Logo bg white

Panama Compleet

24-daagse rondreis door Panama
Vanaf € 5.710,00 p.p.
December t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

24-daagse Panama rondreis

De Panama rondreis begint met een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Panama-Stad. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht, gelegen in het oude koloniale deel van de stad genaamd Casco Viejo. Panama-Stad is een veelzijdige en aantrekkelijke stad waar u tijdens een volledige dagexcursie uitvoerig kennis mee maakt. Hierna brengt u een 4-daags bezoek aan de San Blas-eilanden, waar de Kuna-bevolking u hartelijk zal ontvangen. Teruggekomen in Panama-Stad staat de huurauto op u te wachten en rijdt u naar Playa Venao, Santa Fé, Santa Catalina, Golfo de Chiriquí en Boquete. Prachtige en zeer verschillende bestemmingen die u een goed beeld geven van de diversiteit van het land. Deze Panama rondreis wordt afgesloten met een 4-daags verblijf op een van de eilanden van Bocas del Toro, een eilandengroep in het noordwesten van het land. Hier kunt u tot rust komen en nagenieten van deze bijzondere Panama rondreis.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Panama rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Panama

Vandaag start uw Panama rondreis! Aan het einde van de ochtend checkt u in en vliegt u met een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Panama-Stad. Na aankomst heeft u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel, gelegen in de sfeervolle wijk Casco Viejo. In de avonduren kunt u heerlijk rondstruinen door deze bruisende wijk.

 • ★★★★ American Trade Hotel (2n) Blank

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico-reiziger

American Trade Hotel

2
2

2: Stadsexcursie & Panamakanaal

Na een goed ontbijt maakt u zich klaar voor een kennismaking met Panama-Stad. In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een dagexcursie waarin u onder begeleiding van een Engelssprekende gids in ca. 6 uur de hoogtepunten van Panama-Stad aandoet. U begint de dag met een bezoek aan de Miraflores-sluizen van het Panamakanaal en het interessante museum en bezoekerscentrum. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan Amador Causeway, Casco Viejo en de ruïnes van Panama Viejo. Lunch en alle entreegelden zijn vandaag inbegrepen. In de middag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

Panamakanaal

3
3

3: Panama-Stad – San Blas-eilanden

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en heeft u een transfer naar de nationale luchthaven Albrook voor de korte vlucht naar Playon Chico. Omdat u per persoon slechts 14 kilo bagage mee mag nemen (dit is inclusief handbagage), raden we u aan een deel van de bagage achter te laten bij uw hotel in Panama-Stad. Na aankomst op de San Blas-archipel wordt u ontvangen en per gemotoriseerde kano naar het privé-eiland gebracht waar de lodge zich op bevindt. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en aangeboden excursies inbegrepen. Het is belangrijk voldoende contant geld mee te nemen naar het eiland om uw drankjes en eventuele extra uitgeven te kunnen bekostigen.

U verblijft de komende dagen in een 'over the water bungalow'.


 • ★★★ Yandup Island Lodge (3n) Blank
4
4

4 & 5: San Blas-eilanden

Vrije dagen tijdens uw Panama rondreis in deze prachtige tropische omgeving. U kunt deelnemen aan het excursieprogramma van de lodge (inbegrepen). Er wordt onder andere een excursie naar de nabijgelegen gemeenschap van de Kuna-bevolking georganiseerd. Gedurende dit bezoek kunt u veel leren over de gebruiken en organisatie van de Kuna. Tevens worden er excursies georganiseerd naar onbewoonde eilandjes waar u uitstekend kunt zwemmen en snorkelen (snorkelmateriaal is ter plaatse te huur). De lodge zal u ter plaatse informeren over de mogelijkheden.

San Blas

6
6

6: San Blas-eilanden – Panama-Stad – El Valle

Vroeg in de ochtend wordt u terug gevaren naar de landingsbaan en terug naar Panama-Stad gevlogen. Na aankomst op de nationale luchthaven loopt u naar de desk van het autoverhuurbedrijf en krijgt u uw huurauto (Kia Sportage, of gelijkwaardig) die de komende 13 dagen van uw Panama rondreis tot uw beschikking staat. Hierna rijdt u in westelijke richting over de Interamericana in ca. 2½ uur naar El Valle de Antón. Onderweg passeert u de plaatsen La Chorrera en Bejuco. Vanaf het plaatje Chame loopt de weg parallel aan de kust en treft u vele stranden aan die veelvuldig worden bezocht in het weekend. Bij Las Uvas slaat u rechtsaf en rijdt u de laatste 25 km landinwaarts naar de groene vallei waar El Valle is gelegen. Indien u kiest voor het optionele verblijf, in de Canopy Lodge, dan zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen + 1 bird watching wandeling.

 • ★★★ Golden Frog Inn (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Canopy Lodge (2n) Blank

Canopy Lodge

7
7

7: El Valle de Antón

Vrije dag tijdens deze Panama rondreis die u naar eigen inzicht kunt besteden. De fanatieke wandelaar kan naar de top van de ‘India Dormida’ wandelen. Houdt u er rekening mee dat dit een enigszins pittige wandeling is. Vanaf de top heeft u spectaculair uitzicht op de vallei. In totaal bent u ca. 4 uur onderweg. Een andere mogelijkheid is om te wandelen onder begeleiding van een gids, of een zipline-excursie te boeken.

8
8

8: El Valle - Playa Venao

Vandaag verlaat u het El Valle en rijdt u terug naar de kust. Vanaf hier vervolgt u de Interamericana in westelijke richting tot aan Divisa en rijdt u via Penonome, Aguadulce en Chitre naar het schiereiland de Azuero. Op het schiereiland kunt u diverse stops maken bij o.a. Chitré of Las Tablas. De rit duurt zonder stops ruim 4 uur en uw eindbestemming is het badplaatsje Playa Venao, waar u verblijft in een charmante lodge.

 • ★★★ Villa Marina Lodge (2n)

Villa Marina Lodge

9
9

9: Playa Venao

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. In de omgeving van Playa Venao kunt u genieten van de prachtige stranden. Ook kunt u een excursie boeken naar het vogelrijke Isla Iguana. Tijdens de boot rit naar het eiland is de kans groot dat u schildpadden en dolfijnen ziet en tijdens de tour zelf kunt u snorkelen en het eiland verkennen. In de maanden juli t/m oktober zijn er veel bultrugwalvissen met hun jongen te vinden in de wateren rondom Isla Iguana. Een andere aanrader is een bezoek aan Isla Cañas. Als u in de maanden juli t/m november deze Panama rondreis maakt, dan kunt u een prachtig bezoek brengen aan dit eiland waarbij u ’s avonds zeeschildpadden hun eieren ziet leggen. Een onvergetelijke ervaring! Indien gewenst kan Tico deze dag een excursie voor u organiseren.

10
10

10: Playa Venao – Santa Fé

Na het ontbijt verlaat u Playa Venao en rijdt u terug naar de Interamericana. In ca.4 uur rijdt u vandaag naar een klein bergdropje genaamd Santa Fé. Allereerst rijdt u richting de stad Santiago. Indien gewenst kunt u hier een stop maken om de centrale kerk te bewonderen. Vanaf Santiago is het nog ca. 1½ rijden in noordelijke richting. Indien u vroeg in de ochtend vertrokken bent dan heeft u de middag nog vrij te besteden.

 • ★★★ Coffee Mountain Inn (2n)
11
11

11: Santa Fé

Santa Fé is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het Santa Fé National Park. Fanatieke wandelaars en vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. Een aanrader is om een excursie te boeken naar de ‘Lost Waterfall’. Houdt u er rekening mee dat dit een enigszins pittige wandeling is. Een andere mogelijkheid is om een paardrijdexcursie te maken in de prachtige groene omgeving van Santa Fé.

12
12

12: Santa Fé – Santa Catalina

Vandaag komt er alweer een einde aan uw verblijf in het vredige Santa Fé. U maakt zich klaar voor de reis naar Santa Catalina. Via Santiago en Soná bereikt u deze kustplaats, gelegen aan de Golfo de Montijo. Dit kleine vissersdorpje is populair bij surfers vanwege de uitstekende surfcondities en bij duikers, vanwege de schitterende onderwaterwereld bij Isla Coiba. Indien u niet van snorkelen of duiken houdt dan kunt u overwegen om deze bestemming over te slaan.

 • ★★★ Villa Coco (2n) Blank

Villa Coco

13
13

13: Santa Catalina

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. Het is aan te bevelen om vandaag een dagexcursie te boeken naar Isla Coiba waarin u de prachtige onderwaterwereld snorkelend of duikend verkent. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan Isla Coiba waarbij u de natuur en de oude gevangenis bezoekt. In de omgeving van Santa Catalina kunt u schitterend paardrijden door de heuvels en langs het strand. Geef Tico uw wensen door en wij boeken graag uw excursie naar keuze.

Indien u tussen december & april reist dan heeft u kans om met walvishaaien te duiken of snorkelen.

Isla Coiba

14
14

14: Santa Catalina – Boca Chica

Vandaag rijdt u via Soná, San Félix en Horconcitos naar uw volgende accommodatie. Deze rit duurt ca. 3½ uur en leidt naar de Golfo de Chiriquí in het westen van Panama. De laatste kilometers rijdt u over groene heuvels tot u aankomst bij het mooie boutique hotel Bocas del Mar. Vanaf het hotel heeft u prachtig uitzicht op de baai en de omliggende eilanden. Het Bocas del Mar behoort tot de beste hotels van Panama en het zal u de komende dagen dan ook aan niets tekort komen!

 • ★★★★ Bocas del Mar (3n)

Video Bocas del Mar

15
15

15 & 16: Boca Chica

Vrije dagen in Boca Chica waarin u kunt genieten van de zee, de prachtige tuin en het zwembad. In de omgeving kunt u prachtige tours maken die u ter plaatse kunt boeken, of al op voorhand bij Tico. Het aanbod is divers en bestaat uit dagtrips naar witte zandstranden en mangroven, vogelexcursies, paardrijden en kajakken. Vindt deze Panama rondreis plaats tussen juli en oktober dan kunt u tevens een walvissafari boeken.

17
17

17: Boca Chica – Boquete

Vandaag vervolgt u uw Panama rondreis in ca. 2 uur naar Boquete. Vanaf David stijgt de weg geleidelijk en neemt de temperatuur af. Na de klim heeft u bij helder weer een prachtig zicht op de vallei ‘Valle Escondido’. Het populaire dorpje Boquete is gelegen op 1.200 m hoogte en wordt omringt door groene bergen. Boquete is in 1911 gesticht door immigranten uit Midden-Europa wat nog is terug te zien aan de bouwstijl van diverse huizen. Door de ligging op de zuidoostflank van de vulkaan Barú, is de vallei waarin Boquete ligt een van de vruchtbaarste van het land. Onder koffiekenners staat de koffie die hier wordt geteeld zelfs bekend als beste hooglandkoffie ter wereld. U overnacht de komende dagen in een comfortabele accommodatie.

 • ★★★+ Panamonte Inn (2n)
18
18

18: Boquete

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt een interessante koffietour boeken bij Finca Lerida. In ca. 3 uur krijgt u een rondleiding over de koffieplantage en leert u veel over het produceren van koffie. Uiteraard kunt u aan het einde van de tour de verschillende soorten koffie proeven. Na de koffietour kunt u indien gewenst een prachtige wandeling maken om de koffieplantages van Finca Lerida. Vanaf het uitkijkpunt heeft u spectaculair uitzicht over de vallei en het centrum van Boquete. Met een beetje geluk spot u hier de indrukwekkende quetzal. Een andere mogelijkheid is een bezoek brengen aan het Parque Nacional Vulcán Barú, aan Parque Internacional de la Amistad of de bekende bloementuin ‘Mi Jardín es Su Jardín. Ook raften en ziplinen behoren tot de opties deze dag. Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij uw hotel.

Quetzal

19
19

19: Boquete – Bocas del Toro

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Almirante. In Almirante heeft u een transfer per boot naar Bocas del Toro. Tico heeft een verblijf op het rustige Popa Island voor u geselecteerd. Houdt u er rekening mee dat dit een 'adults only' resort is. Indien u met kinderen reist dan zijn er vele andere bijzondere accommodaties in de omgeving te vinden. U kunt fantastisch snorkelen, wandelen door het regenwoud, ontspannen op de mooie stranden in de omgeving, of enkele interessante excursies maken. U verblijft de komende dagen op basis van volpension.

 • ★★★+ Popa Paradise Beach Resort (3n)
20
20

20 & 21: Isla Popa

Deze dagen van uw Panama rondreis kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. U kunt prachtige wandelingen maken op het eiland. Onderweg is de kans groot dat u veel bijzondere vogels zult zien. Tevens worden de luiaard en de kleine rode kikkers hier ook met enige regelmaat gespot. Uw verblijf ligt verder direct aan zee en u kunt direct vanaf het strand mooi snorkelen en/of zwemmen in het kraakheldere water. Indien gewenst kunt u een van deze dagen een excursie maken naar het schitterende eiland Zapatillas, maar ook de excursie naar de cacaoboerderij is van harte aan te bevelen.

22
22

22: Bocas del Toro – Panama-Stad

Vroeg in de ochtend wordt u teruggevaren naar de landingsbaan en terug naar Panama-Stad gevlogen. Na aankomst heeft u een transfer terug naar uw hotel. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.


 • ★★★★ American Trade Hotel (1n) Blank
23
23

23: Panama-Stad – Vertrek

De Panama rondreis is tot een einde gekomen. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Einde van de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven waar u incheckt voor de directe KLM vlucht naar Amsterdam.

24
24

24: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Panama rondreis

Voor deze 24-daagse Panama rondreis geldt een indicatie reissom van € 5.710 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties. Indien u in de Canopy Lodge in El Valle de Anton wenst te verblijven dan dient u rekening te houden met een toeslag van ongeveer € 460 per persoon.


Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op laagseizoentarieven.


Inbegrepen

Bij deze Panama rondreis zijn alle vluchten, overnachtingen, transfers, autohuur, ontbijt en alle vermelde excursies inbegrepen.

De Panama rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Panama

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng deze Panama rondreis met een verblijf in de unieke Canopy Tower!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 926,– p.p.
december t/m april

Panama arrangement | Canopy Tower

Dit korte programma begint met een transfer vanuit Panama-Stad naar de groene wereld rondom de Canopy Tower, gelegen in het Soberanía National Park. Dit programma kunt u laten verwerken in een uitgebreider bezoek aan Panama óf kunt u voorafgaand, of afsluitend aan een rondreis door Costa Rica, Ecuador of Colombia maken.

Lees meer

Waarom met Tico een Panama rondreis maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen naar deze bijzondere natuurbestemming. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Panama rondreis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reizen op maat naar Panama

Wij stellen speciaal voor u een reisprogramma samen waarin wij door middel van de route en accommodatiekeuze een exclusieve reis tot stand laten komen.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u op maat samen. U hoeft tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat Panama u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat