Logo bg white

Bezoek Panama Stad

3-daags arrangement Costa Rica & Panama
Vanaf € 310,00 p.p.
December t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Bezoek Panama stad

Panama-Stad is de hoofdstad van Panama en heeft een ruim aanbod aan interessante bezienswaardigheden. Het historische centrum van de stad wordt ‘Casco Viejo’ genoemd. De laatste jaren worden oude en vervallen panden in deze buurt opgeknapt en is een levendige wijk ontstaan met een prettige sfeer. Echt bekend is de stad om het naastgelegen Panamakanaal. Het kanaal is ruim 80 km lang en voert vanaf Panama-Stad naar Colón aan Caribische zee. Panama is een relatief klein land en door de centrale ligging zijn van uit de hoofdstad vele interessante excursies te ondernemen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het nabij gelegen vogelrijke Soberanía National Park, een bezoek brengen aan de Gatúnsluizen en het Fort San Lorenzo, per boot een oversteek maken over het Panamakanaal of tijdens een dagexcursie kennis maken de treinreis naar Colón, Portobelo en een Embera indianen dorp. U kunt dit programma (of een van de omschreven excursies) aan uw rondreis door Panama toevoegen of aansluitend aan uw reis door Costa Rica, Ecuador of Colombia maken.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Panama-Stad

Vandaag komt u aan in Panama-Stad. Aangekomen op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in de wijk Casco Viejo. De rest van de dag kunt u vrij besteden.  • ★★★ Casa Antigua (3n)
  • ★★★★ Las Clementinas (3n)

Casa Antigua

2
2

2: Stadsexcursie & Panamakanaal

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een dagexcursie waarin u onder begeleiding van een Engelssprekende gids in ca. 6 uur de hoogtepunten van Panama-Stad aandoet. U begint de dag met een bezoek aan de Miraflores sluizen van het Panamakanaal en het interessante museum en bezoekerscentrum. Hierna bezoekt u diverse andere hoogtepunten van de stad zoals Amador Causeway, Casco Viejo en/of de ruïnes van Panama Viejo. Lunch en alle entreegelden zijn vandaag inbegrepen. In de middag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

3
3

3: Optionele excursie omgeving Panama-Stad (deel 1)

Door de ligging van Panama-Stad zijn er vele mogelijkheden tot het maken van interessante excursies in de omgeving. Onderstaand een omschrijving van de leukste excursies:

Soberanía National Park (halve dagexcursie)
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het Soberanía National Park gebracht. Samen met de Engelssprekende gids wandelt u over de ‘Camino de Cruces’, het historische pad dat de Pacific met de Atlantische kust verbindt. Vroeger werd dit pad gebruikt door goudzoekers, Europese ontdekkingsreizigers, slaven en handelaren. Vroeg in de ochtend is de temperatuur aangenaam en heeft u de meeste kans op het zien van vogels, apen en reptielen! Rond het middaguur wordt u teruggereden naar Panama-Stad en afgezet bij uw hotel. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Treinreis, fort Portobelo en Embera indianen (dagexcursie)Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht. In 1 uur wordt u vanuit Panama-Stad naar Colón gereden over de originele spoorweg en heeft u fantastisch zicht op de jungle en het Panamakanaal. De spoorweg werd in 1880 door de Fransen gebruikt bij de aanleg van het Panamakanaal. In Colón zet u met uw gids de reis voort naar Portobelo. De haven van Portobelo was in de koloniale tijd een van de belangrijkste havens van Midden-Amerika en werd gebruikt voor het verschepen van het goud en zilver. U bezoekt de ruïnes van het fort die te midden van de jungle gebouwd is. Hierna vervolgt u de reis per boot naar een Embera dorpje gelegen aan de Rio Gatun. De Embera indianen zijn een van de 7 inheemse bevolkingsgroepen die leven in Panama. U maakt kennis met het dorp en zijn inwoners en zult hier tevens de lunch nuttigen. Hierna wordt u terug naar Panama-Stad gereden en afgezet bij uw hotel.

Soberanía & de Embera Indianen

3
3

3: Optionele excursies omgeving Panama stad (deel 2)

Panamakanaal oversteek (dagexcursie)
Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald bij uw hotel en naar de Flamenco haven gebracht. U stapt aan boord van het schip waarmee u de oversteek van de Stille Oceaan naar de Atlantische Oceaan gaat maken. Het schip vertrekt om 7:30 uur en passeert eerst de sluizen bij Miraflores waarbij het schip 16 meter omhoog wordt gebracht middels twee sluiten. Hierna volgt Pedro Miguel waar het schip middels een sluis nogmaals 9 meter gelift wordt. Een indrukwekkend schouwspel! Hierna vaart u door de Culebra Cut en heeft u zicht op de prachtige groene omgeving. Aangekomen bij de Caribische kant van het kanaal zal de boot 26 meter zakken middels de drie sluizen van Gatún. Bij pier 6 verlaat u de boot en wacht u een transfer die u terug zal brengen naar Flamenco Marina vanwaar u naar uw hotel gebracht zult worden. Let op: deze tour vindt slechts een of twee keer per maand plaats! Vertrekdata zijn op aanvraag. Het is ook mogelijk een gedeeltelijke oversteek te maken, u stapt dan in Gamboa aan boord van het schip en vaart via de Pedro Miguel en Miraflores sluizen naar de Flamenco Marina.

Gatún locks & Panama Canal Expansion & fort San Lorenzo (dagexcursie)
Vandaag wordt u in de ochtend opgehaald bij het hotel voor een excursie naar de Gatún sluizen en het fort San Lorenzo. De tour begint met een rit naar de Caribische provincie Colón waar zich de beroemde Gatún sluizen bevinden. U krijgt een uitleg over de werking van de sluizen en ziet enorme schepen de nauwe sluizen passeren. Hierna vervolgt u de reis naar het Expansion Oberservation Center, waar u de aanbouw ziet van de nieuwe sluizen in het Panama Kanaal. Vervolgens reist u door de groene omgeving naar Fort San Lorenzo, gelegen aan de Caribische kust. Het fort is gebouwd rond 1500 en herinnert aan de 17e eeuw waarin Henry Morgan en zijn piraten de havens en forten van de Caribische kust aanvielen. Lunch is vandaag inbegrepen.

Panamakanaal & Fort San Lorenzo

4
4

4: Einde programma

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel en vervolgt u de reis naar eigen inzicht. Wij zijn u graag van dienst bij het organiseren van overige reisonderdelen.

Prijsindicatie voor dit Panama arrangement

Voor dit 3-daags bezoek aan Panama stad dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 310 per persoon, op basis van verblijf in het Casa Antigua hotel.

Bij verblijf in het Las Clementinas hotel dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 575 per persoon. Inbegrepen in beide reissommen zijn vermelde transfers en excursies conform programma.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Panama

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Panama?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Costa Rica reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Costa Rica reizen op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Costa Rica u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat