Logo bg white

Cambodja vakantie 'Cambodja Compleet'

26-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 4.835,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

De complete Cambodja vakantie

Deze Cambodja vakantie laat u zo veel mogelijk verschillende bijzondere plekjes zien van het prachtige Cambodja. Naast een bezoek aan de bekende hoofdstad Phnom Penh bezoekt u ook de bekende stad Siem Reap, als uitvalsbasis voor de indrukwekkende tempels van Angkor. Een niet te missen onderdeel in uw Cambodja vakantie. Ook een bezoek aan de countryside van het land mag tijdens deze Cambodja vakantie niet ontbreken. U zult het ‘echte’ Cambodja ervaren in de plaatsen Battambang en in de provincie Ratanakiri. Hier vindt u een stuk ongerept Cambodja. Een afsluiting in de jungle van Koh Kong en op de stranden van het eiland Koh Rong, maken deze Cambodja vakantie helemaal compleet.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze complete Cambodja vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja

Het is zover: uw Cambodja vakantie gaat beginnen! U vertrekt aan het einde van de ochtend vanaf Schiphol met een vlucht van KLM naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, waar u de volgende ochtend arriveert. U dient over te stappen in Kuala Lumpur.

2
2

2: Aankomst in Phnom Penh

U arriveert ’s ochtends in Phnom Penh. Hier begint uw complete Cambodja vakantie. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap voor de transfer naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u ’s middags pas officieel kunt inchecken in uw hotel. De rest van de middag bent u vrij om wat uit te rusten van de reis of alvast het centrum van Phnom Penh te verkennen.

 • ★★★ Aquarius Hotel (2n)
 • ★★★★ La Rose Suites (2n)

"'Geweldige reis, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, perfect maatwerk van jullie kant, bedankt!'"
Tico-reizigers

La Rose Suites

3
3

3: Phnom Penh

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad.

Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U kunt in de middag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields. U kunt zich gemakkelijk met een lokale tuk – tuk naar de Killingfields laten brengen. Hier zijn audio tours beschikbaar in verschillende talen, waardoor u zelf zoveel tijd op deze locatie kunt doorbrengen als u zelf wenst.

4
4

4: Phnom Penh – Kratie

’s Ochtends na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids. Uw Cambodja vakantie wordt vandaag voortgezet naar Kratie. Onderweg brengt u een bezoek aan Wat Nokor, een prachtige Angkoriaanse tempel uit de 11e eeuw met een zeer kleurrijke pagode. U stopt in Kampong Cham waar u luncht (inbegrepen) en waar u tijd heeft om even rond te kijken in het koloniale centrum. De route van vandaag is van ongekende schoonheid en voert u door het traditionele platteland van Cambodja. In de loop van de middag arriveert u in Kratie, waar u overnacht op het eiland Koh Trong.

 • ★★ Rajabori Villas (2n – deluxe room)

Rajabori Villas

5
5

5: Fietsexcursie Koh Trong Kratie

Vanochtend wordt u opgehaald door uw lokale gids voor een fietsexcursie over Koh Trong eiland. Gedurende deze fietstocht maakt u kennis met het leven rondom de Mekong rivier. U fietst langs verschillende dorpen op het eiland, rijstvelden en een typisch Vietnamees drijvend dorpje. Na de fietstocht kunt u genieten van een heerlijke Khmer lunch alvorens u terugkeert naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om tijdens uw Cambodja vakantie nog een boottocht over de rivier te maken, waarbij u op zoek gaat naar de Irrawaddy dolfijn (niet inbegrepen).

6
6

6: Kratie – Mondulkiri

U wordt vandaag opgehaald voor de transfer naar Mondulkiri. Na een rit door het typische platteland van Cambodja arriveert u bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Mayura Hill Resort (2n)
7
7

7: Excursie Bou Sra waterval & Phnong bevolking

Na het ontbijt vertrekt u met uw gids richting het oosten waar u een bezoek gaat brengen aan de double-drop waterval van Bou Sra. Deze waterval is een van de bekendste in Cambodja. Onderweg maakt u een stop bij het dorpje van de etnische groep Pnong. Hier leert u over hun bijzondere manier van leven. Er is zelfs een kans dat u door deze gastvrije mensen wordt uitgenodigd om met hen wat rijstwijn te drinken.

Eenmaal bij de waterval aangekomen kunt u beide drops bezoeken. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om een duik te nemen. Geniet rustig van uw picknicklunch alvorens u een bezoek brengt aan het dorpje Pichenda aan de andere kant van de rivier. Aan het einde van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel.

8
8

8: Mondulkiri - Banlung

Vanochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de hoofdstad van de provincie Ratanakiri. Aan het begin van de middag arriveert u in Banlung. U verblijft de komende dagen van uw Cambodja vakantie in een prachtige lodge op basis van halfpension en maakt onder begeleiding van een Engelssprekende gids en chauffeur prachtige excursies in de omgeving. Een unieke ervaring!

 • ★★★ Terres Rouges Lodge (3n – hp)
9
9

9: Excursies Ratanakiri Yak Laom & Kachok

Vandaag maakt u een excursie naar verschillende dorpjes in de omgeving van Banlung. Voordat u bij het dorpje Veun Saï aankomt, rijdt u allereerst dwars door een prachtig bamboebos. Onderweg kunt u genieten van het bijzondere uitzicht op een Chinees dorpje dat aan de andere kant van de Sé San rivier ligt.

Stroomopwaarts ligt het dorpje Kaoh Peak, thuisbasis van de Kachok bevolking bekend vanwege hun indrukwekkende houtsnijwerk en bijzondere graven. U maakt een kleine omweg via het nabij gelegen kratermeer Yak Laom. Dit meer heeft bijna een volmaakt ronde vorm. Het is het mooiste meer van de regio en ontstaan door een vulkaanuitbarsting ca. 4.000 jaar geleden. Hier kunt u genieten van een verfrissende duik alvorens u terugkeert naar uw hotel waar uw diner inbegrepen is.

Yak Laom kratermeer

10
10

10: Ratanakiri

Vandaag staat er een bezoek aan het dorpje Taveng op het programma waar u een wandeling maakt naar de vulkanische vlakte Vealrum Plang omgeven door kleine watervalletjes. Ook brengt u een bezoek aan dorpjes van de Kreung waar u de typische paalwoningen van de ongehuwde mannen kunt bewonderen. Er wordt ter plekke een locatie gekozen voor een picknick lunch, waarna u een wandeling kunt maken door een van de vele plantages. Aan het eind van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel waar u dineert.

11
11

11: Banlung – Strung Treng

‘s Ochtends vroeg kunt u nog een bezoek brengen aan de lokale markt van Banlung alvorens u doorreist naar Strung Treng. De markt is zeker een bezoekje waard tijdens uw Cambodja vakantie. U kunt hier gemakkelijk in contact komen met de lokale bevolking. Na een rit van ca. 3 uur wordt u afgezet bij uw hotel.

 • ★★ Golden River (1n)
12
12

12: Stung Treng – Siem Reap

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Siem Reap. U arriveert in de middag in Siem Reap, waar u wordt afgezet bij uw hotel. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. De rest van de middag bent u vrij om het centrum van Siem Reap te verkennen.

 • ★★★ Natura Resort (3n)
 • ★★★★ Shinta Mani Club (3n)
 • ★★★★★ Park Hyatt (3n)

Natura Resort

13
13

13: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom, & Ta Prohm

U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (niet inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Prohm tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

Angkor Wat

14
14

14: Excursie Banteay Srei, Kbal Spean & Bantey Samre

Vanochtend rijdt u met een gids richting Kbal Spean, een prachtige rivierbedding met vele steengravures van de Hindu god Shiva, een indrukwekkend gezicht. U maakt een wandeling door het woud en luncht bij een lokaal restaurant.

In de middag brengt u een bezoek aan de kleine, uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Onderweg terug naar Siem Reap brengt u nog een bezoek aan de tempel Bantey Samre, welke prachtig is gerestaureerd.

15
15

15: Siem Reap – Battambang

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Battambang. Bij aankomst in Battambang wordt u afgezet bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Battambang Resort Hotel (2n)

Battambang Resort

16
16

16: Excursie Battambang & omgeving

Vandaag staat er een lange en prachtige fietsexcursie op het programma. U maakt deze dag kennis met het platteland van Cambodja en u zal veel leren over de geschiedenis en hedendaagse gebruiken en gewoonten van de lokale bevolking. U bezoekt vandaag verschillende lokale families die allen gespecialiseerd zijn in het produceren van lokale, traditionele producten, zoals bijvoorbeeld rijstpapier, gedroogde bananen, bamboeplakrijst en rijstwijn. U luncht onderweg tevens bij een lokale familie (inbegrepen).

Na de lunch brengt u nog een bezoek aan een boeddhistische tempel, waar u meer zal leren over het kloosterleven. Aan het eind van de dag brengt u een bezoek aan het oosten van Battambang waar u een rit maakt met de beroemde bamboetrein. Deze trein werd ooit gebouwd door de Fransen om goederen te transporteren. In de loop van de middag arriveert u weer bij uw verblijf.

Bamboe trein

17
17

17: Battambang – Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent. Via de verlaten koningsstad Udong waar u de belangrijkste tempels en stupa’s bezoekt welke prachtig zijn gelegen tegen de heuvels, reist u door naar Phnom Penh waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • ★★★+ Aquarius Hotel (1n)
 • ★★★★ La Rose Suites (1n)
18
18

18: Phnom Penh – Kep

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer zuidwaarts door de provincie Takeo naar Kep. Tegen het einde van de ochtend arriveert u in Kep, voorheen een belangrijke luxe badplaats voor de Frans-koloniale elite.

 • ★★★ Le Flamboyant Resort (3n)
 • ★★★★ Veranda Natural Resort (3n)
 • ★★★★ Knai Bang Chatt (3n)

Video Knai Bang Chatt

19
19

19: Excursie Elephant Cave, Secret Lake en Peper plantage

Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de Phnom Kampong Trach grot, ook wel bekend als de ‘Elephant cave’. Deze prehistorische limestenen ruïnes worden door de lokale bevolking als gedenkplek gebruikt. U vervolgt uw trip naar een peper plantage. De peper die gemaakt wordt in Kampot wordt gezien als een van de beste ter wereld.

U maakt kennis met de omgeving van Kep en Kampot en u leert over de geschiedenis van dit indrukwekkende land. Onderweg bezoekt u oude koloniale gebouwen en de zeezoutvlakte, waarna u typische Khmer koffie kunt proeven in een lokaal restaurant aan de Kampotrivier. Na de picknicklunch vervolgt u rustig uw weg terug, terwijl u nog een paar korte stops maakt. U wordt weer afgezet bij uw hotel.

Elephant Cave

20
20

20: Kep

Vrije dag in dit kleine gezellig badplaatsje. U kunt er zelf op uit trekken, of gebruik maken van de facilitieten van het resort. U kunt bij de receptie van uw resort vragen of u rondgereden kan worden met een tuk tuk om de omgeving te verkennen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de crabmarkt of aan het iets verderop gelegen strand. Vraagt u bij uw hotel naar de mogelijkheden.

21
21

21: Kep – Koh Kong

's Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Koh Kong ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. In het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

 • ★★★★ 4 Rivers Floating Ecolodge (3n – hp)

4 Rivers Floating Ecolodge

22
22

22 & 23: Koh Kong & omgeving

Deze dagen staan er excursies op het programma. Afhankelijk van het dagschema van de lodge gaat u de volgende twee excursies doen in onbekende volgorde. In overleg met de lodge kunt u het programma wellicht aanpassen.

Mogelijke invulling van de aankomende dagen van uw Cambodja vakantie:

Optie 1:
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het emerald gekleurde kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kajaks aanwezig voor de liefhebber om de omgeving per kajak verder te verkennen. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij. U kijkt vanuit hier uit op prachtige rijstvelden en fruitbomen. Welke er in bloei staan hangt af van het seizoen.

Optie 2:
Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangroves in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. Hier leeft men puur en alleen van de visserij. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. U bereikt dit stuk via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte klim omhoog, vanuit waar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar de lodge.

Tatai waterval

24
24

24: Koh Kong – Koh Rong Island

Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een transfer u op staat te wachten voor de rit naar de haven van Sihanoukville. Hier stapt u op de boot die u naar uw accommodatie op het eiland Koh Rong brengt. U verblijft de laatste dagen van uw Cambodja vakantie aan het strand.

 • ★★★ Sok San Beach Resort (3n)

Sok San Beach Resort

25
25

25 & 26: Koh Rong

Vrije dagen op Koh Rong welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk genieten van het prachtige strand waar uw accommodatie aan ligt. Vraagt u bij uw hotel naar de mogelijkheden indien u interesse heeft in het ondernemen van activiteiten.

27
27

27: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende Cambodja vakantie. U wordt met de boot van het resort teruggevaren naar Sihanoukville waar een transfer u op staat te wachten om u naar het vliegveld van Phnom Penh te brengen. Hier checkt u in op de vlucht van Malaysia Airlines waarmee u naar Kuala Lumpur vliegt. In Kuala Lumpur stapt u over op de rechtstreekse vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

28
28

28: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Cambodja vakantie

Voor deze 28-daagse Cambodja vakantie geldt een indicatie reissom van €4.835 per persoon bij deelname van 2 personen en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties (waar mogelijk) geldt een indicatie reissom van €5.505 per persoon. Voor verblijf in de luxe klasse accommodaties (waar mogelijk) geldt een indicatie reissom van €6.035 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Cambodja vakantie is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u bij deze Cambodja vakantie van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Cambodja vakanties. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Cambodja vakantie!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat