Logo bg white

Westkust & Woestijn Familiereis

24-daagse rondreis door Rocky Mountains & Westkust
Vanaf € 7.950,00 p.p.
april t/m oktober
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Familiereis naar de Verenigde Staten

De Westkust van Amerika spreekt voor veel mensen tot de verbeelding en het is dan ook niet gek dat gezinnen in de zomervakantie met groot enthousiasme afreizen naar deze bestemming. Er zijn hier zoveel indrukwekkende hoogtepunten te vinden voor zowel jong als oud, dat u gegarandeerd met talloze bijzondere herinneringen weer op huis aangaat. Het is een gemakkelijke bestemming om het gezin mee naar toe te nemen. Het is er veilig, de wegen zijn goed en gemakkelijk zelf te berijden, het weer is er goed in de zomervakantie, het water is er schoon en de hoogtepunten wisselen zich in hoog tempo af waardoor de verveling onmogelijk kan toeslaan!

Deze familiereis door de Verenigde Staten start in de noordwestelijke gelegen stad Portland, wat tot een van de leukste steden van de Verenigde Staten behoort. Via de westkust reist u helemaal naar Los Angeles. Onderweg kunt u sandboarden in de zandduinen, zich verwonderen over de gigantische 'Redwoods' bomen, genieten van de prachtige stranden, zich vergapen aan de iconische Golden Gate Bridge, wandelen in het indrukwekkende Yosemite National Park, het zeeaquarium in Monterey bezoeken en het Hollywood Sign in Los Angeles van dichtbij bewonderen. Vervolgens verkent u nog een stuk van de woestijn. Op weg naar Utah maakt u een korte stop in Las Vegas waar u de gekte in deze bizarre stad mee zal maken. In Utah verblijft u in twee unieke accommodaties en heeft u alle tijd om het bijzondere landschap te ontdekken, alvorens u weer op huis aangaat.

**Uiteraard is deze reis ook schitterend en zeer geschikt voor koppels, voor reizigers die er graag alleen op uittrekken, of voor grotere gezelschappen zonder kinderen!**

Bekijk het volledige reisprogramma van deze familiereis door de Verenigde Staten.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Portland

In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam Schiphol met een rechtstreekse vlucht naar Portland waar deze familiereis door de Verenigde Staten van start gaat. Na de douaneformaliteiten haalt u uw bagage op en wandelt u naar buiten waar uw chauffeur u staat op te wachten. U heeft een transfer naar het centrum van Portland, waar u verblijft in een prettig hotel op een centrale locatie. De namiddag kunt u bijkomen van de lange reis en eventueel het centrum alvast op eigen gelegenheid verkennen.

 • ★★★★ The Nines (3 nachten)
2
2

2: Culinaire wandeling

De ochtend en begin van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Het is de moeite om een bezoekje te brengen aan Washington Park, waar u o.a. de prachtige 'Japanese Garden' vindt.

Deze middag verkent u samen met een echte foodie-expert het centrum van Portland. Blank Tijdens deze privé-excursie leert u meer over de unieke geschiedenis en cultuur van deze indrukwekkende stad, terwijl u geniet van de meest fantastische gerechten. U bewondert de belangrijkste hoogtepunten van Portland en enkele interessante plekjes die alleen de lokalen weten te vinden. U leert over de bruisende koffie- en biercultuur en over de vele foodtrucks die deze stad rijk is. Onderweg geniet u o.a. van verse vis, de beste chocolade en verse pasta.

3
3

3: Columbia Gorge

In de ochtend meldt u zich op eigen gelegenheid bij het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van uw huurauto (Toyota Rav4 of gelijkwaardig). Tico laat u vandaag de huurauto al ophalen, omdat er zich net buiten Portland een prachtig natuurgebied bevindt. De mooiste ervaring heeft u als u de 'Historic Columbia River Highway' volgt van Troutdale naar Dodson. Onderweg passeert u verschillende prachtige uitzichtpunten, kunt u mooie wandelingen maken en zal u meerdere watervallen tegenkomen, waarvan de Multnomah Falls de bekendste is. U kunt er voor kiezen om een lange wandeling te maken op een van de vele wandelpaden, of veel verschillende stops in te plannen en hier kortere wandelingen te maken. De mogelijkheden in dit gebied zijn eindeloos en het is dan ook te adviseren hier de hele dag voor uit te trekken. Aan het einde van de middag keert u weer terug bij uw verblijf in Portland.

"In de voorbereiding waren jullie een perfecte partner om te bepalen hoe en op waar de reis het beste zou passen bij onze wensen. Dank voor jullie support en de realisatie van onze droomreis!"
Rob & Marijke Krijgsman

Multnomah Falls

4
4

4: Portland - Bandon

Vandaag is het tijd om Portland te verlaten en zet deze familiereis door de VS zich voort in zuidelijke richting. Na het ontbijt vertrekt u en nog voordat u Eugene bereikt slaat u rechtsaf totdat u de kustweg bereikt (de welbekende Highway 101). Eenmaal aangekomen bij de kust kunt u stoppen in het Sand Master Park, waar u sandboards kunt huren en eventueel een les kunt nemen. Leuk voor jong en oud! U reist verder in zuidelijke richting waar u zal overnachten in het plaatsje Bandon. Indien u op tijd aankomt in Bandon is het de moeite om een lekker visje te eten bij Tony's Crab Shack.

 • ★★★ Table Rock Motel (1 nacht)
5
5

5: Bandon - Garberville

Vandaag reist u weer verder in zuidelijke richting en maakt u kennis met de gigantische redwoods, welke tot de hoogste bomen ter wereld behoren. Het is een lange, maar indrukwekkende dag. Het is te adviseren om vroeg te vertrekken, zodat u onderweg voldoende tijd heeft voor enkele bijzondere bezienswaardigheden. Na ca. 2,5 uur rijden bereikt u Trees of Mystery, wat een leuk park is om te bezoeken met kinderen. Hier kunt u o.a. de redwoods bewonderen en heerlijk wandelen. Na Klamath volgt een splitsing en de mooiste route vindt u als u rechtsaf slaat naar de Newton B. Drury Scenic Parkway. Een uurtje ten zuiden van de Trees of Mystery kunt u een korte, maar prachtige wandeling maken op de Lady Bird Johnson Grove Trail. Het laatste stuk van de reis kunt u besluiten om de Avenue of the Giants te rijden, welke start ter hoogte van Pepperwood en eindigt niet ver van uw eindbestemming. Houdt u er rekening mee dat u de hele dag onderweg bent.

 • ★★★ Benbow Historic Inn (1 nacht)
6
6

6: Garberville - San Francisco

Na een kleine 4 uur rijden bereikt u vandaag het schitterende San Francisco, beslist een van de hoogtepunten van deze familiereis door de Verenigde Staten. Deze heuvelachtige stad heeft prachtige wijken met Victoriaanse huizen, mooie oude trams die het straatbeeld sieren en natuurlijk die spectaculaire uitzichten op de iconische Golden Gate Bridge.

U overnacht de komende dagen niet in het centrum van de stad maar in een wijk aan de noordzijde van de Golden Gate Bridge. Deze fijne lodge is rustig gelegen en tevens kunt u hier gratis parkeren. Met uw huurauto, per fiets, of met de ferry vanuit Sausalito kunt u het centrum van de stad bereiken. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Het is bijvoorbeeld leuk om een fiets te huren via uw verblijf en over de Golden Gate Bridge naar de overzijde te fietsen en een hapje te eten op de Fisherman's Wharf. Dit is een fietstocht van ca. 40 minuten en onderweg wordt u getrakteerd op de meest geweldige uitzichten!

 • ★★★+ Cavallo Point (2 nachten) Blank


* Indien gewenst kunt u uiteraard ook in het centrum van San Francisco verblijven. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Cavallo Point

7
7

7: Stadsexcursie San Francisco & Alcatraz

De ochtend en begin van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt ontspannen en een boekje lezen bij uw accommodatie met op de achtergrond het uitzicht op die prachtige rode brug. U kunt een wandeling, of fietstocht maken in de omgeving, of op verkenning gaan in het kleine centrum van Sausalito. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om af te reizen naar het centrum van San Francisco om hier te winkelen, of enkele bezienswaardigheden te bewonderen.

Na de lunch verkent de hoogtepunten van San Francisco op een wel heel bijzondere manier, namelijk met een Vintage Volkswagenbusje! Uw gids voor de ochtend, of middag (deze keuze is aan u) komt u met het iconische busje ophalen bij uw verblijf. Op deze authentieke wijze rijdt u door de stad terwijl uw gids u alles zal vertellen over o.a. de aardbevingen die geresulteerd hebben in het unieke landschap van de stad, over de industriële veranderingen die plaatsvonden tussen de 'Gold Rush' in 1849 en het ontstaan van Silicon Valley. Het zijn de verrassende details die alleen een 'local' weet die deze tour interessant maken. Het is een privé-excursie en om deze reden kunt u samen met uw gids overleggen welke hoogtepunten, of buurten u graag wilt aandoen. Drankjes en snacks zijn inclusief.

Na deze excursies heeft u tijd om op eigen gelegenheid een hapje te eten, alvorens u zich aan het begin van de avond dient te melden bij Pier 33, waar de ferry vertrekt naar het beruchte Alcatraz. Blank Alcatraz was een van de strengst bewaakte gevangenissen van de Verenigde Staten, maar vandaag de dag is het een van de drukst bezochte toeristische attracties van Californië. De meeste mensen bezoeken de gevangenis overdag, echter biedt deze avondtour een iets intiemere ervaring. De tour die u op het eiland doet is ‘self guided’. U krijgt een koptelefoon en zal op deze manier begeleid worden door de gevangenis. De verhalen die u onderweg te horen krijgt zijn razend interessant. Na deze excursie reist u op eigen gelegenheid weer terug naar uw verblijf.

Blank
8
8

8: San Francisco - Yosemite

Deze familiereis door de Verenigde Staten zet zich voort in oostelijke richting. Na ca. 4 à 5 uur rijden bereikt u het volgende onderkomen van deze reis, de Tenaya Lodge. Deze lodge ligt op korte afstand van het wereldberoemde Yosemite National Park. Dit is een van de meest bezochte nationale parken van de Verenigde Staten en dit is natuurlijk niet zonder reden. Half Dome & El Capitain zijn de twee blikvangers in deze betoverende vallei.

Het is te adviseren om op eigen gelegenheid een mooie wandeling te maken in de middag.

 • ★★★+ Tenaya Lodge (2 nachten) Blank
9
9

9: Yosemite

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Er zijn natuurlijk vele prachtige wandelingen te maken, maar u kunt het park ook per fiets verkennen. U kunt rotsbeklimmen, of een zipline tour boeken, waarbij u gezekerd aan een stalen draad in hoge snelheid tussen de bomen door raast. Indien gewenst kan Tico een excursie voor u boeken voor deze dag.

10
10

10: Yosemite - Carmel Valley

U laat het prachtige Yosemite achter u en reist terug in westelijke richting, waar u vandaag een eerste blik zal werpen op de wereldberoemde highway 1, de weg langs de kust van Californië. Na een rit van een kleine 4 uur bereikt u de Carmel Valley, waar u de komende nachten zal verblijven in de schitterende Bernardus Lodge. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Zeker met kinderen is het de moeite om een bezoek te brengen aan het aquarium in Monterey. Dit ligt op ca. 25 minuten rijden van uw verblijf.


 • ★★★★ Bernardus Lodge (2 nachten) Blank
11
11

11: Carmel Valley

Deze dag staat vrij tot uw beschikking. Indien gewenst kan Tico een mooie paardrijdtocht op het strand voor u organiseren. Verder is het de moeite om een bezoek te brengen aan Monterey & Carmel-by-the-sea, wat beide charmante plaatsjes aan de kust zijn. Een klein stukje rijden van de lodge vindt u de Big Sur, waar u prachtig kunt wandelen, of fietsen. Verder is er het gehele jaar door mogelijkheid om walvissen te spotten en indien dit interessant voor u is, boekt Tico graag een excursie voor u.

12
12

12: Carmel Valley - Santa Barbara

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. Het is mogelijk om in ca. 4 uur naar Santa Barbara te rijden via het binnenland. De kustroute is echter dusdanig mooi dat het de moeite is om in ieder geval tot San Luis Obispo de highway 1 te blijven volgen. Er zijn verschillende interessante mogelijkheden om te stoppen onderweg. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen in het Pfeiffer Big State Park, heeft u prachtig uitzicht bij Morro Bay en kunt u genieten van de prachtige kustlijn van Montaña de Oro State Park. U overnacht vanavond in het gemoedelijke Santa Barbara. U vindt hier veel goede restaurants en leuke winkels.


 • ★★★ The Harbor House Inn (1n)
13
13

13: Santa Barbara - Los Angeles

Vandaag staat het laatste traject langs de kust van Californië op het programma, met als eindbestemming Los Angeles. Het is wederom weer de moeite om de kustweg te blijven volgen. U kunt onderweg stoppen in Malibu, de plek waar veel beroemde sterren een optrekje hebben.

Tico laat u de komende dagen verblijven in Santa Monica, een bruisende wijk aan het strand van Los Angeles. De middag kunt u spenderen op het strand, of op de iconische Santa Monica Pier. Ook is het de moeite om naar Venice Beach te rijden. Ook hier kunt u heerlijk rondwandelen en het dagelijks leven van de lokale bevolking observeren.


 • ★★★★ Oceana (3n)
14
14

14: LA Foodie Tour

De ochtend en middag heeft u vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan Universal Studios, of een Warner Bros studio tour maken. Andere opties zijn bijvoorbeeld een bezoekje aan Hollywood Boulevard, waar u de sterren van de sterren kunt bewonderen, of een 'selfdrive' door Beverly Hills, of Bel Air waar u zich kunt vergapen aan de luxueuze huizen.

In de namiddag staat er een culinaire traktatie op het programma in Los Angeles. Blank Gedurende deze 4 uur durende Foodie tour zal u de meest smaakvolle gerechten proeven die in deze enerverende stad bereid worden. U zal o.a. de Turkse kebab in St. Vincent Court proeven, Oostenrijkse worstjes en gebak van een bekende chef in een oude winkelarcade, poke bowls in Little Tokyo en charcuterie en heerlijke kazen op een heuse gourmet markt. Tijdens het proeven kunt u genieten van de sfeervolle ‘feel’ van het Arts District. Indien mogelijk zal uw gids u achter de schermen meenemen voor een kookdemonstratie, of ontmoeting met een van de chefs!

Hollywood Boulevard

15
15

15: Hollywood sign met zonsondergang

De ochtend heeft u weer vrij te besteden. In de namiddag ontmoet u uw gids voor een bijzondere excursie. U start met een wandeling omhoog in het Griffith Park Blank, terwijl uw gids u veel zal vertellen over geschiedenis en de geografie van Los Angeles. In het park zijn verschillende uitzichtpunten vanaf waar u schitterend uitzicht heeft over de immens grote stad. Uiteraard zal een perfect uitzicht op het wereldberoemde Hollywood Sign niet ontbreken. Uw gids zal u onderweg verschillende filmlocaties laten zien, zoals uit bijvoorbeeld La La Land, Grease, Batman en The Terminator! Zodra u het hoogste punt van deze wandeling bereikt kunt u genieten van de prachtige kleuren van de ondergaande zon. Op de terugweg bezoekt u de Griffith Park Observatory, waar u in de gelegenheid bent om door een van de telescopen te kijken. Een unieke ervaring!

16
16

16: Los Angeles - Las Vegas

Het is tijd om de westkust van de Verenigde Staten te verlaten en verder te reizen in oostelijke richting naar de staat Nevada. U zal de groene heuvels snel plaats zien maken voor een droog en uitgestrekt landschap. Houdt u er rekening mee dat het zonder stops een kleine 5 uur rijden is. U passeert kleine dorpjes, totdat u opeens in de verte een gigantische stad, midden in de woestijn ziet opduiken. Het is de bizarre stad Las Vegas.

De middag kunt u alvast op eigen gelegenheid The Strip verkennen, of ontspannen bij het zwembad.


 • ★★★★ The Venetian (2n)

The Strip

17
17

17: Grand Canyon & Las Vegas

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf in Las Vegas voor een bijzondere excursie. U wordt naar de luchthaven gebracht waar u incheckt. Met een klein vliegtuigje zal u vandaag over de majestueuze Grand Canyon vliegen. Tijdens deze 70 minuten durende vlucht zal u de Hoover Dam, Lake Mead en de Colorado River vanuit de lucht kunnen bewonderen. Het hoogtepunt is natuurlijk de schitterende uitzichten over de westzijde van de Grand Canyon. Zodra u weer met beide benen op de grond staat wordt u opgehaald en teruggebracht naar uw verblijf.

De middag heeft u vrij te besteden. Na een vroeg diner ontmoet u uw gids voor deze avond. Blank Deze gids zal u de welbekende hoogtepunten van Las Vegas laten zien, zoals o.a. de Bellagio-fonteinen en The Venetian, een hotel waar ze de kanalen van Venetië hebben nagebouwd. Tevens zal uw gids u meenemen naar de meer verborgen plekjes van Las Vegas, om zo deze ervaring iets authentieker te maken. Uiteraard zal u tijdens deze excursie veel te weten komen over het leven in deze bizarre stad.

Grand Canyon

18
18

18: Las Vegas - Zion National Park

Vandaag laat u de absurditeit van Las Vegas achter u en trekt u verder het binnenland in. De staat Utah is de volgende stop tijdens deze reis. U rijdt in een kleine 3 uur naar het indrukwekkende Zion National Park, waar er een heel speciaal logeeradres voor u is geselecteerd. De komende dagen zal u namelijk overnachten in luxe tenten, midden in de natuur! De ervaring is uniek, echter dient u wel rekening te houden met gedeeld sanitair. Het Under Canvas Zion ligt op ca. 25 minuten rijden van de hoofdingang van het Zion National Park.


 • ★★★ Under Canvas Zion (3n) Blank

Zion National Park

19
19

19 & 20: Zion National Park

Deze dagen heeft u vrij te besteden. Er zijn een hoop verschillende activiteiten die u zowel ter plekke, als vooraf bij Tico kunt boeken. U kunt op eigen gelegenheid, of onder begeleiding van een gids prachtige wandel-, of fietstochten maken in de omgeving. Wanneer u avontuurlijk bent ingesteld dan kunt u canyoningen, of rotsklimmen. Doet u het liever wat rustiger aan dan kunt u bijvoorbeeld een balletje slaan op de golfbaan, of gaan vissen. Verder leent deze omgeving zich uitstekend voor het maken van schitterende paardrijtochten.

21
21

21: Zion National Park - Capitol Reef National Park

Na een stevig ontbijt laat u Zion achter u en reist u verder in noordoostelijke richting naar het minder bekende Capitol Reef National Park, wat een rit is van een kleine 4 uur. Het is echter de moeite waard om een kleine detour te maken, zodat u kunt stoppen in het Bryce Canyon National Park. Een van de meest interessante uitzichtpunten vindt u bij Bryce Point waar u de Peek-A-Book Trail kunt wandelen.

U overnacht deze laatste 2 dagen van deze familiereis door de Verenigde Staten wederom in een bijzondere accommodatie. Samen met uw gezin slaapt u namelijk in een huifkar. Veel unieker dat dit wordt het niet!


 • ★★★ Capitol Reef Resort (2n - wagon) Blank

Bryce Canyon

22
22

22: Capitol Reef National Park

Vandaag heeft u een vrije dag, welke u gemakkelijk ter plekke invulling kunt geven. Via uw verblijf kunt u een schitterende paardrijtocht door het unieke landschap van Capitol Reef boeken. Nabij het resort bevindt zich een scenic drive welke de moeite waard is om met uw huurauto af te rijden. Langs deze weg passeert u verschillende uitzichtpunten en de startpunten van verschillende interessante wandelingen, zoals bijvoorbeeld de Grand Wash Trail. Het is tevens de moeite om te stoppen in het dorpje Fruita, wat bekend staat om de verschillende fruitboomgaarden.

23
23

23: Vertrek

Vandaag komt deze schitterende familiereis door de Verenigde Staten helaas alweer tot een einde. In een kleine 4 uur rijdt u terug naar de luchthaven van Salt Lake City waar u de huurauto inlevert. In een kleine 10 uur vliegt u rechtstreeks weer terug naar Amsterdam.

Mocht u de terugreis op deze manier te lang vinden dan kunt u er ook voor kiezen om nog een nacht in Salt Lake City door te brengen.

24
24

24: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze familiereis naar de Verenigde Staten

Voor deze 24-daagse familiereis naar de Verenigde Staten dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 7.950 per persoon (bij deelname van 4 personen).


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (economyclass) inbegrepen, evenals alle overnachtingen, de benodigde (in het programma vermelde) transfers (op privé-basis), autohuur en alle in het programma vermelde ervaringen.

Wenst u businessclass te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw persoonlijk samengestelde familiereis naar de Verenigde Staten


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Westkust

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng uw reis met enkele nachten in het bruisende New York!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 2.690,– p.p.
April t/m juni & september + oktober

USA arrangement | Verlenging New York

Start, of eindig uw reis door de Verenigde Staten in het indrukwekkende New York City. Deze stad heeft bij vele een bijzonder plekje in het hart. Verwondert u zich op het wereldberoemde Time Square, bezoek een van de vele musea, ga fietsen in Central Park, of geniet van het uitzicht op Manhattan vanaf de Empire State Building.

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen wereldwijd. Zij kennen de landen erg goed en uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte familiereis door de VS voor u samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed en snel van dienst te zijn. Onze reisspecialisten zullen dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek. Binnen enkele dagen ontvangt u een gedetailleerd reisprogramma op maat.

Beste lokale partners

Wij werken samen met de beste lokale partners en dat is interessant in de Verenigde Staten, omdat ons lokale agentschap kwalitatief goede excursies aanbiedt. Dit is een absolute meerwaarde voor uw reis naar de VS!

Unieke ervaringen

Samen met u stellen we een unieke reis samen, gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Geniet van een gastronomische wandeling, maak een spectaculaire helikoptervlucht of woon een sportwedstrijd of awardshow bij.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat