Logo bg white

Beste reistijd per regio

U kunt Bhutan in principe het gehele jaar door goed bezoeken.

Beste reistijd voor

Bhutan

Gehele jaar

Maart t/m mei

De lente is een goede periode om Bhutan te bezoeken. De temperatuur is doorgaans aangenaam in dit seizoen en er valt weinig regen. In de late lente bloeien de rhododendrons, waardoor er een prachtige kleurrijke deken van bloemen te zien is in de valleien. Zeker voor natuurliefhebbers is dit een mooie periode. In de maand mei is het vaker bewolkt dan in de voorgaande maanden.

Juni t/m augustus

In deze maanden valt de moesson. Door de aanwezigheid van bergen is de moesson hier niet zo heftig als in bijvoorbeeld India en hierdoor raden we het dan ook zeker niet af om Bhutan in onze zomermaanden te bezoeken. Er zijn genoeg dagen dat de regen 's nachts valt en dat het overdag prachtig is. Houd er echter wel rekening mee dat er ook dagen zijn dat het overdag wel regent en dat het daarom geen goede periode is voor trekkings.

September t/m november

Het najaar is de perfecte periode voor het maken van lange wandelingen door de bergen. De lucht is doorgaans helder en de temperatuur aangenaam. Oktober is de meest populaire maand om Bhutan te bezoeken en indien u in deze maand wenst te reizen dan adviseren wij u om uw reis tijdig te plannen.

December t/m februari

Dit is de koudste periode van het jaar, echter wordt het in Bhutan doorgaans niet extreem koud. De luchten zijn helder en de uitzichten op de Himalaya fenomenaal. In deze maanden zijn er weinig toeristen te vinden in het land, wat ideaal is voor diegene die van rust houden. Het is ook de periode dat de zwarthalskraanvogels neerstrijken in de Phobjikha Valley.

Blank

Festivals

april & oktober

In Bhutan vinden gedurende het gehele jaar veel bijzondere festivals plaats. Wanneer de grotere festivals plaatsvinden, zijn er (logischerwijs) meer toeristen in het land, echter is het absoluut de moeite om op zijn minst een festival bij te wonen. De grootste festivals, zoals de Thimphu Tshechu & Paro Tshechu vinden plaats in het voor- en najaar. Infomeer bij uw reisspecialist naar de exacte data, want deze verschillen namelijk per jaar.

Blank

Zwarthalskraanvogels

november t/m februari

De zwarthalskraanvogels die jaarlijks vanuit Tibet naar de Phobjikha Valley migreren, strijken doorgaans laat oktober neer in de vallei. Deze zeldzame vogels zijn hier tot half februari te bewonderen.

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat