Logo bg white

Remote Ecuador | Spectaculaire 18-daagse autorondreis

18-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 6.090,00 p.p.
februari t/m september
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Individuele rondreis per huurauto door zeer veelzijdig Ecuador

Tijdens deze 18-daagse autorondreis rijdt u in uw eigen tempo per comfortabele huurauto van noord naar zuid Ecuador, en bezoekt u enkele van de mooiste hoogtepunten van dit veelzijdige Zuid-Amerikaanse land. U verblijft in hoofdzakelijk in kleinschalige accommodaties en bezoekt gebieden waar u weinig andere mensen zal tegenkomen.

Uw reis start in de buurt van Otavalo waarna u via Papallacta naar Tena rijdt voor een avontuur in de indrukwekkende Amazone. U reist verder naar het gemoedelijke Baños vanuit waar u verschillende interessante activiteiten kunt ondernemen in de omgeving. Na een verblijf van enkele dagen nabij de Chimborazo-vulkaan vervolgt u uw weg naar Ingapirca voor een bezoek aan de gelijknamige Incaruïnes. U bezoekt de koloniale stad Cuenca en sluit deze reis ontspannen af met een verblijf in een sfeervolle hacienda nabij Guayaquil. Deze autorondreis Ecuador laat u in uw eigen tempo kennis maken met de vele verschillende hoogtepunten en landschappen van het prachtige Ecuador!


Reisspecialist Alexander Paalman maakte in 2019 een bijzondere inspectiereis naar Ecuador, waarbij hij een deel van de route per huurauto heeft afgelegd. Bekijk zijn verslag in onderstaande video:Bekijk het volledige reisprogramma van deze autorondreis Ecuador!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

U vertrekt vandaag in de ochtend vanaf luchthaven Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Hier arriveert u in de loop van de middag. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Ecuador! Samen gaat u naar het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van uw huurauto (Suzuki Vitara of gelijkwaardig). Deze auto staat de komende 17 dagen tot uw beschikking. De prachtige autorondreis Ecuador kan beginnen! U rijdt in zo’n 20 minuten naar uw hotel net buiten de stad, in de buurt van de luchthaven.


  • ★★★+ Hacienda la Jimenita (1n)2
2

2: Quito - Ibarra

Na het ontbijt rijdt u naar uw volgende accommodatie in de buurt van het stadje Ibarra. Tijdens deze rit van ongeveer 2,5 uur (130 kilometer) volgt u de Avenida de los Volcanes. Deze 'vulkanenstraat' snijdt Ecuador van noord naar zuid door tweeën, en scheidt op natuurlijke wijze de kust van het Amazonegebied. Bij helder weer ziet u de vulkanen Cayambe en Imbabura liggen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Otavalo. Het stadje is vooral bekend geworden door de kleurrijke indiaanse markt op Plaza de Ponchos. De grootste markt is op zaterdag, maar ook de rest van de week kunt u hier uw ogen uitkijken. Vanaf Otavalo is het nog zo'n uur rijden naar uw accommodatie. U verblijft de komende nachten op een traditionele haciënda in een schitterende omgeving.

  • ★★★+ Hacienda Piman (2n)

Hacienda Piman

3
3

3: Ibarra & omgeving

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. In de omgeving van de haciënda zijn verschillende leuke (optionele) activiteiten te ondernemen. U kunt hier onder andere mountainbiken, wandelen of vogels spotten. U kunt ook met de huurauto een bezoek brengen aan de Valle de Chota (Chotavallei) om meer te weten te komen over de intrigerende geschiedenis en cultuur van de voornamelijk Afro-Ecuadoraanse bevolking die in deze vallei leeft.


4
4

4: Ibarra - Papallacta

Vandaag reist u in zo’n 3,5 uur (170 kilometer) naar Papallacta, gelegen ten oosten van Quito. Tijdens deze rit passeert u de Papallacta pas op 4.064 meter hoogte. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het indrukwekkende kratermeer van Cuicocha, welke ten noordwesten van Otavalo is gelegen. Het meer is ontstaan in een oude kratermond van de vulkaan Cotacachi. Al wandelend rondom dit meer heeft u bij helder weer schitterend uitzicht op de omliggende vulkaantoppen.

Het gebied rondom het dorpje Papallacta staat bekend om haar vulkanische activiteit en de thermale warmwaterbronnen gelegen op 3.300 meter hoogte. De combinatie met het ruige decor van de Páramo-gebergte geeft deze plek een zeer bijzondere aanblik. U overnacht in het aangename hotel Termas de Papallacta. Hier kunt u tot ’s avonds laat van diverse thermale baden genieten.


  • ★★★ Termas de Papallacta (1n)

Termas de Papallacta

5
5

5: Papallacta - Tena

Na het ontbijt vervolgt u uw autorondreis Ecuador en rijdt in zo’n 2,5 tot 3 uur (140 kilometer) naar uw volgende accommodatie nabij het stadje Tena, gelegen in het zuidelijk deel van de Ecuadoraanse Amazone. Door de goede bereikbaarheid van dit gebied is de jungle hier minder ongerept dan het noordelijke deel van de Amazone, maar het is een ideale plek voor een eerste kennismaking met het Amazonewoud. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en alle excursies zijn inbegrepen.

  • ★★★+ Hamadryade Lodge (3n)

Hamadryade Lodge

6
6

6 & 7: Amazone

Onder begeleiding van professionele gidsen maakt u de komende dagen kennis met de Amazone, de grote verscheidenheid aan vogels, de veelzijdige fauna en tevens brengt u deze dagen een bezoek aan een inheemse ‘Kichwa’ gemeenschap. Met een beetje geluk observeert u een grote verscheidenheid aan wildlife in het woud, en u leert alles over het unieke Amazone ecosysteem. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien.


"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Ecuador en Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
dhr. & mw. Verheijdt

Geelvleugelara

8
8

8: Tena - Baños

Vandaag rijdt u in zo’n 3,5 uur (160 km) naar Baños. Onderweg kunt u nog een stop maken bij de indrukwekkende waterval ‘Pailon del Diablo’, waar u erg dichtbij kunt komen via een ingenieus trappenstelsel. Een droog setje kleding is aan te raden! Vlakbij de waterval vindt u ook een kleine kabelbaan, van origine ontworpen voor de lokale bevolking die aan de andere kant wonen. Tijdens de overtocht kunt u genieten van geweldige vergezichten over de vallei. U verblijft de komende nachten in een sfeervolle haciënda, welke prachtig is gelegen in de bergen nabij Baños.


  • ★★★+ Hacienda Manteles (2n)Hacienda Manteles

9
9

9: Baños

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen in de prachtige omgeving van Baños. Het dorpje ligt aan de voet van de actieve vulkaan Tungurahua. Door de geringe hoogte van 1.820 meter heeft Baños een aangenaam zacht klimaat. De heuvelachtige omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen, mountainbiken en paardrijden.Voor de meer avontuurlijke reiziger is er in de omgeving van Baños ook genoeg te beleven. Zo kunt u hier bijvoorbeeld wildwater raften, abseilen of ziplinen.

10
10

10: Baños – Chimborazo

Na het ontbijt rijdt u vandaag in zo’n 2 uur (100 km) naar het Chimborazo National Park voor een bezoek aan de hoogste vulkaan van Ecuador. U verblijft de komende nachten in de Chimborazo Lodge aan de voet van de vulkaan. Dit is de enige accommodatie in het reservaat. Houdt u er rekening mee dat u de lodge op grote hoogte ligt (4.000 meter), en het te adviseren is om rustig aan te doen. U verblijft de komende dagen op basis van halfpension.


  • ★★★ Chimborazo Lodge (2n)
11
11

11: Chimborazo reservaat

Vrije dag in het Chimborazo reservaat. De Chimborazo is de hoogste vulkaan in de Andes en meet 6.310 meter boven de zeespiegel. U kunt vandaag prachtige tochten maken in de omgeving van de lodge maken, en de vulkaan wel tot zo'n 5.100 meter beklimmen. Door de hoogte is dit een pittige wandeling. Onderweg is het mogelijk om vele vicuñas in het wild te zien, en kunt u genieten van spectaculaire uitzichten op het ruige berglandschap van de Andes.

12
12

12: Chimborazo - Ingapirca

Vandaag vervolgt u uw autorondreis Ecuador over de Pan-American Highway en rijdt in zo’n 3,5 tot 4 uur (210 km) naar Ingapirca. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de donderdagmarkt van Guamote (alleen op donderdag). Deze authentieke markt wordt door nog maar weinig toeristen bezocht en is een waar kleurenspektabel. U verblijft vanavond nabij de Incaruïnes van Ingapirca. Het is het grootste ruïnecomplex van Ecuador, maar toch is weinig bekend over de functie van deze Incastad.


  • ★★★ Posada Ingapirca (1n)
13
13

13: Ingapirca - Cuenca

In de ochtend heeft u alle tijd om de Incaruïnes te bezoeken. Wanneer u er klaar voor bent reist u in zo’n 1,5 uur (80 km) door naar uw volgende accommodatie in Cuenca, een typisch koloniale stad met fraaie pleinen en smalle straatjes. Cuenca is de derde stad van het land, en vooral bekend als handwerkcentrum van diverse producten als zilversmeedwerk, keramiek en de beroemde panamahoeden. U verblijft de komende nachten in het prachtige koloniale centrum van de stad.

  • ★★★★ Cruz Del Vado (2n)


14
14

14: Fietsen in Cuenca

In de ochtend staat er een ontspannen fietsexcursie op het programma. U fietst voornamelijk langs de rivier en over wegen waar over het algemeen weinig verkeer te vinden is. U verkent onder andere het nieuwe deel van de stad, fijne parken, oude ruïnes en mooie historische gebouwen. De lunch is vandaag inbegrepen. In de middag kunt u de omgeving Cuenca verder op eigen gelegenheid verkennen. U zou bijvoorbeeld met uw huurauto de omliggende dorpjes San Bartolome, Gualaceo & Chordeleg kunnen bezoeken. In Chordeleg vindt u zilver en goud smederijen die beroemd zijn om hun filigraan technieken. Gualaceo staat bekend om zijn zadelmakerij en textielverwerking.

15
15

15: Cuenca – El Cajas - Naranjito

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor de rit van zo’n 200 km naar de laatste accommodatie van deze autorondreis Ecuador. Onderweg kunt u een bezoek aan Nationaal Park Cajas brengen. De rit naar het nationale park duurt circa één uur. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend páramogebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Na uw bezoek aan het park rijdt u in zo’n 2,5 uur naar de zeer sfeervolle Hacienda la Danesa nabij het plaatsje Naranjito. U verblijft hier op volpension basis en ook zijn er geselecteerde activiteiten inbegrepen. Hier kunt u uw reis heerlijk ontspannen afsluiten!


  • ★★★★ Hacienda La Danesa (2n)

Hacienda La Danesa

16
16

16: Hacienda la Danesa

Vandaag kunt u deelnemen aan het activiteitenprogramma van de hacienda. Zo kunt u onder begeleiding van een gids een wandeling over de cacaoplantage van de hacienda maken waarbij u alles leert over het maakproces van chocolade, waarna u zelf chocolade gaat 'tableren' onder leiding van de chocolatier van la Danesa. Verder is het mogelijk om een koe te melken en kunt u ‘tuben’ op één van de beekjes rond het terrein. Tegen een toeslag is het mogelijk om in de omgeving paard te rijden of een bezoek te brengen aan het nabij gelegen nevelwoud.

Chocolade maken bij La Danesa

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt er helaas een einde aan deze indrukwekkende autorondreis Eucador. De ochtend kunt u nog vrij besteden in Naranjito. Aan het begin van de middag neemt u afscheid van de hacienda en rijdt u in zo'n 1,5 uur (75 km) naar de luchthaven van Guayaquil. U levert de huurauto weer in en vliegt met een directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag aan het begin van de middag aankomen.

18
18

18: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Airport Schiphol. Hier haalt u de ruimbagage op en vervolgt u de laatste rit naar huis op eigen gelegenheid.


Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Ecuador reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Ecuador autorondreis

Voor deze 18-daagse autorondreis Ecuador geldt een indicatie reissom vanaf € 6.090 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), genoemde excursies, hotelovernachtingen en autohuur inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Galápagos, de perfecte aanvulling op deze reis

Breid deze autorondreis Ecuador uit met een bezoek aan de unieke Galápagoseilanden.

Uniek arrangement
7 dagen
Vanaf € 2.590,– p.p.
Januari t/m mei

Ecuador arrangement | Galápagos landarrangement

Wanneer u graag een bezoek zou willen brengen aan de Galápagoseilanden, maar niet graag op een cruiseschip verblijft, dan is een landarrangement, waarbij u overnacht in prachtige accommodaties op diverse eilanden, een fantastisch alternatief!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Ecuador autorondreis, welke tot in de puntjes is verzorgd.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat