Logo bg white

Rondreis Cambodja Delight

21-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 4.075,00 p.p.
November t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Hoogtepunten rondreis Cambodja

Deze afwisselende rondreis door Cambodja, leidt u langs de hoogtepunten van dit bijzondere land. U start in de hoofdstad Phnom Penh waar u meer leert over de verschrikkelijke geschiedenis van het land ten tijde van de Rode Khmer. Door meer over deze periode te weten te komen, zult u tijdens het vervolg van deze rondreis Cambodja de Cambodjaanse bevolking beter kunnen begrijpen. Vanuit Phnom Penh reist u over land naar het plaatsje Kratie, gelegen aan de Mekong en bekend vanwege de zeldzame Irrawaddy dolfijnen die hier te spotten zijn. Kratie is een klein koloniaal stadje en u zult hier in de omgeving dan ook kennismaken met het platteland van Cambodja.

Vervolgens reist u over land naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de adembenemende Tempels van Angkor. De eeuwenoude tempels zullen u betoveren met hun schoonheid en grootsheid. Een bezoek aan dit tempelcomplex is niet weg te denken uit uw rondreis Cambodja en zal wellicht wel het hoogtepunt zijn van uw reis. Hierna vervolgt u uw reis naar Battambang, de tweede stad van Cambodja. De stad is ideaal per fiets te verkennen en u krijgt hier goed de kans om in contact te komen met de lokale bevolking. Uiteraard is een ritje in de Bamboetrein van Battambang niet weg te denken uit dit programma.

Via Phnom Penh reist u vervolgens naar het slaperige kustplaatsje Kep, vroeger een bekende badplaats van de Fransen. Kep heeft een aantal koloniale gebouwen, een heerlijke Crab Market en is gelegen in een interessante omgeving. Hier vindt u geen massatoeristen en het is dan ook een aangename aanvulling van deze rondreis Cambodja. U kunt verder tot rust komen in de jungle van Koh Kong. U verblijft hier in een bijzondere tent, gebouwd boven de rivier. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen zo kunt u een heerlijke boottocht maken over de rivier en een bezoek brengen aan de grootste watervallen van het gebied.

U sluit uw rondreis Cambodja af op het paradijselijke eiland Koh Rong. Hier kunt u heerlijk ontspannen en uw reis prachtig afsluiten. Deze rondreis Cambodja Delight is een zeer veelzijdige reis die u niet snel zal vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze hoogtepunten rondreis door Cambodja!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
20
21
1

1: Start rondreis Cambodja Delight

Vandaag gaat uw rondreis door Cambodja van start! Aan het einde van de middag vertrekt u vanaf luchthaven Schiphol met een KLM vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Hier stapt u over op uw vlucht naar Phnom Penh, u arriveert de volgende middag.

Dag 1 / 21
2

2: Aankomst Phnom Penh

Rond het middaguur arriveert u op de luchthaven van Phnom Penh. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Cambodja! U wordt naar uw accommodatie gereden en heeft de rest van de middag vrij te besteden. U kunt bijkomen van de lange reis of op eigen gelegenheid alvast de stad verkennen.

 • ★★★+ The White Mansion Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ La Rose Suites (2n)
Dag 2 / 21
3

3: Phnom Penh

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Choeung Ek. In de herdenkingsstoepa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan zowel de voormalige Tuol Sleng gevangenis, als de Killing Fields nabij Choeung Ek als zeer schokkend kan worden ervaren.

Dag 3 / 21

Tuol Sleng gevangenis

4

4. Phnom Penh - Kratie

’s Ochtends na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids. U reist vandaag naar Kratie, gelegen aan de Mekong ten noordoosten van Phnom Penh. Het is een rit van ca. 4-5 uur, de route van vandaag is van ongekende schoonheid en voert u door het traditionele platteland van Cambodja. In de loop van de middag arriveert u in Kratie, waar u wordt afgezet bij uw accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid en al wandelend het stadje verkennen.

 • ★★★+ Le Relais de Chhlong (2n)

Dag 4 / 21

Le Relais de Chhlong

5

5: Kratie & omgeving

Vandaag staat er een rustgevende excursie per fiets op het programma. Vanochtend wordt u opgehaald door uw gids en stapt u op de fiets. U fietst vandaag in een rustig tempo door het stadje, langs de Mekong in noordelijke richting langs kleine dorpjes en groene rijstvelden. U bezoekt de Sambok berg vanwaar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de omgeving en de Mekong rivier.

Vervolgens fietst u naar het plaatsje Kampi waar u aan boord stapt van een bootje op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn die zich hier vaak laat zien. Nadat u heeft genoten van de boottocht is het weer tijd om op de fiets te stappen. U fietst via de westelijke oever van de Mekong weer terug naar Katie. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Dag 5 / 21
6

6: Kratie - Siem Reap

Vandaag staat er een lange reis op het programma van ca. 6-7 uur. U wordt opgehaald bij uw accommodatie en reist over land verder naar uw volgende bestemming tijdens deze rondreis Cambodja, Siem Reap. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde en eeuwenoude Tempels van Angkor. Afhankelijk van het moment van vertrek, arriveert u aan het einde van de middag en wordt u afgezet bij uw accommodatie.

 • ★★★ Baby Elephant Boutique Hotel (3n)
 • ★★★★ Shinta Mani Angkor (3n)
Dag 6 / 21
7

7: Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Phrom

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.

Reisspecialist Jelisa schreef een blog over haar bezoek aan de tempels van Angkor. Klik hier om haar ervaring te lezen.

Dag 7 / 21

""We zijn blij dat je ons naar Cambodja hebt gestuurd. Angkor Wat is iets wat we niet hadden willen missen. We hebben heel erg genoten van de tempels en vonden het heerlijk om dit op eigen gemak op de fiets te doen. Twee geweldige dagen waarvan we er best 3-4 van hadden kunnen maken. ""
Roel & Jantien

Ta Phrom tempel

8

8: Siem Reap

Vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, of een dag een auto met chauffeur nemen. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt en dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels. Uiteraard kunt u er vandaag ook voor kiezen om de stad zelf te verkennen of te genieten van de faciliteiten van uw hotel.

Uiteraard kan Tico, indien gewenst, voor u een excursie verzorgen. Laat het ons dan weten.

Dag 8 / 21

Shinta Mani Angkor

9

9: Siem Reap - Battambang

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de ca. 3 uur durende transfer naar Battambang. Bij aankomst in Battambang wordt u afgezet bij uw verblijf. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Battambang Resort (2n)
Dag 9 / 21

Omgeving van Battambang

10

10: Omgeving Battambang & bamboetrein

Vandaag staat er een lange maar prachtige fietsexcursie op het programma. U maakt deze dag kennis met het platteland van Cambodja en zal veel leren over de geschiedenis en hedendaagse gebruiken en gewoonten van de lokale bevolking. U fietst vandaag ca. 35-40 kilometer en bezoekt verschillende families die allen gespecialiseerd zijn in het produceren van lokale, traditionele producten, zoals bijvoorbeeld rijstpapier, gedroogde bananen, bamboeplakrijst en rijstwijn.

U luncht onderweg bij een lokale familie (inbegrepen). Na de lunch brengt u nog een bezoek aan een boeddhistische tempel, waar u meer zal leren over het kloosterleven. Aan het eind van de dag brengt u een bezoek aan het oosten van Battambang waar u een rit maakt met de beroemde bamboetrein. Deze trein werd ooit gebouwd door de Fransen om goederen te transporteren. In de loop van de middag arriveert u weer bij uw verblijf.

Dag 10 / 21

Rijstpapier maken

11

11: Battambang - Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat het een lange rit is van ca. 6 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Udong, de oude hoofdstad van Cambodja uit de 17e-19e eeuw. Udong was de hoofdstad van Cambodja voordat Phnom Penh dat werd. In Udong vindt u een aantal tempels, stoepa’s en andere gebouwen die verspreid zijn over drie heuvels. U heeft hier een prachtig uitzicht op de omgeving. Na deze stop vervolgt u uw reis naar de hedendaagse hoofdstad Phnom Penh waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

 • ★★★+ The White Mansion Boutique Hotel (1n)
 • ★★★★ La Rose Suites (1n)

Dag 11 / 21
12

12: Phnom Penh - Kep

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer zuidwaarts door de provincie Takeo naar Kep over een afstand van ca. 150 km. Tegen het einde van de ochtend arriveert u in Kep, voorheen een belangrijke luxe badplaats voor de Frans-koloniale elite. U kunt op eigen gelegenheid het plaatsje verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de bruisende Crab market.

 • ★★★ Samanea Resort (2n)
 • ★★★★ Knai Bang Chatt (2n)
Dag 12 / 21

Video Knai Bang Chatt

13

13: Kep & omgeving

Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de omgeving van Kep en Kampot en leert u meer over de geschiedenis van dit indrukwekkende land. U bezoekt de Phnom Kampong Trach grot, ook wel bekend als de ‘Elephant cave’. Deze prehistorische kalkstenen ruïnes worden door de lokale bevolking als gedenkplek gebruikt. Vervolgens bezoekt u een peperplantage. De peper die in de omgeving van Kampot wordt geproduceerd, wordt gezien als een van de beste pepers ter wereld!

Vandaag bezoekt u tevens een aantal oude koloniale gebouwen en een zeezoutvlakte, waarna u een typische Khmer-koffie kunt proeven in een lokaal restaurant aan de Kampotrivier. Na een picknicklunch vervolgt u rustig uw weg terug naar Kep.

Dag 13 / 21
14

14: Kep - Koh Kong

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Koh Kong, gelegen op zo’n 270 km. ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Lodge. Bij aankomst in het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer (verzorgd door de accommodatie) naar de lodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies (in groepsverband), het ontbijt en de lunches inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

 • ★★★+ 4 Rivers Floating Lodge (3n)

Dag 14 / 21
15

15 & 16: Koh Kong

Afhankelijk van het dagschema kunt u vandaag kiezen uit één van de twee onderstaande excursies. Houdt u er rekening mee dat de excursies in groepsverband plaatsvinden.

Optie 1: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kajaks aanwezig voor de liefhebber. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij.

Optie 2: Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangrove in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. Na de lunch maakt u een korte klim omhoog, vanwaar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan.

Dag 15 / 21

Boottocht

17

17: Koh Kong - Koh Rong

Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een transfer (zonder gids) u op staat te wachten voor de rit van ca. 3 uur naar de haven van Sihanoukville. Hier wordt u opgewacht door het personeel van The Royal Sands voor de boottocht naar het paradijselijke eiland Koh Rong, gelegen op ca. 45 minuten varen van de kust.

De rest van de middag en avond heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten en ontspannen aan het prachtige witte zandstrand. Een verblijf op het eiland Koh Rong is een heerlijke afsluiter van uw rondreis Cambodja.

 • ★★★★ The Royal Sands (3n)

Dag 17 / 21

Video The Royal Sands


18

18 & 19: Koh Rong

Vrije dagen op het eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van de accommodatie, of in de spa. Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, het hotel verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen).

Zo kunt u het eiland per fiets verkennen, kajakken door de mangrove, duiken, snorkelen, of de omliggende eilandjes verkennen. Bij Koh Rong kunt u ook het unieke fenomeen van bioluminescente (lichtgevende) plankton ervaren. Informeert u bij Tico of de receptie ter plaatse naar alle mogelijkheden.

Dag 18 / 21

Kajakken op zee

20

20: Koh Rong - Phnom Penh

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf op Koh Rong. U checkt uit en wordt per boot teruggevaren naar de haven van Sihanoukville. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 5 uur durende transfer terug naar Phnom Penh.

 • ★★★+ The White Mansion Boutique Hotel (1n)
 • ★★★★ La Rose Suites (1n)

Dag 20 / 21
21

21: Vertrek & aankomst

Vanochtend vroeg wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Phnom Penh. Hier checkt u in op uw vlucht met KLM (economy class) terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Bangkok en arriveert aan het begin van de avond op luchthaven Schiphol. Einde van uw rondreis Cambodja Delight.

Dag 21 / 21

Prijsindicatie voor deze rondreis Cambodja Delight

Voor deze 21-daagse rondreis Cambodja Delight geldt een indicatie reissom van €4.075 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse(-A) accommodaties. Voor een verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €4.675 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief de vermelde vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Cambodja!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Maak uw rondreis Cambodja wat exclusiever!

Verblijf in het prachtige Six Senses op Krabey Island nabij Sihanoukville. Het Six Senses beschikt over 40 vrijstaande villa's met eigen zwembad en is prachtig gelegen in een rustige omgeving waar u goed kunt ontspannen.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.165,– p.p.
november t/m april

Cambodja arrangement | Six Senses Krabey Island

Tijdens dit arrangement verblijft u 3 nachten op het privé-eiland Krabey waar het Six Senses resort zich bevindt. Vanuit uw luxe suite heeft u zicht op de prachtige omgeving. Een verblijf op dit rustgevende eiland is de ideale afsluiting van uw indrukwekkende reis door Cambodja!

Lees meer

Wat kunt u bij deze rondreis Cambodja van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Cambodja rondreizen. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring en kunnen u uitstekend adviseren. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Cambodja!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat