Logo bg white

Prachtige reis Argentinië en Chili 'Fernando'

22-daagse rondreis door Argentinië & Chili
Vanaf € 6.490,00 p.p.
Oktober t/m maart
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Reis Argentinië en Chili: bezoek het Argentijns en Chileens Patagonië en het merengebied!

De reis door Argentinië en Chili start in de heerlijke stad Buenos Aires waar u enkele dagen kunt genieten van de diversiteit van haar verschillende wijken. Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens naar El Calafate, een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de oogverblindende gletsjer Perito Moreno.


Vanuit El Calafate maakt u de overstap naar buurland Chili voor een bezoek aan één van Tico’s favoriete Nationale Parken in Latijns-Amerika: Torres del Paine! Per binnenlandse vlucht reist u vervolgens verder naar de noordelijker gelegen havenplaats Puerto Montt, voor de start van een prachtig self-drive arrangenement door Chili’s merendistrict. U bezoekt o.a. de plaatsjes Puerto Varas, Petrohué en Pucón en de nationale parken Llanquihue, Vicente Peréz Rosales, Huilo Huilo en Huerquehue. U sluit de 'Fernando reis' af met een bezoek aan Chili’s hoofdstad Santiago de Chile.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Argentinië en Chili rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

Vandaag gaat uw reis door Argentinië en Chili van start. U vertrekt ’s avonds vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe vlucht van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Buenos Aires (genaamd Ezeiza of Pistarini). U wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Argentinië! Transfer naar uw aangename hotel, gelegen in de wijk Palermo. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

 • ★★★+ Hotel Rendez-Vous (3n)
 • ★★★★ Legado Mítico Buenos Aires (3n)

"We hebben een droomreis gemaakt door Argentinië en Chili! Het was een intensieve reis maar tussendoor hadden we goede rustmomenten en prachtige accommodaties. We gaan zeker nog eens terug want we hebben lang nog niet alles gezien!"
Tico-reizigers
3
3

3: Stadsexcursie Buenos Aires

In de ochtend staat er een interessante stadsexcursie onder begeleiding van een gids op het programma. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waaronder de wijken La Boca en San Telmo en het beroemde plein Plazo de Mayo. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Indien gewenst is het ook mogelijk om vandaag een fietsexcursie te maken door de stad; een erg leuke manier om de stad te leren kennen!

4
4

4: Buenos Aires

Vrije dag om deze fantastische stad verder te verkennen. Bezoekt u de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijken Recoleta en Palermo. De wijk Recoleta heeft vele historische bijzonderheden zoals de wereldberoemde begraafplaats waar Argentinië’s grootheden liggen begraven waaronder Evita Perón. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiekmarkt en vele tango dansers.

5
5

5: Buenos Aires – El Calafate

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de stadsluchthaven gebracht. U vliegt met LAN Airlines naar El Calafate, een prettig toeristenstadje in Patagonië. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel, gelegen in het stadje. Kiest u voor verblijf in Alto Calafate, dan ligt uw hotel buiten El Calafate. Het hotel beschikt wel over een shuttleservice naar het centrum.

 • ★★★ Santa Monica Aparts (2n)
 • ★★★★ Alto Calafate (2n)
6
6

6: El Calafate & omgeving

Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vandaag een bezoek brengen aan de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno. Aangezien een gids niet écht noodzakelijk is, kunt u het beste vanuit El Calafate een taxi nemen naar de gletsjer. Voor de meer avontuurlijke reiziger bestaat eveneens de mogelijkheid om een kleine of grote trekking te maken op het ijs van de gletsjer (maximale leeftijd bedraagt 65 jaar). Een erg bijzonder ervaring om te doen tijdens uw reis door Argentinië en Chili!

Optioneel (niet inbegrepen): U kunt vandaag ook een excursie maken naar de Argentijnse estancia Cristina. Voor deze ‘discovery’ excursie vertrekt u ’s ochtends per boot vanuit Punta Banderas en vaart u in enkele uren naar Estancia Cristina. Onderweg passeert u imposante ijsbergen en kunt u de Upsala gletsjer bewonderen. ’s Middags maakt u dan een spectaculaire tocht per 4WD door het ruige gebied. U maakt een ca. 30 minuten durende wandeling en bezoekt nogmaals, dit keer van dichterbij, de Upsala gletsjer en het Guillermo meer.

Estancia Cristina video:

7
7

7: El Calafate – Torres del Paine National Park

U verlaat vandaag Argentinië en reist naar één van de mooiste nationale parken van Latijns-Amerika: het Torres del Paine National Park. ‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar de grens met Chili. Na de grensformaliteiten wordt u aan de Chileense kant van de grens opgewacht voor de tweede transfer per shuttle busje naar het Ecocamp. U neemt de komende dagen deel aan het fantastische 4-daagse (3 nachten) Patagonia Wildlife Safari arrangement. Een zeer bijzondere manier om kennis te maken met dit prachtige park.

 • ★★★ EcoCamp Patagonia (3n – standaard dome – vp) Blank
 • ★★★★ EcoCamp Patagonia (3n – suite dome – vp) Blank

Filmpje van het Eco Camp

8
8

8 & 9: Torres del Paine National Park

Gedurende deze dagen maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van de ervaren gidsen van Cascada Expediciones door het spectaculaire Torres del Paine National Park. Uw programma ter plaatse wordt in overleg met u bepaald, afhankelijk van uw wensen, conditie en behoefte. Sommige excursies gaan deels per auto om andere delen van het park te bekijken.

Wij verwijzen u graag door naar de website van Cascada Expediciones voor meer informatie over alle mogelijkheden tijdens uw verblijf.

10
10

10: Torres del Paine National Park – Punta Arenas

Uw verblijf in Torres del Paine komt vandaag tot een einde. U kunt ervoor kiezen om met de ochtend of middag transfer naar Punta Arenas terug te reizen, een rit van ca. 5-6 uur. In Punta Arenas wordt u afgezet bij uw hotel.

 • ★★★ Hotel Ilaia (1n)
 • ★★★★ Dreams del Estrecho (1n)
11
11

11: Punta Arenas – Puerto Varas

Transfer naar de luchthaven van Punta Arenas voor de binnenlandse vlucht van Sky Airlines naar Puerto Montt. Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto (Nissan Tilda of gelijkwaardig) welke de komende 8 dagen tot uw beschikking staat. U verlaat de luchthaven en rijdt in ca. 30 minuten naar Puerto Varas, het zusterstadje van Puerto Montt.

 • ★★★ Casa Molino (2n)
 • ★★★★ Hotel Cumbres Puerto Varas (2n)
12
12

12: Puerto Varas & omgeving

Vandaag heeft u een vrije dag om de omgeving te verkennen. U kunt er vandaag met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan één van de vele nationale parken waar u schitterend kunt wandelen.

13
13

13: Puerto Varas – Petrohué

U verlaat vandaag Puerto Varas en rijdt via de oevers van Lago Llanquihue naar het plaatsje Petrohué, gelegen aan het Todos los Santos meer. Petrohué is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige nationale park Vicente Peréz Rosales. U verblijft de komende dagen in een rustieke lodge. • ★★★+ Petrohué Lodge (2n)
14
14

14: Petrohué & omgeving

Vrije dag in deze schitterende omgeving. U kunt prachtige wandelingen maken, kajakken, vliegvissen of gaan raften. Ook behoort een boottocht over het Todos Los Santos meer tot de mogelijkheden. Erg aan te bevelen is een bezoek aan het Vicente Peréz Rosales National Park met haar mooie blauwe meren en smaragdgroene watervallen.

15
15

15: Petrohué – Huilo Huilo reservaat

U vervolgt uw tocht door het Chileense merendistrict en reist vandaag (via de Panamerican Highway) naar het Huilo Huilo reservaat, een prachtig groen gebied, ook wel de ‘jungle van Patagonië’ genoemd. U verblijft hier in een bijzonder hotel, geheel gebouwd van hout.

 • ★★★+ Nothofagus Hotel & Spa (2n)
 • ★★★★ Nothofagus Hotel & Spa (2n – suite)

Nothofagus Hotel & Spa

16
16

16: Huilo Huilo reservaat

Vrije dag in het prachtige Huilo Huilo reservaat. Brengt u zeker een bezoekje aan de mooie Salto Huilo Huilo waterval, typisch voor dit gebied. U kunt in Huilo Huilo erg mooi wandelen, maar ook mountainbiken, kajakken en raften.

17
17

17: Huilo Huilo reservaat – Pucón

U verlaat het Huilo Huilo reservaat en rijdt in noordelijke richting naar Pucón, gelegen aan de voet van vulkaan Villarica en het gelijknamige meer. Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen voor de Chilenen is Pucón. De aanwezige vulkanische activiteit heeft ervoor gezorgd dat het gebied uit zeer indrukwekkende landschappen bestaat. Zo treft u hier de prachtige besneeuwde vulkaantoppen, uitgestrekte wouden, en spiegelende bergmeren.

 • ★★★ Mirador de los Volcanes (2n)
 • ★★★★ Hotel Antumalal (2n)
18
18

18: Pucón & omgeving

Vrije dag in de omgeving van Pucón die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt een bezoek brengen aan het Huerquehue National Park voor een mooie wandeling. De actieve reiziger kan gaan raften, paardrijden of wellicht de top van vulkaan Villarica beklimmen. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de warmwaterbronnen in de omgeving. Kortom: er is genoeg te doen voor elk type reiziger tijdens de reis door Argentinië en Chili.

Huerquehue Nationaal Park

19
19

19: Pucón – Santiago de Chile

In ca. 2 uur rijdt u vandaag van Pucón naar de luchthaven van Temuco waar u de huurauto inlevert. U vliegt met Sky Airlines naar de Chileense hoofdstad Santiago. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in de wijk Providencia.

 • ★★★ Hotel Orly (2n)
 • ★★★★ Le Rêve Hotel Boutique (2n)
20
20

20: Stadsexcursie Santiago de Chile

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een Engels sprekende gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder de Plaza de Armas, het overheidspaleis La Moneda, het klooster van San Francisco en het stadhuis. De middag heeft u vrij te besteden.

21
21

21: Vertrek

De prachtige reis door Argentinië en Chili is tot een einde gekomen. ’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de internationale luchthaven van Santiago. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Buenos Aires.

22
22

22: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze reis naar Chili & Argentinië

Voor deze 22-daagse Argentinië en Chili reis geldt een indicatie reissom van €6.490 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van €7.450 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief autohuur en alle vluchten die zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Argentinië en Chili. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring. De ervaren reisspecialisten van Tico regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Argentinië en Chili reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat