Logo bg white

Beste reistijd Panama

Panama kent twee verschillende seizoenen, het droge seizoen en het ‘groene’ seizoen. Het droge seizoen loopt van december tot maart/april. Het ‘groene’ seizoen, ofwel het regenseizoen loopt van april/mei tot december. Over het algemeen geldt dus dat de beste reistijd Panama in het droge seizoen valt, echter raden wij een reis in het groene seizoen ook zeker niet af!

Beste reistijd voor

Beste reistijd Panama

December t/m april

Panama kent twee verschillende seizoenen, het droge seizoen en het regen seizoen. Het droge seizoen loopt van december tot maart/april. Het ‘groene’ seizoen, ofwel het regenseizoen loopt van april/mei tot en met november.

In het droge seizoen valt er weinig regen en het is dan ook niet gek dat dit de populairste tijd is voor toeristen om deze prachtige bestemming te bezoeken. Het ‘groene’ seizoen is echter ook een goede tijd om Panama te bezoeken. De prijzen van accommodaties liggen vele malen lager dan in het droge seizoen en daarbij staat het landschap prachtig in bloei. Het land komt echt tot leven na een stevige regenbui. Over het algemeen regent het vaak niet meer dan een uur per dag.

Houd er echter rekening mee dat het regenseizoen voor de Caribische kust weer net even anders is. In plekken zoals Colon, Bocas del Toro en San Blas kun je het hele jaar door regen verwachten. Al blijft dit vaak beperkt tot een stevige bui per dag.

De maand november is eigenlijk de enige maand die wij zouden afraden voor een bezoek aan Panama. Er zijn in deze maand vele nationale vrije dagen, waardoor vele hotels en vluchten volgeboekt zijn.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 31 32 34 34 32 31 30 30 30 30 30 31
mm 35 30 20 110 350 300 235 350 340 420 270 70

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat