Logo bg white

Voor de echte natuurliefhebbers 'Natuurreis Panama'

19-daagse rondreis door Panama
Vanaf € 5.840,00 p.p.
December t/m april
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Natuurreis Panama

Deze natuurreis Panama start met een verblijf in de unieke Canopy Tower, waar de kans op het spotten van dierenleven erg groot is. U vliegt vervolgens naar David, waar u een 4WD huurauto ophaalt waarmee u de reis voortzet. Via de nevelwouden van Mount Totumas reist u door het groene heuvellandschap naar Boquete.

In de omgeving van het nog onontdekte Santa Fé kunt u prachtig wandelen. De reist vervolgt naar El Valle de Anton waar u verblijft in de schitterende Canopy Lodge. Dit is wederom een uitstekende plek voor het spotten van bijzondere vogels en ander dierenleven. In Panama-Stad levert u de huurauto weer in. De volgende dag start het 5-daagse programma naar wellicht het hoogtepunt van deze reis, de Darién provincie. Dit ongerepte gebied wordt nog maar door weinig toeristen bezocht. U verblijft in luxe tenten en maakt dagelijks verschillende excursies waarbij u o.a. op zoek gaat naar de harpij. Tevens bezoekt u een, of meerdere inheemse stammen die in dit gebied leven.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze natuurreis Panama!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Panama

Vandaag start uw natuurreis naar Panama! Aan het einde van de ochtend checkt u in en vliegt u met een directe KLM vlucht van Amsterdam naar Panama-Stad. Na aankomst in Panama heeft u een transfer naar Gamboa. U verblijft de komende dagen in de unieke Canopy Tower, een fantastische locatie voor natuurliefhebbers en vogelaars. Het observatiedeck is de ideale plek om vogels en ander dierenleven, zoals luiaards, te spotten. Tevens kunt u genieten van spectaculaire zonsondergangen. Vanuit de kamers kijkt u net onder het bladerdek van de bomen, waardoor uw kansen op het spotten van bijzonder dierenleven nog groter zijn. U verblijft op basis van volpension.  • ★★★ Canopy Tower (3n – vp)
  • ★★★ Canopy Tower (3n – cotinga/harpy eagle room – vp)

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk

Canopy Tower

2
2

2 & 3: Soberanía National Park

U heeft wat vrije dagen tijdens uw natuurreis Panama die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Bij uw verblijf bij de Canopy Tower is één wandeling met gids inbegrepen. U kunt overdag een van de vele aangeboden excursies boeken. Uiteraard is het ook mogelijk om uw dag door te brengen op het observatiedeck.

4
4

4: Soberanía National Park – Mount Totumas

In de ochtend heeft u een transfer naar de nationale luchthaven van Panama-Stad. U vliegt in ca. 45 minuten naar David. Na aankomst op de luchthaven van David meldt u zich bij het autoverhuurbedrijf National Car Rental voor de oplevering van uw huurauto welke de komende 9 dagen van uw natuurreis Panama tot uw beschikking staat. U maakt zich klaar voor de reis naar Mount Totumas. Het is een prachtige ca. 2½ uur durende rit dwars door het groene berglandschap van West-Panama. In de loop van de middag komt u aan bij uw verblijf, gelegen midden in de natuur.

  • ★★★ Mount Totumas (2n)
5
5

5: Mount Totumas

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt fantastisch wandelen in de omgeving. Er zijn 8 verschillende wandelpaden variërend van 1.4 km tot 4.2 km. U kunt op eigen gelegenheid op pad gaan, of onder begeleiding van een gids. Met een beetje geluk spot u onderweg apen en verschillende prachtige vogels. Er zijn een aantal plekken waar u spectaculair uitzicht heeft op het La Amistad Nationale Park.

6
6

6: Mount Totumas – Boquete

Vandaag vervolgt u uw Panama natuurreis in ca. 2½ uur naar Boquete. Het populaire dorpje Boquete is gelegen op 1.200 m hoogte en wordt omringd door groene bergen. Boquete is in 1911 gesticht door immigranten uit Midden Europa wat nog is terug te zien aan de bouwstijl van diverse huizen. Door de ligging op de zuidoost flank van de vulkaan Barú is de vallei waarin Boquete ligt een van de vruchtbaarste van het land. Onder koffiekenners staat de koffie die hier wordt geteeld zelfs bekend als beste hooglandkoffie ter wereld. U overnacht de komende dagen in een comfortabele accommodatie.

  • ★★★+ Finca Lerida (2n)
7
7

7: Boquete

Vandaag doet u interessante koffietour boeken bij Finca Lerida. In ca. 3 uur krijgt u een rondleiding over de koffieplantage en leert u veel over het produceren van koffie. Uiteraard kunt u aan het einde van de tour de verschillende soorten koffie proeven. Na de koffietour kunt u, indien gewenst, een prachtige wandeling maken op de koffieplantages van Finca Lerida. Vanaf het uitkijkpunt heeft u spectaculair uitzicht over de vallei en het centrum van Boquete. Daarbij bestaat de kans dat u hier de wereldberoemde quetzal spot. Dit zou wel een bijzonder moment zijn tijdens uw natuurreis Panama!

8
8

8: Boquete – Santa Fé

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. In ca. 6 uur rijdt u vandaag naar een klein bergdorpje genaamd Santa Fé. Door het groene heuvellandschap rijdt u richting de stad Santiago. Indien gewenst kunt u hier een stop maken om de centrale kerk te bezoeken. Vanaf Santiago is het nog ca. 1½ rijden in noordelijke richting. Indien u vroeg in de ochtend vertrokken bent, heeft u de middag nog vrij te besteden.

  • ★★★ Coffee Mountain Inn (2n)
9
9

9: Santa Fé

Santa Fé is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Santa Fé National Park. Fanatieke wandelaars en vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. Een aanrader is om een excursie te boeken naar de ‘Lost Waterfall’. Houdt u er rekening mee dat dit een enigszins pittige wandeling is. Een andere mogelijkheid is om een paardrijdexcursie te maken in de prachtige groene omgeving van Santa Fé.

10
10

10: Santa Fé – El Valle de Antón

Vandaag komt er alweer een einde aan uw verblijf in het vredige Santa Fé. U maakt zich klaar voor de reis naar El Valle de Antón. In totaal bent u vandaag ca. 4 uur onderweg. U zal merken dat het landschap steeds drukker wordt. In vergelijking met het westen van Panama wonen er in deze omgeving veel meer mensen. In El Valle de Antón verblijft u in de prachtige Canopy Lodge. Houdt u er rekening mee dat dit verblijf enigszins lastig te vinden is. Wanneer u Canopy Adventure ziet aan uw linkerhand, dan bent u net iets te ver doorgereden.

  • ★★★+ Canopy Lodge (2n – vp)

Canopy Lodge

11
11

11. El Valle de Antón

Vrije dag tijdens uw natuurreis door Panama die u naar eigen inzicht kunt besteden. Op zondag is een bezoek aan de markt een aanraderbird watching wandeling aangeboden door de lodge. U kunt het gemoedelijke plaatsje El Valle de Antón bezoeken en ook een wandeling naar de top van de ‘Sleeping Indian Woman’ behoort tot de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat u ca. 3-4 uur onderweg bent wanneer u zich aan deze wandeling waagt.

12
12

12: El Valle de Antón – Panama-Stad

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag rijdt u in ca. 3½ uur terug naar de internationale luchthaven van Panama-Stad. Hier levert u de huurauto weer in. Met de shuttlebus van Riande Airport Hotel reist u naar uw verblijf voor de komende avond. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★ Riande Airport Hotel (1n)
13
13

13: Panama Stad – Darién

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw verblijf opgehaald en gaat misschien wel het hoogtepunt van uw natuurreis naar Panama van start. Vandaag reist u af naar de nog ongerepte provincie Darién, gelegen ten oosten van Panama, niet ver van de Colombiaanse grens. Dit deel van het land wordt nog maar weinig door toeristen bezocht. De infrastructuur is slecht en het lokale leven hier is nog sober. In deze omgeving zijn veel lokale stammen te vinden. Daarnaast is Darién het natuurlijk habitat van vele bijzondere vogels, waaronder de indrukwekkende harpij. Samen met een gids en de rest van de groep reist u af naar het Canopy Camp. In de ochtend stopt u in een vogelrijk gebied, alvorens u in de middag luncht in Torti. In de namiddag komt u aan bij uw verblijf.

  • ★★★ Canopy Camp (4n – vp)

Canopy Camp

14
14

14 – 16: Darién

Deze dagen maakt u verschillende excursies in de omgeving van het Canopy Camp. Gedurende de meeste excursies gaat u opzoek naar bijzondere vogelsoorten en in het special naar de harpij, al wordt deze niet vaak gevonden. Ook bezoekt u verschillende lokale stammen, welke nog via traditionele normen en gebruiken leven.

17
17

17: Darién – Panama-Stad

Vandaag komt het bijzondere verblijf in Darién alweer tot een einde. In ca. 4 uur reist u terug naar Panama-Stad. U verblijft ditmaal in de sfeervolle wijk Casco Viejo. Indien de tijd het toelaat dan kunt u deze middag dit interessante deel van Panama-Stad vast op eigen gelegenheid verkennen.

  • ★★★★ American Trade Hotel (1n)

American Trade Hotel

18
18

18: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Indien gewenst kunt u een uitstapje maken naar het Panamakanaal. Informeert u bij de receptie van uw verblijf naar de mogelijkheden. Einde van de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven waar u incheckt voor de directe KLM vlucht naar Nederland. De natuurreis Panama is afgelopen.

Panama kanaal

19
19

19: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Natuurreis Panama

Voor deze 19-daagse Natuurreis Panama geldt een indicatie reissom van € 5.840 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in vermelde hotels.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur en alle vermelde vluchten die zijn gebaseerd op schouderseizoentarieven. Deze natuurreis Panama is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Panama

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een natuurreis Panama maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere natuurbestemming. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw natuurreis Panama!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reizen op maat naar Panama

Wij stellen speciaal voor u een reisprogramma samen waarin wij door middel van de route en accommodatiekeuze een exclusieve reis tot stand laten komen.

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Panama u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat