Logo bg white

Exclusieve vakantie Nieuw-Zeeland

27-daagse rondreis door Nieuw-Zeeland
Vanaf € 17.650,00 p.p.
oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Exclusieve vakantie Nieuw-Zeeland!

Naast dat Nieuw-Zeeland tot de mooiste bestemmingen ter wereld behoort, biedt dit land ook thuis aan enkele zeer gerenommeerde accommodaties. Gedurende deze 27-daagse vakantie in Nieuw-Zeeland verkent u de hoogtepunten van deze beeldschone bestemming en overnacht u in de meest exclusieve accommodaties. Zo overnacht u o.a. in de wereldberoemde Huka Lodge, het prachtige Blanket Bay en de zeer charmante Fiordland Lodge.

In een rustig tempo verkent u per stevige 4WD zowel het Noordereiland, als het Zuidereiland. In het Fiordland National Park bewondert u het indrukwekkende Doubtful Sound Fjord vanuit een helikopter, u wandelt in het Westland National Park over een gletsjer en per boot verkent u de gouden kustlijn van Abel Tasman. Per ferry maakt u de oversteek naar het Noordereiland waar u een aantal heerlijke dagen rondom het Taupomeer spendeert, alvorens u overnacht in de omgeving van het geometrische hart van Nieuw-Zeeland: Rotorua. Per spectaculaire helikoptervlucht verkent u White Island, voor vele een van de absolute hoogtepunten van hun bezoek aan Nieuw-Zeeland. U sluit deze reis af in het noorden, aan de prachtige stranden van de Bay of Islands.

Het zal u aan niets tekort komen tijdens deze reis, omdat service hoog in het vaandel staat in Nieuw-Zeeland! Daarnaast zal u zich verwonderen over de uitstekende keuken en de bijzonder vriendelijke bevolking. Kortom een droomreis om nooit te vergeten!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Auckland

Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam Schiphol naar Auckland, gelegen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

2
2

2: Aankomst Auckland

Vandaag komt u aan op de internationale luchthaven van Auckland, gelegen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw centraal gelegen verblijf.

  • ★★★★ DeBrett (2n – loft suite)

"Bedankt voor het samenstellen van een fantastische reis. Jullie hadden alles weer prima geregeld; zoals we van jullie gewend zijn! Het was een onvergetelijk reis met alle ingrediënten waar wij van genieten: prachtige ongerepte natuur; fantastische wandelingen met adembenemende vergezichten met waar nodig uitstekende begeleiding."
Gerard & Yvonne

DeBrett

3
3

3: Auckland

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Het Auckland War Memorial Museum is een bezoekje meer dan waard. Voor de kunstliefhebbers is de Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki een absolute must-see.

Wanneer de tijd het toelaat, behoort een bezoek aan Waiheke, of Rangitoto eiland ook tot de mogelijkheden. Rangitoto eiland is ca. 600 jaar geleden ontstaan uit een serie vulkaanuitbarstingen. Vanaf dit vulkanische eiland heeft u spectaculaire uitzichten op de Golf van Hauraki.

4
4

4: Auckland - Queenstown - Te Anau

In de ochtend na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Auckland. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht van Air New Zealand naar Queenstown. Na aankomst in Queenstown meldt u zich bij het kantoor van autoverhuurbedrijf Thrifty voor de oplevering van uw huurauto (Toyota RAV4 of gelijkwaardig) welke de komende 13 dagen tot uw beschikking staat. Houdt u er echter rekening mee dat de huurauto niet op de ferry mee kan en dat u bij aankomst in Wellington dus een nieuwe, gelijkwaardige huurauto dient op te halen. Autoverhuurbedrijven staan het niet toe dat huurauto’s de oversteek maken.

Na de oplevering van uw huurauto staat de prachtige ca. 2½ uur durende rit (afstand: ca. 175 km) naar Te Anau op het programma. U rijdt langs de zuidkant van het Wakatipumeer waar de uitzichten werkelijk adembenemend zijn. Te Anau ligt aan het gelijknamige meer, welke het grootste meer van het Zuidereiland is. De namiddag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★ Fiordland lodge (3n – executive suite)

Fiordland Lodge

5
5

5: Helikoptervlucht naar Doubtful Sound

Vandaag maakt u een onvergetelijke helikoptervlucht① naar Doubtful Sound, gelegen in het hart van het Fiordland National Park. Onderweg heeft u spectaculaire uitzichten over de ruige bergen, het imposante regenwoud en de verborgen inhammen. Geniet van de ongekende schoonheid van de Iris Burn Valley en van de Lake of Many Islands, ook wel bekend als Lake Manapouri. Via de Wilmot Pass arriveert u in het indrukwekkende Doubtful Sound fjord. Wanneer het weer het toelaat, zal de helikopter u meenemen naar Campbell’s Kingdom, een prachtige hangende vallei met een eigen meer en waterval. Voordat u terugkeert naar Te Anau maakt u nog een stop op Mt. Kidd, waar u nogmaals kunt genieten van het waanzinnige uitzicht. In totaal bent u ca. 70 minuten onderweg. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

6
6

6: Te Anau & omgeving

Vrije dag in de omgeving van Te Anau. In de regio zijn er vele mogelijkheden tot het maken van korte en lange wandelingen. U kunt eventueel een deel van de prachtige Kepler Track lopen. Informeert u bij de receptie van uw hotel naar mogelijkheden.

In Te Anau zelf kunt u een excursie maken naar de gloeiworm grotten aan de overzijde van het meer (niet inbegrepen).

Absoluut de moeite waard is het om de film Ata Whenua in de lokale bioscoop te bekijken. Op een spectaculaire manier wordt gedurende een half uur het Fiordland National Park in zijn puurste vorm in beeld gebracht.

Kamer Fiordland Lodge

7
7

7: Te Anau - Glenorchy

Vandaag rijdt u via dezelfde weg weer terug richting Queenstown. Na ongeveer 3 uur (afstand: ca. 215 km) bereikt u Glenorchy, gelegen aan de noordzijde van het Wakatipu-meer, waar u zal verblijven in het prachtige Blanket Bay. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden.

  • ★★★★★ Blanket Bay (3n – lodge kamer)

Blanket Bay Lodge

8
8

8: Jetboat Safari

Een absolute aanrader is de jetboatexcursie in Glenorchy. In de ochtend meldt u zich op eigen gelegenheid in het centrum van Glenorchy. Vanuit hier trekt u met een busje de bergen in, waar u onderweg, onder begeleiding van een gids, een zeer interessante wandeling maakt. Waar de weg ophoudt, stapt u aan boord van de jetboat (voor alle leeftijden) en vaart u nog zo’n 40 kilometer verder de rivier op. De natuur is hier nog geheel ongerept en de uitzichten onderweg zijn dan ook adembenemend. Een unieke ervaring die u niet snel zal vergeten! Deze excursie is inbegrepen.

9
9

9: Glenochy & omgeving

Vrije dag in de omgeving van Glenorchy. Breng zeker een bezoek aan Queenstown. Dit kleine stadje biedt o.a. de sportieve reiziger ontzettend veel mogelijkheden. Bungeejumping, raften op één van de nabijgelegen wilde rivieren of ‘ziplinen’, waarbij u gezekerd aan stalen draden met grote snelheid tussen de bomen door beweegt, behoren tot de mogelijkheden. Maar ook voor de minder actieve bezoeker zijn er ook tal van mogelijkheden. Zo kunt u o.a. prachtig wandelen in de omgeving, met de ‘Sky Gondola’ omhoog naar Bob’s Peak, waar u kunt genieten van een schitterend uitzicht, of een mooie boottocht maken over het Wakatipumeer met de TSS Earnslaw. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het Kiwi Birdlife Park.

10
10

10: Glenorchy - Franz Josef

Vandaag staat de rit naar Franz Josef, een rit van ongeveer 6 uur (zonder stops, totale afstand: ca. 400 km) op het programma. De reis gaat via het mooie bergmeer Wanaka, het Paringameer en de steile en bochtige Haastpas. De uitzichten onderweg zijn wederom onvergetelijk. Onderweg zijn tal van stops mogelijk, waarbij u bijvoorbeeld een korte wandeling naar een waterval kunt maken, maar ook een bezoek aan een zalmboerderij behoort tot de mogelijkheden. Ook kunt u, om de lange reis te breken, een bezoek brengen aan Puzzling World, gelegen net voorbij Wanaka. U bent hier getuige van een paar wel hele bijzondere illusies. U verblijft vanavond in het meest luxe hotel van de westkust van het Zuidereiland. De kamers kijken allen uit op het regenwoud, wat een rustgevende sfeer creëert. Het diner op de eerste avond is inbegrepen.

  • ★★★★ Te Waonui Forest Retreat (3n – king kamer)

Te Waonui Forest Retreat

11
11

11: Franz Josef Glacier Helihike

Op eigen gelegenheid arriveert u vandaag bij het bedrijf wat de heli-hike’s op de Franz Josef gletsjer organiseert. Vanuit hier maakt u vandaag een spectaculaire helikoptervlucht boven de Franz Josef Glacier. Het uitzicht op de gletsjer van bovenaf is onvergetelijk. Het ijs op hetbovenste deel van de gletsjer, waar u dus alleen per helikopter kunt komen, is een stuk blauwer dan het onderste gedeelte. U maakt vandaag de zogeheten ‘Glacier Heli-Hike’. Tijdens deze excursie spendeert u ca. 3 uur op het ijs. Een gemiddelde conditie wordt geadviseerd voor deze excursie.

12
12

12: Franz Josef & omgeving

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Te adviseren is om ofwel een heli-hike te boeken, zodat u de gletsjer in zijn puurste vorm kunt bewonderen, ofwel enkel een vlucht boven de gletsjer te boeken. Uiteraard kunt u ook beide excursies doen.

Verder kunt u prachtig wandelen in de omgeving. Indien u een klein stukje terug rijdt naar Fox Glacier kunt u o.a. een schitterende wandeling maken naar Lake Matheson.

13
13

13: Franz Josef - Abel Tasman National Park

Vandaag staat er een lange, maar prachtige rit naar het Abel Tasman Nationaal Park op het programma. In totaal zal u ruim 8 uur onderweg zijn (afstand: ca. 475 km). Tijdens de rit passeert u het goudmijnstadje Ross. Hier lagen vroeger de rijkste goudvelden van Nieuw-Zeeland. Het kleine lokale museum biedt interessante informatie over de historie van het stadje. Indien gewenst kunt u via een korte omweg via de beroemde ‘Pancake Rocks’ rijden. Dit zijn rotsen van kalksteen die door de eroderende werking van zeewater en wind zijn gevormd tot op pannenkoeken lijkende formaties. Bij vloed wordt het zeewater in de zogenaamde ‘blowholes’ tot ongekende hoogten gestuwd. Om de Pancake Rocks op weg naar Abel Tasman te bezoeken, dient u de State Highway nr. 6 te volgen langs de kust naar Punakaiki. Na dit bezoek vervolgt u uw tocht via Westport helemaal naar het Abel Tasman National Park. U verblijft vanavond nabij het plaatsje Marahau, gelegen aan de voet van het nationale park, in het prachtige Split Apple Retreat. Het ontbijt en diner zijn de komende dagen inbegrepen.

  • ★★★★★ Split Apple Retreat (3n – fiji suite)

Split Apple Retreat

14
14

14: The best of Abel Tasman

Vandaag staat er een leuke dag op het programma. Per boot verkent u vandaag de schitterende kustlijn van het Abel Tasman National Park. U rijdt op eigen gelegenheid naar Stephens Bay waar de cruise van start gaat. Onderweg verkent u Split Apple Rock, waar u prachtige uitzichten heeft. Vaak zijn hier vele aalscholvers te zien die hun vleugels drogen op de warme rotsen. Daarnaast is de kans groot dat u onderweg de pelsrobben rondom Tonga Island kunt bewonderen. In een idyllische baai meert u aan voor een heerlijke lokale lunch, alvorens u een duik kunt nemen, of een korte wandeling door het bos kunt maken. Snorkelmateriaal en kajaks zijn aan boord en hier kunt u indien gewenst dan ook gebruik van maken. In de loop van de middag vaart u weer terug naar Stephens Bay, waar u weer van boort gaat.

Kamer Split Apple Retreat

15
15

15: Abel Tasman National Park & omgeving

Vrije dag om op eigen gelegenheid het Abel Tasman National Park verder te ontdekken. U kunt nogmaals wandelen, of een boottocht maken. Het is ook absoluut de moeite om de noordzijde van het park te bezoeken. Het is hier een stuk rustiger en minstens net zo interessant. Uiteraard is het ook mogelijk om heerlijk te ontspannen bij uw prachtige accommodatie.

16
16

16: Abel Tasman - Picton - Wellington

In de ochtend vertrekt u naar de havenstad Picton, waar u de huurauto inlevert bij het kantoor van Thrifty Car Rentals. Dit is een reis van een half uur. De ferry terminal ligt op ca. 10 minuten lopen. U kunt een taxi nemen (niet inbegrepen), maar wanneer de medewerkers van Thrifty Car Rentals er tijd voor hebben, dan brengen ze u graag naar de terminal (vraag hier altijd even naar). De ferry① maakt in ongeveer 3 uur de overtocht over Cook Straat naar het Noordereiland. U vaart door de schitterende Queen Charlotte Sound. Dit fjord heeft vele prachtige baaien, eilandjes en mooie zandstranden. Na aankomst haalt u uw nieuwe huurauto op en rijdt u vervolgens naar uw sfeervolle accommodatie.

  • ★★★★ Ohtel (1n – suite)

Ohtel

17
17

17: Wellington - Taupo

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. In ca. 5 uur (zonder stops) rijdt u vandaag naar de wereldberoemde Huka Lodge, gelegen in de omgeving van het Taupomeer U kunt de komende dagen heerlijk ontspannen gedurende dit zeer exclusieve verblijf.

  • ★★★★★ Huka Lodge (3n – junior lodge suite)

Huka Lodge

18
18

18&19: Taupo & omgeving

Vrije dagen in deze prachtige omgeving. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Orakei Korako Cave & Thermal Park. Dit gebied ligt ca. 30 minuten ten noorden van de Huka Lodge aan de Waikato rivier en wordt ook wel het best overgebleven thermale gebied van Nieuw-Zeeland genoemd. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld een bezoek aan het Taupo Museum, of aan het Wairakei park. U kunt fantastisch wandelen langs de oevers van het meer, waarbij u onderweg wordt getrakteerd op waanzinnige uitzichten. Ook kunt een uitstapje maken naar de nabij gelegen Huka Falls. Vanaf de voetbrug kunt u bij goed weer mooie foto’s maken van de waterval. Voor de meer sportieve reiziger is er in Taupo ook genoeg te doen. Een spannende tocht met de jetboat, skydiven, kajakken, paardrijden, vissen en parasailen zijn slechts enkele voorbeelden.

Indien u van wandelen houdt dan kunt u ook besluiten de wereldberoemde Tongariro Crossing te wandelen, in het nabij gelegen Tongariro National Park. Indien gewenst kan Tico enkele excursies voor u boeken.

Geweldige keuken

20
20

20: Taupo - Lake Tarawera

In ca. 1 uur rijdt u vandaag vanaf Taupo in de richting van Rotorua. Onderweg komt u langs het Wai-o-Tapu reservaat. U kunt besluiten om hier te stoppen om de wereldberoemde Champagne Pools te bewonderen.

De omgeving van Rotorua, ook wel het geothermische hart van het land genoemd, kent tientallen warmwaterbronnen, modderpoelen, kokende meertjes en spuitende geisers. Ook is Rotorua de plaats waar de meeste uitingen van de Maori-cultuur te zien zijn. Het gebied werd al sinds de 14e eeuw door de Maori bewoond. Een bezoek aan dit gebied is zeker de moeite waard!

De Solitaire Lodge, waar u de komende dagen verblijft, ligt net buiten Rotorua, aan het prachtige Tarawera-meer. The Solitaire Lodge is een zeer exclusieve accommodatie. Kwaliteit staat hoog in het vaandel gedurende een verblijf hier. Vanuit uw prachtige kamer heeft u schitterend uitzicht op het sprookjesachtige meer en de bosrijke omgeving.

  • ★★★★★ Solitaire Lodge (3n – executive suite)

Solitaire Lodge

21
21

21: Rotorua & omgeving

Vrije dag om Lake Tarawera en omgeving te verkennen. U kunt de beroemde geisers Pohutu en Lady Knox in het Whakarewarewa park bezoeken. Maar naast al het geothermische ‘geweld’ heeft deze regio nog veel meer te bieden. U kunt prachtige wandelingen maken in de bossen en langs de meren in de omgeving. Een bijzondere wandeling maakt u door de Redwoods Whakarewarewa Forest. Hier kunt u de gigantische Redwoods, bomen oorspronkelijk afkomstig uit het Amerikaanse Californië, bewonderen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Maori-dorp Te Wairoa, dat door de uitbarsting van de vulkaan Tarawera bedolven is onder een twee meter dikke laag as, maar ook de Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, waar u de bijzondere kiwi (vogel) kunt bewonderen, behoort tot de mogelijkheden.

Solitaire Lodge

22
22

22: White Island per helikopter

In de ochtend rijdt u op eigen gelegenheid naar Rotorua City Lakefront Memorial Drive vanuit waar de helikopter naar het indrukwekkende White Island vertrekt. In ongeveer 2½ à 3 uur uur verkent u vandaag deze actieve vulkaan, waar u de kracht van de natuur in zijn onaangetaste vorm zal kunnen aanschouwen. Vanaf de rand van de vulkaan zal u grote pluimen stoom vanuit de krater omhoog zien komen en kunt u verder genieten van de uitzichten op het grillige landschap. U wandelt langzaamaan naar beneden naar de kraterrand, waar al uw zintuigen op spectaculaire wijze geprikkeld zullen worden. Van dichtbij kunt u de heldere kleuren zien die prachtig afsteken tegen het maanlandschap. U wandelt in totaal ca. 1 uur, alvorens u per helikopter weer terugkeert naar Rotorua. Vanuit hier rijdt u op eigen gelegenheid weer terug naar uw verblijf.

White Island

23
23

23: Rotorua - Bay of Islands

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een lange rit in noordelijke richting naar de Bay of Islands. Houdt u er rekening mee dat u de gehele dag onderweg bent. Het is dan ook te adviseren om vroeg weg te gaan, zodat u onderweg wat extra tijd heeft om af en toe de benen te strekken. Bij Opua dient u de ferry te nemen, welke in ca. 15 minuten Okiato bereikt. U arriveert in de loop van de middag / begin van de avond bij uw schitterende verblijf.

De komende dagen kunt u het prachtige en subtropische noordelijke deel van Nieuw-Zeeland verkennen.

  • ★★★★+ Donkey Bay Inn (4n – skyfall kamer)

Donkey Bay Inn

24
24

24&25: Bay of Islands

Vrije dagen in deze schitterende omgeving. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie boottochten. Ook behoren een dolfijnen tour, kajakken en wandelen tot de mogelijkheden. Mocht u een fanatieke duiker zijn, dan kunt u spectaculaire duikexcursies maken in de omgeving van de Bay of Islands. Voor een echt bijzondere duikervaring reist u naar Whangarei, vanuit waar de boten vertrekken naar de wereldberoemde The Poor Knights eilanden.

Skyfall kamer

26
26

26: Bay of Islands - Auckland & vertrek

Vandaag maakt u zich klaar voor de autoreis terug naar de luchthaven van Auckland, waar u incheckt op uw vlucht terug naar Amsterdam.

27
27

27: Aankomst

Aankomst in Amsterdam

Prijsindicatie voor deze exclusieve vakantie Nieuw-Zeeland

Voor deze exclusieve vakantie naar Nieuw-Zeeland geldt een indicatie reissom van €17.650 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de meest bijzondere accommodaties ter plekke.

Deze prijsindicatie is inclusief alle (economyclass) vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Voor businessclass vluchten geldt een toeslag. Deze exclusieve vakantie naar Nieuw-Zeeland is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een verblijf in de unieke Hapuku Lodge!

Vul deze exclusieve vakantie naar Nieuw-Zeeland aan met een verblijf in de unieke Hapuku Lodge!

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 775,– p.p.
Oktober t/m maart

Nieuw-Zeeland arrangement | Hapuku Lodge

Aan de noordzijde van het gemoedelijke kustplaatsje Kaikoura bevindt zich een uniek verblijf: de Hapuku Lodge. Deze lodge bestaat uit 5 luxe boomhutten. Door de hoogte en de vele ramen die de kamer rijk is, heeft u een fantastisch uitzicht op de omgeving.u genieten van de vergezichten op de oceaan aan uw ene zijde en de prachtige besneeuwde toppen aan uw andere zijde.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste en meest exclusieve reizen naar Nieuw-Zeeland. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw exclusieve vakantie in Nieuw-Zeeland.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Nieuw Zeeland op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

Genieten in Nieuw Zeeland

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat