Logo bg white

Onvergetelijke 21-daagse Argentinië en Uruguay reis

21-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 4.555,00 p.p.
April t/m mei & September t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Argentinië & Uruguay reis

Deze veelzijdige rondreis door Argentinië en haar buurland Uruguay start bij de watervallen van Iguazú. Na een verblijf van enkele dagen reist u per binnenlandse vlucht naar Salta, gelegen in het ongerepte noordwesten van Argentinië. Vanuit Salta reist u verder per huurauto en verkent u de zeer indrukwekkende omgeving. U bezoekt de plaatsen Purmamarca, Cachi en Cafayate. Na dit self-drive arrangement vliegt u naar de fantastische Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U kunt kennis maken met haar leuke en zeer diverse buurten als San Telmo, La Boca, Puerto Madero, Recoleta en Palermo. U sluit de reis af met een bezoek aan Uruguay. Per ferry steekt u over naar de prachtige koloniale stad Colonia del Sacramento. Met een huurauto reist u vervolgens naar de kleinschalige badplaats José Ignacio waar u de reis in stijl afsluit aan zee in een sfeervolle 'posada'. Een bijzondere rondreis waarbij u zowel kennis maakt met Argentinië als Uruguay!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Argentinië en Uruguay reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

Uw Argentinië Uruguay reis gaat vandaag van start! U vertrekt ’s ochtends vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro of Sao Paulo waar u overstapt op een binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. U arriveert in de late avond en wordt uiteraard op de luchthaven opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel brengt in het Argentijnse plaatsje Puerto Iguazú. Puerto Iguazú is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire watervallen, gelegen bij de grens met Argentinië, Brazilië en Paraguay.

 • ★★★ Jardin de Iguazú (3n)
 • ★★★★ LOI Suites Iguazú (3n) Blank
2
2

2 & 3: Watervallen van Iguazú

Vrije dagen die u naar eigen inzicht kunt besteden. Beide nationale parken laten zich uitstekend op eigen gelegenheid bezoeken. In zowel het Argentijnse als het Braziliaanse nationale park kunt u ter plaatse een avontuurlijke boottocht reserveren waarbij u in een rubberen boot met grote snelheid tegen de stroom in naar de voet van de watervallen vaart. Een ervaring die u niet snel zult vergeten en zeker niet met droge kleren zult doorstaan. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een bezoek aan het Braziliaanse park wel uw paspoort dient mee te nemen.

Indien gewenst, kan Tico uiteraard ook excursies (op privé-basis) onder begeleiding van een gids voor u verzorgen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten voor deze reis door Argentinië en Uruguay.

"We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van onze reis en het was echt fantastisch (natuur, mensen, eigenlijk alles)! Wat een super locaties hebben jullie weer uitgezocht. Alles is vlekkeloos verlopen dankzij jullie inspanningen. Zo, nu kunnen we weer gaan nadenken over een volgende trip..."
Brenda en Hans

Watervallen Iguazú

4
4

4: Puerto Iguazú – Salta

Transfer naar de luchthaven van Puerto Iguazú voor uw binnenlandse vlucht van Aerolineas Argentinas naar de aangename stad Salta, gelegen in het noordwesten van het land. Salta is wellicht één van de mooiste koloniale steden in Argentinië en tevens het culturele centrum van de streek. De stad wordt dan ook niet voor niets door de lokale bevolking ‘La Linda’ genoemd. Het gehele jaar door kent Salta een prettig klimaat met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 16 graden Celsius. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen.

 • ★★★ Hotel del Virrey (2n)
 • ★★★★ Kkala Boutique Hotel (2n)
5
5

5: Salta

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid het koloniale centrum verkennen. Aanraders zijn: de Kathedraal aan de Plaza, het archeologische museum (MAAM), Casa Uriburu (een authentiek koloniaal huis uit de 18e eeuw), El Convento San Bernardo, een prachtig gerestaureerd klooster in adobestijl, en de berg San Bernardo, met een mooi uitzicht over de stad.

6
6

6: Salta – Purmamarca

’s Ochtends gaat u op eigen gelegenheid naar het kantoor van het verhuurbedrijf CDO voor de oplevering van uw huurauto. De huurauto staat de komende 8 dagen van uw Argentinië en Uruguay reis tot uw beschikking.

U verlaat Salta en rijdt in noordelijke richting naar Purmamarca via La Caldera en Jujuy, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. U legt vandaag in ca. 3 uur een afstand af van ongeveer 160 km (volledig geasfalteerd). Purmamarca is prachtig gelegen op een hoogte van 2200 meter aan de voet van de zevenkleurige berg.

 • ★★★ Huaira Huasi (2n)
 • ★★★★ Hotel El Manantial del Silencio (2n)
7
7

7: Purmamarca

Vrije dag. U kunt vandaag een prachtige autotocht maken via de ‘Quebrada de Humahuaca’ ofwel de route via de ‘vallei van de schilders’. In deze prachtige vallei bevinden zich interessante dorpjes die door mooie bergketens worden omringd. Een schilderachtig plaatsje is Tilcara, met als middelpunt Plaza Prado. Onderweg ziet u vele oude kapelletjes. Ook Humahuaca (2900 m) met een interessante kerk aan de plaza is een bezoek waard. Het is een typisch Indiaanse nederzetting met adobe huisjes en smalle keienstraatjes. U kunt bij Tres Cruces omkeren en via de geasfalteerde weg terugrijden en onderweg nog diverse andere plaatsjes aandoen als Uquia en Maimará. Ook is het mogelijk voorbij Tres Cruces de bekende Ruta 40 te rijden. U rijdt dan aan de andere zijde van de Quebrada de Humahuaca terug en zult ontdekken dat het landschap hier totaal anders is. Houdt u er wel rekening mee dat deze weg onverhard is, dus dat u beduidend langer over de route zult doen. Wanneer u het volledige Humahuaca rondje maakt, kunt u de Salinas Grandes op de terugreis bezoeken. De dagtocht duurt op deze manier minstens 8 uur.

8
8

8: Purmamarca – Salta

Vandaag kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan de nabijgelegen zoutvelden (de ‘Salinas Grandes’) gelegen op 3.400 meter. U bereikt de zoutvelden via de Ruta 52, een volledig geasfalteerde weg met veel haarspeldbochten. U dient de borden Paso de Jama aan te houden en bereikt de Salinas hierna vanzelf.

Hierna rijdt u via San Salvador de Jujuy terug richting de luchthaven van Salta. Op ca. 6 kilometer ten zuidwesten van de luchthaven bevindt zich uw accommodatie voor de komende nachten: het kleinschalige House of Jasmines.

 • ★★★+ House of Jasmines (2n)
 • ★★★★ House of Jasmines (2n – junior suite)
9
9

9: Salta

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden bij het prachtige House of Jasmines. U kunt wandelen, de mountain bikes gebruiken, ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de spa faciliteiten. In de omgeving kunt u daarnaast golfen, paardrijden of een wandeling maken.

Estancia House of Jasmine

10
10

10: Salta – Cachi

Vandaag rijdt u verder naar Cachi, een reis over een afstand van ca. 175 kilometer. De tocht gaat door een heuvelachtig landschap en voornamelijk over onverharde wegen. Vanaf Ruta 33 gaat de weg kilometerslang al slingerend door een kleurrijke en adembenemende vallei. Het hoogste punt is Piedra del Molino op 3.348 meter. Hier heeft u een mooi uitzicht op de vallei waardoor u net gereden heeft. Daarna gaat de reis door het nationale park Los Cardones met cactussen van wel 8 meter hoogte. Uw eindbestemming vandaag is Cachi, een historisch en vredig plaatsje met weverijen en andere ambachten. Het dorp dateert uit 1694 en ligt in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi.

 • ★★★ El Cortijo Boutique hotel (1n)
 • ★★★★ La Merced del Alto (1n)
11
11

11: Cachi – Cafayate

Vandaag wordt uw Argentinië en Uruguay reis voortgezet naar Cafayate (ca. 165 km) via de Valle Calchaquíes. De prachtige route van vandaag is voor het overgrote gedeelte onverhard. De wegen zijn hier in slechtere staat dan de onverharde wegen tussen Salta en Cachi. Het landschap is daarentegen schitterend en de door eeuwenlange erosie uitgeslepen rotsformaties zijn een schitterend gezicht. U kunt een stop maken bij het dorpje Molinos en (wanneer u voldoende tijd heeft uitgetrokken voor de rit van vandaag) een bezoek brengen aan de wijngaarden bij Estancia Colomé. Voorbij het dorpje El Cármen rijdt u door een schitterende kloof die de Indianen “Quebrada de las Flechas” noemen, ofwel kloof van de pijlen. Aan het einde van de tocht komt u aan in Cafayate (1660 m), een leuk stadje gelegen in een gebied van uitgestrekte wijngaarden. Kiest u voor verblijf in het Wine Resort Viñas de Cafayate, dan ligt uw hotel op ca. 5 minuten rijden van Cafayate, te midden van de wijnvelden.

 • ★★★ Killa Cafayate (2n)
 • ★★★★ Wine Resort ‘Viñas de Cafayate’ (2n) Blank

Video Wine Resort ‘Viñas de Cafayate'

12
12

12: Cafayate

Vandaag kunt u het stadje en de mooie omgeving verder verkennen. In Cafayate bevinden zich enkele interessante musea en in één van de nabijgelegen bodega’s kunt u een rondleiding krijgen en tegen een kleine betaling de wijnen proeven. De grootste wijngaarden behoren tot Bodega Etchart (voorheen Finca La Rosa). Vergeet niet de Torontes te proeven, de wijn die typisch is voor deze streek.

13
13

13: Cafayate – Salta – Buenos Aires

Vandaag verlaat u Cafayate en rijdt u terug naar Salta. De volledige weg is geasfalteerd. U rijdt via de adembenemende Quebrada de Los Conchas. Een kleurrijk schouwspel van grillige, door erosie in allerlei vormen geslepen, roodgekleurde rotsen. Een aantal van deze rotsen worden aangeduid met benamingen zoals Los Castillos (de kastelen), El Obelisco (de obelisk), El Sapo (de pad), El Anfiteatro (het amfitheater) en Garganta del Diablo (duivelskeel). Via de Quebrada de Cafayate rijdt u verder richting Salta. U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt diezelfde namiddag met Aerolineas Argentinas naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vanaf de stadsluchthaven is een korte transfer verzorgd naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

 • ★★★+ Hotel Rendez-Vous (3n)
 • ★★★★ Mine Hotel Boutique (3n)
14
14

14: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier ontmoet u uw gids Blank waarmee u vanochtend de belangrijke bezienswaardigheden van de stad (duur ca. 3½ - 4 uur) verkent. Aangezien het hier een privé-excursie betreft, kunt u de planning vandaag in overleg met uw gids bepalen. Een leuke manier om de stad te leren kennen! Mocht u de stad liever per auto met gids bezoeken, dan is dit uiteraard ook mogelijk. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

15
15

15: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

16
16

16: Buenos Aires – Colonia de Sacramento

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de pier van Buenos Aires. Hiervandaan vaart u per Hydrofoil (toeristenklasse) naar Colonia del Sacramento in Uruguay. Na ongeveer 1 uur varen over de Rio de la Plata komt u aan in het koloniale stadje Colonia del Sacramento waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel zal brengen, gelegen in het oude centrum. In 1996 werd het mooie centrum van Colonia op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ Charco Hotel (1n)
 • ★★★★ Charco Hotel (1n)
17
17

17: Colonia del Sacramento – José Ignacio

‘s Ochtends oplevering van uw huurauto bij uw hotel. De huurauto staat de komende 3 dagen tot uw beschikking. U verlaat Colonia en rijdt in ca. 4 uur naar het badplaatsje José Ignacio.

U kunt onderweg een stop maken bij Punta Bellena vanwaar u bij helder weer een schitterend uitzicht heeft over Punta del Este. De kust bij Punta del Este, La Barra en het nabijgelegen José Ignacio zijn de bekendste kustplaatsen van Uruguay en trekken met name in de maanden januari en februari vele bezoekers. José Ignacio is een kleine plaats met grotendeels onverharde wegen, enkele schitterende accommodaties en goede stranden.

 • ★★★+ La Posada del Faro (3n)
 • ★★★★ La Posada del Faro (3n)
18
18

18 & 19: José Ignacio

Vrije dagen waarin u kunt genieten van uw hotel, de mooie stranden en de vele goede restaurants, zoals La Huella en Savara. Op de nabijgelegen meren kunt u watersporten beoefenen, zoals windsurfen en zeilen. Ook kunt u met de auto een bezoek brengen aan Garzón, een klein dorp gelegen op ca. 45 minuten rijden van José Ignacio. Een bezoek aan Colinas de Garzon, een olijfolie en wijn producerende bodega, is een absolute aanrader voor uw Argentinië Uruguay reis!

20
20

20: José Ignacio – Montevideo – Vertrek

Vandaag rijdt u in ca. 2½ uur terug naar Montevideo waar u de huurauto inlevert op de luchthaven. U vliegt met TAM naar de Braziliaanse stad Sao Paulo waar u overstapt op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. Einde van uw Argentinië Uruguay rondreis.

21
21

21: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze Argentinië & Uruguay reis

Voor deze 21-daagse Argentinië en Uruguay reis geldt een indicatie reissom van € 4.555 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 5.855 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en autohuur. De prijs is gebaseerd op laagseizoentarieven. Uiteraard is de reis uit te breiden of naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Argentinië & Uruguay.Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat