Logo bg white

Beste reistijd Rocky Mountains

Beste reistijd voor

Beste reistijd

mei t/m oktober

De Rocky Mountains beslaan een groot gebied in de Verenigde Staten en Canada. De staten die het gebergte in de Verenigde Staten doorkruist zijn Montana, Idaho, Wyoming, Utah, Colorado & New Mexico. De staten in het noordelijk gelegen staten kennen weer een heel ander klimaat dan de zuidelijker gelegen staten. Er zijn een aantal punten die echter belangrijk zijn om bij stil te staan wanneer u een reis naar de Rocky Mountains & omgeving plant.

Indien u het Yellowstone National Park in uw reis wenst op te nemen houdt u er dan rekening mee dat een groot deel van de wegen pas in de loop van de maand mei opengaan. Gezien de hoogte kunt u in deze omgeving in mei nog sneeuw verwachten. Een deel van de accommodaties zijn in het voorjaar en najaar gesloten. De beste reistijd voor het Yellowstone National Park is van juni t/m september. In de maand oktober loop het seizoen weer af en zullen veel bezienswaardigheden niet te bereiken zijn. In de maanden juli en augustus kunt u grote drukte verwachten en daarom is het te adviseren om een reis naar het Yellowstone National Park & omgeving in de maand juni of september te plannen.

Daarnaast is dit gebied van december t/m maart ook voor prachtig voor wintersportactiviteiten.

Ook wanneer u afreist naar het zuiden van Wyoming, of Colorado dan geldt dat juni t/m september de beste reisperiode is. In het voorjaar valt er doorgaans veel regen en lodges zoals bijvoorbeeld de Brush Creek Ranch zijn om deze reden gesloten van half maart t/m eind mei.

De staat Utah is het gehele jaar door te bezoeken. Deze staat is een stuk droger en de temperaturen liggen doorgaans een stuk hoger dan in bovengenoemde staten. De maanden juli en augustus zijn druk en heet, dus indien mogelijk is het te adviseren om in ieder geval deze maanden te vermijden. Het voorjaar en najaar zijn het meest aangenaam qua temperatuur, maar wij raden het ook zeker niet af om in de winter naar Utah af te reizen. In de winter kunt u genieten van de rust, aangename temperaturen overdag en koele nachten.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 6 9 15 19 23 28 32 32 27 21 10 6
mm 21 26 53 54 24 85 44 43 69 55 35 23

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat