Logo bg white

Rondreis Bolivia 'Delight'

20-daagse rondreis door Bolivia
Vanaf € 4.550,00 p.p.
Mei t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Ontdek de hoogtepunten van Bolivia tijdens deze rondreis Bolivia!

Deze rondreis Bolivia brengt u naar alle belangrijke hoogtepunten. U reist op prive-basis en maakt kennis met de mooiste bezienswaardigheden terwijl u verblijft in sfeervolle, kleinschalige en authentieke accommodaties.

U start uw rondreis Bolivia in de bruisende stad La Paz, spectaculair gelegen in een vallei. Via de indrukwekkende archeologische site van Tiwanaku reist u naar het sprookjesachtige Titicacameer voor een bezoek aan het Zonne-eiland (Isla del Sol). U vliegt van La Paz naar de witte stad Sucre. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan Bolivia’s meest kleurrijke zondagsmarkt in Tarabuco niet. Via het mijnstadje Potosí , waar u overnacht in een authentieke hacienda vol rijke historie, bereikt u de bijna onaardse zoutvlakte van Uyuni, gelegen tegen de Chileense en Argentijnse grens. Nadat u enkele dagen heeft rondgereisd in deze zeer indrukwekkende ruige omgeving met kleurrijke meren, grillige rotsformaties en diepe kloven, vliegt u vanuit Uyuni (via La Paz) naar de laaggelegen stad Santa Cruz. De stad zelf is niet zo bijzonder, maar een verblijf in het mooie dorpje Samaipata, pal buiten Santa Cruz, is een heerlijke afsluiter van deze prachtige rondreis Bolivia.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Bolivia!Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bolivia

Vandaag is het zover: uw Bolivia rondreis gaat beginnen. U vertrekt vanaf Schiphol met directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar u over dient te stappen op de doorvlucht van TACA Airlines naar La Paz in Bolivia. U arriveert na middernacht op de internationale luchthaven van La Paz, waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw centraal gelegen hotel.

 • ★★★ Casa de Piedra Boutique Hotel (3n)
 • ★★★★ Stannum Boutique Hotel (3n)

La Paz

2
2

2: Stadswandeling La Paz

De ochtend heeft u vrij te besteden en kunt u gebruiken om even bij te komen van de lange vlucht.
’s Middags wordt u opgewacht in de lobby van uw hotel door uw Engels sprekende gids waarmee u vanmiddag ‘te voet’ La Paz gaat verkennen. U brengt al wandelend o.a. een bezoek aan de Plaza Murillo, het centrale plein van La Paz. Hier bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden waaronder het Congres, het Overheidspaleis, en de Kathedraal. Ook bezoekt u het Goudmuseum, de koloniale kerk San Francisco en de beroemde heksenmarkt. Bent u wat slechter ter been, dan kan Tico uiteraard ook een stadsexcursie per auto voor u verzorgen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

"'Onze reis naar Peru en Bolivia was een hoogtepunt in alle reiservaringen, die wij tot nu toe hadden met andere landen en reisorganisaties. Wij hadden al onze wensen op een rijtje gezet en Tico heeft dit kunnen vertalen in een mooie privé reis waarin alles tot in de puntjes verzorgd was. Ook bij problemen onderweg ivm ziekte werd hier goed op ingesprongen (zowel plaatselijk als door Tico vanuit Nederland), zodat wij onze reis (iets aangepast) goed konden afmaken.'"
Gerard Groot
3
3

3: La Paz

Vrije dag in La Paz die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden.

4
4

4: La Paz – Tiwanaku – Copacabana (Titicacameer)

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel door uw Engels sprekende gids die de komende 3 dagen tot uw beschikking staat tijdens uw bezoek aan het Titicacameer. U verlaat La Paz en brengt allereerst een bezoek aan de ruïnes van Tiwanaku, een indrukwekkende archeologische plaats op ca. anderhalf uur rijden van La Paz. Dit was ooit het centrum van het gigantische Tiwanaku imperium, wat zich uitspreidde over Bolivia, Chili, Peru & Argentinië en niet voor niets staat deze site op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Ter plaatse bezoekt u eerst het lokale museum en vervolgens de belangrijkste ruïnes waaronder de Akapana pyramide, een tempel en de monolithische Zonnepoort.

Hierna wordt u naar Copacabana gebracht waar u overnacht in een aangenaam hotel, mooi gelegen aan het Titicacameer. De rest van de middag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ Hotel Rosario del Lago (2n)
5
5

5: Bezoek aan het Zonne-eiland

Vandaag brengt u een bezoek aan het Zonne-eiland, lokaal bekend als ‘Isla del Sol’. U bezoekt o.a het incapaleis Pilkokaina, ‘El Jardín’, de ‘Escalata’ en de ‘Fuente del Inca’. Ook maakt u een schitterende wandeling over het eiland met spectaculaire uitzichten over het meer en de Cordillera Real de los Andes, met toppen van meer dan zesduizend meter hoog. Op de rustige landweggetjes kruisen alleen Aymara indianen uw pad, er is geen gemotoriseerd verkeer. Aan het einde van de middag reist u terug naar Copacabana.

Isla del Sol

6
6

6: Copacabana – La Paz

De ochtend heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid het sfeervolle Copacabana verder ontdekken.

’s Middags wordt u weer opgehaald bij uw hotel voor de reis terug naar La Paz. In La Paz wordt u aan het eind van de middag weer afgezet bij uw hotel.

 • ★★★ Casa de Piedra Boutique Hotel (1n)
 • ★★★★ Stannum Boutique Hotel (1n)

Copacabana

7
7

7: La Paz – Sucre

Transfer naar de luchthaven van La Paz voor de korte binnenlandse vlucht van Amaszonas naar Sucre, Bolivia’s officiële hoofdstad. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw sfeervolle accommodatie in het centrum van de stad. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Hostal de su Merced (2n)
8
8

8 (zondag): Excursie Tarabuco

Vandaag maakt u een dagexcursie naar zeer kleurrijke zondagsmarkt van Tarabuco. Iedere zondag komen de bewoners van de omliggende indiaanse dorpjes naar Tarabuco. Uit de wijde omgeving brengen zij hun koopwaar naar de markt, die wel de grootste en meest kleurrijke van heel Zuid-Amerika wordt genoemd. Er wordt vooral veel kleding verhandeld. De markt is niet alleen een plaats voor de verkoop; het is tevens een sociaal gebeuren. Mensen treffen elkaar, eten en drinken samen, en praten bij. De markt van Tarabuco is een typisch voorbeeld van de gemoedelijke en rommelige sfeer die bij Bolivia hoort en mag dus beslist niet worden overgeslagen!

9
9

9: Sucre – Potosí

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Potosí waar u wordt afgezet bij Hacienda Cayara, waar u de komende 2 nachten verblijft. Het is een zeer sfeervolle hacienda met een rijke historie, gelegen in de Cayara vallei op zo’n 20 kilometer ten noordwesten van Potosí. In het complex bevindt zich een zeer interessant museum en de locatie buiten de stad is uitermate rustgevend. Voor meer informatie: www.hotelmuseocayara.com.

 • ★★★ Hacienda & Museo Cayara (2n – hp)

Hacienda & Museo Cayara

10
10

10: Potosí & omgeving

Vandaag heeft u een vrije dag in deze prachtige omgeving. U kunt natuurlijk besluiten om wat te ontspannen bij uw accommodatie. U kunt vandaag natuurlijk ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen stadje Potosí, waar u bv. een bezoek kunt brengen aan de Casa de la Moneda (de ‘Munt’ - Let op: op maandag gesloten).

Ook behoort een bezoek aan één van de coöperatieve mijnen vandaag tot de mogelijkheden. U ervaart van zeer dichtbij onder welke extreme werkomstandigheden de ‘Potosinos’ (zoals de inwoners van Potosí worden genoemd) nog altijd moeten werken. De excursie voert u diep de mijn in, door smalle gangen met lage plafonds. Mensen met claustrofobie kunnen beter niet meegaan.

11
11

11: Potosí – Uyuni

Er reist u per privé-transfer van Potosí naar Uyuni. U komt hier terecht in een geheel andere wereld. In het woestijnstadje Uyuni overnacht u in een kleinschalig sfeervol B&B.

 • ★★★ La Petite Porte (1n)
12
12

12: Uyuni – Tahua (Salar de Uyuni)

Vanochtend start een spectaculair 4-daags (3 nachten) arrangement per comfortabele 4WD onder begeleiding van een gids. U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. U verblijft in eenvoudige pensions op zeer afgelegen locaties, een buitengewoon unieke ervaring tijdens uw Bolivia rondreis! Alle maaltijden zijn inbegrepen bij dit arrangement.

Vandaag bezoekt u o.a. het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Colchani waar men hoofdzakelijk leeft van de zoutextractie. De reis wordt voortgezet naar Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd, dat zich temidden van de enorme zoutvlaktes bevindt. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. U overnacht nabij Tahua, in een bijzonder hotel, geheel gemaakt van zout.

 • ★★ Tayka de Sal (1n – vp)

Video Tayka de Sal

Isla Pescado

13
13

13: Tahua – Villamar (Valle de las Rocas)

Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en vervolgt u uw Bolivia rondreis zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende twee nachten overnacht in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie.

 • ★★ Mallku Cueva Lodge (2n – vp)

Valle de las Rocas

14
14

14: Villamar – Laguna Colorada & Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Na dit alles keert u terug bij uw accommodatie in Villamar.

Laguna Colorada

15
15

15: Villamar – Salar de Uyuni – Colchani

U vertrekt na het ontbijt uit Villamar en rijdt terug naar Uyuni. om vervolgens verder te reizen naar Colchani, een klein dorpje op de zoutvlakte waar men volledig leeft van de zoutextractie. U overnacht vanavond in Colchani in een bijzonder en comfortabel hotel aan de rand van de zoutvlakte.

 • ★★★+ Hotel Luna Salada (1n)
16
16

16: Colchani – Samaipata

Transfer naar de kleine luchthaven van Uyuni voor de korte binnenlandse vlucht van Amaszonas (via La Paz) naar Santa Cruz. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar Samaipata zal brengen, een dorpje zo’n 120 kilometer ten westen van Santa Cruz. U verblijft in een sfeervolle en kleinschalige finca waar men vele kruiden verbouwt, zeer landelijk gelegen nét iets buiten het dorp. Samaipata is een heerlijke locatie om even enkele dagen te acclimatiseren en bij te komen van de lange reis, alvorens u terug zal reizen naar huis.

 • ★★★ Finca La Víspera (3n)
17
17

17 & 18: Samaipata

Vrije dagen in deze prachtige omgeving die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vanuit Samaipata prachtige wandelingen maken, maar evt. ook paardrijden. Voor de fanatieke wandelaars is het erg bijzonder naar de Condor Vallei te gaan. U dient hiervoor eerst vanaf Samaipata naar het startpunt van de vallei te reizen. De totale wandeling (heen- en terug) duurt ca. 6 uur en is pittig. U kunt deze tocht eenvoudig ter plaatse laten verzorgen. Informeert u bij Finca La Vispera naar de mogelijkheden en extra kosten voor tours in de omgeving.

19
19

19: Vertrek

U wordt opgehaald bij Finca La Vispera voor de transfer terug naar Santa Cruz waar u wordt afgezet op de luchthaven. U vliegt met Gol naar de Braziliaanse stad Sao Paulo, van waar u enkele uren later met een directe KLM vlucht doorvliegt naar Amsterdam. Uw Bolivia rondreis is aan een einde gekomen.

20
20

20: Einde Bolivia reis

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Bolivia

Voor deze 20-daagse rondreis Bolivia dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 4.550 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 4.640 per persoon.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Bolivia is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom Tico Reizen jouw Bolivia rondreis laten verzorgen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming. De ervaren reisspecialisten van Tico verzorgen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Bolivia rondreis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat