Logo bg white

Paaseiland bezoeken

4-daags arrangement Chili
Vanaf € 1.075,00 p.p.
November en maart
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Een verblijf op Paaseiland!

Paaseiland, één van ’s werelds meest geïsoleerde eilanden met een mysterieuze geschiedenis, ligt 3.790 kilometer ten westen van Chili in de Grote Oceaan. Vooral Polynesische invloeden hebben hun sporen op dit bijzondere eiland achtergelaten. De fraaie zandstranden met palmbomen en de koraalriffen voor de kust doen in niets denken aan het vasteland van Chili. En dan zijn er natuurlijk de enorme, tot de verbeelding sprekende beelden, bekend onder de naam ‘moai’. Sommige zijn meer dan negen meter hoog! Tot op de dag van vandaag is het raadsel van de grote moaibeelden niet opgelost. Waarom werden ze gemaakt en hoe werden ze naar de kust vervoerd? En bovenal: wie waren de oorspronkelijke bewoners van Paaseiland? Polynesiërs of indianen uit Zuid-Amerika? Over de herkomst van de beelden en over de oorspronkelijke bewoners doen vele verhalen de ronde. Maar hoe mysterieus de historie van Paaseiland ook is, één ding is zeker. De Nederlander Jacob Roggeveen zette op 5 april 1722 als eerste ontdekker voet aan wal op deze eilanden. Die dag was het Paaszondag, vandaar de naam ‘Paaseiland’.

1
1

1: Santiago de Chile - Paaseiland

U vliegt vandaag vanuit Santiago de Chili in iets meer dan 5½ uur naar Paaseiland. Op de luchthaven van Paaseiland start uw 4-daagse arrangement. Een transfer brengt u naar uw hotel. Hanga Roa is het enige dorp op het eiland waar het merendeel van de 4.000 inwoners van Paaseiland woont. Er zijn diverse voorzieningen zoals restaurants, winkels en een bank. Bij uw arrangement zijn alle transfers en excursies op Paaseiland inbegrepen. Wanneer u kiest voor het luxe klasse hotel zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen en kunt u ter plaatse uw eigen excursieprogramma samenstellen.

  • ★★★ Hotel Taha Tai (3n)
  • ★★★★ Hotel Altiplánico Rapa Nui (3n)
  • ★★★★★ Explora Rapa Nui – Posada de Mike Rapu (3n – ai)

Explora Rapa Nui

Explora Rapa Nui

2
2

2: Excursieprogramma Paaseiland

Er staat vandaag een spectaculaire dagexcursie naar de belangrijkste en meest imposante ‘moais’ van het eiland op het programma, de beroemde mysterieuze beelden waar Paaseiland zo bekend om staat. Op het eiland zijn ruim zeshonderd van deze enorme stenen beelden te vinden. De route vandaag brengt u o.a. naar Ahu Vaihu, Ahu Akahanga, de vulkaan Rano Raraku en Ahu Tongariki. De dag wordt afgesloten bij de Anakena baai waar u heerlijk kunt zwemmen.

3
3

3: Excursieprogramma Paaseiland

‘s Ochtends staat er een bezoek aan de Rano Kao vulkaan op het programma. In de krater bevindt zich een enorm zoetwatermeer, bedekt met ‘totora’, een soort gras. Op de kraterrand bevindt zich de ceremoniële site Orongo waar u meer dan 100 petroglyfen kunt bewonderen. Vanaf Orongo heeft u een spectaculair uitzicht over Paaseiland. Ook brengt u vanochtend een bezoek aan Ana Kai Tangata, een grot waar u pre-historische rotsschilderingen kunt observeren.

In de namiddag staat er een bezoek aan Ahu Akivi op het programma. Op deze plaats staan de zeven moai, bekend van de vele folders en eigenlijk hét symbool van Paaseiland. Een legende verhaalt over de zeven zonen van tovenaar Moai. Ze keken uit over deze plek omdat hier de eerste bewoners aan land zouden zijn gekomen. Nog steeds staan ze op de uitkijk, nu in de gedaante van een stenen beeld. Tenslotte bezoekt u de steenmijn waar de zogenaamde ‘Maori–hoeden’ uit steen werden vervaardigd.

Ranu Kao Vulkaan

4
4

4: Paaseiland - Santiago de Chile

In de loop van de ochtend is er een transfer terug naar de luchthaven waar dit arrangement eindigt. Een vlucht van LAN Airlines brengt u terug naar Santiago waar u uw reis kunt voortzetten of afsluiten. Uiteraard zijn er vele manieren om uw programma te vervolgen. Neemt u rustig een kijkje bij onze voorbeeldreizen naar Chili en laat u zich inspireren door de prachtige programma’s!

Hanga Roa

Prijsindicatie voor dit Chili arrangement

Voor dit 4-daagse arrangement dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 1.075 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Houdt u er rekening mee dat u dit arrangement niet los kunt boeken bij Tico Reizen. Graag nemen wij een bezoek aan het schitterende Paaseiland voor u op in een totale rondreis door Chili, eventueel gecombineerd met Argentinië.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Chili. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat