Logo bg white

Prachtige Panama rondreis met veel hoogtepunten 'Todo de Panama'

23-daagse rondreis door Panama
Vanaf € 4.225,00 p.p.
December t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

23-daagse Panama rondreis

De Panama rondreis begint met een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Panama-Stad. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht, gelegen in het oude koloniale deel van de stad genaamd Casco Viejo. Panama-Stad is een veelzijdige en aantrekkelijke stad waar u tijdens een volledige dagexcursie uitvoerig kennis mee maakt. Hierna brengt u een 3-daags bezoek aan de San Blas eilanden, waar de Kuna u hartelijk zullen ontvangen. Teruggekomen in Panama-Stad staat de huurauto op u te wachten en rijdt u naar Pedasí, Santa Fé, Santa Catalina, Golfo de Chiriquí en Boquete. Prachtige en zeer verschillende bestemmingen die u een goed beeld geven van de diversiteit van het land. Deze Panama rondreis wordt afgesloten met een 3-daags verblijf op een van de eilanden van Bocas del Toro, een eilandengroep in het noordwesten van het land. Hier kunt u tot rust komen en nagenieten van de mooie Panama rondreis.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Panama rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Panama

Vandaag start uw Panama rondreis! Aan het einde van de ochtend checkt u in en vliegt u met een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Panama-Stad. Na aankomst heeft u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel, gelegen in de sfeervolle wijk Casco Viejo. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en alvast kennis maken met de stad.

 • ★★★+ Central Hotel Panama (2n)
 • ★★★★ American Trade Hotel (2n)

"'Boven verwachting. Zoals de lokale reisagent al aangaf, het is geen vakantie, het is een beleving / levenservaring.'"
Tico Reiziger
2
2

2: Stadsexcursie & Panamakanaal

U zult op deze eerste dag van de Panama rondreis al veel hoogtepunten van Panama gaan zien. In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een dagexcursie waarin u onder begeleiding van een Engelssprekende gids in ca. 6 uur de hoogtepunten van Panama-Stad aandoet. U begint de dag met een bezoek aan de Miraflores sluizen van het Panamakanaal en het interessante museum en bezoekerscentrum. Andere hoogtepunten zijn een bezoek aan Amador Causeway, Casco Viejo en de ruïnes van Panama Viejo. Lunch en alle entreegelden zijn vandaag inbegrepen. In de middag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

3
3

3: Panama-Stad – San Blas eilanden

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en heeft u een transfer naar de nationale luchthaven Albrook voor de korte vlucht naar Playon Chico. Omdat u per persoon slechts 14 kilo bagage mee mag nemen (dit is inclusief handbagage), raden we u aan een deel van de bagage achter te laten bij uw hotel in Panama-Stad. Na aankomst op de San Blas archipel wordt u ontvangen en per gemotoriseerde kano naar het privé eiland gebracht waar de lodge zich op bevindt. U overnacht de komende dagen in een van de 10 bungalowtjes en heeft 24 uur per dag elektriciteit, een eigen terras met hangmat en een ventilator. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en aangeboden excursies inbegrepen. Het is belangrijk voldoende contant geld mee te nemen naar het eiland om uw drankjes en eventuele extra uitgeven te kunnen bekostigen.

 • ★★★ Yandup Island Lodge (3n – over the water bungalow – vp)
4
4

4 & 5: San Blas eilanden

U heeft nu wat vrije dagen tijdens uw Panama rondreis in deze prachtige tropische omgeving. U kunt deelnemen aan het excursieprogramma van de lodge (inbegrepen). Er wordt onder andere een excursie naar de nabijgelegen gemeenschap van de Kuna bevolking georganiseerd. Gedurende dit bezoek kunt u veel leren over de gebruiken en organisatie van de Kuna. Tevens worden er excursies georganiseerd naar onbewoonde eilandjes waar u uitstekend kunt zwemmen en snorkelen (snorkelmateriaal is ter plaatse te huur). De lodge zal u ter plaatse informeren over de mogelijkheden.

6
6

6: San Blas eilanden – Panama-Stad – El Valle

Vroeg in de ochtend wordt u terug gevaren naar de landingsbaan en terug naar Panama-Stad gevlogen. Na aankomst op de nationale luchthaven loopt u naar de desk van het autoverhuurbedrijf en krijgt u uw huurauto die de komende 12 dagen van uw Panama rondreis tot uw beschikking zal zijn. Hierna rijdt u in westelijke richting over de Interamericana in ca. 2½ uur naar El Valle de Antón. Onderweg passeert u de plaatsen La Chorrera en Bejuco. Vanaf het plaatje Chame loopt de weg parallel aan de kust en treft u vele stranden aan die veelvuldig worden bezocht in het weekend. Bij Las Uvas slaat u rechtsaf en rijdt u de laatste 25 km landinwaarts naar de groene vallei waar El Valle is gelegen. Bij uw verblijf bij de Canopy Lodge zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen + 1 bird watching wandeling.

 • ★★★ Park Eden B&B (2n)
 • ★★★★ Canopy Lodge (2n – vp)

Canopy Lodge

7
7

7: El Valle de Antón

Vrije dag tijdens de Panama rondreis die u naar eigen inzicht kunt besteden. Op zondag is een bezoek aan de markt een aanrader. De fanatieke wandelaar kan naar de top van de ‘India Dormida’ wandelen. Houdt u er rekening mee dat dit een enigszins pittige wandeling is. Vanaf de top heeft u spectaculair uitzicht op de vallei. In totaal bent u ca. 4 uur onderweg. Een andere mogelijkheid is om te wandelen onder begeleiding van een gids, of een zipline excursie te boeken.

8
8

8: El Valle - Pedasí

Vandaag verlaat u het El Valle en rijdt u terug naar de kust. Vanaf hier vervolgt u de Interamericana in westelijke richting tot aan Divisa en rijdt u via Penonome, Aguadulce en Chitre naar het schiereiland de Azuero. Op het schiereiland kunt u diverse stops maken bij o.a. Chitré of Las Tablas. De rit duurt zonder stops ca. 4 uur en uw eindbestemming is het leuke plaatsje Pedasí.

 • ★★★ Playa Venao Hotel & Resort (2n)
9
9

9: Pedasi

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. In de omgeving van Pedasí kunt u genieten van de prachtige stranden die u door middel van een korte autorit kunt bereiken. Ook kunt u een excursie boeken naar het vogelrijke Isla Iguana. Tijdens de boot rit naar het eiland is de kans groot dat u schildpadden en dolfijnen ziet en tijdens de tour zelf kunt u snorkelen en het eiland verkennen. In de maanden juli tot en met oktober zijn er veel bultrugwalvissen met hun jongen te vinden in de wateren rondom Isla Iguana. Een andere aanrader is een bezoek aan Isla Cañas. Als u in de maanden juli tot en met november deze Panama rondreis maakt, dan kunt u een prachtig bezoek brengen aan dit eiland waarbij u ’s avonds zeeschildpadden hun eieren ziet leggen. Een onvergetelijke ervaring! U kunt bij uw hotel informeren naar de mogelijkheden.

10
10

10: Pedasí – Santa Fé

Na het ontbijt verlaat u Pedasí en rijdt u terug naar de Interamericana. In ca. 3½ uur rijdt u vandaag naar een klein bergdropje genaamd Santa Fé. Allereerst rijdt u richting de stad Santiago. Indien gewenst kunt u hier een stop maken om de centrale kerk te bewonderen. Vanaf Santiago is het nog ca. 1½ rijden in noordelijke richting. Indien u vroeg in de ochtend vertrokken bent dan heeft u de middag nog vrij te besteden.

 • ★★★ Coffee Mountain Inn (2n)
11
11

11: Santa Fé

Santa Fé is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het Santa Fé National Park. Fanatieke wandelaars en vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. Een aanrader is om een excursie te boeken naar de ‘Lost Waterfall’. Houdt u er rekening mee dat dit een enigszins pittige wandeling is. Een andere mogelijkheid is om een paardrijdexcursie te maken in de prachtige groene omgeving van Santa Fé.

12
12

12: Santa Fé – Santa Catalina

Vandaag komt er alweer een einde aan uw verblijf in het vredige Santa Fé. U maakt zich klaar voor de reis naar Santa Catalina. U zal merken dat de omgeving steeds rustiger en serener wordt. Het westen van Panama is veel minder dichtbevolkt dan de omgeving rondom Panama-Stad.

Via Santiago en Soná bereikt u Santa Catalina, gelegen aan de Golfo de Montijo. Dit kleine vissersdorpje is populair bij surfers vanwege de uitstekende surfcondities. Daarnaast is Santa Catalina de plek bij uitstek voor een bezoek aan Isla Coiba. Uw hotel ligt direct aan het strand. Wanneer u niet van snorkelen of duiken houdt kunnen we deze bestemming beter uit uw programma laten!

 • ★★★ Hotel Santa Catalina (2n – jr. suite)
13
13

13: Santa Catalina

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. Ter plaatse kunt u bij een van de vele duikscholen een dagexcursie boeken naar Isla Coiba waarin u de prachtige onderwaterwereld snorkelend of duikend verkend. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan Isla Coiba waarbij u de natuur en de oude gevangenis bezoekt. In de omgeving van Santa Catalina kunt u paardrijden door de heuvels en langs het strand.

14
14

14: Santa Catalina – Boca Chica

Vandaag rijdt u via Soná, San Félix en Horconcitos naar uw volgende accommodatie. Deze rit duurt ca. 3½ uur en leidt naar de Golfo de Chiriquí in het westen van Panama. De laatste kilometers rijdt u over groene heuvels tot u aankomst bij het mooie boutique hotel Bocas del Mar. Vanaf het hotel heeft u prachtig uitzicht op de baai en de omliggende eilanden.

 • ★★★+ Bocas del Mar (2n)
 • ★★★★ Bocas del Mar (2n – premium bungalow)

Video Bocas del Mar

15
15

15: Boca Chica

Vrije dagen in Boca Chica waarin u kunt genieten van de zee, de prachtige tuinen en het zwembad. In de omgeving kunt u prachtige tours maken die u ter plaatse kunt boeken. Het aanbod is divers en bestaat uit dagtrips naar witte zandstranden en mangroven, bird watching tours, paardrijden en kajakken. Tijdens deze Panama rondreis kun je zelfs tussen midden juli en eind oktober een walvissafari doen.

16
16

16: Boca Chica – Boquete

Vandaag vervolgt u uw Panama rondreis in ca. 2 uur naar Boquete. Vanaf David stijgt de weg geleidelijk en neemt de temperatuur af. Na de klim heeft u bij helder weer een prachtig zicht op de vallei ‘Valle Escondido’. Het populaire dorpje Boquete is gelegen op 1.200 m hoogte en wordt omringt door groene bergen. Boquete is in 1911 gesticht door immigranten uit Midden-Europa wat nog is terug te zien aan de bouwstijl van diverse huizen. Door de ligging op de zuidoostflank van de vulkaan Barú, is de vallei waarin Boquete ligt een van de vruchtbaarste van het land. Onder koffiekenners staat de koffie die hier wordt geteeld zelfs bekend als beste hooglandkoffie ter wereld. U overnacht de komende dagen in een comfortabele accommodatie.

 • ★★★+ Finca Lerida Boutique Hotel (2n - deluxe kamer)
 • ★★★★ Panamonte Inn (2n - master suite)
17
17

17: Boquete

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt een interessante koffietour boeken bij Finca Lerida. In ca. 3 uur krijgt u een rondleiding over de koffieplantage en leert u veel over het produceren van koffie. Uiteraard kunt u aan het einde van de tour de verschillende soorten koffie proeven. Na de koffietour kunt u indien gewenst een prachtige wandeling maken om de koffieplantages van Finca Lerida. Vanaf het uitkijkpunt heeft u spectaculair uitzicht over de vallei en het centrum van Boquete. Een andere mogelijkheid is een bezoek brengen aan het Parque Nacional Vulcán Barú, aan Parque Internacional de la Amistad of de bekende bloementuin ‘Mi Jardín es Su Jardín. Ook raften en ziplinen behoren tot de opties deze dag. Aan het einde van de dag levert u de huurauto in bij uw hotel.

Mi Jardín es su Jardín

18
18

18: Boquete – Bocas del Toro

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Almirante. In Almirante heeft u een transfer per boot naar Bocas del Toro. U kunt kiezen voor een avontuurlijk verblijf op Isla Bastimentos (Tranquilo Bay), of een verblijf op het iets zuidelijker gelegen en rustige Popa Island (Popa Paradise Beach Resort). Beide accommodaties zijn kleinschalig en bieden alle gewenste comfort. De komende dagen kunt u genieten van de prachtige omgeving van Bocas del Toro. U kunt fantastisch snorkelen, wandelen door het regenwoud, ontspannen op de mooie stranden in de omgeving, of enkele interessante excursies maken. U verblijft de komende dagen op basis van volpension.

 • ★★★ Tranquilo Bay (3n - vp), Isla Bastimentos
 • ★★★+ Popa Paradise Beach Resort (3n – vp), Isla Popa
19
19

19 & 20: Isla Bastimentos

Deze dagen van uw Panama rondreis kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. U kunt prachtige wandelingen maken op het eiland. Onderweg is de kans groot dat u veel bijzondere vogels zult zien. Tevens worden de luiaard en de kleine rode kikkers hier ook met enige regelmaat gespot. Vanuit de uitkijktoren, welke in de tuin van Tranquilo Bay staat, heeft u spectaculair uitzicht op de omgeving. Na een korte wandeling bereikt u de zee. Vanaf hier kunt u heerlijk snorkelen en/of zwemmen in het kraakheldere water. Houdt u er rekening mee dat er op dit stuk van het eiland geen strand is. Indien gewenst kunt u een excursie maken naar een van de van de mooie stranden in de omgeving. Een excursie naar het schitterende eiland Zapatillas en een excursie naar de cacaoboerderij zijn van harte aan te bevelen.

Popa Paradise Resort

21
21

21: Bocas del Toro – Panama-Stad

Vroeg in de ochtend wordt u teruggevaren naar de landingsbaan en terug naar Panama-Stad gevlogen. Na aankomst heeft u een transfer terug naar uw hotel. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★ Hotel Central Panama (1n)
 • ★★★★ American Trade Hotel (1n)

American Trade Hotel

22
22

22: Panama-Stad – Vertrek

De Panama rondreis is tot een einde gekomen. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Einde van de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven waar u incheckt voor de directe KLM vlucht naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Panama rondreis

Voor deze 23-daagse Panama rondreis geldt een indicatie reissom van € 4.225 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Bij verblijf in superieure klasse hotels dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.190 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur en alle vermelde vluchten die zijn gebaseerd op schouderseizoentarieven. De Panama rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Panama

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een Panama rondreis maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Panama rondreis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reizen op maat naar Panama

Wij stellen speciaal voor u een reisprogramma samen waarin wij door middel van de route en accommodatiekeuze een exclusieve reis tot stand laten komen.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Panama u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat