vele verfijnde restaurants. U kunt een boottocht maken in de baai, of zwemmen of snorkelen in de zee. Informeert u bij de receptie van uw hotel naar de mogelijkheden.

21
21

21: Vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel in Búzios en naar de internationale luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Diezelfde avond vliegt u met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

22
22

22: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Brazilië vakantie

Voor deze 22-daagse Brazilië vakantie geldt een indicatie reissom van € 5.495 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties.

Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 6.150 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid uw reis uit met een cruise door het Amazonegebied.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.225,– p.p.
Januari t/m april & juni t/m december

Brazilië arrangement | Amazone Cruise

Een prachtige cruise over de machtige Amazone aan boord van één van de boten van Amazon Clipper Cruises; een uniek onderdeel van uw rondreis Brazilië. U vaart door het machtige Amazonegebied en maakt dagelijks mooie excursies onder begeleiding van ervaren gidsen.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Brazilië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat