Logo bg white

Rondreis Rocky Mountains 'Rocky Delight'

21-daagse rondreis door Rocky Mountains
Vanaf € 10.400,00 p.p.
mei t/m oktober
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

De machtig mooie Rocky Mountains

U start deze rondreis Rocky Mountains in de vooruitstrevende stad Portland, waar u kennis maakt met al haar charme en haar schitterende omgeving. U vliegt vervolgens naar Missoula, waar u een huurauto ophaalt waarmee u naar de Triple Creek Ranch rijdt. Na een verblijf op deze luxe en werkende ranch is het tijd voor een bezoek aan een van de meest bijzondere plekken op aarde: het Yellowstone National Park. Ten zuiden van Yellowstone ligt nóg een nationaal park, genaamd het Grand Teton National Park, wat u niet zal overslaan tijdens deze rondreis door de Rocky Mountains. U reist verder in zuidoostelijke richting naar de Brush Creek Ranch, waar u een van de meest bijzondere accommodaties van de Verenigde Staten vindt. Het landschap verandert drastisch tijdens deze reis, van het groene berglandschap in het noorden, naar het droge landschap in de staten Utah en Nevada. Na een verblijf in de Gateway Canyon is het tijd voor het bezoek aan het wereldberoemde Monument Valley. Andere hoogtepunten in deze regio die niet ontbreken zijn de Antelope Canyon, de magnifieke Horseshoe Bend en het betoverende Lake Powell. De reis sluit af met enkele dagen in een van de mooiste nationale parken van de VS, het Zion National Park.


Bekijk het volledige reisprogramma per dag van deze rondreis Rocky Mountains!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Portland

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht economy class vanuit Amsterdam naar de vooruitstrevende stad Portland, gelegen in de staat Oregon, waar deze Rocky Mountains rondreis van start gaat. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap die u hartelijk welkom heet in de Verenigde Staten. Er volgt een transfer naar uw centraal gelegen verblijf, waar u kunt uitrusten van de reis. De namiddag kunt u gebruiken om het sfeervolle centrum van de stad te verkennen.

  • ★★★★ Sentinel (3n)
2
2

2: Foodie tour Portland

De ochtend en begin van de middag kunt u naar eigen inzicht invullen. Het is de moeite om een bezoekje te brengen aan Washington Park, waar u o.a. de prachtige 'Japanese Garden' vindt.

Deze middag verkent u samen met een echte foodie-expert het centrum van Portland. Blank Tijdens deze privé-excursie leert u meer over de unieke geschiedenis en cultuur van deze indrukwekkende stad, terwijl u geniet van de meest fantastische gerechten. U bewondert de belangrijkste hoogtepunten van Portland en enkele interessante plekjes die alleen de lokalen weten te vinden. U leert over de bruisende koffie- en biercultuur en over de vele foodtrucks die deze stad rijk is. Onderweg geniet u o.a. van verse vis, de beste chocolade en verse pasta.

Koffiecultuur in Portland

3
3

3: Mt Hood & Columbia Gorge

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids, welke tevens uw chauffeur is, voor een bijzondere dag. Pal buiten Portland bevindt zich een schitterend natuurgebied rondom Mt Hood, de berg die vanuit de stad zichtbaar is. Allereerst verkent u deze dag de Columbia Gorge wat een prachtig gebied is rondom de Cascade bergen en Columbia rivier. De exacte route voor deze dag staat niet vast en u kunt dan ook in overleg met uw gids bepalen welke bezienswaardigheden u vandaag aandoet. U kunt bijvoorbeeld stoppen bij Chanticleer Point, vanuit waar u het meest bekende uitzicht heeft over deze adembenemend mooie regio. Liefhebbers van de Twilight-serie zullen dit punt zonder twijfel herkennen. Het is aan te bevelen om een stuk over de Old Scenic Highway te rijden. Onderweg zijn er talloze korte en langere wandelingen te maken, dwars door de bosrijke natuur waar veel mooie watervallen te bewonderen zijn.

Het tweede deel van deze dag beklimt u de oostflank van Mt Hood en zal uw gids u veel vertellen over de verschillende ecosystemen in deze regio. Blank Op een zeker punt bereikt u de Timberline Lodge, welke vereeuwigd is in de Stanley Kubrick film uit 1980; The Shining. Hier wordt u getrakteerd op een fenomenaal uitzicht. Het is de moeite om deze historische lodge van binnen te bekijken en nog een mooie wandeling rondom de lodge te maken, alvorens u weer terugkeert naar Portland. Uiteraard wordt u netjes afgezet bij uw verblijf.

Mt Hood

4
4

4: Portland - Darby

In de ochtend heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Portland, waar u incheckt op de rechtstreekse vlucht naar Missoula. Het is een vlucht van anderhalf uur. Na aankomst in Missoula meldt u zich bij het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van de huurauto (Toyota Rav4, of gelijkwaardig) die tot het einde van deze reis tot uw beschikking staat.

U bevindt zich in de staat Montana, waar u de komende nachten zal verblijven op een schitterende ranch. Deze ranch bereikt u na een ca. anderhalf uur durende reis in zuidelijke richting. De komende dagen zijn alle maaltijden en enkele activiteiten inbegrepen. Indien u op tijd arriveert kunt u deze middag nog deelnemen aan een eerste activiteit.

  • ★★★★ Triple Creek Ranch (2n) Blank

Triple Creek Ranch

5
5

5: Triple Creek Ranch

Vandaag kunt u kiezen uit verschillende uiteenlopende activiteiten. Op de ranch zelf kunt u o.a. paardrijden, wandelen, vissen, boogschieten, een potje tennis spelen, of heerlijk ontspannen bij het zwembad met een goed boek. Tegen een toeslag kunt u ook enkele activiteiten buiten de ranch plannen. Zo kunt u bijvoorbeeld raften, een vaartocht maken over de rivier, meehelpen met het vee drijven, of mountainbiken.

Voor pure ontspanning neemt u deel aan een yogaklasje. De frisse berglucht zal u goed doen! U kunt massages boeken, of even alles er uit zweten in de sauna.

Activiteiten Triple Creek Ranch

6
6

6: Darby - Yellowstone National Park

Na een stevig ontbijt maakt u zich klaar voor de reis naar uw volgende bestemming. Na een kleine 5 uur rijden (zonder stops) bereikt u de noordzijde van het indrukwekkende Yellowstone National Park. U verblijft in de Sage Lodge, wat weer een prachtige accommodatie is, midden in de natuur.

De middag heeft u vrij te besteden. U kunt er bijvoorbeeld op de fiets op uit trekken. Dit kan ofwel op eigen gelegenheid, ofwel onder begeleiding van een gids.

  • ★★★★ Sage Lodge (2n)
7
7

7: Yellowstone National Park & omgeving

Uw verblijf bevindt zich een klein half uurtje ten noorden van het Yellowstone National Park. U kunt besluiten vandaag de noordzijde van het park te bezoeken. Aan de noordzijde vindt u o.a. de Mammoth Hot Springs en de schitterende Lamer Valley wat een goede plek is om veel bijzondere dierenlevens te spotten, zoals bizons en beren. Ook kunt u aan de noordzijde van Yellowstone een mooie wandeling naar de top van Mount Washburn maken. Vanaf hier heeft u werkelijk fantastisch uitzicht op de omgeving!


Dierenleven Yellowstone

8
8

8: Yellowstone - Jackson

Vandaag verlaat u na het ontbijt de Sage Lodge en reist u in zuidelijke richting naar Jackson Hole. U rijdt dwars door het Yellowstone National Park heen, wat u de mogelijkheid biedt om de overige hoogtepunten te bezoeken. Het is dan ook goed om de gehele dag uit te trekken voor de reis naar uw volgende verblijf. De volgende hoogtepunten mogen eigenlijk niet ontbreken in uw programma: de Grand Prismatic Spring (de Fairy Falls Trail brengt u naar het uitkijkpunt), de Old Faithful Geyser, de Morning Glory Pool en de Grand Canyon of the Yellowstone.

  • ★★★★ Hotel Jackson (2n)


9
9

9: Grand Teton National Park

Deze dag kunt u uittrekken voor een verkenning van het Grand Teton National Park. Dit schitterende park ligt direct ten zuiden van het Yellowstone National Park. Wanneer u de Scenic Loop Drive rijdt krijgt u een mooie indruk van het gebied. Deze route is een kleine 70 kilometer lang. Heeft u zin in een actief dagdeel dan is de Jenny Lake Trail een aanrader. Jenny Lake behoort volgens vele tot de mooiste bergmeren van de Verenigde Staten. Schitterende uitzichten vindt u bij de Snake River Lookout, of de Oxbow Bend.

Indien gewenst kan Tico deze dag een excursie voor u organiseren, zoals bijvoorbeeld een paardrijtocht, of een heuse safari waarbij u onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar het aanwezige dierenleven.

Grand Teton National Park

10
10

10: Jackson - Saratoga

Na een vroeg ontbijt maakt u zich klaar voor de reis naar uw volgende bestemming. U zal de komende dagen overnachten in een van de meest bijzondere accommodaties van de Verenigde Staten. Zonder stops bent u een kleine 6 uur onderweg.

In de loop van de middag arriveert u op de Brush Creek Ranch. De komende dagen van deze Rocky Mountains rondreis kunt u genieten van een authentieke ranch-ervaring in het schitterende Wyoming. Na aankomst wordt u van harte welkom geheten en zal u vervolgens naar uw sfeervolle kamer worden begeleid. Uw maaltijden, geselecteerde drankjes en activiteiten zijn gedurende uw verblijf inbegrepen.


  • ★★★★+ The Lodge & Spa at Brush Creek Ranch (2n) Blank

Lodge & Spa at Brush Creek Ranch

11
11

11: Brush Creek Ranch

Gedurende deze dag kunt u kiezen uit een hoop verschillende activiteiten. Een paardrijtocht mag eigenlijk niet ontbreken wanneer u op een ranch verblijft! U kunt verder schitterende wandelingen, of fietstochten per mountainbike maken. Bent u avontuurlijk ingesteld, neem dan een les boogschieten, of rotsklimmen. Voor meer ontspanning neemt u deel aan een van de yogalessen, die plaatsvinden op de meest prachtige plekken in de natuur, of laat u zich verwennen in de uitmuntende spa. Voor families met jonge kinderen zijn er speciale educatieve programma's die absoluut de moeite waard zijn. Het excursie-aanbod is zeer uitgebreid en een deel van deze excursies zijn inclusief bij uw verblijf en voor het andere deel van de excursies geldt dat er een extra toeslag van toepassing is die u ter plekke dient te voldoen.

12
12

12: Saratoga - Gateway

Vandaag heeft u wederom een lange reisdag voor de boeg. Houdt u er rekening mee dat u de hele dag onderweg bent. Zonder stops is het ca. 6 uur rijden, dus mét enkele stops onderweg om te lunchen, te tanken en de benen te strekken, bent u al gauw 8 uur onderweg.

In de middag arriveert u in Gateway, waar u zal overnachten op wederom een schitterende locatie.

  • ★★★★ Gateway Canyons Resort (2n) Blank


"We kunnen alleen maar zeggen dat de reis echt perfect georganiseerd was. We waren soms blij verrast hoe alles zo goed op elkaar afgestemd was. Echt super!!"
Niels & Ingrid

Gateway Canyon Resort

13
13

13: Gateway Canyon

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. U kunt gaan wandelen, fietsen, of paardrijden. Uw concierge informeert u heel graag over de mogelijkheden. Indien u van auto's houdt dan mag een bezoek aan het automuseum deze dag niet ontbreken. Bent u een wijnliefhebber? Dan bent u in deze regio op het goede adres, want hier zijn namelijk verschillende goede wijnhuizen te vinden. Wanneer u nieuwsgierig bent naar het leven op de ranches in Amerika neem dan deel aan een van de 'cowboy' ervaringen.

14
14

14: Gateway - Bluff

Na het ontbijt verlaat u Gateway en reist u verder naar Bluff, wat de uitvalbasis is voor een bezoek aan Monument Valley. Zonder stops is het ca. 3,5 uur rijden. Houdt u er rekening mee dat Bluff alsnog 1 uur verwijdert ligt van Monument Valley ligt.

U kunt vandaag ook besluiten het prachtige Arches National Park te bezoeken, waar u een klein stukje voor dient om te rijden. Het schitterende landschap zal diepe indruk op u achterlaten.

U overnacht in Bluff, zodat u de volgende ochtend vroeg kunt afreizen naar het wereldberoemde Monument Valley.

  • ★★★ Desert Rose Inn (1n)

Arches National Park

15
15

15: Bluff - Big Water

Het is aan te bevelen om deze dag nog voor zonsopgang te vertrekken. Wanneer u rond zonsopgang in Monument Valley aankomt dan zal u deze magische plek met de juiste weersomstandigheden op haar mooist kunnen aanschouwen!

Op weg naar uw volgende onderkomen in Big Water passeert u tevens de buitenaards mooie Antelope Canyon, waar Tico een tour voor u heeft geboekt. Houdt u er rekening mee dat dit een prachtige, maar erg toeristische plek is.

U passeert het betoverende Lake Powell alvorens u Big Water bereikt.

  • ★★★ Dreamkatchers Lake Powell B&B (2n)


Optionele upgrade: Amangiri! Blank

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 5.740,– p.p.
Gehele jaar

USA arrangement | Exclusief verblijf Amangiri

Het Amangiri biedt een van de meest bijzondere en exclusieve ervaringen wereldwijd. Deze accommodatie is een graag bezocht hotel door de 'rich & famous' en dit is zeker niet voor niets. De adembenemend mooie ligging in combinatie met het zeer bijzondere design van het Amangiri en service van topklasse maakt deze plek werkelijk uniek!

Lees meer

Antelope Canyon

16
16

16: Lake Powell & omgeving

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. Breng zeker een bezoek aan de nabij gelegen Horseshoe Bend. Na een korte wandeling bereikt u het uitzichtpunt en u zal versteld staan van de grootsheid van dit unieke stukje natuurschoon. U kunt in de zomermaanden ook een mooie boottocht maken op Lake Powell. Daarnaast leent deze omgeving zich ook uitstekend om te klimmen.

Horseshoe Bend

17
17

17: Big Water - Zion National Park

U kunt er vandaag voor kiezen om direct door te rijden naar uw volgende verblijf, net buiten het wonderschone Zion National Park. Dit is een rit van 2 uur. Een andere optie is om een kleine detour te maken om zo de Bryce Canyon te kunnen bezoeken. Ook de Bryce Canyon biedt weer een heel ander uniek stukje landschap.

U verblijft de komende dagen in een comfortabel hotel. Indien gewenst kunt u in de middag de shuttlebus naar het nationale park nemen voor een eerste verkenning. Deze shuttlebus stopt voor de deur en brengt u naar de hoogtepunten van het park.

  • ★★★ Desert Pearl Inn (3n)

Bryce Canyon

18
18

18: Mountainbiken Zion

Bij de lobby van uw verblijf ontmoet u vandaag uw gids. Er staat deze dag een actieve ochtend op de planning! Al fietsend verkent u het prachtige Zion National Park. Blank Naar aanleiding van uw fitheid zal uw gids bepalen welke route het meest geschikt is. Zodra u een mountainbike heeft die naar wens is, is het tijd om te gaan. Tijdens de fietstocht wordt u getrakteerd op adembenemend mooie uitzichten op het diep rode gebergte van Zion. Het is bijzonder om te zien hoe de kleuren veranderen naarmate de dag vordert. U dient enige inspanning te leveren wanneer de paden omhoog leiden, om vervolgens weer op een ontspannen tempo de daling in te kunnen zetten. De oplettende fietser kan mogelijk konijnen, hagedissen en vogels, zoals haviken en gieren, spotten.

19
19

19: Zion National Park

Deze dag heeft u vrij te besteden. Er zijn een hoop verschillende activiteiten die u zowel ter plekke, als vooraf bij Tico kunt boeken. U kunt op eigen gelegenheid, of onder begeleiding van een gids prachtige wandelingen maken in de omgeving. Wanneer u avontuurlijk bent ingesteld dan kunt u canyoningen, of rotsklimmen. Doet u het liever wat rustiger aan dan kunt u bijvoorbeeld een balletje slaan op de golfbaan, of gaan vissen. Verder leent deze omgeving zich uitstekend voor het maken van schitterende paardrijtochten.

20
20

20: Vertrek

Vandaag komt deze bijzondere rondreis Rocky Mountains tot een einde. U rijdt in een kleine 3 uur naar de luchthaven van Las Vegas, vanaf waar u weer terug vliegt naar huis. Het is de moeite om een klein stukje over The Strip van Las Vegas te rijden. Deze straat is waar het allemaal gebeurt in deze bizarre stad. Indien gewenst kunt u er overigens ook voor kiezen om hier een, of meerdere nachten te verblijven. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


21
21

21: Aankomst

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Prijsindicatie voor deze rondreis Rocky Mountains

Voor deze 21-daagse rondreis Rocky Mountains dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 10.400 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (economyclass) inbegrepen, evenals alle overnachtingen, de benodigde (in het programma vermelde) privétransfers, autohuur en alle in het programma vermelde ervaringen.

Wenst u businessclass te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw persoonlijk samengestelde Rocky Mountains rondreis.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Rocky Mountains

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen wereldwijd. Zij kennen de landen erg goed en uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed en snel van dienst te zijn. Onze reisspecialisten zullen dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek. Binnen enkele dagen ontvangt u een gedetailleerd reisprogramma op maat.

Beste lokale partners

Wij werken samen met de beste lokale partners en dat is interessant in de Verenigde Staten, omdat ons lokale agentschap kwalitatief goede excursies aanbiedt. Dit is een absolute meerwaarde voor uw reis naar de VS!

Unieke ervaringen

Samen met u stellen we een unieke reis samen, gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Geniet van een gastronomische wandeling, maak een spectaculaire helikoptervlucht of woon een sportwedstrijd of awardshow bij.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat