Logo bg white

Hoogtepunten rondreis 'Ecuador Delight'

22-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 8.490,00 p.p.
gehele jaar
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Zeer complete Ecuador rondreis vol hoogtepunten!

Tijdens deze prachtige individuele rondreis Ecuador maakt u kennis met de vele verschillende gezichten van Ecuador. Alle hoogtepunten komen aan bod in deze reis: u bezoekt pittoreske indianendorpjes met kleurrijke markten waar uitbundige klederdrachten en eeuwenoude tradities nog in stand gehouden worden, u komt langs eeuwig besneeuwde toppen van torenhoge vulkanen, bezoekt sfeervolle koloniale steden en maakt kennis met de prachtige natuur van de Amazone. Als afsluiter van deze reis brengt u een bezoek aan de unieke Galápagos-archipel, welke de inspiratiebron vormde voor de evolutietheorie van Charles Darwin. Deze individuele rondreis 'Ecuador Delight' biedt u een zeer divers programma: een unieke rondreis die u niet snel zult vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze individuele rondreis Ecuador!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

De individuele rondreis door Ecuador gaat van start! U vertrekt ’s ochtends vanuit Amsterdam met een directe KLM-vlucht naar Quito, waar u in de loop van de middag (lokale tijd) arriveert. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel, gelegen in het oude centrum van de stad. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


 • ★★★+ La Casona de la Ronda (2n)
 • ★★★★ Casa Gangotena (2n)


Casa Gangotena


Casa Gangotena

2
2

2: Quito

’s Ochtends staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is, bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

3
3

3: Quito – Tandayapa-vallei

Vandaag start uw 2-daagse bezoek aan het nevelwoud bij Bellavista. ’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de ca. 2 uur durende transfer naar de Tandayapa-vallei. De landschapsverandering is indrukwekkend aangezien de Andestoppen in korte tijd plaats maken voor het weelderige groen van het nevelwoud. U logeert in een eenvoudige, maar prachtig gelegen accommodatie. Uw lodge biedt diverse wandelingen aan onder begeleiding van een deskundige gids (inbegrepen). Daarnaast zijn vanuit de lodge diverse wandelingen op eigen gelegenheid te maken. U verblijft hier op basis van volpension.


 • ★★★ Bellavista Cloud Forest Lodge (1n)
 • ★★★★★ Mashpi Lodge (1n)


Indien u kiest voor de Mashpi Lodge verblijft u komende nacht in een zeer exclusieve en unieke accommodatie in het prachtige Mashpi Rainforest Reserve. Bekijk hieronder het arrangement.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.450,– p.p.
Gehele jaar

Ecuador arrangement | Exclusieve Mashpi Lodge

Niet ver van Quito ligt in het nevelwoud de luxueuze Mashpi Lodge. Voor diegene die op zoek is naar een exclusieve ervaring, óf voor de fanatieke vogelaar is de Mashpi Lodge een ware droomaccommodatie!

Lees meer

Mashpi Lodge

4
4

4: Tandayapa-vallei – Quito

Vroeg in de ochtend kunt u deelnemen aan een wandeling waarbij u op zoek gaat naar dierenleven. De kans is groot dat u veel verschillende prachtige vogels zal spotten. Na het ontbijt kunt u nogmaals aansluiten bij een van de aangeboden wandelingen, of er op eigen gelegenheid op uit trekken. Na de lunch, welke ook vandaag is inbegrepen, heeft u een transfer terug naar Quito, waar u in de loop van de middag weer arriveert.


 • ★★★+ La Casona de la Ronda (1n)
 • ★★★★ Casa Gangotena (1n)
5
5

5: Quito – Amazone

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Quito. In ongeveer 45 minuten vliegt u naar Puerto Francisco de Orellana in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd waar uw junglearrangement van deze individuele rondreis Ecuador start. Vanaf het vliegveld van Coca heeft u een transfer naar de Rio Napo waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2,5 uur naar uw lodge brengt. De tocht over deze gigantische rivier is fascinerend. In de loop van de middag komt u aan in de lodge. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Alle transfers en excursies zijn inbegrepen.


 • ★★★+ Sacha Lodge (3n)
 • ★★★★ Napo Wildlife Center (3n)


Napo Wildlife Center


Napo Wildlife Center

6
6

6 & 7: Amazone

De komende dagen van uw individuele Ecuador rondreis maakt u diverse excursies in het Amazonewoud onder begeleiding van een gids. U krijgt uitleg over de diverse planten en hun bijzondere medicinale werking. Met een beetje geluk observeert u de grote diversiteit aan wildlife dat in het woud haar habitat gevonden heeft. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien. Naast bontgekleurde ara’s en toekans leven in dit gebied ook nog honderden andere vogelsoorten. Ook bestaat de kans dat u apen, kaaimannen, schildpadden, slangen of vele interessante insectensoorten tegenkomt.

8
8

8: Amazone – Quito – Zuleta

Na het ontbijt wordt u teruggevaren naar Coca waar uw Amazone arrangement eindigt. U vliegt terug naar Quito waar u wordt opgewacht door de chauffeur die de komende 7 dagen tot uw beschikking staat. U reist hierna in noordelijke richting naar het Andesstadje Zuleta. Tijdens deze rit van ca. 2,5 uur volgt u de ‘Avenida de los Volcanes’. Bij helder weer ziet u de vulkanen Cayambe (5.790m) en de Imbabura (4.609m) liggen. Onderweg kunt u in overleg met de chauffeur een stop maken bij ‘La Mitad del Mundo’, waar de evenaar het land doorkruist. U verblijft de komende dagen op basis van volpension op een schitterende haciënda in Zuleta, een klein plaatsje gelegen in de omgeving van Otavalo.

 • ★★★★ Hacienda Zuleta (2n)


Hacienda Zuleta

Hacienda Zuleta

9
9

9: Zuleta & omgeving

Indien deze dag op een zaterdag valt dan kunt u vandaag de beroemde zaterdagmarkt van Otavalo bezoeken. Door het gigantische aanbod is dit dé plek om te onderhandelen over een goede prijs voor hetgeen u wilt kopen. Voor een unieke ervaring gaat u ’s ochtends voor zeven uur al naar de lokale veemarkt, op enkele blokken buiten het centrum gelegen. De inheemse bevolking uit omliggende dorpen komt hier al voor zonsopgang bijeen om het vee te verhandelen. Vlak na lunchtijd wordt de markt afgebroken.

In overleg met uw chauffeur kunt u besluiten in de middag één van de inheemse dorpjes Peguche, Llumán, Agato of Cotacachi te bezoeken. Men werkt hier op traditionele wijze met weefgetouwen (Llumán en Agato) en in de leerbewerking (Cotacachi). Een andere mogelijkheid is het maken van een prachtige wandeling bij het indrukwekkende kratermeer van Cuicocha, circa 30 minuten ten noordwesten gelegen van Otavalo. Het meer is ontstaan in een oude kratermond van de vulkaan Cotacachi welke op een zeker punt moet zijn ingestort. Al wandelend rondom dit meer heeft u bij helder weer schitterend uitzicht op de omliggende vulkaantoppen.

Kratermeer van Cuicocha

10
10

10: Zuleta – Cotopaxi

U zet uw individuele Ecuador rondreis voort in zuidelijke richting via Quito naar het Nationale Park Cotopaxi. Tijdens deze prachtige rit volgt u wederom de ‘Avenida de los Volcanes’. Vanaf Quito is het nog circa 1 uur rijden naar Cotopaxi. Al ver voordat u Lasso nadert, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht op halfpension basis in een unieke accommodatie, gelegen aan de voet van de vulkaan.

 • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n)
11
11

11: Cotopaxi

Vandaag brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan het nationale park Cotopaxi. U maakt een prachtige wandeling. Houdt u er rekening mee dat dit als pittig kan worden ervaren gezien u op grote hoogte wandelt. De uitzichten zijn echter spectaculair. Indien gewenst kunt u vandaag ook een mooie paardrijtocht maken.

12
12

12: Cotopaxi – Baños

Vandaag staat de mooie rit van een kleine 2 uur naar Baños op het programma, een vriendelijk toeristenplaatsje op een hoogte van 1.800 meter. Door het hoogteverschil dat u vandaag overbrugt, maakt u ook een grote verandering in het landschap mee. De besneeuwde bergtoppen van de Andes maken plaats voor het aangenamere klimaat van de uitlopers van het gebergte. Uw hotel ligt iets buiten het centrum van Baños.


 • ★★★ Samari Spa Resort (2n)


13
13

13: Baños

Vandaag heeft u een vrije dag in Baños welke u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt besluiten de dag door te brengen in het stadje zelf maar er zijn ook diverse excursiemogelijkheden buiten Baños. Paardrijtochten, rafting, wandelen en een eventuele beklimming van de Tungurahua behoren tot de mogelijkheden. In overleg kunt u met uw chauffeur ook een bezienswaardigheid naar keuze bezoeken in de omgeving van Baños.

14
14

14: Baños – Ingapirca – Cuenca

U verlaat Baños en reist verder in zuidelijke richting. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg een bezoek brengen aan de vulkaan Chimborazo, de hoogste vulkaan van Ecuador en/of de donderdagmarkt bij Guamote. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca. Dit is het grootste Incaruïne complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar Cuenca waar u wordt afgezet bij uw hotel. U neemt hier afscheid van uw chauffeur die de afgelopen dagen van uw individuele Ecuador rondreis tot uw beschikking stond. De chauffeur zal de volgende ochtend terugreizen naar Quito.

 • ★★★★ Cruz Del Vado (2n)
15
15

15: Cuenca

Vrije dag in Cuenca waarin u de prachtige koloniale stad kunt ontdekken of op eigen gelegenheid de omgeving van Cuenca kunt verkennen. Ook een bezoek aan één van de omliggende dorpjes is zeker de moeite. Het dorp Chordeleg geniet grote bekendheid als zilverdorp. Er zijn ontelbare winkeltjes die zilveren en ook gouden sieraden verkopen. Iets verderop ligt het indiaanse dorpje Sígsig, dat veel rustiger en authentieker is. De zondagmarkt is hier een aanrader. Ook in het dorp Gualaceo is op zondagmarkt.

16
16

16: Cuenca – El Cajas - Guayaquil

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar Guayaquil. Onderweg maakt u nog een stop bij Nationaal Park Cajas. Het park ligt op zo'n uur rijden ten westen van Cuenca, en is een indrukwekkend páramogebied met meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. Na het bezoek aan het park reist u in zo'n 3 uur naar uw hotel in Guayaquil. Hier zal u vanavond overnachten alvorens u morgen naar de Galápagoseilanden vertrekt.


 • ★★★+ Wyndham (1n)
 • ★★★★ Hotel del Parque (1n)


Hotel del Parque

Hotel del Parque

17
17

17: Guayaquil – Galápagoseilanden

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Hier checkt u in op uw vlucht naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Isla Santa Cruz. Op Baltra begint uw 5-daagse bezoek aan de Galápagoseilanden. Met een bus wordt u in een kleine 10 minuten naar de ferry gebracht. De ferry brengt u in zo'n 3 minuten naar Santa Cruz. Op de pier wordt u opgewacht door de gids waarmee u een leuke excursie naar de hooglanden maakt. U vindt hier onder andere “Los Gemelos” (de tweeling), twee grote ingestorte lava tunnels. Tijdens de eenvoudige wandelingen naar en door Los Gemelos ziet u veel inheemse flora en fauna, een prachtige kennismaking met de grote biodiversiteit die te vinden in op de Galápagoseilanden. Ook bezoekt u het 600-hectare grootte privéreservaat waar de reuzenschildpadden vrij rondlopen, grazen, en slapen. Een heerlijke lunch onderweg is inbegrepen. Na de excursie wordt u naar uw verblijf in het sfeervolle havenplaatsje Puerto Ayora gebracht.

 • ★★★ Ikala Galapagos Hotel (1n)
 • ★★★★ Finch Bay (1n)
Finch Bay

18
18

18: Santa Cruz – Isabela

Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit de haven van Santa Cruz per boot naar Isla Isabela, het grootste eiland van de Galápagos-archipel. Wanneer de golven hoog zijn kan het eerste stuk, waar u van het eiland naar de open zee vaart, als behoorlijk hobbelig worden ervaren. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk achterin de boot te gaan zitten. Eenmaal op open zee kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Ook het laatste stuk kan als hobbelig worden ervaren. Indien gewenst kunt u dit traject ook vliegen. Bij aankomst dient u over te stappen op een kleinere watertaxi. In de haven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw prachtig gelegen hotel.

In de middag wordt u opgehaald voor een bijzondere snorkelexcursie bij ‘Los Tuneles'. Deze plek wordt door veel mensen hét hoogtepunt van Galápagos genoemd. Gedurende deze snorkelexcursie is de kans groot dat u veel bijzonder dierenleven ziet. Denk daarbij aan schildpadden, vele gekleurde vissen, manta rays, zeehonden, pinguins, maar ook haaien, welke hier volstrekt ongevaarlijk zijn. Kortom, u zult uw ogen uitkijken hier!

 • ★★★ La Casa de Marita (2n)
 • ★★★★ Iguana Crossing (2n)Los Tuneles

19
19

19: Sierra Negra-vulkaan

Vandaag maakt u in de ochtend een tour naar de Sierra Negra-vulkaan. Per 4WD wordt u naar de hooglanden van de Sierra Negra gereden waar u een wandeling maakt naar de krater van de vulkaan. Hier heeft u prachtige en soms buitenaardse uitzichten. U wandelt vandaag ca. 5-6 uur over een grotendeels vlak pad. De lunch is inbegrepen.

Aan het begin van de middag arriveert u weer bij het startpunt en wordt u teruggereden naar uw verblijf waar u kunt snorkelen, zwemmen of ontspannen. Ook kunt u een fiets huren om de omgeving te verkennen. Zeker de moeite is een bezoekje aan het ‘tortoise breeding center’, waar u veel leert over de opmerkelijke dieren op deze eilanden. Ook ‘the wall of tears’ is zeker een bezoekje waard. Deze historische plek vindt u aan het einde van de weg wanneer u de route langs de zuidkust van Isabela volgt.

20
20

20: Isabela - Santa Cruz

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de haven en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Isabela. Per boot reist u in zo'n 2 uur terug naar de haven van Santa Cruz. Een korte boottaxi rit brengt u weer terug naar uw verblijf. De rest van de middag op eigen gelegenheid. Een van de mogelijkheden is een bezoek te brengen aan het Charles Darwin Breeding Center.

 • ★★★ Ikala Galapagos Hotel (1n)
 • ★★★★ Finch Bay (1n)
21
21

21: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende individuele rondreis Ecuador. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven op Baltra gebracht. U vliegt in ongeveer 2 uur terug naar Guayaquil. Hier vertrekt vanavond uw directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

22
22

22: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.


Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Ecuador reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze individuele rondreis Ecuador

Voor deze 22-daagse individuele rondreis Ecuador geldt een indicatie reissom vanaf € 8.490 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.

Kiest u voor verblijf in de als tweede vermelde accommodaties, dan dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 9.950 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen:

Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen, transfers, hotelovernachtingen en genoemde excursies. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze individuele rondreis Ecuador

Maak deze individuele rondreis Ecuador compleet en reis af naar Hacienda La Danesa waar u alles te weten komt over het leven op het platteland van Ecuador!

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.490,– p.p.
Gehele jaar

Ecuador arrangement | Hacienda La Danesa

Hacienda la Danesa ligt op zo'n uur rijden van Guayaquil in het zuid-westen van Ecuador. Sinds vijf jaar is deze prachtige Hacienda opengesteld voor publiek en sinds twee jaar kunt u hier ook overnachten. Er zijn slechts zes vertrekken, dus het verblijf is zeer exclusief!

Lees meer

Wat kunt u verwachten van een individuele rondreis Ecuador?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte individuele rondreis Ecuador samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat