Logo bg white

Tren Crucero treinreis

4-daags arrangement Ecuador
Vanaf € 1.285,00 p.p.
Juni t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Tren Crucero

In 4 dagen reist u vanaf Quito o.a. via Cotopaxi, Riobamba, Guamote, Alausí en Bucay naar Guayaquil. Onderweg overnacht u in sfeervolle accommodaties. De verscheidenheid aan landschappen is opmerkelijk. Via het grillige landschap van de Andes reist u via het charmante berglandschap op de uitlopers van de Andes, naar het nevelwoud, om uiteindelijke te eindigen in een tropische kustlandschap in de omgeving van Guayaquil. U passeert de zogeheten Avenida de Volcanes met meer dan 10 vulkanen boven de 3.600 meter. Onderweg maakt u verschillende excursies waar u o.a. in de mogelijkheid bent om lokale bergvolkeren te ontmoeten. Het bezoek aan de authentieke markt van Guamote is een van de hoogtepunten van deze reis. Tevens maakt u een ritje met de wereldberoemde en duizelingwekkende duivelsneus trein. Op een traject van 3 kilometer zakt u maar liefst 200 meter.

De ‘Tren Curcero’ is een stoomlocomotief van begin 20ste eeuw. Vanuit de luxe rijtuigen en vanaf het observatiedek kunt u genieten van de fantastische uitzichten. Deze typische Ecuadoriaanse trein heeft plaats voor 54 passagiers. De service aan boord is uitstekend en u zal deze dagen dan ook niets tekort komen. Indien gewenst kunt u ook een deel van het traject afleggen. Houdt u er rekening mee dat deze treinreis vaste vertrekdagen heeft.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Quito - Cotopaxi - Lasso

Om 8 uur ’s ochtend vertrekt u per luxe trein vanaf het historische Cimbacalle station richting Cotopaxi National Park. Niet ver van Cotopaxi gaat u van boord en reist u verder per bus. Na aankomst in het Nationale Park maakt u een wandeling om Limpiopungo, een prachtig gletsjermeer op de flanken van de vulkaan. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten op het buitenaardse landschap. Begin van de middag wordt u naar het luxueuze en unieke Hacienda San Agustín de Callo gebracht, waar u een typische Ecuadoriaanse lunch geserveerd krijgt. Het bijzondere aan dit verblijf is dat een van de muren van de Hacienda een oude Inca muur is. Na de lunch wordt u teruggebracht naar het station waar u aan boord stapt van de prachtige Tren Crucero. In Lasso gaat u van boord en wordt u opgewacht voor het transport naar uw verblijf. Uw diner is vanavond inbegrepen.

  • ★★★+ Hostaría La Ciénega of gelijkwaardig (1n – vp)
2
2

2: Lasso - Latacunga - Cunchibamba - Ambato - Urbina - Riobamba

Na het ontbijt reist u per bus verder naar het station van Latacunga. Hier vervolgt de Tren Crucero in zuidelijke richting. Allereerst breng u vandaag een bezoek aan een rozenplantage, een belangrijk exportproduct van Ecuador. Per trein reist u vervolgens verder naar Ambato waar u de lunch nuttigt in Roka Plaza Hotel. Bij helder weer bestaat vandaag de kans dat u een vulkanische eruptie van de majestueuze Tungurahua vulkaan kunt waarnemen. Na de lunch reist u met de Tren Crucero verder naar het station van Urbina, het hoogst gelegen station van Ecuador. U bevindt zich hier op een hoogte van 3.609 meter. U maakt hier kennis met Baltazar Ushca, de laatste ijs verzamelaar van de Chimborazo vulkaan. Het uitzicht op de vulkaan bij helder weer is zeer indrukwekkend. Het laatste traject per trein eindigt vandaag in Riobamba. Hier staat er een bus te wachten voor de transfer naar uw verblijf waar u tevens dineert in de avond.

  • ★★★+ Hostaría La Andaluza of gelijkwaardig (1n – vp)

3
3

3: Riobamba - Colta - Guamote - Alausí - Sibambe - Bucay

In de ochtend wordt u weer teruggebracht naar het station van Riobamba. Een prachtige stoomlocomotief brengt door het schitterende landschap van de Andes naar station Colta, waar u de Balbanera kerk bezoekt. Deze kerk staat bekend als de eerste kerk van Ecuador. U stapt weer aan boord van de imposante stoomlocomotief voor de reis naar Guamote. U brengt hier een bezoek aan de kleurrijke en nog authentieke lokale markt. Een bijzondere ervaring! U luncht vandaag aan boord van de trein. In de middag bereikt u het station van Alausí. Na een korte stop maakt u zich klaar voor het wereldberoemde traject de ‘Devil’s Nose’. Al zigzaggend daalt u in 3 kilometer maar liefst 200 meter. De uitzichten zijn wederom spectaculair. Deze indrukwekkende dag eindigt vandaag in Bucay waar u dineert en de nacht doorbrengt.

  • ★★★ D’Franco Hostaría of gelijkwaardig (1n – vp)
4
4

4: Bucay - Naranjito - Yaguachi - Durán

Vandaag gaat het laatste traject van start. Vanuit Bucay vertrekt u naar het station Naranjito. In Naranjito staat er een bus op u te wachten waarmee u naar de Shuar gemeenschap reist. Deze gemeenschap is 70 jaar geleden naar de Pacifische kust geëmigreerd. U leert tijdens dit bezoek over traditionele dans, kunst en de traditionele keuken. De busreis vervolgt naar San Rafael Hacienda waar u de lunch nuttigt. U bezoekt hier een cacaoplantage een leert over de geschiedenis van dit product en het effect op het leven van de Ecuadorianen. Na dit bezoek reist u per trein naar het eindstation van deze treinreis: Durán. U maakt nog een korte stop in Yaguachi waar u van trein wisselt. Het landschap is in de kustregio weer totaal anders dan u de laatste dagen heeft ervaren. De grillige Andes heeft plaats gemaakt voor uitgestrekte bananenplantages, ananasplantages, mangoplantages en rijstvelden. In Durán staat er wederom een bus op u te wachten voor de transfer naar Guayaquil, waar deze onvergetelijke treinreis tot een einde komt.

Prijsindicatie voor dit Ecuador arrangement

Tijdens deze 4-daags arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom vanaf €1285 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico Vewachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Ecuador. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat