Logo bg white

Kennismaking met Centraal-Thailand reis

13-daagse rondreis door Thailand
Vanaf € 3.175,00 p.p.
december t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Maakt u kennis met het veelzijdige Thailand

Tijdens deze korte reis maakt u kennis met het authentieke centrale gedeelte van Thailand. Waar veel mensen naar het noorden en/of het zuiden van Thailand afreizen, weten er maar weinig dat Centraal-Thailand ook veel te bieden heeft!

In de omgeving van Kanchanaburi vindt u wellicht wel de mooiste watervallen van Thailand! Daarnaast heeft dit plaatsje een rijke geschiedenis die zeer interessant is. Kanchanaburi is een middelgroot stadje waardoor het gezellig aanvoelt. U vindt hier verschillende restaurants en café's en een bruisende avondmarkt.

U reist vervolgens naar de oude koningsstad Ayutthaya, gelegen op nog geen 100 kilometer van Bangkok. Het historische gedeelte behoort tot UNESCO's werelderfgoed en werd over een periode van 400 jaar door 33 koningen opgebouwd. De eeuwenoude tempels en paleizen bevinden zich verspreid door de stad.

De volgende bestemming tijdens deze kennismaking met Centraal-Thailand reis is het Khao Yai National Park, het oudste nationale park van Thailand. Hier bezoekt u enkele prachtige watervallen en gaat u op zoek naar wild zoals olifanten die hier veel te vinden zijn.

Vervolgens reist u naar het paradijselijke eiland Koh Kood, gelegen ten zuidwesten van Bangkok, nabij de grens met Cambodja. Koh Kood is een prachtig en nog grotendeels ongerept eiland waar u naast mooie stranden ook een wilde jungle vindt. U sluit deze reis af in het bruisende Bangkok vanwaar u weer terugvliegt naar huis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vlucht naar Thailand

In de middag vertrek van uw directe KLM vlucht (economy class) naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U arriveert ‘s ochtends met uw KLM vlucht op de luchthaven van Bangkok. Hier gaat uw 2-weekse reis door Centraal-Thailand van start! U wordt hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner, welkom in Thailand! Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel. Houdt u er wel rekening mee dat u pas in de middag kunt inchecken. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange vliegreis.

  • ★★★+ Chatrium Riverside Hotel (1n)
  • ★★★★ Ariyasom Villa (1n)


Indien u kiest voor een verblijf in Ariyasom Villa dan verblijft u in een prachtige sfeervolle en kleinschalige accommodatie.

Streetfood in Bangkok

3
3

3: Bangkok - Kanchanaburi

Al vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en gids die de komende dagen tot uw beschikking staan. U reist in ca. 3 uur naar uw volgende bestemming, Kanchanaburi. Deze stad staat bekend om de bekende spoorbrug die onderdeel is van de Birmaspoorlijn. Deze spoorlijn werd in de tweede wereldoorlog door dwangarbeiders vanuit de hele wereld gebouwd in opdracht van de Japanners. Naar schatting zijn er bij de aanleg van deze spoorlijn meer dan 100.000 mensen gestorven door uitputting en ziekte.

Bij aankomst in Kanchanaburi bezoekt u het Birma spoorlijncentrum, een interactief museum waarbij u veel leert over de geschiedenis van deze spoorlijn. Vervolgens bezoekt u de geallieerde oorlogsbegraafplaats waar zo’n 6.000 gevangen worden herdacht die tijdens het maken van de spoorlijn om het leven kwamen. Als laatste bezoekt u de beroemde brug over de Kwai rivier. In de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

  • ★★★+ U Inchantree Hotel (2n)

U Inchantree Kanchanaburi

4
4

4: Erawan National Park

Vandaag staat er een heerlijke dag in het Erawan National Park voor u op het programma. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het park gereden. De grootste bezienswaardigheid van het park is de Erawan waterval, een indrukwekkende serie van zeven watervallen, elk gelegen op een ander niveau en elk met hun eigen karakteristieke eigenschappen. Allen vallen ze over kalkstenen kliffen waardoor de watervallen een prachtige kleur hebben en het water helderblauw is. Deze ochtend kunt u in een rustig tempo de verschillende watervallen verkennen, u kunt helemaal omhoog wandelen naar het uiterste topje van de waterval of zwemmen in het kristalheldere water.

Na een heerlijke ochtend wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden in het gezellige Kanchanaburi.

5
5

5: Kanchanaburi - Ayutthaya

Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende bestemming, Ayutthaya gelegen op nog geen 100 kilometer van Bangkok. Ayutthaya heeft een modern- en historisch gedeelte. Het historische gedeelte was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Ayutthaya en u vindt hier dan ook vele oude tempels die vandaag de dag op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Bij aankomst in Ayutthaya bezoekt u de ruïnes samen met uw gids. U brengt een bezoek aan Wat Phanachoeng, Wat Yai Chai Mongkol en Wat Mahathat. Tevens bezoekt u de tempels Wat Phra Si Sanpet en Wat Ratchaburana. Aan het einde van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★+ Sala Ayutthaya (1n)
  • ★★★★ Sala Ayutthaya (1n - suite met zwembad)
6
6

6: Ayutthaya - Khao Yai National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar uw volgende bestemming, Khao Yai National Park. Het is een rit van ca. 2,5 uur. U verblijft de komende dagen in een accommodatie aan de rand van het park. Bij aankomst heeft u de rest van de dag vrij te besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij de accommodatie of er zelf op uittrekken om de omgeving te verkennen.

  • ★★★★ Kirimaya Resort & Spa (2n)
7
7

7: Khao Yai National Park

Vandaag staat er een dag in het Khao Yai National Park op het programma. Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de rit naar het park. Onderweg stopt u nog bij een prachtig uitzichtpunt en brengt u een bezoek aan het bezoekerscentrum waar u meer leert over dit natuurgebied. Hierna wandelt u ca. 2 uur in een rustig tempo door het bos. Hier heeft u kans om neushoornvogels, gibbons en andere aap soorten te spotten. Na de wandeling wordt u naar de Haew Suwat waterval gereden waar u in de buurt ook luncht (inbegrepen).

In de middag wordt u naar de top van een van de hoogste bergen van het park gereden. Hier heeft u prachtig uitzicht over de omgeving en u heeft hier ook de tijd om te ontspannen. Op de terugweg rijdt u langzaam door het park, op zoek naar de aanwezige olifanten. U wordt aan het begin van de avond weer bij uw hotel afgezet.

8
8

8: Khao Yai - Bangkok - Koh Kood

Vroeg in de ochtend (om 06:30 uur) wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Bangkok gereden. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht met Bangkok Airways naar Trat. Bij aankomst op de luchthaven van Trat wordt u opgewacht door een chauffeur (geen gids) die u in ca. 1 uur naar de Laem Sok Pier zal brengen. Hier stapt u aan boord van een boot waarmee u naar het eiland Koh Kood (ook wel Ko Kut genaamd) wordt gevaren. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort. Transfer naar uw aangename verblijf.

  • ★★★+ Away Koh Kood Resort (3n)
  • ★★★★ Shantaa Koh Kood (3n)

9
9

9 & 10: Koh Kood

Vrije dagen op het eiland die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt heerlijk ontspannen bij uw aangename accommodatie of u kunt er op uittrekken om het eiland en de omgeving te verkennen. Zo kunt u wandelen door de jungle, zeilen, mountain biken, snorkelen of duiken. Informeert u bij de receptie naar de mogelijkheden en kosten.

U kunt er deze dagen ook op eigen gelegenheid op uittrekken. Op Koh Kood zijn er veel ongerepte stranden die u voor u alleen heeft. Er zijn ook een aantal watervallen. Bijvoorbeeld de Khlong Chao waterval die eenvoudig te bereiken is.

Snorkelen bij Koh Kood

11
11

11: Koh Kood - Bangkok

Vandaag komt er een einde aan uw paradijselijke verblijf op Koh Kood. Aan het einde van de ochtend heeft u een transfer (verzorgd door het hotel) naar de pier. Hier stapt aan boord van een boot die u weer naar het vasteland vaart. Bij aankomst staat er een chauffeur (geen gids) op u te wachten die u naar de luchthaven van Trat brengt. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht met Bangkok Airways naar Bangkok waar u aan het einde van de middag arriveert. U wordt opgewacht door uw chauffeur en gids voor de transfer naar uw accommodatie.

  • ★★★+ Chatrium Riverside Hotel (2n)
  • ★★★★ Ariyasom Villa (2n)

Tuk-tuks in Bangkok

12
12

12: Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. ‘s Ochtends vroeg zijn hier biddende monniken aanwezig en u bent dan ook net op tijd om dit te aanschouwen. Het hoogtepunt van deze ochtend is een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew).

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een longtail boot om de ‘klongs’ van Bangkok te verkennen. De klongs zijn een doolhof van kanaaltjes en kleine wateren. Hier kunt u het traditionele leven van Bangkok aanschouwen wat in sommige delen van de stad is verdwenen. Terug op de grote rivier eindigt u de dag met een bezoek aan Wat Arun, de tempel van de dageraad. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Houdt u er rekening mee dat gepaste kleding gewenst is voor het bezoeken van Boeddhistische plaatsen zoals tempels en het koninklijk paleis. Dit betekent dat schouders en knieën bedekt moeten zijn.

Wat Arun

13
13

13: Vertrek & aankomst

Deze ochtend komt er een einde aan uw prachtige kennismakingsreis door Thailand. U wordt opgewacht door uw chauffeur en gids die u naar de internationale luchthaven van Bangkok brengen. Hier checkt u in op uw KLM vlucht terug naar Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze kennismaking met Centraal-Thailand reis

Voor deze kennismakingsreis met Thailand geldt een indicatie reissom van €3.175 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Indien u graag in superieure klasse accommodaties verblijft, dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €3.575 per persoon. Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Deze voorbeeldreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. We assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale Thailand reis!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Thailand

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Kies voor een unieke accommodatie op Koh Kood!

Het unieke Soneva Kiri is gelegen op het paradijselijke eiland Koh Kood en biedt een mix van luxe en de authentieke Thaise ervaring. U kunt hier even helemaal tot rust komen alvorens u weer terugvliegt naar Nederland of België.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 5.750,– p.p.
november t/m april

Thailand arrangement | strandverlenging Koh Kood

Een heerlijke 4-daagse strandverlenging van uw reis door Thailand. Het unieke Soneva Kiri is gelegen op het eiland Koh Kood en biedt een mix van luxe en de authentieke Thaise ervaring!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door onze authentieke bestemmingen en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Thailand reis samenstellen!

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Thailand reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat