Logo bg white

Flydrive Brazilië van Recife naar Salvador

20-daagse rondreis door Brazilië
Vanaf € 3.150,00 p.p.
Augustus t/m december
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Reis per huurauto van Recife naar Salvador

Deze ontspannen flydrive Brazilië voert u langs de mooiste ongerepte stranden van het noordoosten van het land. Deze flydrive Brazilië start in het historische plaatsje Olinda waar u rustig kunt bijkomen in uw sfeervolle pousada in het centrum. Na enkele dagen haalt u uw huurauto op en zakt u verder af in zuidelijke richting. U verblijft onderweg in kleine traditionele badplaatsjes als Maragogi, São Miguel dos Milagres, Barra de São Miguel en Mangue Seco en overnacht in sfeervolle etablissementen. Na uw verblijf in Mangue Seco reist u naar het achterland van de staat Bahia voor een bezoek aan het Nationale Park Chapada Diamantina. Spectaculaire wandelingen en autotochten staan u gedurende deze dagen te wachten. U vindt hier diepe ravijnen, indrukwekkende tafelbergen en grotten, diepblauwe lagunes, kreekjes en talloze watervallen. Vanuit Chapada Diamantina reist u vervolgens naar uw laatste bestemming: de swingende stad Salvador. U kunt hier uw flydrive Brazilië reis afsluiten en genieten van de bruisende oude stad.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Flydrive Brazilië reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Recife – Olinda

U vertrekt ‘s ochtends vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van TAP naar Recife in het noordoosten van Brazilië. U dient over te stappen in Lissabon en arriveert ‘s avonds in Recife. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Brazilië. U wordt naar uw accommodatie in Olinda gebracht, een koloniaal plaatsje iets ten noorden van Recife. U verblijft hier in een authentieke pousada in het centrum. Een fijne start van uw flydrive Brazilië!

 • ★★★ Pousada do Amparo (3n)

Uitzicht op de stad Recife vanuit Olinda

2
2

2: Excursie Olinda & Recife

In de ochtend brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het historische Olinda met haar prachtige Portugese architectuur. Aangezien Olinda op een heuvel is gelegen heeft u vanaf verschillende locaties prachtige vergezichten op de stad Recife en de Atlantische Oceaan. Daarna gaat u naar het centrum van Recife waar u de koloniale bouwwerken bezoekt. Hier vindt u nog invloeden terug uit de tijd dat de Nederlander Maurits van Nassau in dit gebied regeerde. Aan Praça da República liggen enkele mooie gebouwen zoals het Paleis van Justitie, het Paleis van de Gouverneur, het roze-gekleurde Santa Isabel theater en de Gouden Kapel. Tenslotte bezoekt u de wijk Boa Viagem, de mondaine toeristen– en uitgaanswijk. Rond het middaguur wordt u weer afgezet bij uw hotel in Olinda. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

"Wij hebben een geweldige reis door Brazilië gemaakt en de meest mooie plekken mogen bezichtigen. Een absolute aanrader om met Tico een memorabele reis samen te stellen. Dank jullie wel!"
Benjamin Boeijen
3
3

3: Olinda & omgeving

Vrije dag in de omgeving van Olinda en Recife die u naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het 40 kilometer ten noorden van Recife gelegen eiland Itamaracá wat middels de Getúlio Vargas brug is verbonden met het vasteland. Op weg naar het eiland ligt het historisch plaatsje Igarassu met eeuwenoude gebouwen uit de 16e eeuw. Het Franciscanerklooster heeft de grootste collectie religieuze Barok schilderijen van het land. Itamaracá diende in de koloniale tijd als strafgevangenis. Nu is het een idyllisch tropisch vakantieparadijs met ca. 15 witte zandstranden. Vlakbij het fort, aan de zuidkust van het eiland, ligt het plaatsje Vila Vela, bijna geheel verborgen onder de kokosbomen. Dit dorp uit 1534 heeft eveneens vele goed bewaard gebleven historische gebouwen. Uiteraard kan Tico vandaag een excursie voor u verzorgen.

4
4

4: Olinda – Maragogi

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Olinda en naar het stadskantoor van Localiza in Recife gebracht. Oplevering van uw huurauto welke de komende 13 dagen van uw flydrive Brazilië reis tot uw beschikking staat. U verlaat Recife en rijdt vandaag in ca. 3-4 uur in zuidelijke richting over de leuke kustweg naar Maragogi óf São Miguel dos Milagres (afhankelijk van uw hotelkeuze). U kunt natuurlijk veel langer uittrekken voor dit traject en bv. stoppen bij de stranden van Gaibu, Calhetas en Porto de Galinhas. Dit stukje kust behoort tot de mooiste van Brazilië!

 • ★★★ Praiagogi Boutique Pousada (2n)
 • ★★★★ Casa Acayu (2n)
5
5

5: Maragogi

Vandaag heeft u een vrije dag tijdens uw flydrive Brazilië reis. U kunt relaxen aan de mooie stranden, zwemmen of prachtig gaan snorkelen.

6
6

6: Maragogi – Barra de São Miguel

U vervolgt uw flydrive Brazilië reis verder over de mooie kustweg naar uw volgende onderkomen in de kleinschalige badplaats Barra de São Miguel. De reis voert via Maceió, de hoofstad van de Alagoas provincie. De reis vandaag is niet lang, inclusief stops bent u ca. 4 uur onderweg.

 • ★★★ Gungaporanga Hotel (2n)
 • ★★★★ Kenoa Beach Resort (2n)
Video Gungaporanga Hotel

Kenoa Beach Resort

7
7

7: Barra de São Miguel

Vrije dag aan de prachtige stranden van Barra de São Miguel.

8
8

8: Barra de São Miguel – Penedo

Na een rit langs eindeloze suikerrietplantages komt het sfeervolle Penedo in zicht. De weg slingert langs oogverblindende stranden, lagunes, palmwouden en mangrovebossen. Dit plaatsje aan de Rio São Francisco was vroeger een Nederlandse nederzetting.

 • ★★★ Hotel São Francisco (2n)
9
9

9: Penedo

Vrije dag gedurende uw flydrive Brazilië reis. Vandaag kunt u een mooie excursie naar de monding van de rivier São Francisco maken waar zich een groot natuurreservaat met schitterende zandduinen bevindt. De boottocht start vanaf het plaatsje Piaçabuçu, en het is aan te bevelen deze daags voor aanvang te reserveren.

10
10

10: Penedo – Mangue Seco

U vervolgt uw tocht langs de prachtige kust en rijdt vandaag een afstand van ca. 240 kilometer naar het historische kustplaatsje Mangue Seco. Vlak voor het plaatsje Aracaju bevindt zich een prachtig ongerept en beschermd natuurgebied: het Santa Isabel Biological Reserve, de belangrijkste broedplaats van de dwergschildpad. In dit reservaat vindt u kokospalmen, diepblauwe lagunes en hoge zandduinen. Zeker met de schitterende azuurblauwe zee op de achtergrond een plaatje om naar te kijken!

 • ★★ Pousada O Forte (2n)
11
11

11: Mangue Seco

Vrije dag om te genieten van de rust en de stranden. Er zijn vele activiteiten mogelijk. Zo kunt u gaan zeilen met een traditionele boot. Tijdens de tocht kunt u genieten van de veelzijdige flora en fauna in de mangroves. Met een beetje geluk ziet u ook dolfijnen! Ook kunt u een bezoek brengen per boot aan het eiland Sogra met haar mooie witte stranden, een paradijs voor trekvogels. Achter de pousada bevinden zich de gigantische zandduinen van waar u een spectaculair uitzicht heeft op de omgeving met zowel zonsopgang als zonsondergang. Verder kunt u kanoën door de mangroves, een buggy tour maken naar nabijgelegen dorpjes of gaan paragliden.

12
12

12: Mangue Seco – Cachoeira

U vervolgt uw flydrive Brazilië en rijdt vandaag verder zuidwaarts naar het historische dorpje Cachoeira, een rit van ca. 4 uur. Cachoeira is gelegen aan de oevers van de Paraguaçu rivier in een prachtig vruchtbaar gebied. Vanuit Cachoeira werden tonnen suiker en tabak verscheept naar Salvador. U vindt er prachtige oude koloniale gebouwen welke doen herinneren aan deze oude tijden. Indien de tijd het toelaat, is een bezoek aan de 200 jaar oude Dannemann sigaarfabriek beslist de moeite waard.

 • ★★ Pousada do Convento (1n)
13
13

13: Cachoeira – Lençóis

U verlaat Cachoeira en rijdt in ca. 4 uur naar Lençóis, een klein plaatsje in het achterland van Bahia. Lençóis is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige nationale park Chapada Diamantina, een paradijs voor natuurliefhebbers. Een fantastisch onderdeel van deze flydrive Brazilië!

 • ★★★ Hotel de Lençóis (3n)
 • ★★★★ Hotel Canto das Águas (3n)
14
14

14 & 15: Chapada Diamantina

Vrije dagen in deze prachtige omgeving Chapada Diamantina. Met uw huurauto bent u erg mobiel en kunt u er op eigen gelegenheid op uittrekken. Indien gewenst, kan Tico natuurlijk ook begeleide excursies voor u regelen.

16
16

16: Lençois – Salvador da Bahia

Vandaag komt uw bezoek aan Chapada Diamantina tot een einde. U rijdt in ca. 6 uur terug naar Salvador da Bahia waar u de huurauto aan het einde van de middag inlevert bij het stadskantoor van Localiza. Per taxi (niet inbegrepen) reist u vervolgens naar uw hotel, gelegen in Pelourinho, het historische centrum van Salvador.

 • ★★★ Casa do Amarelindo (3n)
 • ★★★★ Aram Yami Hotel (3n)

Aram Yami Hotel (uitzicht op zee)

17
17

17: Excursie Salvador

U verkent vanochtend met uw gids de prachtige stad Salvador. Allereerst gaat u met de auto naar Barra voor een bezoek aan de oudste (en mooiste) vuurtoren van Zuid-Amerika. Hierna bezoekt u de koloniale wijk Pelourinho en de Benedenstad, de kerk Bonfim, de wijk Montserrat, waar u een prachtig uitzicht op de stad heeft, en u bezoekt het historische centrum en de Mercado Modelo. Mercado Modelo is een groot historisch gebouw aan de haven waar veel souvenirs worden verkocht. Leuk om hier een souvenirtje te kopen als aandenken aan deze flydrive Brazilië reis! Aan het eind van de ochtend keert u terug bij uw hotel.

18
18

18: Salvador da Bahia

Vrije dag in Salvador de Bahia die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Erg bijzonder is een mooie boottocht op een traditionele schoener in de baai van Todos dos Santos. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

19
19

19: Vertrek

Uw flydrive Brazilië komt vandaag tot een einde. Transfer naar de internationale luchthaven van Salvador voor de vlucht van TAP terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Lissabon.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze flydrive Brazilië

Voor deze 20-daagse flydrive Brazilië geldt een indicatie reissom van € 3.150 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties.

Voor verblijf op basis van superieure klasse accommodaties (waar aangegeven) geldt een indicatie reissom van € 3.810 per persoon.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze flydrive Brazilië reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid deze reis uit met een verblijf op het eiland Fernando de Noronha, één van Brazilië's best bewaarde geheimen!

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 1.275,– p.p.
Augustus t/m december

Brazilië arrangement | Fernando de Noronha

Het prachtige en nog zeer ongerepte eiland Fernando de Noronha is één van de best beschermde natuurreservaten van Brazilië en een paradijs voor natuurliefhebbers. Ver verwijderd van het vasteland en alleen te bereiken per binnenlandse vlucht vanuit Recife en Natal, vindt u hier nog een onaangetast stukje natuur met de mooiste stranden en een spectaculaire onderwaterwereld.

Lees meer

Waarom met Tico naar Brazilië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw flydrive Brazilië reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat