Logo bg white

De Kachi Lodge op de Uyuni zoutvlakte

3-daags arrangement Bolivia
Vanaf € 2.050,00 p.p.
Gehele jaar
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Exclusieve koepeltenten in een ongelooflijke setting

In het voorjaar van 2019 werd temidden van de uitgestrekte zoutvlakte van Uyuni, in het zuidwesten van Bolivia, de onbeschrijfelijke en futuristische aandoende Kachi Lodge geopend.

Gelegen op zo’n 3.600 meter hoogte aan de voet van de Tunupa vulkaan (5.321 meter) en omringd door verschillende cactuseilanden liggen de 6 individuele koepeltenten en een hoofdkoepel die tezamen de lodge vormen. In een zee van zout op een houten platform, is een exclusieve wereld gecreëerd die z’n weerga niet kent.

De koepeltent waarin u verblijft is uitgerust met gigantische raampartijen voor dat constante adembenemende uitzicht op de omgeving. Als het donker wordt, kunt u juist volop genieten van de spectaculaire met sterren gevulde hemel. Binnen is het comfortabel en knus door de aanwezigheid van kleurrijke Boliviaanse kunst.

Niet geheel onbelangrijk is de unieke samenwerking met de lokale bevolking van de nabijgelegen nederzetting Jirira die nauw betrokken is bij de Kachi Lodge en eveneens enkele sleutelfuncties vervult. Ook is bij de bouw van de lodge aan alles gedacht om haar ook duurzaam te laten zijn en zijn er slimme acties ondernomen om zowel water, als energie te sparen én te hergebruiken.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst bij de Kachi Lodge

Op de luchthaven van Uyuni wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van de unieke accommodatie waar u de komende dagen zal verblijven: de exclusieve Kachi Lodge, gelegen op ongeveer een uurtje rijden ten noorden van Uyuni nabij de nederzetting Jirira. De rit alleen al is een attractie; u wordt over de zoutvlakte door een zeer desolaat landschap gereden.

De komende dagen zijn al uw maaltijden en (geselecteerde) drankjes (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) inbegrepen. Bij uw verblijf zijn eveneens een aantal activiteiten (in groepsverband) inbegrepen. Zo kunt u bijvoorbeeld een prachtige wandeling op de Tunupa vulkaan maken, met zonsopgang ontbijten op het puntje van een eiland vol cactussen, of ‘s avonds met een telescoop de zeer indrukwekkende sterrenhemel afspeuren.

  • ★★★★ Kachi Lodge (2n) Blank
2
2

2: De zoutvlakte van Uyuni

Deze dag spendeert u aan de noordzijde van de zoutvlakte van Uyuni. Bij uw verblijf in de Kachi Lodge zijn een aantal schitterende excursies inbegrepen waaruit u kunt kiezen vandaag. Zo kunt een mooie ochtendwandeling maken naar “Incahuasi”, het surrealistische cactuseiland wat boven de vlakte uittorent. Een andere optie is een bezoek aan het charmante dorpje “Coquesa” waar zich een 600 meter lange grot bevindt met meerdere mummies. Ook hier kunt u weer genieten van zeer indrukwekkende vergezichten op de zoutvlakte.

Op ruim een uur rijden van de lodge ligt de zeer interessante archeologische site “Alcaya” van waar een 2 uur durende wandeling gemaakt kan worden naar de voet van de Tunupa vulkaan.

Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om met een mountainbike de eenzaamheid en grootsheid van de uitgestrekte zoutvlaktes rondom de lodge te ervaren. In de nacht zijn er telescopen beschikbaar om de hemel boven de “altiplano” af te speuren. Tenslotte bestaat er gedurende het regenseizoen (december t/m maart) de mogelijkheid om, indien het waterniveau dit toelaat, een mooie boottocht te maken over de ondergelopen vlaktes.

De indrukwekkende sterrenhemel

3
3

3: Einde van dit arrangement

Helaas komt vandaag een einde aan uw aangename verblijf in de Kachi Lodge. Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ongeveer een uurtje terug gereden naar de luchthaven van Uyuni, van waar u terug kunt vliegen naar La Paz, of verder over land kunt doorreizen richting Potosi en Sucre in Bolivia, of richting Salta in Argentinië.

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om uw verblijf te verlengen naar bv. 3 of 4 nachten. Een andere mogelijkheid is een verlenging van uw verblijf in dit gebied door een extra verblijf in de omgeving van Villamar voor een uitgebreidere verkenning van de zuidelijke regio waarin zich de indrukwekkende meren Laguna Verde & Colorada bevinden.

Laguna Colorada

Prijsindicatie voor een verblijf in de Kachi Lodge


Voor een verblijf van 2 nachten in een prachtige koepeltent van de kleinschalige Kachi Lodge dient u rekening te houden met een reissom van € 2.050 per persoon.

Er geldt een minimum verblijf van 2 nachten. Voor de ultieme ervaring verlengt u uw verblijf in de Kachi Lodge met 2 extra nachten in het diepe zuiden van deze regio (bv. bij Villamar) voor een bezoek aan de geisers, Laguna Verde & Laguna Colorada.

Inbegrepen:

Bij dit verblijf zijn de transfers van/naar de luchthaven van Uyuni inbegrepen, evenals alle gourmet maaltijden, geselecteerde drankjes en een uitgebreid excursieprogramma. Vliegtickets naar Uyuni zijn niet inbegrepen.Het is niet mogelijk om een los verblijf in de Kachi Lodge te reserveren bij Tico Reizen. Graag nemen wij een verblijf voor u op in een totale reis door Bolivia, evt. gecombineerd met buurlanden Peru en/of Chili.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

Met vele aanbieders in de markt is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico de allermooiste reizen naar vele bestemmingen wereldwijd, waaronder naar Bolivia. U kiest voor Tico wanneer u op zoek bent naar een volledig verzorgde reis, waarbij wij u het uitzoekwerk uit handen nemen en u enkel hoeft te genieten van unieke accommodaties (waaronder de Kachi Lodge) en alle bijzondere bezienswaardigheden van deze authentieke reisbestemming.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat