Reisprogramma Brazilië's Costa Verde

1
1

1: Vliegreis naar Rio

De Costa Verde Brazilië reis gaat beginnen! U vliegt vandaag met een directe KLM vlucht naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. U arriveert ’s avonds op de internationale luchthaven van Rio waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel zal brengen, gelegen in de traditionele kunstenaarswijk Santa Teresa.

  • ★★★★ Vila Santa Teresa (3n)

Indien gewenst, is het natuurlijk ook mogelijk om in de strandwijken Copacabana of Ipanema te verblijven in één van de grotere hotels. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

Vila Santa Teresa

2
2

2: Stadsexcursie Rio

Na het ontbijt start een fantastische excursie onder begeleiding van een gids door Rio de Janeiro. U maakt vandaag kennis met Rio’s belangrijkste bezienswaardigheden. U start de dag natuurlijk met een wandeling door de wijk Santa Teresa waarin uw hotel is gelegen. Via de felgekleurde en met ruim 2.000 oude tegels beklede trap ‘Escadaria Selarón’ daalt u af naar de stadswijk Lapa. Na een korte rondleiding door het oude centrum van Rio met een bezoek aan de kathedraal reist u af naar het wereldberoemde Christusbeeld voor een onvergetelijk uitzicht op de prachtige stad met haar verschillende wijken. Deze ervaring is een van de hoogtepunten van uw Costa Verde Brazilië reis!

3
3

3: Rio de Janeiro

Vrije dag in Rio de Janeiro die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Aan te raden is een bezoek aan de Suikerbroodberg, een iconische symbool van de stad. Een kabelbaan brengt u naar de top van de Urca heuvel, die 215 meter boven zeeniveau ligt en een spectaculair uitzicht biedt over de hele baai en de eilanden. Vanaf de Urca heuvel gaat u in een tweede kabelbaan verder naar de top van de Suikerbroodberg die 395 meter boven zeeniveau ligt en een zeer indrukwekkend panoramisch uitzicht biedt over de gehele stad.


4
4

4: Rio de Janeiro – Queluz

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel door een een chauffeur die u naar uw volgende accommodatie in de binnenlanden van Brazilië zal brengen. De komende dagen van uw Costa Verde Brazilië reis maakt u kennis met het leven op het platteland terwijl u verblijft op een prachtige, traditionele boerderij uit 1850. U verblijft op Fazenda Santa Vitoria op basis van volpension. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★+ Fazenda Santa Vitória (3n)
5
5

5 & 6: Queluz

Vrije dagen in deze mooie omgeving. Op de fazenda zijn verschillende (optionele) activiteiten te ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen in de omliggende heuvels, een tocht te paard maken of gaan mountainbiken. Informeert u bij Fazenda Santa Vitória naar de mogelijkheden.

7
7

7: Queluz – Ilha Grande

‘s Ochtends wordt u opgehaald bij de fazenda voor de transfer van ongeveer 2,5 uur naar Angra dos Reis. Hier stapt u aan boord van de ferry die u in zo'n 90 minuten naar Ilha Grande brengt. U arriveert in Abraão, het grootste dorpje van het eiland. Een vertegenwoordiger van uw hotel staat u daar op te wachten. U verblijft de komende dagen in een sfeervolle accommodatie op dit paradijselijke eiland.

  • ★★★+ Sagu Mini Resort (3n)
8
8

8 & 9: Ilha Grande

Vrije dagen om te genieten van Ilha Grande. Bij uw arrangement is een excursie inbegrepen. U kunt kiezen om met een taxiboot naar Pouso Beach te varen van waar een wandelpad u naar het Lopes Mendes strand leidt. Dit is een van de mooiste stranden van heel Brazilië. Een andere optie is een boottocht naar de Blue Lagoon (Lago Azul). U kunt hier prachtig snorkelen tussen de tropische vissen in het kraakheldere water. Een mooi onderdeel van uw Costa Verde Brazilië reis!

10
10

10: Ilha Grande – Paraty

Na het ontbijt reist u per veerboot weer terug naar Angra dos Reis. Vanaf hier wordt u naar uw volgende accommodatie in het mooie koloniale plaatsje Paraty gebracht. Het is een prachtige rit langs Brazilië’s befaamde Costa Verde. U verblijft de komende nachten in een sfeervolle pousada in het centrum van Paraty.

  • ★★★★ Pousada Literária (2n)

Pousada Literária

11
11

11: Boottocht per schoener

In de ochtend staat er een mooie tocht per schoener (boot) op het programma naar enkele mooie eilandjes welke hier pal voor de kust liggen. De lunch is inbegrepen. In de loop van de middag keert u terug bij uw pousada. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

12
12

12: Paraty – Camburi

Na het ontbijt verlaat u Paraty en wordt u door een Portugees sprekende chauffeur naar uw volgende bestemming gebracht: het prachtige kustplaatsje Camburi. Nau Royal Hotel & Spa is prachtig gelegen aan het brede zandstrand van Camburi. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ Nau Royal Hotel & Spa (2n)
13
13

13: Camburi

Vrije dag aan de prachtige kust van de Braziliaanse Costa Verde. Er is volop de mogelijkheid om te genieten van verschillende watersporten. Excursies landinwaarts behoren ook tot de mogelijkheden. U maakt hierbij prachtige wandelingen door de tropische bossen in de omgeving en u kunt een bezoek brengen aan een waterval. Informeert u bij uw hotelreceptie naar de mogelijkheden voor vandaag.

14
14

14: Camburi – Foz do Iguaçu

U wordt na het ontbijt opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven van São Paulo gebracht. U vliegt vandaag naar Foz do Iguaçu, uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde watervallen.

Na aankomst wordt u naar het luxe hotel Belmond Das Cataratas gebracht, schitterend gelegen bovenaan de watervallen in het nationale park. Vanuit de tuinen van het hotel wandelt u zo naar de watervallen. Een gids is dan ook niet nodig! De rest van de dag kunt u vrij besteden. U heeft alle tijd om de Braziliaanse zijde van de watervallen op eigen gelegenheid te verkennen.


  • ★★★★ Belmond Das Cataratas (2n)

Belmond Das Cataratas

15
15

15: Argentijnse zijde van de watervallen

In de ochtend ontmoet u uw gids in de lobby van het hotel. U brengt vandaag een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Aan deze kant heeft u een totaal ander beeld van dit natuurgeweld. Bij de ‘Garganta del Diablo’ (Duivelskeel), ziet u van dichtbij hoe de enorme massa water naar beneden stort.

16
16

16: Vertrek

De ochtend en het begin van de middag heeft u nog vrij te besteden bij de watervallen. Houdt u wel rekening met de officiële uitchecktijd van het hotel.

In de loop van de middag wordt u door een chauffeur bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht. U reist per binnenlandse vlucht eerst naar São Paulo waar u overstapt op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Schiphol Airport.

17
17

17: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar deze Costa Verde Brazilië reis tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Brazilië reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat